Inlägg

Inlägg som hakro807 har skrivit i forumet
Av hakro807
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Ja men även dem går bara att plocka bort kåporna så har man en naken-modell.

En av dessa formgavs med kåpor. Gissa vilken.

https://www.customfighters.com/cdn-cgi/image/format=auto,onerror...

https://www.shannons.com.au/image-library/news/Y59V4C8D7B0L8YC3_...

Skämt åsido, det är klart att vill man ha en lite äldre motorcykel för kortare vändor fina sommardagar så är ju den nakna bågen mycket mer attraktiv.

Av hakro807
Skrivet av ronz:

Kanske bara ska limma fast den?

Köp en plastsvets, kostar några hundralappar. Har lagat massor med plastprylar med en sådan. Helt suverän pryl.

Av hakro807
Skrivet av norrby89:

Så gäller nog att ha is i magen några år och hoppas på att dom går ner igen. köpte själv min första hoj 2018 för 6500kr, nybesiktad Honda CBX600e från 80- talet, att få en besiktad hoj idag för under 10 som inte är ett vrak är nästan omöjligt.

Detta beror väl lite på att nakna hojar med krom blivit mycket mer populära senaste åren. Man kan fortfarande köpa en kåpbeklädd japan från slutet av nittiotalet i fint skick för småpengar.

Av hakro807

Nu vet förmodligen AMD mer om marknaden än mig, men tycker att dessa system alltid landar fel. De kombinerar en värstingmodell av processorn med en grafikdel som normalt sett skulle ha kombinerats med en fyrkärnig i5:a.

För mig verkar det mycket mer logiskt att kombinera en enklare processor med största tänkbara inbyggda grafikdel och använda dessa i billiga speldator. Eller sälja en värstingprocessor och kombinera den med ett ordentligt grafikchipp från Nvidia.

Nu får vi istället dyra datorer som typ klarar av dagens spel fast egentligen inte. Vilken är egentligen köparen av dessa system?

Av hakro807
Skrivet av Zero Cool:

När ni kommer nästa gång till gymmet, får frugan inte komma in bara för att hon veckopendlar till grannkommunen där ni har en övernattningslägenhet. Dottern, som börjat på idrottsgymnasium 10 mil bort får också stanna utanför. Andra barnet får följa med in, för han bor hemma.

Fast med Netflix regler så kommer frugan kunna titta på Netflix även när hon är borta på jobb. Och om dottern har sin egen lägenhet så betyder det att hon har sitt eget hushåll och då får hon skaffa sitt eget abonnemang. Det var trots allt aldrig meningen att ett abonnemang skulle kunna användas av fyra olika hushåll utan att ett hushåll skulle kunna ha fyra olika profiler.

Av hakro807
Skrivet av MrWhizeguy:

Kanske fel timing men en 750w får man för nån hundring, helt ny.

1149:- står det att den kostar...

Av hakro807
Skrivet av Pirazy:

Betalar jag för att flera skärmar ska titta samtidigt så har Netflix inte ett skit att göra med var fan de skärmarna befinner sig, blir uppsägning så fort jag får felmeddelandet.

Skulle du säga samma sak om ett gymkort? Två personer kan inte använda gymkortet samtidigt. Och en person kan använda det 24 timmar per dag om denne så önskar. Alltså borde två personer kunna använda det 12 timmar var. Och 8 personer 3 timmar per person och dag.

Av hakro807
Skrivet av marcusOCZ:

Så om Netflix ger dig 4 timmar per månad för 50 kronor så hade du gått med på det?

Jag skulle absolut kunnat tänkt mig en liknande lösning. Istället för hela utbudet, 4K och 4 användare skulle jag helt klart kunnat nöjt mig med 4K, en användare och max 3-4 serier/filmer per månad. Pris - en femtiolapp kanske? Eller vad som nu är relevant för någon som vill ha tillgång till hela utbudet men endast kommer använda en bråkdel av det varje månad.

4K vs 1080p är bara en löjlig segmentering, att skicka en 4K-ström - som ändå måste lagras för de som betalar för det - kostar i praktiken lika mycket som en 1080p-ström.

Av hakro807
Skrivet av Dem8n:

Det är väl jättebra?
Förstår inte problemet, är ju bara att logga in.

Det går väl lite tillbaka till vad ett OS ska vara. Ska det vara den stabila men öppna grunden som användaren själv får välja att bygga på eller ska det vara tillverkarens möjlighet att kontrollera så mycket som möjligt av användarens miljö för att kunna bygga upp allt högre murar runt sitt eget lilla ekosystem?

Av hakro807
Skrivet av sKRUVARN:

..det är prissatt där för att inte underminera enorma lager av 3000-kort i dom prisklasserna. Missberäkningen här var att Nvidia inte började skära ner på 3000-produktionen i tid.

Finns det några bevis på att det verkligen existerar så enorma lager av 3000-kort? Nvidia bör väl ändå ha haft stenkoll på den förväntade efterfrågan, och det är ju ändå ungefär ett år sedan som botten gick ur kryptomarknaden? Eller handlar det om att flaskhalsen finns någonstans i komponentkedjan som påverkar 4000- men inte 3000-serien?

Av hakro807

Känns som om priset hoppat 50 dollar åt fel håll. Vad motiverar ett högre pris än 3060 Ti?

Av hakro807
Skrivet av Daytone:

Lite of topik men varför hattar alla på 6400/6500xt. Såklart att alla på SweC använder upp 4gb vram på hemskärmen. Men för rätt person är det ett riktigt bra kort.

