Inlägg

Inlägg som pcdoktor har skrivit i forumet
Av pcdoktor

Dustin beräknar att ha alla tre konfigurationer tillgängliga den 19 mars.

Av pcdoktor
Av pcdoktor
Av pcdoktor

@Nima2001: Jag köpte två såna här: https://www.dustinhome.se/product/5010804096/ezconvert-air-25...
Har haft dom 24/7 i ett års tid med ssd'er utan några problem.

Av pcdoktor

Hej!

Vad har du för isp? Jag använder min isp smtp server för utgående epost och det funkar kanon.

Av pcdoktor

Hej,

Nej, gör aldrig så. Livsfarligt rent säkerhetsmässigt. Det du ska använda dig är minst en VPN tunnel.

Kolla också så att din externa IP inte är natad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pcdoktor
Skrivet av anon159643:

Jag som många arbetar med datorer, har runt 50TB SSD idag. Inga filer och annat dritt utan arbetsmaterial. Men bara för att man jobbar med något betyder det inte att man har obegränsat med pengar.

Det jag påstod var dock att 1TB börjar bli bra för den stora skaran, bara att det fortfarande är för dyrt. Förklaringen är enkel, den stora skaran köper en laptop, i denna har de en enda lagringsenhet som ska rimma allt. En och samma ssd blir då på flera sätt det bästa, det kan också bli det billigaste. Nu när man får 1TB för 1500kr, så är det inte större mening att ha 500GB ssd + 500GB hdd och det blir snart en dyrare lösning.

50TB SSD. Inte illa

Av pcdoktor

Jag kör följande lösning hemma: schemalagt powershell script(export-VM...) som dumpar maskinerna till en katalog på lokal disk. Sedan körs ett Robocopy script som skickar över backupen till nasen. Om du har snapshot funktion på nasen så kan du ta tillbaks några dagar tillbaks beroende på inställningarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pcdoktor

Ja

Skickades från m.sweclockers.com

Av pcdoktor

Kolla att du Kör hyperv manager som admin. Har du namnuppslagning mot servern m-hyperv? Annars måste du lägga in den i host filen på klienten.(om du inte kör en lokal DNS)

Skickades från m.sweclockers.com

Av pcdoktor

Funkar inte Microsoft update catalog?

Av pcdoktor

Hej,

Vilken vlan tillhör port1, antar att det fortfarande är vlan1? Dom andra vlanen kommer då inte åt vlan 1 eftersom dom sitter på andra vlan. Port1 måste då inkluderas i dom andra vlanen också.

Jag skulle även rekommendera dig att ta bort Thomson routern och skaffa en bättre router, men det är som sagt bara en rekommendation.

Av pcdoktor

Hej,

Kan rekommendera Linksys E4200. Har kört den både som router och trådlös accespunkt och har inte upplevt några problem med den. Version två av den ska finnas ute sedan en tid tillbaks.

Av pcdoktor

ok, ser ut som att du har dns fel... Om du går in i kontrollpanelen och välj nätverk. Gå sedan in på inställningar under anslutning till lokalt nätverk. Ändra sedan dns inställningarna under ipv4 till 8.8.8.8 samt 8.8.4.4. Klicka sedan på ok på alla rutor efter. Kolla sedan om det fungerar.

Kolla även att du inte har någon brandvägg som blockerar port 53.

Av pcdoktor

Gå in på startmenyn->kör>cmd. Skriv sedan in "ping 192.168.42.129". Skriv sedan in "ping 8.8.8.8" och klistra in resultatet i tråden. Obs, det skall vara utan "":)

Av pcdoktor

Kan du pinga 192.168.42.129? Prova sedan att pinga 8.8.8.8. Om du får svar från båda så har du dns fel.

Av pcdoktor

Vad får du för ip adress under ipv4?

Av pcdoktor

Hej,

Jag antar att med drivrutiner så menar ohoy att du har rätt drivrutiner till ditt trådbundna nätverkskort. Kolla i enhetshanteraren hur ditt nätverkskort mår ifall du har windows på datorn, kolla även i bios ifall nätverkskortet är inbyggt på moderkortet eftersom man kan stänga av/aktivera kortet där.
Har du länk mellan nätverkskortet och modemet? Brukar finnas en lampa på utrustningen som indikerar detta. Om det finns fler ethernet portar på modemet så kan du prova någon av dom också för att utesluta portfel i modemet.

Av pcdoktor

Hej,

Jag har skaffat följande switch: http://www.dustinhome.se/product/5010332425/hp-1810-24g-switc...
Jag konfigurerade upp den igår med Telia iptv och bredband, fungerar riktigt bra. Det som jag råkade ut för är att vlan 845 inte fungerade för min iptv tjänst, men när jag ändrade till vlan 243 så fungerade tvn, kan vara värt att testa om 845 inte fungerar.(https://forum.tewss.telia.se/topic/2601-vlan-id-for-internet-...)
Tänk även på att vlanet för iptv så skall wan porten vara taggad och den port som iptv boxen är inkopplad på vara ottagad.