Inlägg

Inlägg som oscar_98123 har skrivit i forumet
Av oscar_98123

700 för mobo och i5-4670k + frakt!

Av oscar_98123

Chassi, moderkort, nätagg, HDD/SSD, skärm, tangentbord sökes!

Min sambo känner att de har blivit dags att skaffa en stationär dator och jag har tagit på mig uppgiften att leta komponenter samt bygga datorn.

Har budat på 2 processorer men ingen har hört av sig tillbaka så möjligt att jag behöver det också.
Hittils har jag ett gtx 670 samt 16gb corsair ram 1666mhz.

Söker då:
* Chassi, helst vitt men andra färger går också
* Moderkort 1150 eller 1155 intel socket, plats för 4 ram stickor
* Nätagg 450w och uppåt
* SSD 60 GB och uppåt samt HDD 500GB och uppåt
* Skärm med 24" 1080p
* Tangentbord, rubber dome

Som ni kanske kan urskilja ur kraven så är de lite mer budget bygge som gäller.
Om någon har moderkort och intressant processor i ett kan jag slå till på det istället i och med att jag inte verkar få tag på någon av de jag kontaktat!
Vill helst att sakerna skickas (står självfallet för frakten) men ifall det inte går så kan jag få till så att en vän kan köpa sakerna i Stockholm!

Läs hela annonsen här

Av oscar_98123

Är i5-4670 k eller icke k? Hursom kan jag börja med ett bud på 400 + frakt

Av oscar_98123

Finns det någon möjlighet att skicka chassit? Självklart så betalar jag för frakten då
I värsta fall så kanske jag kan få en vän att hämta det och så får jag hämta av den vännen vid senare tillfälle

Av oscar_98123

Gigabyte 670
MSI Z87
16GB Corsair RAM

1200 + frakt?

Av oscar_98123

Intresserad av 4670k processorn ifall den är kvar! Har du kartong? Dessvärre så skulle jag vilja ha den skickad, dock så står jag då självfallet för frakten!

Av oscar_98123

Tackar alla för eran input och perspektiv, ska ta med mig det ni har sagt och ha det i beaktning framöver!

Mvh Oscar

Av oscar_98123
Skrivet av hölmiz:

Jag känner till ganska mycket igen mig i den situation du beskriver.
jag tänker så här:
Sälj inte din dator eller lägg ned allt spelande. Att bo med någon man älskar är både underbart och många gånger väldigt svårt. De första åren i ett förhållande bör inte vara representiva för hur de ser ut längre fram. Även om ni bott ihop ett år så är det inte lång tid nog att vara så vana med varandra att det blir någon form av normalitet, det är fortfarande mycket som är nytt och i utveckling i förhållandet. Någon skrev tidigare att du inte ska ändra på dig för din sambos skull, och det kan vara vist, men jag hävdar att det är mycket viktigt att skifta prioriteringar till förmån för förhållandet.
De tillfällen du är ensam hemma (även om de är får) så ta de tillfällena och spela då. Långsiktigt sett så är det orimligt att ni hela tiden gör saker tillsammans, ni kommer behöva och vilja ägna er åt olika saker. Sedan hur fort det går och i vilken utsträckning får ni väl se.
Om erat förhållande är ojämlikt så tillvida att du har körkort och inte hon och du har en hobby hemma och hon inte har det och du drar in mer pengar än vad hon gör etc så behöver det beaktas när ni lägger upp er vardag. Det kan ju vara så att ett körkort till sambon borde ligga högt upp på önskelistan hos er båda. Det kan vara värt ett försöka att se om ni kan spela nått co op spel som är lagom flummigt någon gång. Försök men gör det försiktigt.
Sedan måste ni prata om hur ni vill ha er vardag. Ett par timmar egentid i veckan är inte bara rimligt utan också behövligt för er båda även om det blir lättare att se efter längre tid ihop.
Även om du framåt i tiden kanske bara spelar 5 % av den tid du spelade innan ni flyttar ihop så kan det ändå vara värt det. Försök få till en rutin ni är överens om och utvärdera efter ett tag och planer igen.

