Inlägg

Inlägg som limparion har skrivit i forumet
Av limparion

Tack hörni, nu så får jag åtminstone igång eländet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av limparion
Skrivet av aragon:

@limparion: är moderkortet helt död skulle inget svara, testa att plocka 1 minne i taget

Du är en ängel. Jag var alldeles för trött för att komma på det själv. Behöver du någonsin en ståbasist ställer jag upp!

Skickades från m.sweclockers.com

Av limparion

Har nätaggregatet lyckas döda moderkortet?

I helgen small det till i nätaggregatet och datorn ville inte starta mer. Jag investerade i ett nytt aggregat, och satte in det nu ikväll.

Nu när jag startar datorn går fläktarna igång, och ett litet pip hörs från en hårddisk innan datorn startar om redan inom några sekunder. Det enda som lyser är en led på själva burken.

Har nätaggregatet lyckas kortsluta moderkortet eller nåt? Alla kablar bör sitta där de ska. Har även testat utan hårddiskar, och utan ström till grafikkortet, bör jag även testa ta ur det? Tacksam för hjälp med ytterligare felsökning. Jag är lite sjuk, och helt slut i huvudet nu.

UPPDATERING:
Jag plockade ur ram-minnena och stoppade i dem igen, och nu funkar det.

Av limparion
Skrivet av Spelaspel:

Jag har bestämt mig för att köpa en sigelei 100w plus nu, men finns det någon europeisk sida som har den för runt 80 dollar? Annars blir det att göra en FT-order.

Jag såg någon på e-cigarettforum.se vilja kränga sin sigelei 100w plus för att det var mer kräm än de räknat med.
http://e-cigarettforum.se/viewtopic.php?f=38&t=2468 för 800 kr, om det inte har blitt sålt redan.

Av limparion

Har du testspelat den, och kollat hur mycket ram du förbrukar? Om du inte använder det mesta av minnesmängden, så kan du nog spara uppgradering av ram. 8 räcker väl långt tycker jag. Du kan testa att logga i t.ex. Msi Afterburner.

Jag hade definitivt köpt en trevlig ssd istället om jag var du. Ssd är lycka=) Någon annan kanske har köpt mer nyligen, och vet bättre om ssd än jag.

Hoppas du får en trevlig dag!

[EDIT] Oops, lite sent

Av limparion

Ok? Avinstallerade du gamla grafikdrivrutinerna och installerade de nya? Finns guides här på swec för hur man kan göra det så cleant som möjligt, har jag sett.

Av limparion

Har du tur så kan det vara bös på sensorn bara. En smula damm eller ett hårstrå kan göra musen helskum. Testa blåsa ur med tryckluft på burk, eller kanske en tops med isopropyl på.

Kan kanske vara att du lyckats flytta sensorn eller en av speglarna ur läge, kanske går att knäcka tillbaka.

Av limparion

Kan även rekommendera detta fina köp:
http://www.blocket.se/alvsborg/Prisvard_dator_for_spel_eller_...

http://i59.tinypic.com/iwmz51.png

"RAM: 7GB Kingston HyperX (3x2gb + 1x1gb) slänger också in ett par 1gb RAM minnen av hög kvalitet." Jaha? Bra blandning. Började han med 1 gb ram, tyckte det var för lite, köpte en till, och en till, och kom på, får nog köpa en 2 gb sticka! Hmm, jag köper en till sån, en till... Nu är det perfekt.

Även testat med "The Crew Beta"

Av limparion

Tack för en bra guide. Den var precis vad den behövde vara, utan några konstigheter. Trevligt att ha långa och korta skruvar utmärkta, så man slipper fnula på det när man ska sätta ihop det igen.

Jag tog den enkla utvägen, och hällde varm vatten med ett milt rengöringsmedel över, och det löste smutsen rätt bra. Torkade lätt med en fön, och lät det lufttorka upphängt upp och ner så tangenterna fick hänga fritt och torka enklare.

Kan även rekommendera bästa redskapet för att rengöra tangentbord: skäggfärgsborste. Smal och styv, så den når mellan och under tangenterna lätt. Bra påtänkt av mig själv där, om jag får säga så.

