Inlägg

Inlägg som Sisyfos har skrivit i forumet
Av Sisyfos
Skrivet av Melinho2895:

Haha tryhards.. Låt folk ha frihet för i helvete (ursäkta för att jag svär) men man blir så arg när stora företag ska tvinga sina användare att göra något dom inte vill..

Har du ens läst artikeln?
Microsoft ska göra så att man mycket lättare kan installera en fräsch installation av Windows 7 med alla uppdateringar utan att gå igenom timmar med omstarter.

Är inte det bra?

Av Sisyfos
Skrivet av KalBumling:

@Uzanar:

Volymen på gddr5x kommer gå upp och priset kommer gå ner kraftigt de närmaste kvartalen, 5x kommer förmodligen att ersätta gddr5 helt inom 1-2 år.

Är det helt säkert dock? Jag menar, rent logiskt så borde det ju vara så men det borde ju finnas en hel del GDDR5 att tillgå som redan är tillverkat och bör användas eftersom GDDR5 har producerats i så många år.

Men som sagt, jag vet varken om GDDR5X är billigare/dyrare att tillverka än GDDR5 och hur mycket som faktiskt hinner tillverkas den närmsta tiden.
Det kan ju möjligtvis bli så att Nvidia rebrandar GTX 1070 nästa år som "GTX 1070X" och använder GDDR5X för en liknande summa

Av Sisyfos

@KalBumling: Det tror jag inte är möjligt då Nvidia för det första nog vill roffa åt sig så mycket GDDR5X som möjligt till GTX 1080 ett bra tag framöver och utöver det så vore det ju lite konstigt för Nvidia om de marknadsför kortet med GDDR5 på deras hemsida medan partnertillverkare använder GDDR5X.

Men jag vet inte hur det här fungerar och det är väl möjligt att det händer någon gång.

Av Sisyfos

@dahippo: Om du menar på att AMD ger bätte prestanda per krona så ja, i vissa fall.
De enda gångerna man bör köpa AMD som konsument är dessa:

1. Du har en otroligt stram budget som du absolut inte kan sträcka ens med några hundringar (typ 4000kr) för en dator - Gå med AMD Athlon II X4 860/870/880K istället för Intels senaste Pentium.

2. Du har åter igen en ganska stram budget och du vill främst göra andra saker än att spela så som att redigera videor - Välj FX 8370E.

Men i alla andra fall så har Intel ett bättre val just nu och då skall det ju även nämnas att Intels chipset är mycket modernare också.
Intels senaste Core i3-or har nästan bara plus jämfört med en FX 8370E om man bara skall spela och över det territoriet har ju AMD inte ens någonting att erbjuda så det är inte så konstigt att många väljer Intel.

Av Sisyfos

@Stoff3th3m4n: Det kan dock mycket väl komma att ändras eftersom kortet inte ens finns i butik än och det är över en vecka kvar till faktisk tillgänglighet.

Dessutom löser också custom vBIOS den biten, visst det är inte alla som vill hålla på med det men det låser upp en jäkla massa prestanda.
Det är likadant med mitt GTX 780 som throttlar ganska snabbt pga strömförsörjningen om jag försöker gå över cirka 1150-1163MHz med original-BIOS'et som jag såklart har bytt ut.

Av Sisyfos

@Insio: När man inte vill nå till exempel 144Hz i nya titlar ja.
Men vill man ha det (som jag) så kan nyare och snabbare CPU'er inte komma för snabbt

Till ett hyfsat pris också såklart.

Av Sisyfos

@magkliarn: Intressant att Nvidia skyltar med över 2X prestanda för GTX 1070 kontra GTX 970 i VR jämfört med GTX 1080 VS GTX 980 där det skyltas med exakt 2X prestanda.

Att mer än dubblera prestandan i VR jämfört med det tidigare "rekommenderade" kortet för VR gaming är ju sanslöst bra om det stämmer, speciellt om kortet placerar sig nära 4000kr.

Av Sisyfos

@Dreijer: @Swedie: Whoops, trodde jag var i GTX 1080-testet
Ja, 10:e Juni är vad som gäller för GTX 1070 såklart.

Av Sisyfos
Skrivet av Swedie:

När fan kan man förbeställa ett kort? Tänkte lägga en beställning på ny gamingdator men vill få allt i ett och samma leverans.

Jag tror inte att man kommer kunna "förbeställa" ett kort utan snarare beställa det som vanligt och det blir den 27:e Maj.

Edit: 10:e Juni för GTX 1070 menade jag såklart.

Av Sisyfos
Skrivet av Vangen:

Om du bara ska spela så finns aldrig en poäng med och tänka sig en i7'a.

