Inlägg

Inlägg som anon19753 har skrivit i forumet
Av anon19753
Skrivet av Levan:

Varför vill du ha 4k skärm på 15"? Nyfiken.
För det ger väl väldigt få fördelar till priset av (mer eller mindre kraftigt) försämrad batteritid?

Skickades från m.sweclockers.com

Mest ett allmänt prylbögeri, man kan ju inte ha den sämre varianten när man jämför sin laptop med polarna :).

Skämt åsido så är 1080p i minsta laget numera, men hur kraftigt försämrad batteritid pratar vi om här?

Av anon19753

Vart kan man köpa nya zenbook ux550 med 4k skärm?

Nya zenbooken har börjat dyka upp i svenska butiker nu, men enbart med 1080p skärm. Är det någon som vet var man kan köpa en med 4k skärm? Behöver man privatimportera för att få till det?

Av anon19753

Även om det är fullt möjligt att studera utan CSN-lån om man har rätt förhållanden så är det väldigt få personer som har de förhålllandena.

Av anon19753
Skrivet av Valiumballong:

Infon är inte direkt svår att hitta hos försäkringskassan.

http://shorturl.se/?qZQjS

Lustigt det står ingenting om retroaktivt barnbidrag där heller. Mer specifikt för att det är en sida om föräldrapenning.

Men om jag tolkar det rätt så för att få alla dessa bidrag ska man:

  1. Vara en trebarnsförälder med 3 barn i åldrar mindre än 6, 4 respektive 2 år.

  2. Vara ensamstående.

  3. Bo i en skälig bostad med cirka 7kkr i hyra.

  4. Ha en inkomst på under 9kkr/månad bruttolön).

  5. Delta i etableringsaktiviteter 40h i veckan.

  6. Vara hemma med barnen på heltid och inte delta i några etableringsaktiviteter.

  7. De tre barnen ska vara över 11 år.

  8. Inte ha något arbeta.

  9. Söka arbete på fulltid.

  10. Få underhållstöd för alla tre barnen.

  11. Inte få underhållstöd för barnen.

För att inte nämna att man efter de första 2 åren har precis samma bidragssituation som vilken annan invånare som helst.

Av anon19753
Skrivet av S1im:

Edit: Ingen som reflekterar över 259 tkr/barn i retroaktivt barnbidrag?

Ja det låter mycket konstigt.

Så konstigt att jag inte har lyckats hitta en enda källa som styrker det påståendet trots idellt sökande.

Jag skulle nog påstå att det är en myt.

Av anon19753

Såsom jag skulle göra det vore att gå steget längre än att förespråka en bytesekonomi. Argumentera mot marknadsekonomi rent generellt dvs att resursdistribution ska lösas genom äganderätt och det ekvilibrium som uppstår vid byten och satsa på att argumentera för planekonomi som en bättre lösning. Men gör det i termer av pengar för att fortfarande följa uppgiften.

Marx hade en del välformulerade citat angående just detta bland annat att kapitalismen skulle leda till ett samhälle där produktionsförmågan var stor men där allting var för dyrt att köpa för de som inte ägde produktionsmedlena. Men att byta ut kapitalism direkt mot pengar blir nog retoriskt småsvårt.

Om du läser Marx kommer du ha en hel del svar på tal på de eventuella motargument du får. Undvik dock termerna Marx, kommunism, kapitalism eller socialism, ty detta kommer leda till non-sequitorer om kommunism vs kapitalism från dina motståndare. Något som kan vara svårt att avstyra utan att vara osaklig (högljudda argument).

Inspiration kan hämtas från:
http://en.wikipedia.org/wiki/Commodity_fetishism
http://blogs.hbr.org/haque/2011/09/was_marx_right.html
http://freemencapitalist.com/communist-countries/karl-marx-qu...

Av anon19753
Skrivet av Klingon:

Umm... var är problemet? Folket har ett gemensamt genetiskt arv, en för stor avvikelse från detta bör inte förekomma. Om gränsen är 15 är det av mindre betydelse att 13 och 17 är närmare varandra än 5 och 13 ifall nu gränsen på 15 är väl motiverad utifrån att bevara folkets särart. Lek med tanken på att 13 är en finländare och 17 är en ryss. Anta att båda faller inom gruppen vita européer. Ryssen avviker då mer, möjligen på grund av ett större inslag mongoloida gener? Då kan finländaren bli svensk medborgare, men inte ryssen. Sedan får man ta med i beräkningen vilka anlag som är recessiva och dominanta och så vidare. Jag har flera gånger påpekat att det inte är någon enkel sak att sätta kriterier för detta. Fler variabler än vi rimligtvis kan diskutera är involverade och det är en fråga för personer med relevant kompetens inom genetik. Inte desto mindre bör det göras, och med syfte att bevara det svenska folket och det svenska genetiska arvet.

