Inlägg

Inlägg som martin921210 har skrivit i forumet
Av martin921210

@kagstrom2100: Tjenare Kag! jag har kört bluescreen viewer men den påstår att ingen bluescreen hände. Har haft bluescreen förr och det beter sig inte likadant. inget ljud som upprepar sig å datorn blir bara lugn och allt fryst.

Av martin921210

Stationär dator fryser randomly.

Tjenare! Har något skumt problem som jag inte vet exakt vad det är. Det är ingen bluescreen.
satt och spelade Battlefield Hardline på Borderless windowed mode och så frös hela burken. Musen, ljudet försvann och kunde inte göra något annat än att starta om datorn med strömknappen.

När datorn startade om så hade alla mappar å filer från min högra skärm flyttats till "main" skärmen, så jag undrade om det kan ha något med att jag har 2 skärmar att göra? Detta har hänt ett par gånger tidigare.

Har skapligt så bra prylar i datorn.

Moderkort: Gigabyte: GA-970A-UD3 (Ända i datorn jag inte har bytt ut)
Grafikkort: Nvidia WindForce GTX 770 4Gb V-Minne.
Ram: 16gb
CPU: AMD FX-8350 8core cpu (Nerstrypt från 4.0 till 3.6 pga värme, funkar fint på 3.6)

Samsun skärm som är inkopplad med DVI och en ASUS skärm med HDMI.

Av martin921210

@johanruda:

Tack Johan! det ser ut som att lagget har slutat

(+ jag har 16gb ram så det ska inte vara nå problem)

Av martin921210

Photoshop CS6 Lagg?

Tjenare! Har märkt något skumt med min photoshop. Det funkar fint i ca 5 minuter. Sen så börjar det lagga när jag tex målar med brush tool eller eraser och sådant. blir en delay från det att jag trycker ner musknappen tills det att jag drar. startar jag om så funkar det bra i 5 minuter till.

Jag har prövat att stänga av Tablet drivers som alla säger att man ska göra men det hjälper inte.

Någon som vet vad jag menar? Annars får jag försöka förklara på ett annat sätt.
Tack för all hjälp

Av martin921210

@Svensktiger: är ju välldigt konstigt att det finns kvar i windows men att det är diaktiverat och man måste krångla såhär mycket för att få det att funka.

Av martin921210

haha sådär! Windows Tweaker var bara 1 klick så var det klart! Funkade perfect och välldigt simpelt.

Av martin921210

@anon226320: hm kan ha vart fel då, är detta program säkert? en kommentar som svensktiger skickade sa att man kunna använda det.

http://winaero.com/comment.php?comment.news.1836

har hört om windows tweaker förr tror jag

Av martin921210

@Svensktiger: är det någon anledning till att dom tog bort den dock? är 100% säker på att jag hade den

Av martin921210

Windows Photo viewer borta?

Tjenare!
Har för mig i början när jag hade instralerat Windows 10 så hade jag det orginala photo viewer som man har i Windows 7. dock nu så är den appen borta från datorn och jag har enbart "Foton" appen, den är välldigt seg om man jämför och jag måste acceptera att den öppnas varje gång jag ska kolla på en bild.

Någon som vet om man kan ladda ner den gamla varianten?

Av martin921210

@Tunnelsork: Ah tack så mycket Tunnelsork! Jag lyckades dock fixa min Windows knapp nu imorske. Hade tangentbordet på "Game mode" som tyderligen stänger av Windows knappen

Av martin921210

@Tauri: Jo det känner jag till, dock så funkar inte min windows knapp för någon anledning. Har hänt förr och vet ej hur jag har fixat det.

Av martin921210

Batch fil för att byta skärm? [displayswitch.exe]

Tjenare!
Jag hade bara en liten fråga och undrade om någon skulle ha lust att hjälpa mig!
Jag har pluggat in min PS4 på min andra datorskärm (Display 2). När jag använder datorn så kör jag med båda på extended mode. Dock om jag ska spela på mitt PS4 så måste jag gå in i Display settings och sätta på "Show Display 1 only" för att få igång skärmen för min ps4.

