Inlägg

Inlägg som Lifooz har skrivit i forumet
Av Lifooz

Hur får jag Google Chat att fungera?

Hej, jag använder mig av Google Chat, på telefonen, iPhone 8 så fungerar det perfekt, men inte på datorn, jag har provat både appen och webb-versionen, men det kommer upp att det går inte att ansluta till chatten!

Det skumma är att det går att läsa inkommande meddelanden, men det går inte att skicka, är det någon som varit ute för samma sak och lyckats lösa det?

Tacksam för alla svar!

/Lifooz

Av Lifooz

Likheten är slående! 🤔

/Lifooz

Av Lifooz
Skrivet av EddAa:

@Wille90

Jag köpte detta nedan.
SFP direkt in i min Ubiquiti Dream Machine SE startade om enheten och det fungerade direkt som ett plus fick jag ca 20mbit/s på köpet.

Har Telia idag, inga inställningar behövdes.

https://www.direktronik.se/direktronik/natverk/sfpgbicxfpcwdm...

samt:
https://www.direktronik.se/direktronik/natverk/kablar/fiberka...

Vad har du för hastighet?
Jag har Bredband 2 som leverantör med 250/250 men plockar runt 315/315!
Så 65 på köpet för min del!😊

/Lifooz

Av Lifooz
Skrivet av xSean145:

Är det fler än jag som blir yr och illamående när ni använder sega möss som rör sig sakta?
Jag tänker på Apples Magic Mouse och billiga möss som inte går snabbare vad man än gör.

Panikkänslan blir alldeles för stark, andetagen blir tyngre och tyngre och tillslut måste jag lägga mig ner en stund för att återhämta mig.

Yr eller illamående kan jag inte säga, däremot stör jag mig något sjukt på folk som kör på helt död sens, typ 500dpi!
Det har mina polare dille på bland annat, och ja, jag höjer alltid sensen när jag sätter mig vid deras datorer!

/Lifooz

Av Lifooz
Skrivet av Kakann:

Min fru har fått ett väldigt trevligt jobberbjudande, problemet är att det är på en fabrik i Oslo. Inte direkt pendlingsavstånd från Västerås så vi skulle i så fall behöva sälja vår bostad och flytta. Arbetsgivaren betalar för flyttfirma, fixar hyresbostad och betalar henne en månadslön som ”flyttpeng” så det känns generöst. Det som gör att jag känner mig lite skeptisk är att vi bägge har jobb vi egentligen är nöjda med idag, dottern trivs på förskolan och vi har 10-15 min till våra familjer. Jag jobbar som privatrådgivare på bank och känner väl att språket kanske gör det svårt att få motsvarande jobb i Oslo. Hur hade ni reagerat om ni fått en norrman som kontakt på banken?

Fördelar är att hennes lön där är mycket högre än i Sverige, hon kommer nästan tjäna lika mycket själv där som vi gör tillsammans i Sverige så vi kan utan problem leva på en inkomst om det tar tid för mig att hitta nytt jobb. Oslo är en väldigt trevlig stad och Norge är väl ett av de bästa länderna man kan bo i, Västerås är väl ärligt talat inte en jättetrevlig stad. Känns också som att det är lite nu eller aldrig, dottern är bara två år och börjar hon bli lite äldre och hitta kompisar känns det betydligt svårare att flytta.

Flytta!
Vissa kostnader ökar, men Norge är ett bra land där ni kommer vara MYCKET tryggare än i Sverige!
Sedan så kommer ju din dam att tjäna betydligt mycket mer än hon gör nu!
Dottern kommer också att anpassa sig bra!
När det kommer till att träffa släkten så är det ju inte till Filippinerna ni flyttar utan till Norge!
Ta chansen, prova vingarna, utvecklas och väx!
Jobb kommer fixa sig i Norge, för det finns alltid jobb, man skall typ behöva dra till någon fattig håla i Afrika för att inte hitta något!

Så detta låter som en no-brainer!

