Inlägg

Inlägg som 2000+ har skrivit i forumet
Av 2000+

Tack för svar, men jag vill ändå ha en. Kablar har jag massor men vill ha så lite kablar som möjligt hängandes i bilen

Av 2000+

Hjälp mig hitta en 3,5mm hane - hane adapter!

Hej! Behöver hjälp med att hitta denna adapter enligt bild,

http://i.ebayimg.com/00/s/MTAwMFgxMDAw/z/GgsAAOSwZVlXv9Go/$_35.J...

Finns på ebay/aliexpress men vill hitta den i Sverige för snabbare leverans.

Om ni undrar vad jag ska den till så är det för att koppla en bluetooth mottagare till bilens aux

Av 2000+

Magiskt. Mins det som den mest bekymmerslösa och roligaste tiden jag har haft!

Av 2000+
Skrivet av grizzly666:

Kan det ha varit eevblog?
Han har laddat upp ett par vidoer om ESD påsar här är en https://www.youtube.com/watch?v=imdtXcnywb8

Ja den var det nog!

Av 2000+
Skrivet av Karaff:

Som isolering fungerar den utmärkt.

Hoppas inte heller man tillverkar antistatpåsar som är ledande på insidan men benägna att bygga upp en skadlig laddning på utsidan, det vore förödande att handskas med i känsliga miljöer.

Det var en youtube video tror jag eller någon annan form av artikel där man mätte runt på en antistatpåse, och då byggdes en laddning upp på utsidan men inte på insidan. Var ett tag sedan jag såg/läste den men jag la iaf på minnet att dom rekommenderade att lägga moderkortet direkt på moderkortskartongen och inte på antistatpåsen

Av 2000+

@Stövelman: På kartong. Antistatpåsen fungerar tydligen bara bra när man har saker i den, inte på den.

Av 2000+

Aktivera HDMI-CEC så borde det fungera automatiskt. Vieralink brukar det heta på Panasonic. JBL-soudbaren kanske inte stödjer funktionen, då blir det jobbigare.

Annars, kör på optiska. Så länge det kommer ljud behöver du inte oroa dig för att det är sämre på något sätt.

Av 2000+
Skrivet av harmgc:

HAr alltid samma problem i mina bilar. Har ni några telefoner att rekomendera med stark ut signal ? gärna beg så man kan ha den liggandes i bilen.

HTC, de som är märkta med Beats logga. De har kraftig ljuddel som kan driva tyngre hörlurar eller ge högre signal till bilstereon. Se till att stänga av Beats EQn bara.

Av 2000+

Du får välja ditt ljudkort som ljudenhet i spelet och grafikkortets HDMI-port som standard ljudenhet i Windows. Då kanske det fungerar?

Av 2000+
Skrivet av BasseBaba:

Stämmer det att S8:antar nått magiskt magnet-chip inbyggt som gör att den kn emulera att man "drar" kortet i läsaren?
Detta skulle ju i så fall vara det bästa som hänt pay-tjänsterna hittills eftersom den då bli "kompatibel" med alla automater.
Skickades från m.sweclockers.com

Det stämmer. Tekniken kallas MST och emulerar magnetremsan på vanliga kort. Även S7an har den funktionen (+ några andra mindre intressanta Samsung modeller).

Skrivet av Jonathan0101:

Jag har en Samsung S6 och jag kan inte hitta Samsung Pay appen i varken Google play eller Galaxy apps, någon annnan med S6 som fått det att fungera eller är den inte kompatibel?

S6an har tydligen inte MST stöd, och kommer således inte stödja Samsung Pay.

Av 2000+
Skrivet av Agerberg:

Rättelse, Amazon.de har frifrakt på order över £39(~395kr enl. forex.se) till Sverige.

Du menar EUR och inte GBP?

Av 2000+

Jag tror inte så många är villiga att betala "per låt", inte jag iaf. Tycker dagens musikstreaming fungerar bra och är en klar fördel mot hur det var att lyssna på musik förr.

Har du kollat om artisten finns på TiDAL? De erbjuder lossless-streaming.

Av 2000+

@johanruda:

Att signalen är digital har ingen betydelse i det här fallet skulle jag säga. Kopplingen är ju elektriskt och därmed kan det uppstå elektriska störningar. Annat var det när man kunde köra optiskt mellan dator och förstärkare, det var ur störningssynpunkt mycket bättre. Men det är ju utdaterat sedan länge.

