Inlägg

Inlägg som SnyggErik har skrivit i forumet
Av SnyggErik
Skrivet av Floristen:

Elgiganten är ett riktigt bluff-företag. Går ut med e-mail och information på hemsidan om att Black Friday kampanjen är förlängd men håller inte vad de säger angående en av deras mest eftertraktade erbjudanden på LG 65" C9.

28k nu istället för 20k. Och de vägrar att hedra den utlovade prissänkningen.

Falsk marknadsföring.

https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/24388/lg-65-4k-o...

Förmodligen för att den är slut... Rean fortsatte på det som fanns kvar på huvudlagret.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SnyggErik
Skrivet av Monterat:

@Dunde:
Klart den skall klara att duscha med ingen duschar med vattenkanon. IP 67 är ju näst högsta klassificeringen.

Dottern hade sin i sanden då det kom en lite större våg så den hamna typ under 5 cm vatten i 10 sek och den är stendöd. Jag kommer inte ge mig förrän de fixat alt. byter den.

Hur gick det för dig?

Skulle nyss testa min kamera under vatten tänkte jag och höll den alltså upp och ner och nedsänkte den endast några centimeter så att kameran kom under vatten. Det dröjde bara några sekunder så blev skärmen svart, sen fräste det till och den dog...

Sitter och funderar på om det ens är någon idé att försöka få en reparation på garanti.

Av SnyggErik
Skrivet av Sadjester:

Jag träffade Tony Stark på stan och han byggde ett nytt SSHD Hjärta åt mig. Nu måste jag kämpa med The Avengers som SSHD MAN.

http://i.imgur.com/hzXoI5J.jpg?1

Tänkte bidra, sen såg jag SSHD-man och insåg att det inte var någon idé...

Av SnyggErik

Anses inte Panasonic som de med bäst plasma TV-apparater?

Av SnyggErik

Den där kameranärvaron ska du ha i fredagspanelen med! Inte relevant till saken jag vet, men behövde få det ur mig.

Av SnyggErik

Skulle behöva få hjälp att förstå då jag inte hajjar riktigt, gpu klocken ligger ju på 980mhz, är det det man plussar på t ex 135 offset på så blir det ju inte i närheten av 1311mhz. HUR räknar man?

Av SnyggErik
Skrivet av dinneman2:

Ah, jag prövade det och det ligger på 99 hela tiden nästan, i bland bläddrar det ner snabbt som f*n till typ 80 därvid, kan inte säg riktigt för hinner precis se att det blir en 8 där, men jag lägger inte märke till skillnad i rörelser eller något i FPS droppen, Mitt förra grafikkort däremot så kände jag av det när jag väl fps droppade, dock ett gamlare grafikkort ( asus 5850 ) , för när jag kände fps drop där så typ laggade man, hoppade knappt någon stans eller något osv, men nu är det precis som att fpsdroppen inte har någon betydelse, för rörelserna är detsamma, inget lagg eller något.
Helt okej för mig för jag känner ju inget ? Men jag vill ha klart för mig, för jag är väldigt omständig när jag köper nya saker & ting, extremt omständig, ni borde följa med mig när jag ska köpa skor asså, ett rent h*lvete. Så vill bara ha klart för mig om det inte har någon betydelse osv, tack för hjälpen! Hoppas på mer svar om dessa kommentarerna. Fortsatt trevlig Fredagskväll!

Har du inaktiverat vsync? Hade det där problemet och då buggade vsync i bakgrunden, slog på ibland och ibland inte. Det ska klara över 300fps det där kortet.

Av SnyggErik

Hjälp med att sätta fixed clock.

Hej!

Har kikat på denna guide lite men blir inte klok på siffrorna, i exemplet har han +135/500 i offset vilket han får till 1311/3500mhz, men vet inte vilken mhz jag ska få det till då jag använder mig av +155/450. Ja, jag må vara dum men ibland förstår jag inte siffror. SKulle någon bara kunna säga vad jag ska skriva in i mhz, alternativt förklara för mig hur man räknar också. Tack på förhand.

Guide: http://www.overclock.net/t/1267918/guide-nvidia-inspector-gtx...

Av SnyggErik
Av SnyggErik
Skrivet av Kammestra:

Har lite svårt och värdera den här, så mycket lustiga priser på AH.

http://i254.photobucket.com/albums/hh103/Kammestra/amu_zpsaf0...

Jadu, du lär ju få minst 70m iaf.

Skrivet av Needlefeast:

Pc på alltihop please, AH ger mig inga vettiga svar

Natalya's: 1-5m skulle jag tippa, beroende på om du hittar någon som är villig att betala för HP from globes.

Tal Rasha's: 300k-1,3m beroende på om någon vill punga ut för GF.

Svärdet: Inte så bra på dexgrejer, men 10-15m borde du kunna få i alla fall. Kanske mer.

Av SnyggErik

Tjena!

Vet att dps osv på den här inte är värd mycket, men stunchansen är högre än något annat vapen jag hittat på AH. Kan det göra den värt något eller ska jag trasha?

http://www11.speedyshare.com/ys66x/download/Capture.JPG

Av SnyggErik
Skrivet av JPS:

Tack igen för alla svar!

Uppskattar era synpunkter och håller med om kylningen. Dock är mina förutsättningar så att jag inte kommer sova jämte datorn och inte heller överklocka så tänkte jag testa om det funkar bra ändå i början med originalkylning.

Inga förslag på grafikort?

