Inlägg

Inlägg som pachem har skrivit i forumet
Av pachem

Om du ska köra linux på bägge så spelar videokortet ingen roll, NVIDIAs drivrutiner stöder inte hårdvarudecodern för H.264 i 8600/8800. Tyvärr.

Jag är ute i ungefär samma vatten och letar efter en processor som är billig och pallar HDTV. Har redan ett AM2-system som jag köpte utan tanke på dessa nya krafter så den har bara en sempron 2800+ och det pallar inte 720p alls.

Av pachem

Starcraft...
Kräver inte mycket

Samt diverse Call of Duty-spel. Jag lirade iof bara första, men det var grymt

Av pachem

Ubuntu-server som grund, mpd för att spela upp musik, samba för att låta folk lägga in sin musik i musikmappen, pitchfork som frontend för att styra musiken från webben.

Finns olika frontend och lösningar för att lägga upp musik men här skulle nog jag börja.

Av pachem

Att skaffa en bärbar för att spela känns avlägset för mig. Iaf inte en macbook då, de är inte grafiskt starka när det kommer till sånt. Jag är dock inte rätt person att bedöma spelbarheten på macar i allmänhet.

Jag kan nog säga att om du går över till mac så får du vara beredd att byta program. Det går helt enkelt inte att gå in med inställningen att du ska ha kvar alla gamla program och allt ska vara som i windows. Detta gäller dock inte alla program och mac har ett stort utbud som är minst lika bra som på pc.

Exempel:
-Winamp funkar inte så du får välja något annat. iTunes är standard och är fan inte fy skam.
-MSN Messenger finns, men alternativen är så mycket roligare att jag råder dig att våga prova något annat. De är dessutom bättre.
-Photoshop fungerar klockrent på mac, vad jag hört bättre än i windows rent av.

Beroende på vilka program och spel du pratar om så är det klart lösbart men du kan tyvärr inte byta plattform utan att förändra/förnya/förbättra ditt arbetsmönster. Det är dock helt värt det

Av pachem

"Sköter sin ubuntu-server"
Tja, jag installerade, körde igång samba/torrentflux/mpd över ssh och nu tickar den. Går in i ssh om jag vill snoka runt men det är väl inget som behövs så länge den tickar och serverar filer.

Vad ska du ha servern till? I vilken kategori bör den vara lätthanterlig? Grafiskt? ftp? htpc?

Av pachem

Att kalla mac för en spelplattform... Tja, jag tror inte att det kommer att hända.

Visst, de släpper spel till mac men det är troligtvis bara för att göra det lättare för folk att byta. De flesta som nu börjar bli vuxna är uppväxta med spel och skulle nog se främmande på att köpa en ny dator som det inte går att spela med. De erbjuder alltså möjligheten att spela men jag tror aldrig de kommer rikta sig till gamers. Möjligheten gör att personer inte väljer PC över Mac bara för att kunna spela ibland. Nu finns inte det övertaget mot PC längre, även om gamers inte göra sig besväret.

Detta är mina tankar/teorier. Apple kan egentligen släppa en Xbox-dödare för allt jag vet. (right...)

Av pachem

:wq
^^räcker gott

I ditt fall skulle jag nog rekommendera en enklare textredigerare. Testa om du har pico eller nano installerat. De är mycket enkla och självförklarande.

Själv använder jag dock vim till minsta lilla...

Av pachem
Av pachem

Flertalet spel när jag fortfarande spelade, typ starcraft/wc3 eller whatteva, gick att installera på flera datorer och köra i LAN utan skiva, just för att man skulle kunna lira med sina kompisar.

Det är nog upp till spelet, vilka vilkor som står med och så. Men troligtvis är det olagligt.

Av pachem

Jag tror inte att de kommer erbjuda vanliga kanaler såsom svt1/2, tv3/4/5 eller ztv. Modellen verkar vara att de har en programbox från dessa kanaler och man själv väljer vilket av programmen man vill se. Nu har innehållet inte uppdaterats på säkert ett halvår men i framtiden kommer det i likhet med tv-stationer uppdateras varje vecka.
Detta är dock en teori/förhoppning jag har.

Första gången jag testade Joost fungerade inga program alls för mig. När jag läste vart betan gått ut ( nordeuropeiska länder typ) så förstod jag att peer-to-peer inte fungerade om inga andra var online samtidigt. Klockan var nämligen runt 2 en tisdagsnatt...
När jag testade påföljande dag flöt det på hur fint som helst.
Min chansning där faller därför på bandbredden.

Av pachem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vijjje
Det är de som är lata som inte orkar lära sig ett nytt OS. Det betyder inte att det är något fel på det OS:et.

Jag gick från windows till linux och lärde mig det på desktop ganska grundligt. Använde inget annat i 2-3 år.
Nu har jag en MacBook och finner ingen anledning att installera linux på den.