Kan du inte bara säga att du vill att bara vita personer ska bli svenska medborgare? Det genetiska argumentet är väldigt dåligt applicerat på individnivå. Genetiskt ligger indier, iranier och i princip alla områden där emellan närmare oss som folkgrupp än vad finländare gör. Genetiskt avstånd mellan två syskon kan skiilja sig mer än mellan två personer från olika etniska folkgrupper beroende på kromosonfördelning.

Av anon19753
Skrivet av Klingon:

Jag gör två observationer. Den första som du verkar hålla med om är att de inte har något genetiskt släktskap med det svenska folket.

Alla människor har en mycket stark genetisk släktskap, och om det faktiska genetiskt avståndet är så viktigt för dig borde du inte då förespråka att kasta ut alla med finsk ursprung före personer från till exempel Indien? Eller är det någon mer specifik yttlig egenskap som är det du egentligen vill ha men använder genetiskt släktskap som någon form av täckmantel?

Skrivet av Klingon:

Den andra att det inte är realistiskt att invandrare, när svenskarna blir en minoritet, kommer att kunna driva sverige vidare utan betydande förändringar till det sämre - speciellt för de etniska svenskar som då finns kvar.

Vad är det som personer som ej tillhör mästarrasen är oförmögna att göra. För det verkar som du nu vill säga att vissa dna-markörer är det som säger huruvida man kan driva Sverige.

Skrivet av Klingon:

Jag påvisar att det finns genetiska skillnader mellan olika folk. Jag argumenterar för att de som utgör det svenska folket defineras i första hand genom genetisk likhet. Jag har också sagt att jag inte vill peka på exakt hur stor toleransnivå som ska finnas utanför gruppen för att någon ska anses vara svensk men att en viss sådan ska finnas.

Men varför? Det finns absolut ingen poäng med en sådan distinktion, om två vita personer invandrade från Finland och fick ett barn här så skulle inte du kunna bedömma huruvida det var ett "svenskt barn" eller inte. Men det är mycket väl en möjlighet att detta barn skulle vara mindre genetiskt släkt med "svenskarna" än en iransk invandrare.

Av anon19753
Skrivet av Alakai:

Omstruktureringen får givetvis gå långsamt till. Vi börjar med att inte ta in några invandrare, så slipper vi nästa steg öht när vår genpool har förändrats att innefatta alla som i nuläget är Svenska medborgare. Det är ju trots allt nuläget som räknas.
Annars genmanipulation, retroaktiv 8/

Kul med öppna nazister i Sverige.

Men vad är det för specifikt som du är ute efter med din långsamma etniska rensning eller "retroaktiva genmanipulation". De gener ni tittar på är just markörer och tillför inga speciella egenskaper eller är generna mer en proxy för hur ni vill att folk ska se ut?

För jag antar att en person med svart hud och bruna ögon ej skulle få tillhöra detta tilltänkta framtidssamhälle även om hans gener i övrigt var identiska med svenska gener?

Av anon19753
Skrivet av Klingon:

Jag tycker att vi ska begränsa invandringen och börja skicka hem individer som tillhör främmande folkslag.

Mysigt, vad tänker du man ska göra med personer som bott hela deras liv i Sverige och inte har någon annan nationalitet?

Av anon19753
Skrivet av ozo64:

Jag handlar aldrig med debitkort längre av olika anledningar.

1. Det är säkrare att handla med ett kreditkort. Det är inte mina pengar som försvinner om jag skulle bli skimmad.
2. Eftersom det är noll ränta på debitkonton idag så är det en ren förlust att ha sina pengar på ett sk lönekonto. Efter alla räkningar är dragna via autogiro så överför jag resten till ett sparkonto sen betalar jag på kredit resten av månaden. Kreditfakturan betalar jag sen med nästföljande lön osv
3. Bonuspoäng på allt.

Men visst fortsätt du med debitkort om du föredrar det. Det är dock en förlustaffär att ha massa pengar på ett konto med 0% ränta

Håller med till 100%. Det är precis så som jag använder mitt kreditkort. Jag gör alla mina köp på mitt kreditkort och när jag får pengar på kontot efter lönen betalar jag direkt av hela beloppet samt eventuella fakturor och skickar resterande belopp till mitt sparkonto.