Mitt stora intresse innan jag flyttade ihop med hon som nu är min fur var Dota 2. Spelar nu max 10 % av den tid jag spelade innan, nu ca 2 timmar i veckan, jag är nu sämre på dota 2 än jag var innan vi flyttade ihop etc. Men jag uppskattar de få speltimmarna väldigt mycket. Men jag prioriterar inte längre att spela +20 timmar i veckan då fru och barn är viktigare för mig.

Absolut, jag skulle nog inte sluta spela helt men dock röra mig från dator till konsol då jag känner att konsol har mer såna "chill" spel som är lättare att plocka upp och gå ifrån lite närsom.
Men jag förstår vad du menar och tar med mig det.

Av oscar_98123
Skrivet av danne215:

Mina tips:
1. Sälj inte datorn.
2. Räkna med mindre tid till spelande
3. Spela spel som inte kräver så stor tidsinvestering eller är lätt att avsluta inom någon minut
4. Om du skulle sluta spela vad skulle du göra istället?

Antagligen umgås mer med henne. Kolla serier, träna, laga mat... Mycket mer kommer jag inte på för tillfället

Av oscar_98123
Skrivet av ehskha:

Hmm, jag skulle nog inte göra av med datorn. Är hon alltid hemma, kan hon inte hänga med lite kompisar ibland "ha egentid" med tjejgänget och du kan spela?

Kanske bra att göra ett test. Låt bli datorn i två veckor och testa hur livet skulle vara utan? Blir du bitter och sur så kanske hon inte vill ha med dig att göra? Eller så tycker hon att du hänger med henne för mycket..

Nånstans handlar det om att mötas på mitten, hitta tider för umgänge och hitta tid för spel. Man behöver inte alltid göra allt tillsammans heller...

Det svåra är att hon inte har något körkort och vi bor ca 20 km ifrån stan där de vänner hon har här på Gotland finns. Mycket av de hon gillar göra är rätt tätt kopplat med pengar, dvs shopping, äta ute osv. Det har varit svårt i samband med att vi har flyttat nyligen och sen har rätt mycket inkomst utgått för oss båda pga corona så det har blivit svårt att göra sådana mer "vardagslyx" grejer. Blir mest betala räkningar, köpa mat från affären och försöka lägga undan lite i slutet av månaden.

Men får väl ta och testa att inte spela på 2 veckor. Blir väl mest att jag blir lite rastlös och jag tycker det är rätt skönt att spela för att koppla av när man haft mycket på jobbet och vart mycket fysisk aktiv under längre tid.

Av oscar_98123

Göra sig av med dator pga sambo?

Hej
(Första paragrafen är lite bakgrund om mig så ni kan få en bild av vem jag är och vad det håller för vikt för mig)
Jag har nu nyligen fyllt 22 och har sedan jag var ungefär 12 varit rätt intresserad i att hålla på med datorer som drivits på till stor del av att jag gillar att spela spel. Singleplayer och multiplayer. Det har helt enkelt varit en del av min uppväxt att man tränar, gör sina läxor, träffar vänner och övrig tid har lagts på att spela. Har byggt om mitt system ett flertal gånger och byggt hela system från grunden 5 gånger och tycker det är kul.

Men nu har har jag blivit ihop med en tjej, vi har även flyttat ihop. Vi båda tycker om varandra mycket. Vi har dock inte varit ihop så länge, lite över ett år men det känns rätt bra. Varit ihop i längre, seriösa, förhållanden tidigare så skulle inte kalla mig själv "nykär" eller dylikt.

Hon känner att hon ofta blir uttråkad och att ifall jag går och spelar så lämnar jag henne ensam. Hon är rätt extrovert så hon vill ha rätt mycket socialt umgänge, medans jag är mer åt det introverta hållet.

