Inlägg

Inlägg som jsnAke har skrivit i forumet
Av jsnAke

@jsnAke: de löste sig, nån bugg på comhems sida. en "/refresh" så va de löst

Av jsnAke

Hallå
Fick ett märkligt problem som jag försökt klura ut själv men utan några framsteg.
Tror detta dök upp i fredags och de är egentligen så att jag kan varken ladda ner på utorrent, få nån typ av connection på battle.net launchern eller komma in i games på PUBG. De är väl de problem jag stött på iallafall och tycker det verkar väldigt märkligt?
De blev ju på detta viset bara helt plötsligt, innan så hade jag inga problem överhuvudtaget. Är de comhem som fått nåt spel och börjat blocka portar för mig? Tack på förhand
edit: startade upp dota o testade, kan se "news" och röra mig i shopen men får ingen ping när jag ska söka region att spela i. Men till skillnad från battle.net klienten så är jag online på steam o kan skriva med folk men kan inte spela nåt online. Teamspeak o discord funkar inte heller, de börjar kuka ur rejält nu. Däremot så funkar de att internetdela från mobilen, då är de inga konstigheter

Av jsnAke

Fan va fräscht, dock var jag rätt säker på att de skulle komma till PC. Känns ju väldigt konstigt om inte.
Längtar gal1 till GTA V!

Av jsnAke
Skrivet av Tumnus:

Först får du förklara hur du lyckas installera drivrutiner på en dator som inte ens bootar upp bios? Du är väl medveten om att hårddisken inte bootar upp före Bios va?

Om du läst så skrev TS om att han stoppade i sitt gamla kort för att kunna skriva inlägget, så därför lär det inte vara så svårt.

Av jsnAke
Skrivet av Speurk:

Hallojsan!

Jag har precis köpt ett nytt Gtx 780 då min käre far passande nog köpt mitt gamla kort (gtx 480)! Har precis fått hem det och satt in det i datorn, precis som vanligt. Startar upp datorn men får ingen bild, tänker att det nog hamnat på hdmi utgången (har dvi till skärmen och hdmi till projektorn), så jag slår på den och kollar, men ingen bild där heller! Då dyker det upp bild på min primära skärm, den svarta bilden som är innan bios laddat, där det står vilken version av bios man har och det lilla "understrecket" längst upp till vänster i bild, men inget mer. Det laddar inte vidare så tillslut stänger jag ner datorn och startar om.
Samma sak igen, testar att byta dvi-port, ingen skillnad. Byter pci plats, ingen skillnad. Tar ut kortet och startar med integrerade grafiken, funkar utmärkt, sätter i gamla grafikkortet (gtx 480) funkar utmärkt, är det jag använder just nu!
Har bytt framåt och tillbaka några gånger nu, utan framgång.. Googlat på problemet och försökt några lösningar men många av alternativen verkar inte finnas i mina bios (uefi). Tryckt på kontakterna till grafikkortet och på nätagget..

Så nu undrar jag, har någon några idéer eller lösningar, eller kan det vara så illa att det är trasigt?:(

Min spec:

Moderkort: Msi z77a gd65
Proc: i5 3570k
Minne: Adata 12 gb
Grafikkort: Msi Gtx 780 (och zotac gtx480 som används just nu)
Nätagg: Chieftec 650W
Systemdisk: ocz vertex 240 gb (osäker på version)

Testa avinstallera grafikkorts drivrutinerna och sedan plocka i det nya kortet

Skickades från m.sweclockers.com

Av jsnAke

Hjälp med Java, prov

Tja,
tänkte jag skulle dra en fuling på mitt programmerings prov imorgon (som är i Java).

Det är ett teori prov och på förra provet (i 1an) fick jag F. Vill helst inte riskera att få det denna gång också så kan behöva lite hjälp..
Undrar därför om det finns någon vänlig själ som är uppe och jobbar eller liknande, imorgon från kl 8.30 till runt 10 kanske, som kan ställa upp med att sitta närvarande i Skype och svara på potentiella frågor som jag kan ha?

Vet det är väl inte så snyggt att försöka fuska på prov, men vem är perfekt.. Vore iafl väldigt snällt om någon kunde tänka sig att assistera mig.

Tack och hej så länge!

Av jsnAke
Skrivet av Frispel:

Vad blev det för tid nu efter förbättringen?

Som sagt så kan du om du vill öppna .etl filen i xperf och se grafiskt hur/vad som tar tid:

http://windows-scripting.org/2011/06/10/xbootmgr-solve-window...

