Inlägg

Inlägg som Gublo har skrivit i forumet
Av Gublo
Skrivet av Christley:

jag sitter just nu på en dator jag inte klarar av låter mycket. i andras öron låter den inte mycket men jag stör mig på det. vill därför uppgradera mitt nätagg
detta vill jag ha:

1. ljudnivå prioriteras över allt annat. om ett 650w kostar 900 men är en gud i ljudnivå så prioriteras det över ett 900w för 850kr.
2. skiter i effektiviteten, kan vara brons, guld, platina etc. men hemskt gärna brons. dock inte ett krav.
3. nätagget ska vara fullt passivt eller halvpassivt. alltså fläkten sätter inte igång förrän x% load.
4. kvalitet är alltid trevligt, alltså japanska kapasitorer före kinesiska.
5. minst 600w
6. vill gärna inte lägga mer än 1300kr. blir det under 1000kr blir jag skit nöjd.
7. mitt system innehåller flera hårddiskar (5st) och 2 (kanske 3 senare) dvd brännare som ska köra samtidigt. så behöver minst 3st sata kablar varav 1 satakabel ska vara 4x så jag bara behöver en kabel för hårddiskarna.
8. det ska vara modulärt, halvmodulärt funkar också.

har kollat in corsair RM serien och evga supernova serien. men vill ha tips från er alla andra för mitt hat för ljud när jag använder datorn (speciellt i idle) är så stort att jag vill bara få det bästa.

uppskattar all hjälp jag kan få!

Dold text

Rent spontant känns det inte som att tystnad från elektronik kommer nås genom att leta efter någon dB hit och dit med varje komponent. Du har inte funderat på att ställa datorn i ett annat rum/garderob med hjälp av en enkel USB förlängare och en lång skärmkabel? På det sättet når du ju total tystnad.

Av Gublo
Skrivet av greken2005:

Hej,
Lite info/problemet:
Jag har stött på ett ovanligt problem och har efter 40 timmars felsökande kommit fram till detta:
http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=454&threadid... (bilder och lite djupare info)
Det är ett problem med samtliga grafikkort (AMD som Nvidia) när du kör 2 st skärmar och en av dom har över 60hz (i mitt fall 144hz). Problemet är att Minnes klockan stannar på 100% at all times (även i idle). Detta resulterar i extra strömförsörjning och varmare VRam.
Så mitt specifika kort: ASUS HD 7970 DirectCUii TOP (vilket jag nu säljer) inte klarar av att kyla VRM1 medans VRM2 är på 25C.
Tempraturerna blir således i idle: 90C och i load 97-120C.
Detta är inom asus gränser för vad hårdvaran klarar av men det är lite för högt för min smak. Detta enbart för att jag ville ha över 60hz på en av mina skärmar......

http://i.imgur.com/0tskihc.gif
http://i.imgur.com/m89FzKP.gif

Min lösning:
jag editerade gpu bios och ändrade fläktprofilen så fläkten alltid kör 30% och stegrar snabbare.
Har lyckats få VRM1 att vara på 80C idle och 95C load. Däremot innan denna editering av bios så var tempraturerna 92C idle och 120C load.
Problemet är alltså att minnesklockan kör på 100% hela tiden om jag kör 1x144hz skärm och 1x60hz skärm samtidigt, vilket gav mig snöbollseffekten då mitt grafikkort inte kunde kyla VRM1 som kör 100% hela tiden.

Vad ju nu funderar på:
Under morgondagen kommer jag inkasera något av dessa två kort:
ASUS GeForce GTX 780 3GB DirectCU II
ASUS Radeon R9 290X 4GB DirectCU II OC

Det jag funderar över är vilket av dem som kyler bäst (VRam, prestandard spelar ingen roll). Någon som har erfarenhet av någon av korten på 2 skärmar där ena skärmen har 120hz eller 144hz ?
Isf, kan ni kanske checka vad er minnesklocka ligger på och tempraturer på VRam?