Det hela resulterar i är att ifall jag går iväg och spelar så gör jag något för mig själv och tar inte hänsyn till hur det påverkar henne. Men ifall jag stannar kvar trots jag vill spela så anser hon att hon hindrar mig från att göra saker som jag vill göra, och det vill hon inte.
Då har jag börjat överväga om man kanske borde sälja sin rigg? Är det såhär det blir när man blir äldre och hittar någon? Min dator har ju alltid vart en självklarhet när jag bott hemma hos föräldrarna men nu när jag flyttat ut så är det ju lite annorlunda.

Jag tror att en konsol skulle vara ok för hennes skull för då kan vi ändå vara mer nära varandra ifall jag spelar, dock så kommer jag nog alltid sakna kontrollen man har med en dator.. Att kunna byta ut delar, konfigurera om saker så att det passar just mig, att helt enkelt ha kontroll.

Alla perspektiv och tankar är intressanta! Vill gärna se andra synvinklar på de här, kanske särskilt från er som är lite äldre och har någon ni delar ert liv med!

Av oscar_98123

Använde mig av Rufus som nämndes tidigare, därefter cmd prompt för att konverta diskarna till mbr och sedan funka de asbra. Windows installerades på ett nafs o burken är brukbar igen.

Tack alla för råden och tipsen!

Av oscar_98123
Skrivet av MacAllan:

@oscar_98123: Kan inte köra från iso fil utan att stickan är bootbar, låt MS media creation tool sköta hela iordningställandet av USB stickan så blir det inte fel.
Har du provat ta bort partitionen och sedan skapa ny på disken du skall installera på?
Alternativ för detta finns på den bilden när du väljer vilken disk som skall använda för installationen.

Kan vara att disken har MBR och då kan det blir problem att installera W10 om moderkortets inställningar är fel.
Tar du bort och sedan skapar ny partition under installationen blir det GPT som är det som skall användas när man kör UEFI mode.

Lät media creation tool köra sitt race men blev ändå såhär. Använde Rufus så som någon rekommendera o nu går de. Dock kräver den nu att jag ska omvandla de diskarna jag har som är i mbr till går. Tänkte testa göra detta vid command prompt

Av oscar_98123
Skrivet av Alternative:

Precis, det är i BIOS du kan stänga av secure boot och aktivera Legacy Boot.
När du skapade stickan via Media Creation Tool valde du 64bitars versionen eller valde du alternativet att använda både 32/64?
Har tidigare haft probem med att installationen hänger sig när man valt att lägga till båda på samma USB.

Angående att ladda ned en Linux dist och boota upp med den för att ta bort alla partitioner så behöver du inte installera det på någon hårddisk. Du bootar upp Linux i en live miljö och kör direkt från USB och RAM minnet. Använder du t.ex. Ubuntu så kan du starta upp det med USB stickan, välja Prova Ubuntu istället för Installera det, tryck på windows knappen och skriv disk, klicka på ikonen Diskar och ta sedan bort alla partitioner du har på hårddisken du ska installera Windows på. Stäng sedan av datorn och ta ut stickan och sätt i stickan med Windows 10 och kör igång installationen som vanligt.

Även om det finns massvis med sätt att göra detta på så skadar det aldrig att ha en Linux sticka tillhands vid felsökning.
Du kan även skapa en rescue USB sticka med flera OS på samt även lägga till olika verktygsskivor som Hirens och UBC

Var Mycket försiktig med detta kommando, väljer du fel disk och kör kommandot Clean så sopar du allt du har på den. Detta gäller även eventuella USB minnen och SD-kort som sitter i datorn. Den kommer inte fråga om du verkligen vill radera disken utan den gör det rakt av efter slaget kommando.

Nu har jag ändrat till NTFS på usb stickan, testat att köra portarna på moderkortet, kopplat ut alla diskar förutom en, kört i legacy mode och utan, har dubbelkollat så det är rätt ISO fil, för min del 64 bitars. Men nu istället så hittar den inte ens ISO filen på usb stickan? Har lagt i bios att den ska boota från den i prioriteriteringen dock så säger den nu istället att det inte hittar någon os alls och att man ska trycka ctrl alt delete för att reboota.