Så länge du har bra koll på din ekonomi och inte går ut och spenderar pengar bara för att du har kredit så kan man tjäna mycket på att använda kreditkort.

Av anon19753
Skrivet av RainesX:

Hur kommer det sig att alla bara slår ifrån sig att det kan vara farligt med EMF.
Visst helt klart finns det inget som säger att det är farligt. Men det finns heller inget som säger att den långvariga period som vi alla utsätts för EMF är ofarlig heller. Vi kan omöjligen veta om nästa generation eller nsästa igen får stå där med alla problem.
Tänk tex radioaktiv strålning, det troddes att det också var ofarligt fram tills det att man upptäkte vad som hade haft ihjäl paret som upptäckte radioaktiva ämnen(eller ämnet, minns inte riktigt)

Så nöj er med att vår kunskap just nu inte duger till att säga vare sig bu eller bä när det kommer till hur vida EMF eller annan liknande strålning är farlig eller ej. Tiden vi har haft det runt oss är helt enkel för kort.

Ja du, visst kan det finnas en okänd mekanism för hur svaga elektromagnetiska fält skadar kroppen. Men det skulle väl likaväl kunna vara farligt att skriva på sweclockers eller varför inte att titta på vit färg. Så varför ens diskutera det?

Av anon19753

Min moster som trodde sig vara elallergiker visade sig vara känslig mot flamskyddsmedel som släpptes lös när hennes nyinköpta elektronik sattes igång.

Om du har problem med ny elektronik men inte med gammal elektronik så kan du prova att "bränna in dom" (låta elektroniken stå på i ett välventilerat rum i ett par dagar). Och se om det är någon skillnad.

Av anon19753
Skrivet av Henrik21:

Här pratar vi väl snarare om en utvidgning av den klassiska stenstaden med sina kvarter samt ett par våningar högre än innerstaden, Barcelona är ett bra exempel här (ett par våningar högre än Stockholms innerstad).

Ja du, visst är det skillnad om man lägger till några våningar på de kvarter som moderniserar eller utökar Stockholm, men jag ser inte riktigt vad man diskuterar då? De hus som byggs är antagligen så höga att man maximerar avkastningen på konstruktionen.

Skrivet av Henrik21:

Vari ligger kopplingen mellan bostadsrätt - hyresrätt i delen bostadsbrist? Oavsett upplåtelseform så saknas det bostäder, och byggbolagen väljer ju den lösning som är enklast (vilket är BR då man inte sitter med någon förvaltning utan har lämpat över detta på BRF).

Jag skrev detta i stycket du citerade, men jag kan förtydliga vad jag menade. En stor efterfrågan av bostäder är av både temporär och brådskandade karaktär, studenter som vill studera, personer som arbetar med ett projekt och dylikt. Dessa personer måste ha förmågan att kunna hyra bostäder utan att påverka eller påverkas för starkt av omsättningsförflyttningen, dvs personer som letat länge efter en mer permanent bostad av specifik karaktär.

När tiden för att få en bostad i Stockholm är lång innebär det att personer blir tvungna att ställa sig i bostadsköer i förebyggande syfte eller investera i en bostadsrätt som man försöker hyra ut i andra hand. Och om man inte lyckats med någon av de sakerna får man betala en skyhög hyra i andra eller tredje hand då man inte har något val. Alla dessa saker är fenomen som trissar upp priserna på marknaden utan någon vettig anledning.

Att byggbolagen väljer bostadsrätt i stor utsträckning för att det är lönsammare i någon form av risk/belönings analys är just vad jag vill åtgärda med styrmedel (om detta är högre bolåneräntan, lagstiftade minsta belåningsgrader eller ammorteringskrav som är styrmedlena vill jag inte uttala mig om).

Skrivet av Henrik21:

Ah, ett exempel på urban sprawl då. Då kommer det ju ytterst att motverka den täta stadens fördelar, psss stadsmotorvägar&förbifarter inte skapar annat än bilberoende enklaver.

Jag föreslår utbyggd höghastighetstrafik för att minska behovet av en bostad i Stockholm för de som inte har intresse av att bo där. Det skulle snarare motverka utspridning utav staden. Om jag kan bo kvar i Linköping och komma fram till Stockholm på 30 minuters pendling skulle jag mycket hellre göra det än att börja söka bostad i någon av Stockholm eller någon av dess förorter. Ett mycket stort behov av bostäder skulle försvinna då personer kan stanna i sin hemstad och lämna lägenheter i Stockholm till de som är intresserade av lägenheterna.