Ok, så problemet med seg "windows starting" är bättre. Men nu fastnar den på en black screen som kommer direkt efter, och stannar där i 20sec istället.
Den andra du länkade tyckte jag verkade lite krånglig. Tror jag ska formatera disken ändå nu, och dra på windows 8.. lär ju bli ändring på boot tiden då

Av jsnAke
Skrivet av Frispel:

Det som verkar ta lång tid för dig är SMSSInit som tar ca 32 sekunder för dig, läser man guiden så står det så här om den delen av uppstarten:

Kort sagt, kolla om det finns någon ny drivrutin för grafikkort, alternativt googla och se om det finns andra vanliga källor till lång väntan vid just SMSSInit

Annars så ska det gå att öppna etl-filen för att se mer i detalj vad som tar tid

Blev absolut snabbare än va de va innan, hade 13.1 drivers.. senaste va 13.4 så uppdaterade det och startade om, och genast bättre boot tid.
Tack för hjälp!

Av jsnAke
Skrivet av Frispel:

Gör en boot trace, antagligen är det något som inte laddar som det ska. Man kan då se vad som tar tid och googla efter en lösning.

http://www.msfn.org/board/topic/140247-trace-windows-7-bootsh...

Eller om du har windows 8:

http://www.msfn.org/board/topic/158252-trace-why-windows-8-bo...

Ok, gjorde som guiden förklarade.. och har fått ut detta, bilden, men är inte riktigt säker på vad som är det jag beskrev. Alltså "windows starting" delen.
Möjligt att du kanske vet?

Av jsnAke
Skrivet av anon214934:

Kör du Windows 7? Har du senaste uppdateringarna installerade? Windows 8 bootar upp på 1-2 sekunder för mig (no joke), och det är en gammal install på en ännu äldre SSD. Jag misstänker att det är något annat än SSDn som är boven i dramat, men för att vara säker dra ner något benchmark/errortesting program och diagnostera din SSD med den!

http://i.imgur.com/B7CNxiB.png här är testet, ska nog försöka formatera disken.. och dra på windows 8, har 7 nu.

Av jsnAke

SSD fastnar i boot

Hallå swec

Har haft ett problem med min ssd ett tag nu..
Den funkar prima i windows och inga problem alls med öppning av saker lagrat på SSDn. Enda problem är att när jag startar datorn så fastnar den på "Windows is starting" och stannar på den bilden i cirka 30sec.. Från början bootade det snabbt och kom i princip in i windows direkt, sedan efter ett tag så började det här problemet men var ganska sällan..
Nu är det så varje gång jag startar datorn, något problem som är vanligt eller vad kan det vara som spökar?

Har en Intel 520 180gb, 400i drivrutin (som jag tror är senaste(?))

Av jsnAke

Rätta mig om jag har fel, men bjuder inte denna snubben över sig själv..? verkar ju lite konstigt
http://i.imgur.com/OP09D9f.jpg

Av jsnAke

kul, blir att skaffa windows 8 när det släpps då!

Av jsnAke
Skrivet av Fysman:

Vänta eller köpa nu, det är som vanligt dilemmat när det kommer till uppgraderingar.
Titan LE verkar lovande. Men tittar man på specen på kortet är det ju bara marginellt sämre än vanliga titan och kommer nog kosta därefter(6 lax?).

Jo, kan bli så att jag väntar. BF4 och GTA V släpps ju inte förrän i höst/vinter så inte allt för bråttom.

Av jsnAke

Detta kanske är lämpligt för TS också:
http://www.inet.se/produkt/9990250/montering-och-test-av-dato...

Av jsnAke
Skrivet av waktron:

Kanske läge att avvakta lite och se vad Titan LE kommer att prestera.

Ingen dum idé, skulle släppas nånstans runt sommaren?

Av jsnAke
Skrivet av zZerf:

kan han sträcka sig lite så kan han ju köpa den här
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3036196/budgetbeast

När han ändå är igång så..

Av jsnAke
Skrivet av lorgix:

Spara och köpa ett Titan ist för Crossfire kanske?

edit; läste lite slarvigt, trodde du mena att spara och köra titan i sli. men ja, single titan skulle kunna vara ett alternativ. har kollat lite på de

Av jsnAke
Skrivet av Fysman:

Hade sparat 1500 spänn och tjackat ett 7950(som man kan klocka skiten ur) i stället, blir billigare i framtiden när/om du ska köpa ett till för CF.

Denna: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=760202

Kan ju inte säga att jag är mycket till en överklockare men kan säkert lära mig

Av jsnAke

Sista koll inför köp

Hallå

Har planerat att beställa ett nytt grafikkort idag, och ville göra en sista koll innan jag beställer.
Det jag planerat, och tänkt på ett tag, är detta kortet.
Har en peng på < 4000 och har tänkt mig ha detta 7970 ett tag för att sedan kanske skaffa ett till och köra crossfire.

För att ge er en liten view på vad jag gör: jag försöker börja streama en del.. spel som till exempel HoN, BF3, GTA IV (och V när det släpps) och en massa andra av de nyare spelen. Och vill ju helst att det ska flyta på bra utan några lagg.

Så efter denna wall of text så funderar jag bara om det är nån som har något bättre förslag på kort som skulle passa bättre eller om jag ska köra på det jag tänkt och beställa nu direkt.

ska uppdatera min signatur för att visa mina andra delar