Inlägg

Inlägg som LuhcForgh har skrivit i forumet
Av LuhcForgh

Jag och sambon får in "gratis" TV via brf:en, men det är i princip bara om någon äldre (60+) hundvakt är på besök som det används.

Av LuhcForgh

Tror du kan pusha för ergonomiaspekten, men det kanske finns billigare alternativ isåfall?

Överhuvudtaget så är tusenlappar småpengar i längden - en enda månadslön är ju många gånger dyrare än så, och att hitta rätt person att anställa kan kosta många tiotusentals kronor beroende på tjänsten.

Av LuhcForgh

Som många nämnt - en mindre mobil, kanske runt 4,5-5". Det är något både min flickvän och många andra letat efter. Jag själv tycker att 6,5" funkar bra, men med de fickor tjejer har får de helt enkelt inte plats.

Av LuhcForgh

Robotdammsugare 3-4 gånger i veckan, oftast tidsstyrt. Borde nog svabba lite oftare än vad jag gör...

Av LuhcForgh

Med en ethernetkabel till repeatern så har du i princip en access point. Kan av egen erfarenhet säga att det verkar vara det bästa alternativet, men det är ju bara anekdotiskt. Jag kör på en lite dyrare från Ubiquiti med power over ethernet. Känns mer som en (instegs) enterprise lösning, och riktigt nöjd!

Av LuhcForgh

Om du inte skulle få till det skulle du ju eventuellt kunna hitta en laddare till batteriet i sig, eller bara koppla in den kontakten direkt till någon form av strömkälla. Gissar att du inte kommer att behålla elektroniken i "skalet" till produkten oavsett? Om du vill ha kvar skalet skulle jag nog löda på en ny kontakt istället för att löda på en kabel som lätt kan dras hit och dit, för att minska risken för glapp/kortslutning framöver.

Av LuhcForgh

Du slipper dessutom ominstallera Windows när du sätter i mer RAM Så verkligen ett billigt och enkelt första steg, även om vi entusiaster definitivt skulle rekommendera SSD (istället för hårddisk).

Av LuhcForgh

Ca 5 GB (dual-SIM, får byta från jobb till privat för data när jag ibland går över gränsen). WiFi används när jag är hemma eller på jobbet, offline listor på Spotify, osv. Drar iväg några GB extra vid resor, men privata SIM-kortet sparar överbliven surf.

Av LuhcForgh

Jag lyckades få ett korridorsrum efter ungefär den här tiden första året på KTH - det måste inte ta så lång tid om du nöjer dig med ett lite mindre rum i t ex Jerum eller Lappis. Kan ju vara trevligt att ha föräldrarna nära vid behov, bara ibland. Beror väl också mycket på hur du känner med vänner från din utbildning? Är du aktiv i studentlivet på KTH, eller söker du något annat?

Av LuhcForgh

Om du ska släpa med datorn dag ut och dag in är det viktigt att tänka på byggkvalitet. Lönar sig att inte vara dumsnål, så något som är lite mer business-modell kan vara värt trots priset (säg 13 tusen, som du var inne på). Även vikten har betydelse, men de allra lättaste kanske inte håller samma byggkvalitet...

Edit: menar inte att de modellerna du nämner nödvändigtvis inte uppfyller dessa krav!

Skickades från m.sweclockers.com

Av LuhcForgh

Jag har linser på -6.5 och -7 plus astigmatism, och går i tankar kring laser. Har någon med liknande brytningsfel gjort en ögonoperation, och kan berätta hur det gick? Inte varit inne på konsultation än, men tänker att man bara förlorar på att vänta för länge (är nu 25 år). Synen har varit stabil senaste åren.

Skickades från m.sweclockers.com

Av LuhcForgh

Det var visst histogram equalization som jag tänkte på, inte gamma! Ursäkta

https://towardsdatascience.com/histogram-equalization-5d10136...

Skickades från m.sweclockers.com

Av LuhcForgh

https://www.color-management-guide.com/images/basics-of-color...

Ljusstyrka ändrar allt tillsammans, medan gamma korrigering är en efterprocesseringsteknik som kan användas för att skapa en "jämnare" fördelning av olika nivåer av mörker - om jag minns rätt från en kurs i bildbehandling.

Skickades från m.sweclockers.com

Av LuhcForgh

Det viktiga i detta fall är väl att båda fungerar samtidigt, om alternativet var att byta den ena mot en med SATA-anslutning. Det låter ju som att det definitivt kommer vara snabbare än den lösningen, även om den maximala hastigheten blir flaskad. Men, som tidigare sagt i tråden, hur ofta belastar man allt maximalt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av LuhcForgh

Bara en snabbtitt, men hade själv valt en större SSD, eventuellt med M.2 istället för SATA, för att slippa begränsas av att utrymmet tar slut. Har själv börjat slå i taket utan att egentligen ha så mycket program/spel installerade, visserligen på en äldre installation av Windows. Kostar inte många hundralappar extra.

Angående kablar borde du få med SATA-kablar (om det är det du väljer att ha till SSDn) med moderkortet, och nätaggregatet har allt vad gäller strömförsörjning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av LuhcForgh

Ett (eller flera!) år extra lär inte spela någon större roll i längden - bättre att du har läget under kontroll innan du ger dig in på nästa steg. Flera närstående har råkat ut för olika typer av hinder, men för det mesta hittas en väg framåt med lite extra tid. Att ha tagit sig igenom motgångar kan faktiskt vara av mer värde än att ha tagit sig fram "raka vägen".

Dock tror jag att det hjälper att kunna visa upp att man arbetat aktivt i sin egen takt, så att man inte får helt "tomma" luckor i CVet innan man kommer ut i arbetslivet. Att t ex läsa ikapp någon kurs, ha ett extrajobb (även om det bara är ett eller ett fåtal pass i veckan), träna (gärna tillsammans med andra, t ex bouldering är socialt utan att kräva 100% dedication), och/eller engagera sig oavlönat i en lokal förening kanske skulle fungera? Dock är det den personliga problematiken som får ta överhanden om du inte känner att du har ork till dessa extra aktiviteter.

Av LuhcForgh

Jag har hittat motsvarande (fungerande) datorer i studentsoprum, så inte mycket egentligen. Kanske 200-500kr för datorn beroende på vad som känns bäst rent socialt? Skärmen i sig, beroende på hur stort skav det var, kanske kan höja det hela lite.

Av LuhcForgh

Det kommer funka, men kommer gå (något) långsammare i real world use.

Av LuhcForgh

Oj, vad vill-ha sinnet tog fart vid tanken på Tobiin... Bjuder 500kr + frakt

Av LuhcForgh

Hårddisken ska nog gå bra, men RAM-minnen för laptops har en annan storlek än de man har i desktops. Chassin kan ofta gå att hitta billigt om du absolut vill spara pengar - det påverkar ju inte prestandan rakt av (förutom om det blir sjukt varmt).