Inlägg

Inlägg som oscar_98123 har skrivit i forumet
Av oscar_98123

Hej, undrar om laddaren kommer med? Tar det här för tror att andra må vara intresserade av det

Av oscar_98123

Detta hade jag ingen aning om, ska definitivt överväga att göra det här!

Av oscar_98123
Skrivet av SCORPIUS:

@oscar_98123: Skaffa en tornkylare till din cpu och kyl din gpu med din kraken?

Vet ej hur kraken kylaren skulle kyla gpu:n då det är ett slutet system med endast ett cpu block. Men du kanske vet något jag inte gör

Skickades från m.sweclockers.com

Av oscar_98123
Skrivet av L-stream:

Sitter lite i samma position sen jag gick över till en H115i-kylare. Dock har jag ett FD R5-chassi så kunde sätta en fläkt bredvid PSUn som blåser in rakt upp mot mitt 1080ti och fick ner tempen från ca 80 till ca 75 grader på GPUn. Svårt för dig dock, om det inte går att ta bort PSU-shrouden.
Hur ligger fläktkurvan för GPUn? Kan du sätta en lägre templimit i MSI afterburner eller ligger redan kortets fläktar på max vid full load?

Ett tips kan väl vara att dra ner klocken lite på processorn och ändå köra samma rpm på fläktarna vid load. Spelar du i 1440p med ett GTX 1080, känns det som att det är GPUn som är flaskhalsen, fast kanske beror lite på vilka spel du spelar.
En stor anledning att jag satte min i fronten (Har ju plats i toppen för den på mitt chassi) är att jag såg flera tester där det visades på att en 280mm AIO inte höjde lufttempen mer än ca 2 grader. Men blir väl värre om man drar upp spänningen lite på CPUn.

Har inte pillat nåt med klocken eller så på min, då jag känner att jag ligger hyffsat ok i tempar nu med ca 70-75% fläktvarvtal och ca 75 grader på GPUn. Även om det hade varit fint att komma ner till ca 70.
Fast kanske blir att jag flyttar och sätter den i toppen om det blir alldeles för varmt i sommar igen och inomhus-tempen stiger upp emot 30 grader.

Kör mestadels battlefield 4 nuförtiden, med fläktarna i fullt blås så får jag 80c, så 2-3 graders skillnad. Man kanske bara borde ta o byta till ett chassi som får plats med toppmonterad x62?

Av oscar_98123

Low temp CPU, high temp GPU

Tjena tjena, införskaffade mig en Kraken X62 kylare för min 6600k och den kyler på otroligt bra. Problemet är dock att denna kylare inte fick plats någon annanstans än som intake på min Fractal Design Meshify C och detta (tror jag) orsakar nu rätt så höga temps på min GPU i spel.
Det funkar men skulle helst att det låg runt 70c istället för 82c..
De andra fläktarna jag har i chassit är 2st 120mm Scythe Gentle Typhoon, o de blåser då ut. Ska man byta ut dessa fläktar mot några med mer "tryck"? Vilka isf? Eller ska jag montera en till fläkt fast som intake någonstans? (Obs då att enda platsen kvar är på ovansidan bredvid en som blåser ut)
Alla tips och tankar uppskattas då jag inte riktigt vet hur jag ska lösa detta.

P.s Har försökt leka med fläktkurvan för X62 kylaren så att den suger in mer luft när GPU:n blir varmare men det hjälper nästan ingenting.

Bilder på temps av att spela BF4 på High-Ultra 1440p
https://imgur.com/a/oT3yWsu

Av oscar_98123
Skrivet av Elghinnarisa:

Bara jag som blir mindre och mindre sugen på Oneplus för varje gång?

6T var ju hopplös.

Baksida i glas, men saknar trådlös laddning
Samma CPU/GPU som S9
Brutalt sämre kamera än S9
Saknar 3.5mm port
Kostar mer än S9
Saknar slot för sdkort
Måttligt bättre batteritid dock.

Ser verkligen inte meningen med att köpa en dyrare och sämre telefon på nästan alla fronter. Tvivlar på att 7/7T kommer vara någon skillnad heller.

