Inlägg

Inlägg som Xubunticious har skrivit i forumet
Av Xubunticious

Bestämde mig för att köpa en Invite istället och beställt min 1+1 häromdagen, så notera det i listan #89.

Kommer givetvis dela invites här när de väl kommer, och kommer (till skillnad från många andra ser det ut som?) följa listan.

Av Xubunticious

Jobbar själv på ett företag som levererar internet och just D-linkarna har jag märkt ibland kan få för sig att gå tillbaka till fel inställningar, vi brukar behöva logga in på dem (192.168.1.1 /0.1 you know) sen sätta in rätt ISP inställningar, Vci och vpi'n.

Men annars ja, D-link är rätt dåligt i min mening.

Edit: Tror verkligen inte datorn är kass, Lenovo sålde vi innan också - Good shit.
Edit2: D-Link DSL och DIR serierna (speciellt Dir-615) verkar vara de vanligaste som krånglar.
Byt Router är också mitt tips.

Av Xubunticious

Mulle meck bygger bilar :3

Kanske inte lika roligt som man minns det på dagis, men bara hans röst och mullefloxxer hit o dit var värt det

Av Xubunticious

Skriv upp mig med på kön! Spelar ingen roll vilken modell. Har pengar redo för't.

Av Xubunticious

Hade någon som hade liknande problem för några veckor sedan, i Egenskaper på nätverket->IPV4 inställningar så hade de skrivit in nån annan DNS, kanske långskott men du kan ju snabbchecka om det är satt något fast DNS nummer där väl och sedan bara byta till att erhålla automatiskt istället.

Av Xubunticious

Gjorde en snabb googling, de i denna tråden på Tomshardware verkar ha löst det genom att byta ut sina TX Corsair Agg, (du har ett tydligen med)

http://www.tomshardware.co.uk/forum/2064-63-windows-install-h...

Sen om nätaggen *egentligen* funkar vettefan, kanske bara värt att testa annat agg under install iaf. (om du har ett dvs)

Edit: Förlåt insåg själv sen att det nog hade med laptop att göra, då blir det lite svårare. Ursäktar missen där.

Av Xubunticious
Skrivet av Karaff:

Du sköt möjligen inte på Västboträffen i Juni ?

Tänker att halmstad inte är så långt bort..

Nej, skjuter mest bara inom Hallandskretsens tävlingar- längsta jag varit o pangat är Kungsbacka respektive Örkelljunga.

Av Xubunticious
Skrivet av Karaff:

Även en luftpistol som kan skjuta mer än ett skott utan omladdning är licenspliktig vid 10J.

Så en tävlingsluftpistol som repeterar kräver lika mycket licens som ett tjänstevapen eller en 22lr osv.

Dock är det ok om de är under 3J

Sen finns det ju roliga svartkrutsvapen från 1800 talet som skjuter blykulor med krut som är licensfria om de inte använder gastäta patroner (man laddar kulorna en och en med krut och lösa tändhattar osv). Så man kan skaffa en klassisk cowboy revolver och skjuta med utan licens, däremot lär man ändå fål hålla till på ett skjutfält om man inte vill ha problem med lagen.

Jo jag vet, äger själv licens på en .22 pistol och en .357'a revolver. Pappa sysslar mycket med svartkrutare, han har en originalare och 2 andra svartkrutsrevolvrar (Colt of course) men svartkrutarna har aldrig lockat mig. Dock många i skytteklubben gillar sina svartkrutare. Har för mig licensfria svartkrutarna gäller allt INNAN 1870, kan ha fel. (självklart inte patronladdat då heller)

Av Xubunticious
Skrivet av VeryMadMeatball:

Jo, trodde det också, men man kan aldrig vara säker nog känner jag..

http://www.rodastjarnan.com/airsoft/vapen-pistoler ja, vissa Airsoft vapen är extremt lika de riktiga vapnen. men så länge det aldrig har, eller aldrig går att avfyra riktigt ammunition ur 'vapnet' så är det lagligt och fritt. det gäller även replikor.

verkar nog safe att köpa det jag hade tänkt iaf

Nu vet jag inte om du menar riktigt ammunition som i riktiga vapen kul/krut, eller ammunition som i vad fan som helst projektilmässigt- men det finns Airsoft samt Luftvapen(luftgevär/pistol) som är Licenspliktiga, om de överstiger 10Joule i utgångsenergi måste man ha licens. Även om det så är ett Kolsyre-luftgevär.

Automatvapen (airsoft) får max ha 3 Joule annars licenspliktig.

Av Xubunticious
Skrivet av thompson:

Fast detta är ju inte helt sant. Valve och Gabe Newell har ju gått ut och sagt att om något skulle hända så att Steam måste stängas ned så har de (Valve) förberett för detta så att Steamanvändare ska ha fortsatt tillgång till sina spel. Exakt hur de tänker göra detta är oklart men de har i alla fall sagt att de har någon sorts skydd mot detta.

