Inlägg

Inlägg som filigran har skrivit i forumet
Av filigran
Av filigran

Program för bluetooth-fjärrkontroll

Har köpt en söt liten Logitech Ultra-X Media Remote - Svart, men programmet som följde med var ju helt värdelöst.

Vet att det finns massor av program för IR-fjärrkontroller, mne finns det något bra program för att binda knapparna för en bluetooth-kontroll?

Har googlat runt, men jag hittar bara för mobiltelefon, någon som har några tips?

Av filigran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frexuz
Har en kompis som köpte en IR Fjärrkontroll på kjelloco. Med den kan du styra musen med. DOCK har jag ingen aning om vad den heter. Testa söka på deras sida, annars återkommer jag när min kompis har svarat.

Hm .. IR .. vill helst ha bluetooth så jag slipper ha fri sikt till datorn och peka den mot den. Visst, när man ska styra musen är det ju bra, men för att bara pausa/starta en film är det jobbigt. Särskilt om datorn ska stå i ett annat rum (ska precis flytta, har inte riktigt bestämt vart den ska stå). Men länka den gärna om du hittar den, kan ju vara bra för någon som vill ha en IR-kontroll.

Har kontaktat webhallen och frågat dem, de riktade mig till logitechs support. Ringde till logitech, och de hade aldrig hört talas om den. När jag visade honom till länken så sa han att det är logitechkomponenter i den, men det är inte logitech som säljer dem, utan de är OEM-produkter och ska egentligen inte ens säljas separat, och logitech hade ingen support på OEM, utan det stod återförsäljaren för, d.v.s. webhallen ..

Edit:

Har beställt den svarta fjärrkontrollen från webhallen, den kom idag. Det går inte att ställa in nånting förutom om man vill ha widescreen eller 4:3, om man har 2 speakers eller headset osv, det går inte att styra musen, det finns massa knappar som det inte händer nånting med, 'DVD'-knappen gör så att powerdvd startas, men har jag winamp igång samtidigt så startar musiken när jag trycker play. Har dock inte haft nån film igång, utan bara powerdvd i sig självt. Ska fortsätta leka lite, samt kolla om jag hittar några andra program som kan confa den. Eftersom det är bluetooth funkar tyvärr inte Winlirc, men det finns förhoppnignsvis andra program.

Av filigran

Bluetooth-adapter till datorn med medföljande fjärris, funkar den med mobilen oxo?

Uj uj, första gången på Swec på evigheter. Få se om ni är lika hjälpsamma som ni alltid varit.

Funderar på att införskaffa mig en fjärris till datorn och har hittat Logitech Ultra-X Media Remote - Svart. Det följer ju med en fjärris och en Bluetooth-adapter som kopplas via USB. Om jag köper den här, kan jag använda telefonen som fjärris då oxo? Eller funkar den där adaptern enbart till den medföljande logitech-fjärrisen?

Och går det att styra muspekaren? Står inget om det på sidan, nån som har nån erfarenhet? Det ser så ut, men jag är inte hundra. Hittar ingen info om den på logitech.se/.com heller. :/ Går det att använda winlirc girder och allt vad programmen heter för att confa den?

Skulle jag ha större användning av en fjärris om jag köpte en iMON Fjärrkontroll Universal med en Hama Bluetooth Adapter Klass II (USB 2.0) istället? Ungefär samma pris, och det står på sidan att den här funkar med girder, så då vet jag ju det. Och köper jag en egen adapter kommer den ju funka till mobilen (förhoppningsvis). Den ser dock inte lika bra ut på bilden som den andra gör.
Är det en bluetooth-fjärris förresten? Kanske är IR? Det vore ju inte bra.

Edit:
Hm, hittade samma fjärrkontroll på itbutikken.se, där står det dock att det är "radio", inte bluetooth: http://www.itbutikken.se/i/95614/1.htm
Ingen adapter eller nåt .. vilket är det som gäller? Samma art. nr. på båda sidorna, så det är precis samma remote .. knepigt?

Av filigran

Problem med minnen, svart skärm

Köpte mig en ny fin RAM-sticka, Corsair Value S. DDR 512MB PC3200 400MHz CL2.5 för att vara exakt, och det anlände idag. Har redan ett TwinMOS Technologies 512 MB PC3200 DDR RAM (länken får en ful radbrytning, kan även googla på "m2g9j16a-mk" och klicka på första resultatet) i burken som fungerat felfritt. Problemet är dock att jag inte får någon bild längre.