Det är ju absolut dunderfalskt.

i7-or hjälper oftast inte om man bara satsar på 60Hz i valfri upplösning men i högre frekvenser så som 120/144/165Hz så är det absolut önskvärt.

Det är bara att titta på det här till exempel: http://www.sweclockers.com/test/20862-intel-core-i7-6700k-och...

i7 6700K ligger 30% över i5 6600K i 720p utan en GPU-flaskhals och vi kan se 2600K spöa en betydligt modernare i5 4690K i både 720p och 1080p.

Av Sisyfos

Hur är skicket på Define R4?

Av Sisyfos

@blue eyed devil: Jag tror snarare på minst 3000kr med tanke på priset för GTX 1070 som redan är bekräftat till 4000kr+.
Om nu Nvidia inte släpper både GTX 1060 Ti och GTX 1060 förstås eller om AMD's Polaris ger Nvidia en rejäl match i mellansegmentet framöver vilket ju mycket väl kan hända.

Av Sisyfos
Skrivet av Ludzee:

Så känner du nu när du vant dig vid det att du alltid kör med 120, även i lite långsammare spel som typ Witcher och GTA? Jag har själv inte testat att köra i 120+ så jag undrar väl främst om det blir som ett krav för er som börjat köra med det?

Det är korrekt, fast i spel som The Witcher 3 och GTA V så blir min gamla 2700K lite av en flaskhals ändå tyvärr.
Ja, det blir definitivt som ett krav och det är därför jag inte vet om man bör rekommendera det för folk för IMO så är det som dag och natt och man blir för jäkla kräsen

Jag lider till och med av att sitta och surfa med 60Hz...

Av Sisyfos

Som sagt så behövs i stort sett ett GTX 1080 redan för 1080p@120/144/165FPS om man vill ha det i alla spel med den högsta möjliga detaljrikedomen.

4K hit och 4K dit men höga uppdateringsfrekvenser is where it's at

Själv kör jag 1080p@120Hz med mitt GTX 780 och får i stort sett köra Medium eller Medium/High i alla nya spel för att hamna runt 100FPS.
Ibland även vissa inställningar på "Low" i extremfall då jag absolut vill ha mina 120 smaskiga bildrutor.

Av Sisyfos
Skrivet av cider123:

Det är väl inte så mycket rykte när specifikationerna finns och är presenterade utav Nvidia själva? 1070 kommer få 6.5 TFLOPS medan ett 980ti har 5.6TFLOPS och ett Titan X 7 TFLOPS - rimligen borde ett 1070 prestera nånstans mellan dessa två kort?

http://www.sweclockers.com/nyhet/22092-nvidia-tillkannager-ge...

Det är ju sant men man kan ju inte bara ta TFLOPS rakt av och säga "såhär bra presterar GTX 1070!".
Det är fortfarande väldigt intressant om den faktiskt går om GTX 980 Ti, risken finns ju att GTX 980 Ti antingen klockar bättre i jämförelse eller att de helt enkelt turas om att vinna i olika scenarion.

Förhoppningsvis så klockar GTX 1070 som satan och går om GTX 980 Ti med 5-10% men det vet vi inte än.

Av Sisyfos
Skrivet av blue eyed devil:

Men köp ett 1070, kommer ju prestera som ett 980ti om jag har läst rätt?

Det är ju bara rykten men det är otroligt intressant och se hur GTX 1070 presterar, priset är ju dock inte det då vi redan vet det (379$).
Förhoppningsvis så tar kortet inte alltför mycket stryk prestandamässigt av att köra GDDR5 men det är väl i så fall det som skulle kunna sänka kortet.

Och om det är så så är det ju väldigt intressant huruvida minnes-klockning löser det problemet eller ej.

Av Sisyfos
Skrivet av Slinger:

Undrar hur två stycken Asus Strix 980 i SLI hade stått sig i mätningarna mot 1080?

Här har du lite information om det: https://youtu.be/-ZG54Da2pMM?t=1m47s

Av Sisyfos
Skrivet av Lothbrok:

Användes referenskort/gamla resultat av de andra korten?

Isf är ju skillnaden betydligt mindre om man jämför t.ex. 980Ti DC/TwinFrozr/osv med 1080 ref.

Det är sant men GTX 1080 kommer ju också att få eftermarknadskort som i sin tur presterar och förmodligen klockar bättre out of the box så det är inte så relevant egentligen.

Av Sisyfos

@AxF: All hype om 2X prestanda etc handlar som sagt om VR, inte om 4K alls och där är det fortfarande intressant att se om det kommer stämma eller ej med hjälp av "Simultaneous Multi-Projection".

Av Sisyfos

Även om jag inte är i marknaden för ett nytt kort just nu så tycker jag att DirectX 12-prestandan är horribel och helt klart något som skulle skrämma iväg mig från ett köp om jag var i köptankar.