Sen undrar jag vad du har emot förbifarter? Jag måste då och då förbi Stockholm hyffsat ofta för att åka till Arlanda. Avsaknaden av förbifart gör att jag måste åka med flera timmars marginal för att garantera att jag hinner med mitt flyg. Tåg går inte heller att ta nu för tiden då de också kan få spontana förseningar på flera timmar. Att tvinga alla som vill passera Stockholm att förlänga sin resa med flera timmar är absurdt.

Av anon19753

Vad gäller bostadsbristen i Stockholm så tror jag inte på enstaka höga bostadshus som lösningen på problemet. Om man bortser från det politiska problemet att få folk att acceptera höghus som skär sig mitt i stan så vet jag inte om det är ekonomiskt försvarbart att bygga bostäder som inte bara är väldigt mycket dyrare att konstruera per kvadratmeter bostad utan även inte lika attraktiva på bostadsmarknaden.

En mer rimlig lösning är att införa styrmedel som leder till konstruktion av färre bostadsrätter i förmån till hyresrätter, något som skulle minska bostadsköerna. Kortare bostadsköer kommer leda till att personer som av har ett mer brådskande behov av en temporär bostad slutar trissa upp priserna på bostadsmarknaden.

En annan lösning något ortogonal lösning är utbyggd kollektivtrafik. Ett exempel som jag länge förespråkat är konstruktion av en maglev bana Stockholm till Göteborg. Den korta trafiktiden skulle innebära att man lika väl skulle kunna bo kvar i sin hemstad om man önskar arbeta i Stockholm, något som rejält skulle trubba udden av bostadsbristen.

Av anon19753

Att ni inte kan acceptera att organismer som ej förökar sig är en fungerande evolutionär strategi är inte mitt problem. Minsta lilla utbildning bortom lekmannakunskaper från wikipedia borde täcka detta kunskapsfält och att ni har svårt att förstå att det kan fungera är inte ett argument mot det.

Man tycker att den överväldigande mängden djur som har sådant beteende borde få er att inse att det är ett väl utbredd fenomen.
(mest bekant är nog hunddjuren där det enbart är det socialt dominerande paret som får para sig).

Förövrigt kan jag väl upplysa er om att hänvisningar till Dawkins och Dennets böcker som någon form av grund att stå bakom är larvig. De är populärvetenskapliga filosofiska böcker (om än väldigt intressanta och i det stora hela korrekta även på dess vetenskapliga grunder) och inte någon form av avhandling inom ämnet.

NM-organismer är ett gammalt välkänt begrepp som bland annat på sistone har använts för att effektivt syntetisera nya antimikrobialer och hundratals om inte tusentals riktiga vetenskapliga studier hänvisar till NM-organismers beteenden.

Av anon19753

Är det någon som vill berätta för mig hur man kvantifierar "storleken" av inverkan av arv respektive miljö, eller "gener" respektive "uppfostran".

Iom att det inte går att kvantifiera denna egenskap så är det värdelöst att prata om huruvida arv eller miljö har störst inverkan på en persons beteende.

Av anon19753

Jag tycker vi ska kriminalisera keps inomhus också. Samt strumpor innanför sandalerna.

Och alla andra kläder man bör kriminalisera i en modern demokrati.

Av anon19753
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haricots
Nu kom den där vanföreställningen igen.

Hur tänkte du dig att generna för de som frivilligt är utan barn skulle sprida sig?
Ska de magiskt hoppa in i nästa generation för att det vore bra för befolkningen?

Fundera över hur situationen vore om det var så att alla hade låt oss säga 50% chans att bli frivilligt barnlösa och att detta var bra för befolkningen i stort. Tänk dig sedan att en mutation uppkom som "sket i det" och gjorde att alla individer med genen skulle få så många ungar som de kunde.
Vad skulle stoppa denna gen från att svepa genom befolkningen?

Troligtvis kollapsen av befolkningen och att merparten dör i svält, sjukdomar och dylikt när de blir urkonkurerade av snarliga befolkningar utan den genen.

EDIT: och generna skulle sprida sig genom deras genetiskt väldigt lika syskon

Evolution verkar på en grupp, ej på individer.

Av anon19753

En befolkning där varje individ gör allt för att fortplanta sig skulle ganska fort dö ut jämfört med en befolkning där en stor del av individernas möda går till saker runt omkring fortplantning.

Det finns alltså ett selektivt tryck på att ha personer som inte förökar sig i en befolkning.