Eller ennu bättre, någon kanske vet hur man kan lösa detta? (att köra överklockningsprofiler och ladda 150hz på minnesklockan när man enbart surfar eller är i idle ser jag som en sista lösning). Och givetvis kan jag köra 2 skärmar med 60hz och ha max 35C VRM eller 1 skärm på 144hz men jag vill ju uttnytja min hårdvara till max

tack på förhand, väldigt uppskattat!

edit: kanske skulle ha lagt tråden under kylning istället, mitt misstag
Edit: har nu beställt vattenblock och anläggning för mitt kort specifikt, se länken ovan (amd support forum)

Dold text

Kan ju själv säga då att med mina SLI 670, 120Hz och 60Hz skärm så händer inte detta.

http://gpuz.techpowerup.com/14/07/22/94q.png

Av Gublo
Skrivet av abbeteh1:

Hejsan alla clockers! Jag har varit lite sugen att byta ut mitt grafikkort (GeForce GTX 680) mot ett nytt och har kollat på NVIDIAs 780 kort. Men min fråga är om resten av mitt system håller för en uppgradering av grafikkort. Här är mina specs

Fractal Design Define R4 Arctic White
Corsair CX 750M, 750W PSU
ASUS P9X79 LE, Socket-2011, KUN PC-PROD
Intel® Core i7-3820 Processor
Kingston DDR3 HyperX blu 1600MHz 16GB
Gainward GeForce GTX 680 2GB PhysX CUDA
Samsung SSD 840 Series 120GB 2.5" OEM
WD Desktop Blue 1TB
Cooler Master Hyper 212 EVO

Och dessutom så har jag inte stenkoll på skillnaderna mellan exempelvis Gainward/MSI/ASUS/EVGA och vilket man ska välja när man väl köper.

Tack på förhand!

Mvh

Om du har bestämt dig så har du men jag vill ändå påpeka att denna "uppgradering" ABSOLUT inte är kostnadseffektiv.

Av Gublo
Skrivet av Jimbob:

Vet inte vilket språk du kör men om du vill ha all info om filen:

I VLC -> *högerklick på fönstret* -> Verktyg -> Kodekinformation

Av Gublo
Skrivet av ponta9:

Anledningen att folk inte riktigt förstår dig är för att detta, i alla fall från mitt håll, aldrig hörts om. En PCI-E port är uppbyggd med kontakter på båda sidor som skjuts isär när du för in kontakten. Bild:

Det är alltså så gott som omöjligt för en sådan kontakt att glappa om inte moderkortet är sönder. Det är Väldigt mycket troligare att du har något tryck på strömkablarna som gör att det istället är de som glappar när du lägger datorn ner.

Av Gublo
Skrivet av ponta9:

sry om jag är otydlig menar grejen som går in i pci-e porten

Menar du 1)

Eller 2)

Anledningen att vi frågar är för att 1an i princip inte borde kunna glappa då den har kontakt från båda sidor.

Av Gublo
Skrivet av datamacke:

Jag har haft detta problem sedan sen vinter (Januari/Februari). Dock spelade jag knappt CS:GO då utan hardcore raidade WoW vilket jag lagt av med ett tag nu. Jag hade exakt samma problem i WoW under den tiden! Men ska köpa både ny processor, moderkort och kylare nu som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Tips på prisvärd kylare? Räcker en http://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-evo? Har aldrig tidigare använt mig av eftermarknadskylare nämligen, så ingen stor erfarenhet inom det området direkt.

RAM: http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/163170-hyperx_predator_8gb_ddr3_1866mhz_cl9_xmp&atcl=external:ref

Köper du ny dator pga. felet eller för att det är dags ändå?

Eftermarknadskylare är så pass mycket bättre att även den billigaste duger om du inte ska överklocka. Du kommer dra ner ljud och temperaturer avsevärt. Evo'n är välrespekterad just för att den är billig och smidig.

Av Gublo
Skrivet av datamacke:

Hej!
Min dator har fnatt. Utan att jag gör något särskilt så kör väldigt ofta mina fläktar på högt rpm. Datorn blir alltså varm utan vidare ansträngning, i nuläget spelar jag endast CS:GO och datorn låter som ett jetplan nästan alltid. I samband med detta fps-droppar jag också väldigt ofta, från att ligga 170-240 fps konstant till ibland ända ner till 30 fps. Dessa dropp kan hålla sig i allt från några enstaka sekunder till nästan tio sekunder. Extremt irriterande...
Förövrigt håller jag datorn ren och fri från damm och jag sitter på följande:

Chassi - Fractal Design Define R4
Processor - Amd fx-8320/ ej klockat och med standard stockkylare
Grafikkort - Powercolor 7970 från webbhallens erbjudande i höstas - huvudmisstänkt
Moderkort - Gigabyte GA-970A

Då jag spenderar mycket tid vid datorn är detta extremt störande... Något förslag?