/Lifooz

Av Lifooz
Skrivet av redberg32:

Det problemet har han överkommit, detta är 2 trådar som är sammanfogade han har nu problem med att datorn ej startar och har även möjligtvis påbörjat en BIOS flashning och sedan dragit ut usb't under flashningens gång. Förhoppningsvis inte men möjligt

Det var lite värre än grafikkortet!
Men den felsökningen känns inte allt för jäklig, Asus kör väl fortfarande med sitt flashback eller vad det hette?
Isåfall kan han ju bara köra på reserv-bios och se om den startar!
Flashningen av det skadade bioset går oftast att ta hand om i efterhand!

Men bryt och begränsa är ordet!
CPU+kylare monterat!
1 RAM-sticka!
GPU isatt!
PSU ansluten!

EDIT: Såg nu att original-bios kan vara för gammalt för CPU, då är ny flashning om möjligt enda lösningen!

EDIT2: TS, kan du kolla så alla kontakter verkar se hela ut och så att inget är sönderbrutet i porten där du sätter grafikkortet?

/Lifooz

Av Lifooz
Skrivet av JuicyChicken7:

Orkar inte bry mig mer bygga pc suger, jag borde inte gett mig in på det. Inte alls så enkelt som alla påstår, ska nog sälja skitet eller slänga det i soptunnan där det hör hemma

Nja, nu lugnar vi ner oss här!
Vi möter alla olika utmaningar under livet, och du har fått en av de simplaste, ett grafikkort som spärrat sig lite!

Snarare bör du köpa en billig skräp-rigg att öva lite med, för ingen kan vara professionell från början!

Däremot kan jag ge dig ett tips, för jag har varit ute för exakt det som hände dig MÅNGA gånger!

Knepet är att rucka en smula i kortet närmast där bildskärmsanslutningarna sitter!
Om du kan få ut det området på kortet kanske några milimeter till någon halv centimeter, så sitter inte kortets hake och trycker mot spärrpinnen på moderkortet lika hårt!
Då går det lättare att få ner spärrpinnen varpå grafikkortet kommer ut!
Det är oftast en idé att lägga en smula tryck på moderkortets spärrpinne samtidigt, men akta så du inte slinter igen!

/Lifooz

Av Lifooz
Skrivet av Chibariku:

Ser ju inte så stor vits med att framtidssäkra en dator man bara ska ha i 3 år. Sen låter det väldigt dyrt, betalar i stort sett hela datorn på 3 år och sen står man kvar helt utan.

Exakt det där reagerade jag också på!
Låter helt vrickat att leasa en sådan där om man inte får behålla datorn efteråt!

När man leasat den de 36 månaderna så är du ju i princip uppe i det den kostar att köpa ny ändå!

/Lifooz

Av Lifooz
Skrivet av nu1mlock:

Du ska köpa en produkt som är kompatibel med HomeKit. Strunta i Home Assistant - det är inte vad du är ute efter. Du vill bara kontrollera ett uttag, krångla inte till det.

Satechi gör ett uttag med stöd för HomeKit. Det kostar för närvarande 399kr: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5564899
WiZ gör ett uttag som du kan styra med Siri via Genvägar. Funkar *nog* inte utan internetuppkoppling. Kostar för närvarande 129kr: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5446260

Okej, så Satechi-pluggen kommer med andra ord att fungera så som jag vill?
För isådanafall blir det en sådan så snart jag får första lönen!

/Lifooz

Av Lifooz
Skrivet av nu1mlock:

Du behöver ett uttag som har stöd för HomeKit. Shelly har inte stöd för HomeKit.

Annars behöver du t.ex. Home Assistant eller HomeBridge (körs på t.ex. Raspberry Pi, en server eller liknande) för att exponera icke-kompatibla enheter för HomeKit. Men det är inte det du är ute efter, så köp ett uttag som har stöd för HomeKit utan hubb.

Edit: WiZ har en fullösning som går ut på att man använder Genvägar för att få Siri att slå på/av uttaget. Men det fungerar nog ändå ganska bra. Det kräver dock fungerande anslutning till molnet och kan inte användas om din internetanslutning går ner.

Från 129kr: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5446260

Detta blev huvudvärk!