/J

Skulle rekommendera att kliva upp ett steg eller två, grafikkortsmässigt. 660Ti/670, finms ju AMD också, är smaksak. Men iaf 670 presterar bättre än amds likvärdiga i bf3. AMD: 7950/7970

Skrivet från mobil så kan se lite tokigt ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SnyggErik
Av SnyggErik
Skrivet av MrBF3:

Såg ju riktigt fin ut, gillar även att man kan lägga till 200 spänn för att få K varianten av processorn. Då kan man man få den att hålla måttet lite längre.

Det har faktiskt ingen betydelse då du tyvärr inte kan klocka med moderkortet som följer med.

Jag slängde ihop ett paket, det kan fås ner i pris lite om man vill men fortfarande ha likvärdiga grejer. Moderkortet går att klocka med samt så kan du slänga i ett till grafikkort i framtiden om du vill uppgradera. https://www.inet.se/kundvagn/visa/2665010/2012-12-11

Av SnyggErik

Skicka tillbaks det om du kan, det kommer inte ge dig bra prestanda. Här har du lite siffror i BF: www.tomshardware.com/reviews/geforce-gt-640-review,3214-3.htm...

Av SnyggErik

7970 om du klarar dig undan PhysX och vill ha lite bättre overall, men 670 är bättre på just BF3 i alla fall.

Av SnyggErik

Det här har jag tänkt att beställa till mig själv idag, RAMen är lite långsammare än vad du ville ha, men du ser på ett ungefär. Inte helt säker på PSUn om jag nu ska köra SLI i framtiden samt klocka, men tror det ska räcka. Någon som kan bekräfta?

https://www.alina.se/ShopCart.aspx?payment=kl36&delway=pp&CML...

Av SnyggErik
Skrivet av MichaSWE:

Hur ser resten ut mer exakt och vill du övrklocka CPU/gpu ?

Här har jag paketet jag tänkte köpa, duger det nätagget? https://www.alina.se/ShopCart.aspx?payment=kl36&delway=pp&CML...

Ja, jag har tänkt att klocka både CPU och GPU framöver.(Samt möjligtvis SLI som sagt då.)

Av SnyggErik
Skrivet av MichaSWE:

Man skall inte ha ett "för" stort nättagga av följande anledningar:

1 det blir onödigt dyrt. Ta i så fall hellre ett nätagg av bättre kvalitet för samma pengar med mindre effekt det betalar sig i princip alltid.

2 effektivitetskurvan på nätagg ser i princip alltid ut något åt den här stilen (kurvan fastna inte på siffrorna det är mest ett exempel ).

Bilderna är från nya Corsair AX 1200w och den gamla HX serien alltså inte v2 som säljs idag

http://www.corsair.com/media/cms/images/ax1200ieff400.png

http://www.cluboc.net/reviews/mods/SoundProject/images/HX_eff...

Detta innebär att ett onödigt stort nätagg bortsett från att det kostar dig onödigt med pengar i inköp även kommer kosta di lite extra på din elräkning. Framförallt kommer det dock att innebära en onödig ökning av värme i ditt system. För den energin som inte omvandlas blir just det, värme

Normalt skall man försöka hitta ett nättagg som under typisk belastning hamnar på en effektförbrukning på runt 50% av max (i det flesta fall här på forumet betyder typisk belastning, tunga 3d spel)

Agget bör dock aldrig när man belastar systemet fullt (återigen för folk här betyder det oftast, labba lite med överklockning och trycker benchmarks) hamna över 75% av max. Dels för att man behöver ta hänsyn till åldrade på kondningarna men också för att man ska ha lite säkerhetsmarginal.

Sist men inte minst vill man dock gärna att även när man bara kollar lite film och lattjar med nyttoprogram etc så skall systemet gärna dra i alla runt 20-30% av max sedan dyker det nämligen rätt rejält på många agg.

Tar man hänsyn till dessa 3 faktorer så brukar man hamna på att ett bra 500-600w nätagg av bra kvalitet är det som passar bäst till ett modernt "standard" gamingsystem (som tex det ts vill bygga). Vill man labba lite mer med överklockning så rekommenderar jag att man lägger på en 50W till på 12v i den ekvationen. Vill man köra 3 grafikkort så släng på ytterligare 100-150w beroende på kort.

Detta är naturligtvis grovt generaliserat och man måste kolla lite mer specifikt på exakt vilka komponenter och användningar man tänkt sig. Man får även inte glömma att kika lite på hur det tilltänkta aggets rails är upplagda (även om det idag sällan är ett problem)

Som tumregel funkar detta dock absolut och det är ingen risk att man gör bort sig totalt om man följer detta generella råd.

Sedan så får man idag riktigt ok agg som funkar för de flesta gamingriggar från en femhundring och uppåt (om man vet vilka som är ok kolla gärna tex sweclockers tester) .

Är man alltså osäker på sitt gammal agg så finns det ingen direkt anledning att snåla på ett nytt, tycker jag

Det är framförallt intressant att veta hur länge du kört agget inte hur länge det legat på hyllan. Sedan så är kvaliteten en viktig fråga. Earthwatt aggen som sitter i gamla sonata är riktigt bra bortsett från att fläkten brukar börja väsnas efter ett par år Däremot kan det vara på gränsen för 12v railet på dit nättagg.

Vilken modell är det?

Dold text

Tack för ditt utförliga svar, funderar på att köra SLI med två 670 längre fram, klarar jag mig på ett 650 av bra kvalitet då eller ska jag gå litet högre?

Av SnyggErik
Skrivet av Tedwallpro:

Nvidia har inga problem med det nu mera.

Ok, tack för hjälpen. Du också sumitomo!

Sådär är det nog färdigt tror jag, vart lite dyrare men... Några sista anmärkningar? https://www.alina.se/ShopCart.aspx?payment=kl36&delway=pp&CML...