Testade först att sätta det nya minnet i slot 2, gamla i slot1(orört än så länge), och fick ingen bild. Tog ur det nya, bootade. Yay, bild. Testade nya minnet i slot1, ur med det gamla. Bild igen. Satte det gamla i slot 2, ingen bild. Tog ur det gamla igen, bootade, ingen bild nu heller. Det som funkade alldeles nyss. Mystiskt.

Rensade CMOS(ändrade bygeln, har inte tagit ur batteriet, har inte behövts förut för att rensa CMOS), startade igen, fortfarande ingen bild. Läste lite i manualen, man kunde hålla inne <Insert> för att komma till BIOS(eller någonstans iaf, nåt annorlunda mot vanlig boot skulle hända), men ingen reaktion. Inte heller med <Ctrl> nedtryckt.

Läste lite här på swec och hittade en post där det stod att det kanske var damm i sloten. Testade att blåsa rent utan resultat.

Har även tagit ur ljudkort, firewirekort, ryckt ur musen och allt annat, det enda som sitter i datorn är tangentbord+skärm (som jag testat med både DVI och analog anslutning) helt utan resultat.

Nu har jag slut på idéer och hittar inga förslag jag inte testat. Min första tanke var ju att slot 2 var trasig, men nu funkar det ju inte i slot 1 heller.. kan jag ha haft sån otur att jag antingen sabbat båda minnesslottarna, eller rentav båda minnena? Har ingen annan dator att testa CPU, gfx eller minnen i, så vad mer kan jag göra?

Problem solved!
Lät datorn vila en natt, och nu funkar allt. Mystiskt, men den kände väl för att sova några timmar (den har ju trots allt stått på non-stop i över ett år, +/- några dagar). Yay.

Av filigran

rm100: ska kollas upp, tackar.

Saihtam: Jodå, jag skriver mina egna scripts. Jag har bara inte lärt mig exakt hur jag ska skriva för att det ska funka som jag vill, så ett exempel att utgå ifrån underlättar, som jag kan bygga vidare på. Läser FAQ:n gör jag oxo. Just nu använder jag det exemplet som finns i just den FAQ:n för att säkra upp något medans jag lär mig, dock säkrar ju inte heller den något utåt.

gluffis: Jepp, den jag läser från (FAQ:n). Dock förstår jag inte allt ännu (och kommer säkert aldrig att göra), men jag börjar komma in i det.

Av filigran

Jag har inte sagt att pf inte kan blockera på insidan, jag har bara inte hittat nåt exempel som gör det. Allt jag hittar låter folk på insidan göra vad de vill.

Jag har försökt fixa nån slags conf som låter mina workstations göra vad de vill(bara jag som använder dem, och inga services utåt från dem), men jag lyckas inte. Hur jag än gör så får de fortfarande inte göra nåt. Blockera allt åt båda håll, sen öppna upp, men icke. Det går bara inte. Får helt enkelt köra helt öppet från insidan tills jag förstår pf mer.

Mickeus: Detta kräver väl mer än två nätverkskort? Tyvärr har jag ju inte det.

Dax: En brygga kräver väl oxo tre nätverkskort, har jag fattat det som iaf?

Av filigran

Nej, det klart.. hm.

Ett tredje NIC och DMZ känner jag iofs till, men då jag inte har något tredje NIC och inte har planerat att köpa ett heller så vore det fint att veta om det fanns något annat alternativ. Och läst PF FAQ:n har jag gjort. Flera gånger. Om och om igen. Och ändå förstår jag lika lite nu som innan. Men jag får väl jobba vidare med det och försöka lösa det på nåt vänster.

Av filigran

En PF-conf som faktiskt blockerar något internt, finns det?

Det var ett tag sen man skrev nåt här på swec, men nu börjar intresset komma tillbaks.

Orkar ni inte läsa allt kan ni hoppa ner till slutet och läsa den sista raden ("så: ..."), men jag tycker om att överförklara, så att alla ska fatta och förstå, samt komma med förslag.