Det jag kan se på Shelley´s hemsida är att de har med en logga för Home assistant, sedan om pluggen det pratades om har det eller inte är en annan sak!

Trodde det här skulle vara relativt enkelt men det visade sig bli raka motsatsen! 🤔

/Lifooz

Av Lifooz
Skrivet av mrqaffe:

Nja batteridrivet lär behövas länge till för man vill ju inte alltid behöva dra kablage till styrenheter och att alltid tvingas styra via en app är fördumning i stället för att nått blir smart, sensorer och strömbrytare är saker som många lär vilja ha helt trådlösa så att de kan placeras på bra ställen och lång batteritid är ett måste om det ska fungera i praktiken.
Man kan ju även tänka sig att man har solcelllr som strömförsörjer givare, wifi är helt enkelt inte särskilt lämpligt för sånt pga sin i sammanhanget enorma energiförbrukning.

Jag är inte ens säker på att en wifiplugg alltid sparar energi om man har den för att stänga av en effektiv ledlampa i stället för att låta lampan lysa hela tiden för pluggen i sig kan ha högre energiförbrukning än en bra led.

Hm, du kan ha rätt där, vissa hus och lägenheter har ju ett uttag varannan mil typ!

/Lifooz

Skrivet av aragon:

i med du inte vill använda någon hubb och endast ska styra få saker skulle jag säga shelly, dom använder wifi och är enligt mig dom som har bäst kvalité av smarthus pluggarna som använder wifi. det finns ett gäng guider hur du använder dessa med siri.

Tack för tipset, ja alltså min grundidé med att shoppa mig en sådan där plugg är att slippa öppna en app för att sedan säga åt Siri vad hon skall göra!

Däremot att konfigurera allt (sätta namn) osv i en app som sedan låter sig styras av Siri har jag inget emot!
Men det är just att kunna komma hem och säga "Hej Siri, slå på mysbelysningen" eller "Hej Siri, släck mysbelysningen" är mitt mål med det hela!

/Lifooz

Av Lifooz
Skrivet av landmarks:

Om det får det att kännas lite bättre är det inte ens ett år sedan jag kastade ut min gamla SSD från 2013 med läs/skriv på 500 resp 250 MB/s

Haha, då känns det bättre!😂❤️

/Lifooz

Av Lifooz

Hmm, helt plötsligt känns inte min SATA SSD så snabb längre med sina 550MB/S 😅

/Lifooz

Av Lifooz
Skrivet av mrqaffe:

Ja wifi kräver enorm effekt jämfört med Zigbee, kollar du på batteridrivna strömbrytare och sensorer så går de typ ett år på ett 2032 batteri, wifi skulle väl kunna funka i nätanslutna prylar typ ett styrt uttag men inte i batteridrivna "kontrollenheter" för de skulle endera behöva laddas typ varje vecka eller ha jättestora batterier och det skulle nog göra dem rätt impopulära.

Ah, jo det har du din poäng i!
Men batteridrivna smart-home prylar är lite som ljusslingorna för inomhusbruk som går på 3st AAA batterier istället för att drivas av nätadapter! 😅🔫

/Lifooz

Av Lifooz
Skrivet av Joppis:

Windows XP
Windows Vista (hoppade över)
Windows 7
Windows 8 (hoppade över)
Windows 10
Windows 11 (hoppar över)

Mönstret är väldigt tydligt för mig 😎

Skulle nästan säga detsamma, men i mitt fall blev det!

Windows 95
Windows 98
Windows ME (hoppade över)
Windows 2000
Windows XP
Windows Vista
Windows 7
Windows 8 (hoppade över)
Windows 8.1 (dock först efter ett tag då det började rulla bra)
Windows 10 (nuvarande)
Windows 11 (hoppar över, det är krångligt och ser inte alls bra ut i mitt tycke)
Windows 12 (Om de lär sig av vad som gjort 10an bra och tar bort det som är skevt i 11an så blire W12 härnäst)

/Lifooz

Av Lifooz

Bor i lägenhet så för egen del har jag inte behövt skotta!
Däremot så skottade jag från klockan halv 9 till klockan 16:45 igår inom jobbet, skottade idag inom jobbet också men bara 3 hus!