Så näe, den teorin var fel.

Av pachem

Klarar du dig utan vidare grafikkraft och undervärdig överklockningsfunktioner så har MSI K9VGM-V 2st IDE-kanaler.

Av pachem

Jag började med slackware. Omständigheterna är oklara, det var 4-5 år sedan nu, men krångligt/lärorikt var det.

Stolt som jag var visade jag upp systemet för kompisar och försökte få dem att byta. De frågade efter någon funktion de var vana vid från windows och jag försökte fixa fram den. Då krashade något. Sen trixade, läste och testade jag kommandon och program i någon vecka innan jag fick till det. Lärde mig nog en hel del den vägen.

^^Observera att ovanstående scenario hände vid ett flertal tillfällen.

"Sen kom OSX i mellan och nu "har Linux fått stiga ner och istället se sin tillvaro på server-sidan istället för desktopsidan." som bogg så fint sa ." som Filleokus så fint sa :).

Av pachem

Efter den rungande lovsången av rtorrent i denna tråd blev jag lite fundersam över mitt val av torrentflux...

Kanske gör skillnad att jag har den på servern, kommer åt allt på den via webgränssnitt.

Ett tipps till mer grafik är iaf torrentflux. Lättinstallerat, lättskött och funktionsrikt.

Av pachem

Nu har jag låtit memtest ticka i nästan 24h. Började undra hur lång tid som skulle behövas, hur den räknade Passes. Tydligen loopar den i all oändlighet och ett pass kan vara tillräckligt. Det hade tagit mig en dryg kvart. Minnena har klarat testet 97 ggr utan error nu, jag tror att dem är okej

Ska kolla upp hdd:n nu, några tips på hur jag ska göra? Starta en livedisk och köra fdisk på hdd:n? Vad kan ha skrivits fel, bör jag ominstallera ubuntu/kärnan/allt?

Av pachem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MagnusL
Är nog minnet som inte klarar av den höga frekvensen.

Jo, men jag har sänkt ner hastigheten till normala och får fortfarande samma fel. Kör ett memtest86+ på dem just nu och hoppas att de inte är brända.

Hittade ett kvitto som säger att det är 512MB DDR2 PC2-5300 667MHz. BIOS har dock hela tiden sagt att den kört i DDR400. Förstår inte riktigt det där.

Men minnena fungerade iaf igår när jag körde datorn i de överklockade hastigheterna utan problem. Och nu tvärvägrar den utan att något speciellt har hänt. Jag tycker inte om det...

Av pachem

uppstartningsfel efter överklockning

Nu har något skit kruxat sig med servern.

CPU: Sempron 2800+
Moderkort är MSI billighetstjossan med inbyggt VGA samt en 512MB sticka ddr400. AM2 socket. Kör ubuntu 6.10 med torrentflux, mpd, samba och xorg med vlc till TVn.

Den pallade inte riktigt 720p i x264 så jag tänkte överklocka processorn lite, läst att den skulle palla en del med boxed-fläkten.

Drog upp FSB först 10MHz sen 20MHz nästan utan att det märktes på temperaturen. Filmuppspelningen förbättrades och jag var nästan nöjd. Drog upp till 230 och då började problemen.
Fick först CDROM: DISK UNREADABLE (motsvarande)
Drog ner till 220 igen och det tickade på utan problem eller temperaturökning.

Drog upp till 225 och fick då error från Grub när linux skulle laddas. Drog ner till 224, misstänkte att det var något med det totala 200MHz hoppet på 225 som kruxade. Nu rullade den på prima igen så jag gick och la mig för vidare eftersökningar idag. Stängde av servern eftersom den inte skulle lösa någon uppgift under natten.

När jag startar servern imorse så vill den inte starta, får:
Grub loader:
invalid compressed format (err=2)
- System halted.

Tänkte att systemet inte är varmkört för överklockningen och drog ner till standard men felet kvarstod. Där är jag nu. Oavsett vad jag kör för frekvens eller ändrar runt med boot-parametrar så kommer jag inte längre än till invalid compressed format.

Vad gick fel när jag överklockade? Är det ens överklockningen som skapat felet? Vad kan jag göra åt det/ vilka åtgärder ska jag ta?

Tack på förhand!
/Dacke

Av pachem

Har du senaste nvidia drivisarna installerade?
Enda grundläggande saken jag kom på...

Edit: Dum jag var, stod i xorg.conf att du hade nvidia drivisar...
Väldigt mysko att det får segt dock...

Av pachem

Är själv ganska nöjd med systemet så nästa jag ska göra är att satsa lite mer på det grafiska och layouten för hur jag använder mina program.

Kör fluxbox och tänkte göra ett eget pasande tema, flytta lite lister, byta gkrellm mot adesklets och fixxa igång engage som dockapp.

Av pachem

Valde annan.
Arch Linux <3