Efter att ha fått två abusemail från telia så kände jag att det var dags att ta tag i problemet. De säger att jag gör "obehöriga anrop" till nån nisses dator ute i den stora världen. Möjligt. Har inte riktigt hållt koll. Därför har jag nu installerat om min gw/fw som kör OpenBSD med pf, och tänkte konfa den lite bättre. Eftersom jag inte brytt mig om det speciellt mycket det senaste året ungefär, och jag inte visste mycket om det innan så tänkte jag lära mig det ordentligt den här gången. Jag har ett jättefint upplägg, tycker jag, som passar mig och borde hindra att liknande saker händer igen:

Jag har fyra datorer:
Dator 1: min gw/fw, agerar endast gw/fw, inga services.
Dator 2: Min webserver, kör även ett par eggdrops och annan skit, troligtvis den som blivit haxxad och kör "obehöriga anrop".
Dator 3: Min workstation. Surfa, tanka och spela på den, inga services.
Dator 4: Min laptop, workstation 2 i princip.

Jag vill ha följande setup:
Dator 1 ska inte kommas åt från nätet. Ingen ssh, inga services. Inga problem där, det kan jag göra.
Dator 2 har web och ssh öppet(ssh på en annan port än standard), om man haxxar den ska man inte se dator 3 och dator 4, helst inte dator 1 heller om det går. Dessutom vill jag inte att den ska få göra vad som helst utåt mot internet, förutom att skicka tillbaka websidorna som folk requestar. Just nu antar jag att någon haxxat sig in på någons konto och kör något fult, eftersom jag inte blockerar något inifrån. Kommer man in i det interna nätverket kan man göra allt ut mot internet. Det vill jag förhindra.
Dator 3 och dator 4 får köra BT, DC och skicka/ta emot via MSN samt surfa och komma åt FTP:s.

Det är säkert jätterörigt för er, men i mitt huvud låter det jättebra.

Mitt problem: jag hittar inga howtos, exempel eller liknande som går igenom hur man ska göra detta. Alla howtos jag hittar har en "utifrån får man inte göra så mycket, men inifrån så litar vi på våra användare, de får göra vad de vill". Och det gillar jag inte.

Så: finns det någon howto som visar hur man gör med openbsd:s pf(och några andra verktyg?) för att begränsa vad folk får göra i det interna nätverket, och även utifrån, såklart?

Av filigran

Det är inte det att jag inte gillar vad jag hör. Men om jag undrar vad det är jag ska kolla efter, vad som spelar roll och hur mycket det spelar roll, då är det ju inte så stor mening att nån postar "köp skärm2 istället för skärm1", när den är precis likadan, förutom att den har 4ms istället för 8ms, och det tycker inte jag är värt 300:-

Era svar däremot, de gillar jag.

De skärmarna ser ju ut ungefär som de jag kollat på, fast 19" då. Dock har de 16,2 milj färger, men hur mycket roll spelar det? Jag har sökt lite själv, och vissa säger att det flimrar och blir inte alls bra när man kollar på film, vissa säger att de inte ser nån skillnad. Vad stämmer?

Och som ni säger, varför köpa 17" när 19" är nästan lika billigt och har samma specifikationer.

Av filigran

Skärmköp - vad är viktigt?

Först och främst, jag vet att jag gjorde en tråd nyligen, dock har den fallit i glömska och svaren jag fick var inget att hänga i granen direkt. "Köp den här", ingen anledning, inga argument .. tycker ni att det är fel, lås tråden.

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=308574&view=detailed har jag tänkt mig nu, istället för den jag funderade på från början. Verkar bra. 160 graders betraktningsvinkel verkar vara minimum, och 600:1 i kontrast är nästintill minimum?

Den har 16,7 milj färger, vilket man, vad jag förstått det som, måste ha för att se film (vissa säger att det inte stämmer, men varför nöja sig med 16,2 milj..), 8ms responstid vilket väl inte kan vara så jättemycket sämre än 4s.

Jag har inte tänkt spela nåt annat än WoW och möjligtvis Q4, BF2 och liknande på LAN, vilket inte blir särskilt ofta nu för tiden, så nån extrem responstid behöver jag inte. Film kollar jag oftast på TV:n, men jag antar att den klarar film också? Om inte, varför?

Ge mig gärna argument till varför jag inte ska köpa den, och vad jag ska köpa istället. Skärmen ska kosta runt 3000:-, inte mer än 3500:-, ingen värstingskärm m.a.o. Så billigt som möjligt, men ändå bra.