Vad har du rökt 😂 personligen tycker jag kameran är bättre på oneplus då det inte ser ut som en konstig målning, aldrig gillat efter effekterna på den. Folk generellt båda i blinda tester och professionella fotografer har satt pixel 2 och 3 som #1 och oneplus ofta i närheten. Har en 6a o aldrig kännt att dem varit för långsam, själv förstår jag inte riktigt hela grejen med att ha bästa hårdvaran hela tiden. Spela på telefon är ändå en rätt så medioker upplevelse oavsett hårdvaran imo, och med deras dashcharge så har jag märkt att jag har mer flexibilitet med mobilen under dagen än många av mina vänner med iPhones o samsungs. Men men, kommer till slut bara ner till preferenser och i mitt fall så passar oneplus mig bäst. Inte ångrat för en sekund att jag bytte från andra android mobiler (alltifrån HTC ONE M7 till Samsung Galaxies o Sony x-serien) till Oneplus, otroligt nöjd kund

Skickades från m.sweclockers.com

Av oscar_98123

Budgivningen avslutad!

Skickades från m.sweclockers.com

Av oscar_98123
Skrivet av Solaris:

Som föregående inlägg, om du kan tänka dig skicka så har du 350 plus frakt från mig.

Ledande bud just nu

Skickades från m.sweclockers.com

Av oscar_98123

Witcher Staty - Ursine Armor

Säljer nu min staty av Geralt från Witcher serien iklädd Ursine armor set. Fick den ett år sen men har sen dess märkt att den inte passar in på skrivbordet o har mestadels stått på en hylla i en garderob. Nypris ligger på ~ 400kr
Säljs helst i Stockholm, men går nog att skicka

Läs hela annonsen här

Av oscar_98123

@HampusNyström jadå, går bra att testa först. Skriv vidare i pm så kan vi bestämma tid o plats osv

Av oscar_98123
Skrivet av 530gt:

Where are you located? I am interested in buying it.

Odenplan, Stockholm

Av oscar_98123

Skulle kunna försöka men har ingen kartong så vitt jag vet som rymmer den

Skickades från m.sweclockers.com

Av oscar_98123

Samsung 24" 1080p skärm

Hej, säljer nu min gamla Samsung syncmaster. Som i rubriken, 24" 1080p på 60hz. Aldrig varit några konstigheter med den, dock har den en mindre skråma i högra ytterkanten, dock har det inte orsakat mer skada än i själva plasten och inget man riktigt tänker på när man använder den. Bud sker i diskussions tråden, skickas ej 😊

Läs hela annonsen här

Av oscar_98123

Dual link DVI kabel löste det !

Av oscar_98123
Skrivet av Laxpudding:

Ifall ditt MSI GTX1080 saknar DVI finns det förmodligen inget sätt för dig att använda skärmen fullt ut, annat är dyra specialomvandlare som nämnt. Har tagit upp detta här: https://www.sweclockers.com/artikel/21068-bildanslutningar-de... under avsnitt 12.

Finns dvi anslutning. Om jag skulle ta o skala ner upplösning till 1080p på qnix skärmen, skulle single link fungera isf? Tänker att det kan vara en tillfällig fix

Skickades från m.sweclockers.com

Av oscar_98123

Det är en äldre skärm med bara dvi, får väl helt enkelt testa dual link kabel istället. Får se om jag orkar gå och byta den redan idag

Skickades från m.sweclockers.com

Av oscar_98123

Bilden är från min andra skärm som jag kopplade in för att se om jag kanske kunde göra något i inställningarna för att eventuellt fixa det. Det är en 1440p skärm. Hade en dual link hdmi - dvi kabel o hade samma problem som jag har med dvi - dvi single link. Men det är nog nästa steg isf, att köpa dvi-dvi dual

Skickades från m.sweclockers.com

Av oscar_98123

https://imgur.com/a/YarWL4J
Det här är vad jag lyckades hitta, vet ej om det hjälper något med denna info

Skickades från m.sweclockers.com

Av oscar_98123

Skärm vill inte visa annat än gråskärm

Köpte nyligen en qnix qx2710 av en kille här på swec och innan köpet kollade jag till så att den funka, vilket den gjorde. Köpte först en hdmi - dvi kabel men verkade inte funka. Så antog att kanske det blev knasigt pga kabeln, så köpte en dvi-dvi. Men nu funkar det inte heller. Skärmen lyser bara upp lite grått men ingenting annat. Testat dvi porten på moderkortet också och där vill den inte ens registrera att något är ikopplat i o med att den inte ens sänder en 'grå' bild. Vad ska jag göra? Grafikkortet är ett msi 1080

Av oscar_98123

1900 + frakt, kan man få lite bilder på den kanske? 😊

Skickades från m.sweclockers.com