Det stämmer att det bara uppstår vid användandet av min NUC. PS4 och annan stationär dator ger inte samma fenomen. Så det är ju någonting med NUCen som är bristfälligt. Jag tror att det är antingen PSUn som inte är tillräckligt bra konstruerad (eller defekt) och läcker ut störningar från datorn ut på elnätet eller så är det EMI/andra störningar inifrån datorn som går ut via HDMI porten. Jag får prova att koppla bort HDMI kabeln men fortfarande använda NUCen, isf är ju PSUn enda kopplingen. Återkommer.

Av 2000+

@johanruda: Alla uttag i huset är jordade. Kan ju be elektrikern koppla bort jorden men känns ju som att jag vill ha kvar den faktiskt, även om man får leva med störningar då.

Det som förvånar mig lite är att inte fler har problem. I princip alla med en NUC (eller annan HTPC) borde ju den ansluten till en receiver.

Av 2000+

@johanruda: Det är möjligt att det beror på kabeln. Ska försöka prova med en annan.

Men det är ju alltså störningar från datorn, när jag rör muspekaren låter det högre. Så det borde ju komma inifrån datorn, snarare än från magnetfält runt kablar utanför? Därmed borde ju inte själva HDMI-kabeln ha någon betydelse i sammanhanget, kan jag tycka.

Av 2000+
Skrivet av johanruda:

Jag har en 5425 själv, vilket är samma generation, och har inte några missljud.
Har du anslutit till jordat uttag? Kör också över HDMI till min Pioneer receiver.

Provat en annan HDMI-kabel?

Allt är anslutet till jordade uttag. Dock är ju inte receivern jordad, den har ju bara två stift i nätbrunnen. Men det är främst i subbarna som jag får missljud, och de drivs av en annan förstärkare (som är jordad). Missljuden försvinner så fort man sätter igång musik eller film, så det är inget jätte stort problem. Men det är ganska irriterande när man bläddrar bland filmer och det susar/sprakar i högtalarna, känns inte premium.

Jag har nog ingen annan HDMI kabel att prova med, det är ju mini-hdmi på NUCen och sådana har man ju inte i överflöd direkt. Jag hade faktiskt liknande problem med en annan HTPC, en AMD E-350 platform i ett litet mini-ITX chassi, med extern PSU precis som till NUCen.

Antagligen blir det för mycket EMI strålning i dessa små chassin (fungerar ju bra med min andra fullstora ATX dator). Men tänkte att det finns någon fix man kan göra...

Av 2000+

Problemet med att ha samma SSID på olika APs är ju att man inte vet vilken AP man ansluter mot.

Jag har 2st Asus routrar hemma, en N66 (router) och en N56 (används som AP). Jag har idag olika SSID så jag kan ansluta till den med starkast signal. Min telefon byter inte automatiskt AP när den ena är klart starkare. Det hade den heller inte gjort om de hade samma SSID.

Så ni som förespråkar det, förutsätter ni att man har smartare APs eller finns det inställningar man kan göra i Asus produkter?

Av 2000+

Hallå,

Jag undrar om någon annan har problem med brus/missljud i högtalarna när man flyttar muspekaren/scrollar, och om ni isf har lyckats lösa det eller iaf minimera ljudet?

Den här videon representerar ljudet väldigt bra, kolla i slutet när han rör musen och filmar högtalaren.
https://www.youtube.com/watch?v=xdkBdo41JMg

Jag har en Intel NUC D34010WYK, kopplad till en Onkyo receiver med HDMI.

Jag vet att det är ett relativt vanligt problem, men jag undrar om det finns någon specifik lösning för just NUCar? Jag har provat med en annan dator (stationär) och då finns inte problemet. Så det är NUCen som är problemet (eller dess PSU).

Har även provat det vanliga, att stoppa NUCen i ett annat vägguttag istället för förgreningsdosan som allt annat sitter i, men det hjälper inte.

Tacksam för lite input!

Av 2000+

Klarna använder inte UC så du behöver inte oroa dig för upplysningen. Tråkigt med skorna dock.

Av 2000+

Laddade ner WinSCP idag då jag behövde en SFTP klient. Den fungerade utmärkt tyckte jag och är open source.