Så nog har man fått kröka ryggen alltid!

/Lifooz

Av Lifooz
Skrivet av mrqaffe:

Problemet uppstår om du inte vill använda en hub eller liknade eftersom det är väldigt få och ofta enkla saker som kan kommunicera över wifi eller BT.
De flesta hemautomationsprylar använder andra typer av kommunikation typ zigbee och nu har de flesta tillverkare bestämt sig för att standardisera mot Matter, även Apple är med på tåget mot Matter https://developer.apple.com/apple-home/matter/
Matter är alltså på väg in som en universell standard för att göra olika tillverkares prylar kompatibla med varandra men även idag finns det ju prylar du kan styra via Apple Homekit men de kräver ju en hub.
Ikea Trådfri har uttag och hub som är Apple Homekit kompatibla..

Om Matter blir stort kanske det integreras i nätverksroutern men du ska nog inte hoppas på att wifistyrda prylar blir vanliga för det är en tekniskt olämplig teknik för ändamålet och det är därför man idag behöver en hub eller liknade med radioteknik som kan kommunicera med hemautomationsprylarna, wifi kräver alldeles för mycket effekt för att kunna fungera bra.

Du levererar som vanligt, cred till dig för all hjälp du ger oss andra här på forumet!💜

Vilken röra bara för en fjärrströmbrytare! Jag kan absolut förstå användandet av en hub om du vill ha avancerade funktioner som timer, dimming eller om det är kanske 5+ saker som skall styras, men i det här fallet när det är en enda sak jag vill ha gjord så känns det lite halvt B!

Det är synd att Wifi går stick i stäv, för egentligen så känns det som om det hade varit en klockren teknik då Wifi bokstavligt talat är radiosänt nätverk!

Mycket effekt? Men Wifi ligger väl runt 100mW eller misstolkar jag dig?

Okej, så allt som allt så är strömbrytaren jag länkade värdelös för det jag vill göra?

/Lifooz

Av Lifooz

Var hittar jag en fjärrströmbrytare med stöd för Siri?

Hej allesammans, alla väljer vi vilka ekosystem vi vill inkludera oss i!
För min del tycker jag verkligen om iPhone och lilla Siri!

Problemet är att alla tillverkare verkar ha gift sig med Google assistant och Amazon Alexa och är trogna ända tills döden skiljer dem åt!

Hursom, det har medfört att jag letar efter en fjärrströmbrytare som kan direktstyras via Siri!
Jag skall alltså bara behöva säga till henne något i stil med "Hej Siri, slå på mysbelysningen" och då skall hon aktivera den fjärrströmbrytare jag vill ha igång!

Jag vill inte krångla med någon extra-app eller någon hub!
Den strömbrytare jag hittills har hittat är denna, men jag vet inte om den har stöd för att bli direktstyrd via Siri!

/Lifooz

Av Lifooz

Är det bara jag som tycker att det har blivit en fördröjning på typ 2 sekunder, när man gasar efter senaste uppdateringen?

/Lifooz

Av Lifooz

Vad jag kan utläsa från ditt meddelande så SKALL du ha en borrhammare, så surgubben har rätt, även om han hade kunnat anstränga sig lite för att ge dig en positiv upplevelse typ!

Hursom, eftersom den skall vara batteridriven så blir det ju dyrare än en vanlig sladdansluten maskin, vilket ju låter rätt logiskt!

Men eftersom du inte skall jobba dagligen med att borra i betong utan det blir ett hål här och där lite då och då så hittade jag en maskin som lär göra jobbet gjort för ditt ändamål och som inte skickar dig till fattighjons-stugan!
Glöm inte att köpa stål till den bara, de stål som följer med om det följer med några är oftast slutkörda efter några hål!

Borrhammaren!

Batteri som lär duga till det du skall ha det till!

Edit: såg att du frågade efter kvalitets-stål, de här borde hålla för en bra tid framöver!
Se till att köpa rätt dimension/dimensioner bara!

/Lifooz