Inlägg

Inlägg som Daavido har skrivit i forumet
Av Daavido
Av Daavido

Vad i helvete håller de på med...

Av Daavido
Skrivet av Suffer1:

Jävlar! Tack för den! då blir det helt klart att vänta

Av Daavido
Skrivet av RaW D Coy:

ips 144Hz 1440p g-sync det är vad jag vill ha!

Instämmer! Fick dock svaret tidigare att det inte går med dagens teknik att få fram en sådan skärm med IPS, antagligen därför denna skärm är 60 Hz. Men även en 1440p 60+hz IPS med G-sync skulle vara intressant till rätt pris enligt mig, Hoppas Asus fixar en sådan

Av Daavido
Skrivet av toru:

Gått i tankarna skaffa aningen minipc , alt. billig chromebox eller chromecast.

just nu så kopplar jag in laptopen för att göra allt detta, vilket ifs fungerar.

chromecast , hur fungerar den ? är det konstant streaming från dator, eller från wifi nätet,så när man väl streamar så kan man inte göra något annat på datorn utan att det speglas i tv ?

fungerar allt speglas utan problem som te.x youtube , kolla streamingtjänster ( swefilmer, dreamfilm mm ) , playkanaler. ?

Chromecasten är uppkopplad till wifi nätet och kan därefter hittas lokalt via någon annan enhet som är kopplad till samma nät.
När du streamar så speglas endast den Chrome fliken du starta streamen på, du kan med andra ord använda datorn normalt efter att du startat den. Tror även du kan gå så långt som att stänga ner fliken som du streamar, den kommer ändå fortsätta i bakgrunden.

Alla tjänster har inte chromecast support, men då går det alltid att streama hela fliken och välja fullscreen i mediaspelaren som används.

Plex-server är något att rekommendera. När du lägger till nytt material i mappen på datorn som plex använder sig av så kan du antingen gå in via webbläsaren på datorn, mobilen, paddan. Då används tex mobilen som en fjärrkontroll för att streama från enheten som har plex-servern installerat till chromecasten.

Du kan även använda Chrome tillägg så som "Videostream". För att streama media från datorn till chromecasten.
https://chrome.google.com/webstore/detail/videostream-for-goo...

Är helt klart värt att skaffa en, mitt bästa köp 2014

Av Daavido

Tyckte också att detta såg ballt ut när jag först såg de, fortsätt uppdatera!

Bevakar tråden

Av Daavido
Skrivet av jooster:

Piratkopiering är INTE stöld. Det är inte min ensak, eller din ensak, eller någon annans ensak huruvida man tycker det eller ej. Det är inte stöld PUNKT. Det har ingenting med inställning, motiv, agenda, åsikter, personliga tankar, ideer eller reflektioner, uppväxt eller uppfostran, moral eller livsåskådning att göra, det är, under inga omständigheter, stöld. Alls. Sveriges Rikes Lag (boken) definierar de lagar som finns i Sverige, och det är inget likhetstecken mellan stöld och piratkopiering.
Däremot är det brott mot upphovsrätten, vilket ingen säger emot alls. Förstått?

Angående huruvida de ska få pengar eller ej: För det första finns det ingen oberoende forskning som visar på att film och musikindustrin förlorar pengar pga piratkopiering. Ingen alls. Dessa båda industrier gör dessutom rekordår efter rekordår, så det går knappast någon nöd på dem. Vilket för mig in på nästa punkt;

Säg att de skulle förlora pengar på kopieringen. Nej, jag skulle inte bry mig, jag skulle inte ha dåligt samvete för att en multibiljondollarindustri förlorar pengar. Jag anser att företag, precis som stater, lever för folkets (konsumenternas) skull, och det är därför inte min skyldighet att se till att de överlever, det är deras egen skyldighet. Om piratkopieringen hade skadat dem (vilket den inte gör), så är det deras skyldighet, och ingen annans, att se till att erbjuda sina konsumenter det konsumenterna vill ha (bra tjänster förmodligen). Eller går du runt och tycker synd om väckarna också? De förlorade alla sina jobb när väckarklockan uppfanns. Ska jag som konsument anlita dem ändå, bara för att deras affärsidé ska överleva? Nej, de ska anpassa sig till den nya världen, eller försvinna från den (vilket hände väckarna, videobutikerna, skivbutikerna etc). Allt annat är bakåtsträvande och fientligt mot forskning, framsteg, teknologi, kultur, kreativitet och samhällsutvecklingen. Folk som är emot framtidsutvecklingen kan gott få bakåtsträva hela vägen tillbaka till stenåldern och dö en snabb död medelst valfritt rovdjur.

Angående att det är emot lagen (upphovsrättslagen, för återigen: det är INTE stöld): Lagar som inte har någon förankring hos folket är odemokratiska och ovärdiga den moderna världen. På precis samma sätt som alla bröt "gå-mot-röd-gubbe"-lagen, bryter mängder av vanliga Svenssons (Johanssons?) mot upphovsrättslagen, förmodligen av de anledningarna jag har skrivit ovan, eller av andra anledningar. När en så stor del av befolkningen helt enkelt inte bryr sig, hör lagen inte hemma i det demokratiska samhället där befolkningen ska bestämma, och den ska därför tas bort. Huruvida det skadar något företag någonstans är fullständigt irrelevant i sammanhanget, då vi har en marknadsekonomi i Sverige, och i nästan hela västvärlden, som säger att staten INTE ska ta hänsyn till marknaden när lagar stiftas, utan staten ska finnas till för folket, av folket.