Detta känns totalt hopplöst, verkar ju som att ingenting fungerar..

Av oscar_98123

Användare: @AxF
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: OnePlus 7T Pro

Positivt:

  • Bra Packad vara

  • Snabb kommunikation

  • Snabb och okomplicerad affär

Slutbetyg: 5/5

Av oscar_98123

Bjuder 5000 isf

Av oscar_98123
Skrivet av mrqaffe:

Vilken mjukvara du gör installationsmediat med ska inte spela nån roll om du har gjort ett korrekt och MS gör det korrekt för win, de andra har en massa inställningar som kan göra det fel men eftersom du använt MS verktyget så behöver du inte prova via andra.
Du bör däremot prova med usb 2 portar på moderkortet och ett usb 2 minne om det inte är det du använt.
En annan sak du bör kolla är om din m.2 enhet krockar meds nån sataport som du använder och ev koppla gort hddn som tidigare strulat.
Vad var det för problem med den ?

Problemet då var att ingen av diskarna kunde få windows installerat och efter en snabb titt på microsoft forum så fick jag svaret att de brukar lösa sig om man kopplar bort en eller två av sina lagringsenheter (läs som samlings namn för m2, ssd o hdd). Och då kom jag vidare, så windows iallafall försökte installeras på min ssd.

Ska testa att använda moderkorts usb portarna så snart jag är hemma och uppdaterar kring hur det går. Om inte det funkar så får jag väl ta loss m2 ssd:n också o därefter försöka igen

Av oscar_98123
Skrivet av Alternative:

Gör i ordning USB stickan med Media Creation Tool som mrgaffe föreslog så får du senaste Windows versionen. Hänger den sig fortfarande så kan du testa att boota USB stickan med Legacy Boot istället för UEFI.

Hänger sig installationen vid förbereder filer för installation eller avslutar den med ett felmeddelande?

Du kan även testa att ta bort alla partitioner på disken du ska installera Windows på med Hirens eller någon annan bootbar Linux distribution och sedan prova installera på nytt.

Det är just media creation tool jag använt. Dubbelkollar för säkerhets skull efter jobbet. Legacy boot, hur kommer jag åt det? I bios då eller?
Den hänger sig vid förbereder filer för installation, inget felmeddelande eller något sådant. Lät den stå över natten första gången o stannade kvar på 0% vilket känns orimligt med tanke på att den installerar på en ssd.

När du säger Hirens eller Linux, du menar då att jag helt enkelt 'laddar ner' de till usb stickan, installerar det för att sedan hantera hårddiskarna i det OS?

Av oscar_98123

Windows 10 clean install fastnar på "Förbereder filer för installation"

Tjena! Grävt en del här i sweclockers samt lite på övriga webben på engelska med rätt begränsad framgång. Problemet är att jag kan komma in till delen av installationen där jag valt disk att installera på, därefter blir "Kopierar filer" avbockat och därefter går den till nästa steg i installationen som är "Förbereder filer för installation" och där tar det total stopp.

Hittade detta förslag till lösning på webben https://tinyurl.com/uhhljtp men tar total stopp i mitt huvud. Kan vara att min engelska när det gäller mjukvaru termer är för dålig men känner mig rätt ut sagt för dum för att förstå exakt vad det är jag ska göra. Så långt som jag kommit i NavyLCDR steg är att jag laddat ner mjukvaran och fört över den till en seperat usb sticka.
Den usb stickan är för tillfället i FAT32 format.

Så nu är jag här för att möjligen få hjälp av en snäll själ som antingen kan förklara stegen bättre för mig eller helt och hållet har en annan lösning.

Lite bakgrunds info så installerar jag windows 10 via en usb sticka och vill då installera windows på min 120gb ssd. Har även en m2 ssd på 1tb och en wd tb black 1tb (dock urkopplad pga tidigare strul i installationen). Samtliga diskar är formatterade och således 'tomma'.

Av oscar_98123

Bjuder 4600 + frakt, kan sluta affären närsom. Förutsatt svar på min förgående fråga