Inlägg

Inlägg som Gublo har skrivit i forumet
Av Gublo
Skrivet av Dassh:

Som vadå? Beställa knark vapen dolt?

Antingen det eller så anpassar sig marknaden och börjar använda valutan. Vilket också låter ganska otroligt då den inte går att kontrollera.

Ja eller som att hjälpa whistleblowers och journnalister i utsatta situationer. Vet inte om du läst tråden men valuta har ingenting med något att göra.

Av Gublo
Skrivet av djvice:

Jag går och leker med tanken om man kanske skulle kunna köra en torrent-tracker igenom TOR för att på så sätt dölja serverns riktiga IP-adress.

Mina funderingar är då följande:
Hur fungerar en magnet länk egentligen?
För som jag har förstått det så är en magnet länk samma sak som en .torrent fil dvs en länk med information för att torrent-klienten ska få fram all nödvändig information utan att behöva ladda ner en fysisk fil (.torrent).
Eftersom klienten då ej behöver ladda ner någon fil så finns det väll ingen risk att webbservern visar sin riktiga IP-adress om man t.ex. skulle köra webbservern igenom TOR?

Skulle alltså en torrent-tracker med magnet länkar gömd bakom TOR nätverket vara tekniskt möjligt om syftet är att få webbservern 100% anonym?

Nej!
TOR + Torrents = NEJ

Ta inte upp bandbred för sådant även om det bara är för trackern.
TOR behövs för viktigare saker.

Av Gublo
Skrivet av Mr.Goat:

Måste fråga om någon vet om har testat ATH-M50? Hur är basen. För jag gillar att man kan vika ihop dem. annars gillar jag dt770 mer

Jag körde ATH-M50 ett tag men var väldigt missnöjd med passformen. Fick ont i huvudet när jag använde dom. Köpte och bytte till ett par DT990 Pro och är helt förälskad. Ett par DT770 som ovan nämnde är dock bättre lämpade för alldagligt bruk då dom är slutna

Av Gublo
Skrivet av KRQKAN:

Tyvärr funkar det inte för mig. Har testat att koppla datorn direkt mot väggen och stänga av allt som har med brandväggar och antivirus att göra (alla portar öppna). Funkar fortfarande inte.

Av Gublo
Skrivet av jscrub123:

Tjena!
Gott nytt år, förresten.

Skrivet av Christoffer1989:

Det beror lite på dina händer. Jag var o kände på den nya Logitech G500s i helgen.

Skrivet av MsToher:

Själv har jag haft båda versionerna utav Logitech´s G500:or

Min personliga åsikt är att undvika logitech pga deras kvalitet. Detta är byggt på min och min kompis användning av varsin Logitech G5 V2 som båda dog efter ca 2 år (precis efter att garanti gått ut) för att musen var felkonstruerad och böjde kabeln konstigt innuti musen vilket till slut ledde till kabelbrott. Jag lyckades hitta en passande kabel och bytte ut den men pga konstruktionen gick även denna sönder efter ungefär samma tidsram.

En liten notis är att inte alla logitechs möss är så dåliga då min kompis sedan gick tillbaka till sin ca 7 år gamla MX518 som fortfarande fungerar felfritt trots alla år.

Som ovan kan jag rekommendera Qpad 5k. Köpte en till min bror och ibland undrar jag om jag inte hade velat ha den själv. Sitter själv på en Corsair m65 men kan inte säga att jag vant mig vid att inte ha stöd för hela handen än så kan inte rekommendera den till andra. Får hoppas att det ändras för min skull!

Av Gublo
Skrivet av Semjonov:

Du kanske ska sluta köra på high.

Du kanske borde sluta försämra forumet med din taskiga attityd? Har lagt till en EDIT på mitt inlägg.

Av Gublo
Skrivet av Minsc S2:

Dock så är ju 2gb inte så värst framtidssäkert längre, då det faktiskt finns spel som kräver mer i 1080p nu (BF4 på ultra t.ex.).

Personligen så hade jag inte köpt något nytt kort med mindre än 3gb grafikminne idag, och då spelar jag ändå för det mesta på 1080p själv.

Måste självklart be om källa på detta påstående då jag själv sitter på 670 sli och aldrig gått över 1.5 gb vram i BF4

EDIT: Visade sig att GPU-Z's Gadget visar fel vram användning (dock ännu lägre nu pga screenshot) om man jämför med riktiga programmet. My bad!

Av Gublo
Skrivet av Hijacker:

Ja dom funkade men vid ett tillfälle när sli var på flimrade skärmen typ lite regnbågs aktigt

Skickades från m.sweclockers.com

SLI var trasigt i BF4 mellan 16e och ~20e December med det där flimmret. Testa datorn med bara ett kort fysisk i. Testa det i båda PCI-E platserna. Gör det med båda korten så kan du "utesluta" att det är fel på hårdvaran.

Av Gublo
Skrivet av Hijacker:

Bf4 , 3dmark etc skit kass fps låga score jämfört med innan , helt sjukt fattar inte vad felet kan vara har till ock med omformenterat datorn och drivrutiner. Men blir bara samma :/ aktiverar sli sedan in på 3dmark o får samma låga score som med ett kort :/

Skickades från m.sweclockers.com

Har du testat båda korten för sig?

Av Gublo
Skrivet av Hijacker:

Hela tiden är det så det står allt funkar och är igång men bara ett kort ger prestanda :/ nej funkade innan märkte idag att de inte funkade :/

Skickades från m.sweclockers.com

"Hela tiden" lär du inte märka av då windows skrivbordet inte kräver prestanda från sli kort. Vilka program märker du av det i? Hur har du mätt din prestanda?