Ligger också på dryga 50 grader med Chrome uppe (ja, överklockat men med mycket bättre kylning än dig). Det är varmt ute helt enkelt och det är inga hutlösa temperaturer. Som ovan skrev så är ljudnivå och temp helt klart något som orsakas av att du inte har eftermarknadskylning. Lägg 200 kr på en fläkt http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1008748. Det är nästan ett måste idag.

Skriv gärna vad du har för RAM också bara för att utesluta det.

Av Gublo
Skrivet av TorWallin:

Förresten, finns det någon risk att det blir långsammare med 2st skarvdon och 3 kablar (ändå samma sort), eller ska inte det spela någon roll?

Skrivet av jocke92:

Nej, jag tror det klarar sig om inte kabeln som är där nu är dålig

Skarvdonen verkar inte vara aktiva: Det är egentligen bara lite kabel med två utgångar. Du kan se allt du kopplat som en lång kabel och så länge hela systemet inte blir för långt (över 80m) ska det inte vara något problem. Jag personligen hade nog testat kabeln som sitter i väggen om det inte var du själv som satte dit den. Man vet aldrig om den förstörts någonstans på vägen eller om den är väldigt lång och får mycket störning.

Av Gublo
Skrivet av TorWallin:

Tack för tipset, blir till att beställa 2st sådana och 2st nätverkskablar!

Varför 2? Sladden är fixerad i väggen eller?

Av Gublo

Billigare alternativ med fler valmöjligheter (form, färg osv.) http://www.kabelgiganten.se/artiklar.asp?visa=artiklar&id=102&menyid=2

Av Gublo
Skrivet av mgscs:

Köpte ett mITX Gigabyte kort.

Kopplar in alla komponenter för att pröva kortet( Cpu, ram, hårddisk, PSU). Klickar start - inget händer... Kortet funkar ej ingen ström inget ( alla föregående komponenter funkar. La över de i ett gammalt kort funkar.
När jag öppna paketet låg även GPU "fästaren" lös / av. Kunde acceptera de då de egentligen inte behövs i chassi

Drar in till butik X och förklarar situationen - de kollar på de å säger att en CPU pin är böjd och de räknas som en fysisk skada därav ingen ny vara för mig. Känner att jag verkligen inte gjort de då jag är ytterst försiktigt och byggt tio tal datorer förr utan problem. De säger även att repor finns ( har ej ens skruvat å haft mig?). Förklarar de och de säger att kortet inte är en returvara.

Säger oavsett om pinnen är böjd så ska kortet få ström, cpu fläkten snurra, prövade även montera ett chassi fläkt. Inget..

Så nu står jag här - prövar ny butik då de va de enda med 1155 Mitx inne där jag bor och ville ha kortet omgående. De fick man betala för.

Vad gör jag här? De skulle maila gigabyte å hoppas på de bästa men va ju trots allt akut behov av moderkortet och ja...

Dold text

Böjda pins är alltid ett no-no när det gäller garanti/reklamation. Ifall man köper en produkt och den är skadad ska man absolut inte använda den utan gå tillbaka med den direkt.

Angående pinsen så är dessa otroligt lätta att böja. Räcker att du tar ut (oftast då det händer då folk inte är lika försiktiga då som när de bygger) processorn lite snett så har du böjda pins sen och garantin är som bortblåst.

Source: Jobbat på RMA

Av Gublo
Skrivet av kevve1:

Hände nu igen när jag spelade, hitmarkers och supression/spot bonus assist. Jag ger upp spelet igen och startar det nästa patch. Har tappat hoppet.

Glömde också tillägga att jag som för det mesta spelar CQ-large Siege of Shanghai fortfarande märker av att D-flaggan har ett tak som granater trillar genom och att tornet bredvid D har osynliga väggar framför dig om du lägger dig ner och skjuter.

Svar-Edit: Nej det har varit när de springer vidare. Kan dock inte säga något om deras ping så det är möjligt att det inte var själva buggen som kommit tillbaka.

Av Gublo
Skrivet av kevve1:

Har inte kommit några än. Spelade nyss en match, kändes väl som tidigare ungefär. 2-3 hitmarkers på en kille och fick supression assist, han hade 30 i ping och jag 20 så det var inte pingrelaterat.

