Inlägg

Inlägg som 2000+ har skrivit i forumet
Av 2000+

Eftersom att du bara använder 5 kanaler så förlorar du inget. Det är ju datorn som sköter all avkodning och det den skickar ut är det receivern spelar upp (om du väljer ett 7.1 Direct program). Receivern vet inte vad som är vad, den spelar bara upp det exakt som datorn skickar det. Att du använder Surround Back slutstegen istället för Surround spelar ingen roll så länge både insignalen (RCA) och högtalarutgångarna är kopplade så som du har dina högtalare placerade.

Av 2000+

Exakt vilket ljud du får ut beror på vilken "uppmixare" du använder, samt hur receivern kan styra ljudet innan uppmixaren får göra sitt.

Om du kan ställa "Surround" till "None" samtidigt som du kan ha "Surround Back" aktiva så borde allt vara frid och fröjd. Dock tror jag inte det alternativet är möjligt. Surround Back blir nog gråmarkerat om du stänger av "Surround". Detta i högtalarkonfigurationen i receiverns menyer.

Ang. uppmixare så kommer Dolby Pro Logic II x/z göra ett annat jobb jämfört med DTS Neo:X / Audyssey DSX eller vad du nu har för valbara varianter.

Svaret på frågan är iaf nej det blir inte rätt. Om du bara flyttat högtalarkablarna från Surround L & R till Surround Back L & R utan att ändra högtalarkonfiguration så missar du allt ljud som skickas till de "vanliga surround" utgångarna.

Det enklaste alternativet i.o.m att du kör analogt är att du bara flyttar RCA kablarna från SL/SR till SBL/SBR samt väljer ett 7.1 Program på din receiver. Nu får du exakt det ljud som skulle till "vanliga" surround högtalarna till SBL/SBR högtalarutgångarna (där dina surroundhögtalare nu sitter).

Av 2000+
Av 2000+
Skrivet av mrqaffe:

Har använt ibland, troligen det billiga steg som låtit minst någonsin, ljudmässigt mycket bra, dvs ljudlöst.... Rimlig men användbar styrka och ganska sunt dimensionerat på det sättet.
Dålig mekanisk design och montering så de går alldeles för lätt sönder och många har dessutom steg som är trasiga men som fortsätter att spela fast med förhöjd distorsion i stället för att de lägger av.
De är alltså ett helt fantastiskt bra steg om de fungerar rätt och inget steg i prisklassen har ens varit i närheten av ljudprestandan, tyvärr räcker det med att man lyfter steget på fel sätt en gång för att det med stor sannolikhet ska börja låta sämre pga den dåliga mekanisk designen av lådan och dålig byggprocess.

Hur blir ljudet sämre för att man lyfter den fel? Vad är det som går sönder som gör att slutsteget fortsätter fungera men med sämre prestanda?

Blev själv väldigt sugen på att få prova ett efter allt jag läste precis... Verkade säljas nytt 1994 ? Stämmer det? Isf blir det nog väldigt svårta att hitta ett som fungerar med tanke på det du skriver

Av 2000+

Använder projektor och duk för film, 106" Multiformats duk (16:9 med manuell maskning för att passa alla bredfilmsformat).

TVn i vardagsrummet är 40" ca 8 år gammal Samsung 6 serie.

Av 2000+

@snajk: Touché

Av 2000+

I stort sätt alla mobiltelefoner har en DAC, det är liksom en förutsättning för att få ut ljud i ett par vanliga trådade hörlurar.

Är DACen av god kvalité så blir det ljud därefter. Du kan inte förbättra ljudet med mjukvara. Val av hörlurar kommer att ha den absolut största inverkan på ljudkvalitén.

Av 2000+

MMS är datatrafik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av 2000+

Dom Samsung telefoner som säljs i Sverige av auktoriserade ÅF har EU regionslåsning och för att häva den behöver man ringa samtal på 5 minuter med ett europeiskt simkort. Den infon finns klart och tydligt på kartongen. Så du borde kunna fråga en lokal handlare då dom rimligtvis kan kolla detta åt dig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av 2000+

i7 980 @ 4ghz. Tycker den hänger på bra.

Av 2000+

Katastrof att man inte kommit längre än så med streaming. Satt och fundera på samma sak häromdagen när jag skulle kolla på Sverige - Schweiz. Hur får jag egentligen optimal bild och ljud prestanda på streamat material (något jag normalt aldrig använder). Jag provade dock via Comhem play vilket verkar ha bättre kvalité (9 mbit/s var högsta valet).

Men 25 fps på SVT?! Menar du att alla som streamar matcherna via SVT kollar i 25fps? Måste hacka satan vid fotboll.
Vet du om några fler kör med denna begränsning?

Av 2000+

Projektor och kingpin fästet är SÅLDA

Av 2000+
Skrivet av PsyCor:

Kanske har vägarna förbi på onsdag eller torsdag, är priset på projektorn fast?

Det finns en affär mer eller mindre klar på projektorn med 2300kr som pris. Skulle du betala närmare mitt begärda pris och dessutom hämta på plats så har du en fördel eftersom att nuvarande affär innebär att projektorn ska transporteras. Dock skulle jag ju i så fall behöva veta om du kommer annars åker projektorn iväg efter helgen.

Skrivet av Ninotramp:

Budar 250 kronor för Supra kablarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Om du skulle betala 300kr + frakt så kan vi köra på det

Av 2000+

NASen såld till denne!

Av 2000+

Actionkamera SÅLD

Av 2000+

Digitalboxen och Harman/Kardon lurarna är sålda.

Av 2000+
Skrivet av zebez:

Fick precis mail:

Ditt gamla abonnemang:
4 GB + 60 samtal & 600 mess 100 kr/mån
Ditt nya abonnemang:
2 GB + Fria samtal & mess 100 kr/mån

tråkigt. men fortfarande ett bra abonnemang.

Dock fick man ju 24gb extra surf insatt vilket var schysst. Det kommer dock hinna försvinna innan jag kan utnyttja det haha.

Av 2000+

@denne: Du får köpa den, kollar frakt med schenker när jag kommer hem!

Av 2000+
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag har motsvarande grejer fast 1366. Än dock ej Xeon utan en i7-980 (klockar grymt). Ska bara få tag på ett HD 6990, eller två!

Bara jag som fortfarande kör s1366 som min main dator ? Också en i7 980. Fungerar riktigt bra även med nyare spel (GTX980)

Det var kul att läsa om sockelmoddningen, aldrig sett förut!

Av 2000+

Dessvärre har jag inga planerade resor däromkring för tillfället