Av Gublo
Skrivet av supersneel:

Förstår inte exakt vad du menar. ?

Det är ofta man ser it/data-intresserade personer som inte riktigt valt sin väg och som tänker "Jag tycker dataspel är kul, jag borde göra dataspel". Verkligheten för en person som jobbar med det är ofta väldigt annorlunda från bilden folk har. Det är inte en person som skriver lite kod och sedan släpper en dunderhit a la Minecraft eller Battlefield. Finns många olika inriktningar för att skapa ett dataspel allt från att måla konst till att programera video/ljud-spelare.

Som widL skriver är det väldigt vettigt att skaffa sig en utbildning i programering rent allmänt för att dels se om det är något för en själv men även ha en bättre grund att bygga sin kariär på. Att speciallicera eller utöka sin kunskap när du väl har den grunden är inte svårt.

Av Gublo
Skrivet av supersneel:

Hej nu är det så att jag går sista året på gymnasiet. Jag har under en lång tid försökt komma på vad jag vill jobba med när jag skall börja jobba, så får någon(ra) dag sedan så insåg jag att jag vill nog bli en spelprogrammerare. Så då undrar jag bara vad är det för utbildningar som jag behöver gå för att sedan kunna självförsörja mig på spelprogrammering?

Jag har hittat några högskolor med spelutveckling och då antar jag att det kan vara positivt att gå en sådan linje? Men efter det då? Kommer jag behöva några ytterligare år?

Sedan har jag märkt att för att få ett hyfsat bra jobb på "hyfsade" spelstudior så kräver de ofta något(ra) år erfarenheter. Hur kan man skaffa sig dessa?

Om ni jobbar som en spelprogrammerare så skulle jag gärna uppskatta ifall ni skrev vad ni gjort för att ta er dit ni är idag!

Först och främst måste man ju nämna att spelprogrammerare är ett av de yrken som folk missuppfattar något totalt. Var noga med din research när du väljer att specialicera dig så tydligt.

Av Gublo
Skrivet av Lamewolf:

Tjena!

/Tack på förhand!

Som ovan så är IPS antagligen din grej. 120Hz har du ingen användning av och film och "långsamma" spel ser bäst ut på en sådan. Dell gör väldigt bra skärmar.

Av Gublo
Skrivet av Wrathborn771:

DDoS? Nej, skitservrar.

Källa på det?

Av Gublo
Skrivet av m86s:

Komplett sålde nyss för ett par tusenlappar mer.

Bra jobbat Inet, verkligen, handlat hos er ganska länge men detta tar på tålamodet.

MVH

Ja! Hoppas dom slutar med bra priser! Jag blir ju förbannad!

Av Gublo

Förstår inte varför folk tror att just dom har rätt till begränsat antal produkter? Man kan ju inte ha nån verklighetsförankring om man blir sur på inet för att dom har så bra priser att do blir DDoS'ade?

Av Gublo
Skrivet av RiHjD:

Meningen med tråden är ju att förklara att ett jätte bra kort gör inte ett skit i detta skitspel, varna andra, få hjälp. Din benchmark var ju trevlig, bara för ghosts då, och för att nått inte är optimerat för just detta kort. Se igenom andra benchmarks för andra spel. Din benchmark var ju uppenbart riktad åt de som gillar och ska köpa Gforce, alla tester jag har sett ligger 7990 först och gtx 690 en liten bit efter, lustigt att i just detta spel gtx 690 är dubbelt så bra. Det är ju knappast heller någon trovärdig benchmark. Inget kort för över 60 fps, bullshit.

Det är BARA det där spelet som det kortet presterar dåligt i, det lovar jag. Kolla nått annat innan du säger en sådan där korkad sak som att gtx 660 är bättre.

Låter mest som att du försöker försvara ditt köp av ett väldigt dyrt (överprisat enligt vissa) kort. Men ja, du tog upp ghost och jag länkade en benchmark på just ghost. Jag gillar att du uttrycker dig som att Nvidia sponsrar guru3d, ett forum mycket likt Sweclockers. Om sweclockers gjorde en prestandaanalys på ett spel och det visade att nvidia-kort gjorde bättre ifrån sig skulle du då säga att Sweclockers är Nvidia fanboys? Länka gärna "alla" dina benchmarks så kan man jämföra

Väl mött

Av Gublo

Förvånad att tråden inte är låst än.. Vad är meningen med den? Uttrycka dina starka känslor för ditt nya kort? Du bad i alla fall om en benchmark eftersom alla du sett visat att 7990 är guds gåva till mänskilgheten: http://www.guru3d.com/articles_pages/call_od_duty_vga_graphic... (du måste scrolla ner en bit)

Av Gublo
Skrivet av Laaxxii:

Hej! Jag undrar om någon som har tangentbordet Func KB-260 skulle rekommendera det? Just nu har jag ett strelseries 6gv2 red switches. Spelen jag spelar är typ FPS.

Edit: Func KB-460*

Du kanske missade Sweclockers recension?

http://www.sweclockers.com/recension/17972-func-kb-460-med-ch...

Av Gublo
Skrivet av tobias95g:

Jag tror jag är inloggad nu, efter F5 typ blivit mördad. Och nu till den "lätta" biten.

Vadå ett kundvagnssystem som är nere? Men grattis i alla fall