De jag undrade är om någon skulle kunna hjälpa mig att skapa en eller två batch filer så att man bara behöver trycka på filen för att stänga av / starta skärm 2? Om detta funkar så är jag hemskt tacksam för all hjälp!

Av martin921210

@Archaea: har en 750w PSU om de är det du tänker på. tror inte det ska va nå problem, ett headset kan väll inte dra så mkt? eller? har inte haft det problemet förr.

Av martin921210

Tror jag fixat det!

Tjenare! tror jag lyckades fixa problemet men svaret är välldigt skummt må jag säga!

Jag har ett USB headset som jag inte brukar plugga ur, men om jag pluggar ur headsettet före jag bootar datorn så får jag inte rutorna.
Jag minns att min bror hade samma problem med sin dator som inte ville starta när han hade sin mus inpluggad i främre usb portarna med.

Är det någon som vet varför något sådant kan hända?

Av martin921210

@Ruzikx: Det har jag gjort, får inga felmedelanden så hårddisken ska må bra. Jag använder "De-Dust" för att städa datorn tryckluft på burk.

Sen tror inte min kamrat att det är "artifacts". Det betede sig annorlunda. Jag har inga problem alls med nå "artifacts" efter att jag har startat om datorn och kommit in på windows. Funkar som vanligt. händer bara ibland när jag startar om. Det han trode det skulle kunna vara är en sorts bug för loginskärmen.

Av martin921210

@Ruzikx: skulle det vara rekomenderat att gå tbx till Windows 7 tror du?
+ betyder det att mitt kort håller på att dö ut? har städat datorn varje månad. haft kortet sedan december 2013
ibland så lyser båda skärmarna upp också, och blinkar (blinkar bara ibland). skulle det kunna vara kablarna om man har tur?

Av martin921210

"Rosa & svarta" rutor när jag startar datorn.

Tjenare! Jag har nyderligen isntrallerat windows 10 på min dator och det har fungerat skapligt bra. Dock ibland nu när jag startar datorn så startar den normalt, men när den ska ladda login rutan så blir min skärm full av råsa och svarta rutor. (om någon har spelat garrys mod tex och sett modeler som inte har texturer så får dom samma chackmönster).

Startar jag om datorn så startar allt å fungerar normalt. Dock så fick jag starta om 2 gånger idag.

Det är inget fel på min dator och har skapligt nya delar i den. Det ända är att så fort jag har använt Windows 8 eller 10 så klagar datorn på att min andra äldre hårddisk håller på att dö, dock så klagar den inte när jag kör med windows 7. Den har sagt så välldigt länge och windows egna support påstår att det är ett falskt medelande.

Tog en bild på det.

http://s21.postimg.org/e44o44cyf/DSC_0237.jpg

Har alldrig sett något liknande förr. Några idér? kan det vara skadligt?

(Ps, hårddisken som klagar är inte den jag har windows på)

Har försökt att kolla runt lite men jag har inte en aning vad jag ska söka

Av martin921210

Okej tack Blazter, ska nog köpa en sen när det ramlar in lite cash : ) är det någon speciel kylpasta som är rekomenderad?

Juste jag glömde skriva att jag använder en gigabyte ga-970a-ud3 moderkort, Bios är updaterat.

Av martin921210

joda han kan sådant : ) Jag gjorde det första gången så böt vi kylpasta senare för att se om de var kylpastan som var problemet men den betede sig likadant.

Jag har startat om datorn och stängde av boosten, och gjorde så den fick bara arbeta på 3.6 å inte lägre för att se tempen, och nu är den runt 20 som den brukar, tycker ni jag ska pröva med 3.8?

Av martin921210

jag hade min morbror här som hjälpte att placera om den för ett tag sedan med kylpasta, hade tankarna på att skaffa en annan, kan säkert vara att den inte sitter som den ska för den är i 3 bitar, höll på i 20 minuter att få fast den själv första gången, någon rekomenderad kylare? Vill inte ha vattenkylning. Tycker inte om saken med vatten + dator.

Ska starta om datorn och stänga av boosten.