Mycket handlar det nog om att folk blev väldigt besvikna på att AMD valde att lansera en krets som egentligen var anpassad för bärbara datorer som ett kort för stationära datorer. Att "spelkort" har en så smal minnesbuss är inte normalt utan det är vad vi brukar finna på (från Nvidia) x10 och x30-kort, alltså GT 710, GT 1030 etc. Har dålig koll på vad som är motsvarigheten från AMD.

Av hakro807

För att svara på trådens fråga. Jag tycker att man borde kunna köpa ett vettigt instegskort (dvs 8 GB VRAM och 128 bits minnesbuss) för cirka 2000 kronor. Och maxpriserna på high-end-kort borde vara cirka 3 gånger så höga.

Vill AMD eller Nvidia sedan lansera någon typ av Halo-produkt för 25k så kan de väl göra det, men gör det då i form av ett Titan-kort så det tydligt avskils från spelkorten.

Jag förstår att det finns människor som tjänar absurda summor pengar och som kan lägga 20k på ett grafikkort utan att det knappt märks i deras budget. Men tycker att det handlar lite om det demokratiska i datorspelandet, att man ska kunna skaffa vettiga prylar utan att ha ett välbetalt jobb och att även yngre ska kunna jobba ihop till sin egen första dator.

Kan väl handla om att jag blivit så gammal att jag utan bekymmer kan lägga 20k på ett grafikkort, men samtidigt inte har något behov att ett sådant grafikkort. Och då börjar man fundera lite mer över hela fenomenet pc-spelande och all den glädje som det gav till en ung kille på 16 bast.

Av hakro807
Skrivet av daviie:

349 kr för 100/100.
Gillar egentligen Bahnhof, men ska kolla vad konkurrenterna tar för avgifter

Gör det. Är ju inte omöjligt att du kan få bättre pris någon annanstans. Eller ringa upp Bahnhof och fråga dem hur man gör för att säga upp abonnemanget. Förklara att du gärna betalar 350 kr/månad, men att 1000/1000 som är den önskvärda hastigheten tyvärr blir för dyr. De har redan all utrustning på plats och borde kunna erbjuda dig den högre hastigheten för samma pris som den lägre hastigheten. Det är ju inte som att du kommer öka ditt totala utnyttjande bara för att datamängderna skickas snabbare.

Av hakro807
Skrivet av ronz:

Största problemet är att det inte finns något vettigt kort med låg prislapp.

Fast vi har XT 6600 som med ett pris på 2800-3000 kronor ännu är ett realistiskt alternativ. Men absolut, jag hade gärna sett en efterträdare till 1050 Ti som med sin förvisso begränsade råprestanda men ändå 4 GB VRAM, 128 bits och ett pris under 2000 kronor ändå erbjöd väldigt mycket för pengarna både som ny och flera år efteråt. För de pengarna får man idag bara RX 6400 som verkligen är handikappad både av minnesmängden och bandbredden.

Av hakro807
Skrivet av daviie:

Bahnhof i Halmstad kostar 769 kr / mån för 1000/1000. 599kr för 500/ 500.

Vad kostar 100/100?

Av hakro807
Skrivet av whitenuke:

1500-1800 kr för alla 3 är ett ganska rimligt pris tycker jag i alla fall. Sen förhoppningsvis får du större bud men det får man hoppas på.

Håller med dig i detta. För 1200 kronor för en 24-tummare förväntar man sig någonting extra, ex. G-Sync, 144 Hz eller 1440p/4K-upplösning. Annars är 400-600 kronor ett normalt pris för en begagnad IPS/24"/60Hz/1080p skärm. Dessa "standardskärmar" finns det gott om numera och efterfrågan är låg.

Av hakro807
Skrivet av BasseBaba:

Nu är det inget fel på filmerna, men det är rätt nischat du har "slumpmässigt" valt filmerna då alla utom 2 är äldre än 2000-tal.

Jag hade givetvis kunnat valt betydligt nyare filmer, men detta hade inte påverkat piratsajterna. Som exempel finns Avatar 2 att ladda hem. Men filmen finns inte på någon av de legala streamingtjänsterna om man inte vill köpa filmen.

Av hakro807
Skrivet av Xverminator:

Är det någon som använder piratsidor år 2023 och till vad?

Än så länge är ju utbudet på piratsidorna mycket bättre än på streamingtjänsterna.

Kill Bill 1 och 2
The Thing
Escape from New York
La Haine
Stranger Than Paradise
The Raid: Redemption
Bloodsport
Repo Man
Reservoir Dogs
Eraserhead

Detta är 10/11 slumpmässigt valda men ändå välkända filmer. Jag kontrollerade och kunde enkelt hitta samtliga på en välkänd torrentsida i flera olika kvalitetsnivåer och med många som delar. Hur många hittar du på din streamingtjänst?

Av hakro807

Det syns att grafikkortsmarknaden blivit alltmer av av ett monopol/oligopol. Det skulle verkligen behövas fler tillverkare så att vi inte får denna typ av marknadssegmentering. Det handlar om imponerande prestanda, men är verkligen målet att prestandan ska pressas uppåt oavsett vilken prislapp vi landar på? För de som jobbar inom IT och tjänar 70k/månad är det väl inga bekymmer, men datorspelande är för många en hobby som väcks redan i barndomen. Och som det är just nu finns ju inga relevanta instegsprodukter om man inte letar begagnat.