Finns massor att hitta vid en snabb sökning här är några av de första träffarna.
http://steamcommunity.com/discussions/forum/0/828933455838324...
http://i.imgur.com/4sa1Ln6.jpg

Nytt för mig, tack för infon. Vore ju skitbra

Av Xubunticious
Skrivet av Jazz 1-up:

Tekniskt sett är din fysiska kopia egentligen en digital kopia, den är inte mer eller mindre fysisk än ett spel lagrat på HDD'n. Enda fördelen är att du i vissa fall kan slippa lite DRM om du undviker Steam. Man kan också ibland fortfarande få med en manual som man kan bläddra i.

Jo det är väl sant att det är Digitalt, men begreppsmässigt menar man ju på att spelet (digitalt) ligger på en fysisk kopia(skiva, cd/dvd).
Fördelen är inte alls bara DRM utan det mer klassiska argumentet är ju att du *äger* spelet, inte hyr det.
Steam har i sitt avtal liknande med att man *hyr*/betalar rättigheten att spela spelet. Så skulle Steam dö ut någon gång (OM) så har du inga spel.

Har du dock det på fysisk kopia har du spelet kvar.
Notera dock att oftast är det egna avtal med dessa om Multiplayer/uppdateringsmöjligheter, så skulle man vilja spela nämnda spel online och det inte finns kvar Multiplayer servrar är det ju samma som med Steam.
Minuset är la kanske att många skivsålda spel idag ändå tvingar en att använda en plattform, tex battle.net, Steam eller Origin.

Av Xubunticious
Skrivet av trollhattan:

1. Hur kan man gilla D-Lnik
2. Vad har Lnksys och att du gått en cisco kurs att göra med varandra ?

Gå CCNA ^^

Av Xubunticious
Skrivet av WardonE:

ETT BATTLEFIELD SPEL UTAN STRIDSVAGNAR??

Kan ha fel, men är det inte en han kör vid 00:33ish? (Visas även runt 00:37-38)
Kanske är en Armored Car snarare...

Av Xubunticious

Sony Xperia GO kör jag med, den tycker jag är bra för priset!
Köpte min på Phonehouse här i Halmstad för 1199 Kr tror jag , då fick man med Comviq kontantkort (bytte bara mitt gamla sim kort och sket i det nya, var billigare att ta med Comviq än att köpa mobilen ensamt.)

Av Xubunticious

Bytte själv ut all läsk till Kolsyrat vatten ( Kan ju även göras ännu mer ekonomiskt genom att bara köra vanligt vatten) samt slutat ta så stora portioner till maten och börjat äta lite slöare, då håller det längre enl mig.

Sen om jag nu skulle ändå vilja ha läsk på LAN, vilket händer kanske 4-5 ggr om året så blir det Light läsk. (Inga kalorier, dock fyllt med annat skit förmodligen... (Och ja, jag vet mycket väl ryktena om att man blir mer sötsugen av light. Vilket jag ändå inte märker av.))

Av Xubunticious
Skrivet av Swedish Berserk:

Jag testade faktiskt Cinnamon i Ubuntu och visst är det bra. Kunde däremot inte för min värld förstå hur jag skulle kunna byta Linux Mint ikonen i meny knappen till kugghjulet som fanns där sist jag testade.

Vad tror du om Xubuntu kan det vara något?

Det kan det säkert vara , bara kört det på någon gammal dator som funkade rätt bra med det.
Men kan inte säga någon mer större erfarenhet av det, hence my name :< (I övrigt kan jag säga att jag inte är en såpass bra Linux användare, kör det mest på sämre datorer för surf, texteditor dylikt.)

Av Xubunticious

Som jag sagt innan i andra trådar om sånt här kör min Netbook (Eee pc 901 I think) Linux Mint (Cinnamon) och det fungerar väldigt bra!
Körde JoliCloudOs (Som bytte namn till JoliOS sen) innan och way back körde jag även Ubuntu 10.10 Netbook Edition, men Mint är i min mening utomordentligt för den lilla mackapären!

Av Xubunticious

Är nog också gärna med på ett hörn, länge sen nu man lirade lite!

User: noobicious
Ålder: 19

Utan att ha spelat kan jag dra min åsikt direkt till Valuta system blabla, oftast tycker jag inte det fungerar så pass bra på säg <20 pers servrar, utan snarare behövs bara shop system.
Shop system bör ju kompletteras med ett ekonomi/valuta system dock inte Jobs enligt mig då det oftast slutar med något rikt fan som sitter och knegar med ett simpelt jobb. Jag har kört innan med att alla på servern (även nyreggade) får en fast summa (säg 1000 Kronera) och sedan ligger dessa i omlopp i servern.

Av Xubunticious

Lite Wc3 ? Gamla goa Starcraft? (1) ^^

Av Xubunticious
Skrivet av segafreaktwo:

Hej på er!

Har ett litet problem jag märkt av!

När jag spelar så har spelen börjat stänga ner sig och vips är jag ute på skrivbordet!
Spelet stängs alltså inte av helt! Tror spelet minimerar sig!

När jag går in i spelet igen så kollar jag oftast upp på himlen i FPS spel!

Brukar hända 2 gånger efter varann!

Börjar bli sjukt irriterad

Nån som har nå tips?

Låter väl som olagligt Windows (7'an iaf) , den brukade iallafall förr hitta på sånt om det inte var en registrerad Windows utgåva.