Jag ber om ursäkt för den lite hätska tonen jag emellanåt håller i inlägget, men jag är trött på att höra samma gamla falska argument repeteras av folk som oftast helt enkelt inte vet bättre, utan bara har gått på propagandan från Hollywood.

Mycket bra skrivet, blir att spara din kommentar som bokmärke

Av Daavido
Skrivet av phoenixdisciple:

I ärlighetens namn tror jag 99% skulle vara nöjd med tex. Netflix om det bara var 1080p DVD-Rip

Sen när har en dvdrip varit i 1080p?

Edit: Men jo, annars håller jag med, snabbare releaser och bättre kvalité är ett måste

http://i.imgur.com/lBXR1Jy.png

Av Daavido
Skrivet av LudvigLindell:

Och då är alla scene releaser av skitkvalité dessutom, tänk då Netflix och andra tjänster vad de har för skitskitkvalité..

Ontopic
TPB går i princip inte att ta ner. Ändå glad att privata trackers finns, det är vägen man går.

Beror ju dock på vad man sätter gränserna. En 1080p release från tex SPARKS, LEGi0N eller EVO brukar funka fint för min del. Men självklart är det ju skillnad på en rå bluray rip än en 10-20 gb rip från de grupper jag nyss skrev. Men där sätter jag personligen min gräns.

Förstår dock inte mig på de som tycker det är kul att vila ögonen på en YIFY release eller en dvdrip

Av Daavido
Skrivet av Taskman:

Alternativ finns det helt klart. Kanske inte med lika stort utbud men flera olika och framförallt med bättre kvalitet på det mesta.

Det är ju just det, utbud och kvalité är allt. Och då är det torrents som gäller.
Kvalitén är betydligt bättre hos release groups via the scene än tex netflix, tror knappast Netflix eller andra streaming tjänster sitter med 10-60 GB bluray rips, mycket kvalité lär vara förlorat via omkodning av filer oberoende hos vilken streaming tjänst du väljer att använda.. och på köpet får du även sämre utbud.

Någon måste komma med en bättre lösning för att mer folk ska gå över till en streaming tjänst i dagsläget.

Av Daavido

Idioti... Men skönt att man bytte till privata trackers för ett bra tag sedan nu

Av Daavido

Bitdefender ~15 kr för 2 år. 10/10 skulle köpa igen

http://www.aliexpress.com/store/product/BitDefender-Internet-...

Köpte en 1000+ dagars license av samma säljare, har idag ~800 dagar kvar på den och den funkar fint, inga konstigheter

Av Daavido

Kan helt klart rekommendera en chromecast, bästa prylen jag köpt 2014 helt klart. iPaden kan då användas för att bläddra bland filmer samt använda den som en fjärrkontroll. (Spola/pause/volym, osv)

Av Daavido

Sitter på VDSL2 Telia och har inte funderat så mycket över fiber.. Men om jag skulle ha fiber så skulle det helt klart bli Bahnhof utan tvekan.

Av Daavido

"eller för att visa hur många kalorier som behöver brännas för att uppnå sina personliga mål. "

Så med andra ord kan den inte beräkna hur många kalorier som förbränns?

Något annat som är något man vill ha för fitness är pulsmätare och möjligheten att se hur långt man har sprungit.
Tycker denna saknar en del på fitness delen.

Av Daavido

Skulle göra fler tester.. har du sökt efter packet loss?

När modemet här hemma lyser rött så funkar det fint utan några problem, Lyser rött just nu och jag har varken packet loss eller nedsatt hastighet. dock har jag varken telefoni eller TV via modemet

Av Daavido
Av Daavido

Brygga den eller kasta Telias "dum"-router

Av Daavido
Skrivet av Swagger McJagger:

Kollade upp Yamahasen, och dom verkade väldigt lätta att ta sönder. Jag vill ha ett par dureable öronpluggar, så några EPH-100s blid det nog inte för mig :L

Skrivet av Swagger McJagger:

Gillar du gummipluggarna som man får med Eph-100sen? har inte hört så mycket bra om dom. Och, en annan fråga. Åker dom ur lätt?Tänkte använda dom då och då när jag joggar, så det skulle vara bra om dom satt rejält.

EPH-100 är helt klart de bästa lurarna du kan köpa för 1000 kr. Det är konstigt att de inte kostar mycket mer. KÖP DE! Eller gå in och pröva olika lurar i någon butik, du kommer märka att EPH-100 är bäst.
Har själv haft mina i ca 2 år och de är fortfarande som nya. Om de skulle gå sönder av någon anledning skulle jag köpa samma lurar igen.
Och ja, de har även grymt bra passform, jogga med de kommer inte vara några problem.

Du kan även söka upp liknande trådar här på SweC, EPH-100 är de som kommer fram varje gång, och det finns en anledning till de

Köpte min på Lars Bengtsson, det är ett bra företag

Av Daavido
Skrivet av minicrosser:

Jag har lite problem med kompatibilitet av appar/ tweaks på min Iphone 4S, iOS 8.
Adblock bl.a vägrar fungera.

Vad jag kan se så står det att "adblocker" är kompatibelt med iOS 7.1.x. Och det är även därför du inte kan köpa den via Cydia. Antagligen därför du har det svårt att fungera. Vänta på en uppdatering

http://i.imgur.com/aa6Ne5k.png