Dom har lagt till DT vapnen i BL men man kan inte låsa upp dom för man måste spela en DT map för alla. Nya levels också. Undrar vad som var i uppdateringen egentligen, 1GB är ju rätt stort.

Jag har sett flera gamla "fixade" buggar komma tillbaka på det senaste. Tror det är sedan "netcode"-patchen. 0 Hp buggen, fel killcam buggen och ja: den underbara 2-5 hitmarkers, massa blod och sedan spot bonus buggen.

Av Gublo

Att tänka på när man köper bärbara: Ifall folk har klagat på kylningen så ska du hålla dig borta. Kylningen är det som bestämmer livslängden på en bärbar. I min kompis fall som (dumt nog) köpte en ACER var denna livslängd i princip 2 år. Roligt nog 1 månad efter att garantin tog slut. Han snackade dock till sig ett utbyte och gissa hur länge det höll?.. 2 år.

Håll dig undan dubbla grafikkort också. Krävs konstanta uppdateringar av mjukvaran och det är inte alla spel som använder 2 kort.

Av Gublo
Skrivet av Veen:

Hej. Sedan igår har mitt fasta fibernät (T3 Umeå) laggat rejält och man blir disconnected hela tiden.
Har 100/100 och brukar få liknande resultat när jag kollar på bredbandskollen, just nu får jag ut runt 30/10 men
det ska ju inte lagga även om man får ut det.

Flera av mina kompisar som bor i närheten har samma problem och det pågår fortfarande.

Vad ska man säga när man ringer till kundtjänsten och är det någon som har T3 i Umeå som inte upplever problemen just nu?

Ring kundtjänst och säg att du vill anmäla driftstörning. Detta ska man egentligen göra så tidigt som möjligt så kan man kräva pengar tillbaka i fall det håller i sig.

Man ska inte vara rädd för att ringa kundtjänst. Det är deras jobb att lösa problemet. Se till att du kopplat datorn direkt till väggen (och gärna testat på flera enheter) så kan dom inte säga så mycket om din utrustning.
Jag brukar hantera sådana samtal ungefär: "Hej, Skulle vilja anmäla en driftstörning" "Jaha har du testat att starta om bla bla bla" "Japp allt är omstartat och jag sitter med datorn rätt in i väggen. Har även testat på en andra dator med annat operativsystem. När tror ni att detta kan bli åtgärdat?"

Av Gublo
Skrivet av Saandberg:

https://www.youtube.com/watch?v=hXcR1IYH64k Antar att denna är aktuell då man kan kolla för BF4 också. Pallar inte fixa konto o skit för att testa.

/S

Testade att göra konto, hittade mig själv osv. Rolig detalj är att det är min gamla anslutning som kommer upp. Spelar främst på en server och den skickar inte till ACI men någon server jag spelade på med mitt gamla abonnemang gjorde tydligen.

Tusen tack för hjälpen!

Av Gublo
Skrivet av Saandberg:

Har för mig att man kan se vad du har för IP på något sätt, vet inte hur. Många streamers som kör BF4 har jag sett blivit Ddosade och de spelar på servrar som inte ger ut användarnas IP.
Har som sagt ingen aning om hur men det är helt klart ett problem.

/S

Med streamingen så känns det ju som att du kan få IP'n därifrån. I detta fallet känns det ju som att det måste göras via servern på något sätt.

Av Gublo
Skrivet av saturday_sun:

Vissa saker går ju att få fram via Battleloggen, man kan ju uppge ort och land för Leader board-ändamål, du har inte gjort det? Använder du ditt nick in-game också i andra sammanhang?

Jag vet att det är min IP som använts med tanke på vilken stad den pekade på, men nej. Har inte uppgett ort och använder inte nicket utöver BF.

Av Gublo

Script kiddies "hackar" mig i BF4

God morgon!

Igår blev jag "hackad" av en spelare som inte tyckte om att jag fick hans
kompis votebannad för att han bröt mot reglerna på servern.

Hacket i detta fallet gick ut på att han skrev vilken stad jag befann mig i.
Detta i sig ser jag inte som något speciellt då det finns en oändlighet
med sidor som kollar upp IP-addresser gratis, det jag är nyfiken på är hur
han fick fram min ip i BF4 utan procon(admin) eller liknande. Är det som i
många andra spel att det finns ett console command för player stats?

MvH