Av filigran

Jaha? Och vad gör den bättre än t.ex. http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=308574&view=detailed - samma betraktningsvinkel, 16,7 milj färger istället för 16,2, 600:1 istället för 500:1 kontrast och dessutom billigare?

Ok, 4ms istället för 8ms, men sån jävla skillnad kan det inte vara.

Av filigran

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=308574&view=detailed då?

Vad är minimum för att kunna stå ut med skärmen?

Eftersom jag har tänkt mig någon budgetskärm <3000:-, så får jag väl inte världens bästa skärm direkt. Finns det billigare skärmar som har bra betraktningsvinkel och konstrastförhållande? Så länge den är ljus och jag kan kolla på den framifrån så duger det för mig. Jag behöver inte se bilden skitbra när jag står bakom skärmen.

Av filigran

Ny skärm - Xerox 17" LCD XA7-172i

Funderar på att köpa mig en TFT. Min 17" Samtron 75e från -97 börjar bli lite dålig.

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=311009&view=detailed har jag fastnat lite för, men är det någon som har erfarenhet av den? Eller xerox i allmänhet? Jag vet att de gör skrivare och sådär, men hur är de på skärmar?

Något annat ni hellre rekommenderar? Den ska användas mest till att surfa, köra WoW och möjligtvis lite film, även om jag oftast slänger ut det på TV:n.

Av filigran
Av filigran

on *:text:#:*spam*:{visa inte }

Osäker på syntax o.s.v., men typ så.

/help on text

Parkera det hela i remote (alt+r eller vafan det är).

Av filigran

Svagare men ändå ikryssad är väl när man kryssat ur det enbart för den katalogen, men vissa filer i katalogen(och underkataloger) är fortfarande skrivskyddade.

Av filigran

I firefox ligger bilden längst upp, "ra" nånting står det, utanför. Det är enbart bokstäverna "ra" som syns. Menyn och resten ligger i mitten, så det är väl rätt. Meny-boxen är inte lika stor som den andra, ska den vara det? Den är så stor som den har innehåll. Och texten ligger precis ute i kanterna på boxen, fixa lite padding så den kommer in en bit. Förstår inte varför du centrerat allt som du gjort men .. varför inte bara köra

body { text-align: center; // för att centrera i IE } div#logga { width: 100px; margin: auto; text-align: left; }

Av filigran

Designmässigt såg det väl bra ut .. om man däremot korrekturläser lite så är det ju stavfel lite här och var .. och så har du missuppfattat hur parenteser används. "Vill du veta vilka fler distar som finns tillgängliga så är (www.distrowatch.com) en bra källa med en mängd olika distar, närmare bestämt lite över 320 stycken." är fel. Parenteser används inte för att utmärka ett ord/en mening, utan för att lägga till något till meningen. "Per har en cykel (som är blå)", t.ex. Ser bara konstigt ut annars. Sen är det ju särskrivningar och konstigheter lite här och var(linux distribution?). Och varför skriva proprietära operativsystem när du inte kan stava till det? Varför inte skriva stängda system direkt? Prioperitära är då inget ord jag känner till.

Även i bilderna är det felstavat. "Enkelt Linux system för Svenska folket med många Svensköversatta Program" .. dels heter det linuxsystem, och sen skriver man varken svenska, svensköversatta eller program med stor bokstav mitt i en mening. Sverige däremot, det skriver man med stort S.

Själva disten låter väl ganska bra. Men du skriver ingenting om varken pakethanterare, vilka paket som ingår m.m. Och "ett program för varje ändamål" reagerade jag lite på .. menar du att du kommer installera 100 program, när det hade räckt med 50, bara för att du ska kunna göra en sak med varje program? T.ex. mozilla/opera funkar ju både som mailklient och webläsare, kommer du då ändå att installera evolution(eller, vilket jag föredrar, thunderbird), eller får man välja det? Hur ser installationen ut? Är det en dist som funkar på en server? Är det en desktopdist man ska använda på sin workstation? Kommer det på en CD eller DVD? Finns det någon support? Finns väldigt mycket du inte har med. Kolla på en officiell sida för en lite större dist, och kolla vad de har med så ska du se att du har missat en hel del. Och be någon korrekturläsa all din text.

Av filigran

Ett ord: Wohoo! :]