Av limparion
Skrivet av Bravo:

GTA Vice City är släppt till PC 2003 och handkontrollen 2010.

Hur ska spelet kunna veta att det borde ha stöd för handkontroll på PC, 7 år innan handkontrollen kommit ut?

Lite så enkelt är det. En del nya spel har hyfsat stöd för handkontroll för PC, är de äldre än ett par tre år går chansen ner markant. Spelet är inte gjord för handkontroll då det är portat till PC.

Av limparion

Delete är det för att komma åt bios med mitt moderkort.

Pröva trycka på tangenten några gånger i rad om datorn inte reagerar. Ibland tar det en sekund innan tangentbordet kommer igång.

Av limparion

Aha, men hur många rpm då? (rostmackor/minut)

Jag väntar nog tills det kommer en version med boost.

Skickades från m.sweclockers.com

Av limparion
Av limparion
Skrivet av anon216160:

Körde ett logitech som jag tyckte vad sjukt skönt. Men efter ha lirat lite på polarens mekaniskabrytare tyckte jag det var sjukt skönt. Så slog till och köpte ett qpad mk-85. Ångrar mig inte en sekund. Var lite ovant i början och man tryckte ner fel tangenter och så men när man hade vant sig är det sjukt skönt.

Ja.. Vilket var sjukast skönast då?

Det gäller ju att du (skämt åsido) hittar ett tangentbord som DU tycker är "sjukt skönt", så har du inte provat tangentbord i affär kan jag rekommendera det. Jag blev kär omedelbart i bruna brytare när jag provade, till exempel, men du kanske hittar en annan favorit. Som någon annan anmärkte så finns det kanske ett utmärkt rubberdome-tbord som passar dig ypperligt, eller kanske du trivs bättre med saxbrytare? Jag slår gärna ett slag för bruna brytare, helskönt att skriva på. Man får feedback utan att behöva daska ner tangenten i botten, så det blir skonsammare för fingrarna i längden när man lärt sig. Samma gäller väl för blåa, men det där klicket kan jag leva utan. Vill gärna kunna skriva på kvällen utan att väcka alla barn.

Av limparion
Skrivet av RealizeGG:

Har inget usb minne eller cd läsare gå de inte att "hoppa" över att installera om?

Skickades från m.sweclockers.com

Windowsinstallationen anpassar sig efter vilka komponenter du har. Byter du komponenter så passar inte windows längre. Du kan väl fråga runt bland kompisar eller nåt om du kan få låna en USB-sticka ett par dar?

Av limparion
Skrivet av KKay:

Fick just syn på NZXTs nya chassi H440. Ser riktigt lovande ut måste jag säga

http://www.youtube.com/watch?v=eqz5WAU9iJg

Riktigt snyggt chassi, speciellt det vita. Jag skulle tro att det blir väldigt tyst iom att det inte har så många öppningar som t.ex. R4 har. Lite synd att jag inte ska bygga någon ny dator på ett tag, blev lite sugen på H440 nu=)

Av limparion

hahaha, det roligaste jag sett idag!

bra idé dock, men... intressant utförande. jag får definitivt känslan av att det skulle kunna gå att utföra lite bättre. jag blev själv lite sugen på att tygmodda nu. jag är åtminstone lite handarbetsmässigt begåvad=)

Av limparion

Jag hade en hårddisk som krånglade för ett tag sedan, men blev bättre av att byta sata-kabel. Testa för all del att byta strömkabel om du kan också. Om det INTE skulle fungera rekommenderar jag starkt att föra över dina saker till en ny hårddisk, ifall den aldrig mer vill leva någon dag.

Vad är det för hårddisk? Är den en "grön"?

Av limparion
Skrivet av ferdi2050:

Är Antec Kuhler 620 är bra för överklockning, eller ska jag satsa på ngt annat?

Skrivet av Swedish Chef:

Om du får en stabil kylning med din rigg även vid hög load kan du testa överklocka lite försiktigt. Omöjligt att veta hur bra den funkar om man inte testar. Övervaka noga bara.

Av limparion

Jag fick en invite nyss=) Ska bli skoj, var ju en månad sen sist, och nu har jag nytt grafikkort.