Inlägg

Inlägg som Daragequiter har skrivit i forumet
Av Daragequiter
Skrivet av Genomresa:

Tja... När man har få meriter blir ju givetvis kvaliteten hos enskilda meriter viktigare. Men just betygsfrågan brukar prioriteras rätt långt ned ändå, där personliga egenskaper tar överhanden långt innan även för nyexaminerade. Det finns rätt få undersökningar gjorda på detta tema, men det finns en tämligen omfattande rapport framtagen av TCO, SFS och Lärarförbundet (Jakten på anställningsbarhet: Om mötet mellan student och arbetsgivare, 2007). Där har 1004 arbetsgivare svarat på vad man tittar på hos arbetssökande, och betyg hamnar på en rätt blygsam tolfteplats.

Men visst, det skadar ju knappast att ha bra betyg. Och dessutom innebär detta också att man säkert blir en uppskattad student hos lärarna, vilket kan leda till att man får en god referens (vilket lyfts fram som det näst viktigaste bedömningsinstrumentet i den nämnda rapporten).

Okej, fint med lite perspektiv på det hela!

Av Daragequiter
Skrivet av Genomresa:

Jag instämmer med den första meningen, men det finns inte mycket som tyder på att resten stämmer. Tvärtom pekar de indikationer som finns på att betygen har en rätt så begränsad betydelse för anställningsbarheten. De har främst betydelse om man skall söka doktorand- eller licentiandtjänster, men även då kommer de först i tredje hand som urvalsinstrument.

Felformulerat av mig, sorry. Menar att betygen spelar rätt stor roll när du skall anställas de första gångerna, sedan är det självklart erfarenhet (Vilket gör att det är indirekt betygen, men tänker inte dra ut på det onödigt). Är inte färdigutbildad själv, men har flera i släkten som sitter som är chefer och rekryterare på tekniska företag och alla säger att de tar höga betyg som ett bevis att man inte bara är grymt duktig, men också att man har en stor förmåga att lära och anpassa sig. Kan inte tala för alla, men för 4 av 4 av de jag pratat med.

Av Daragequiter

Läs det du känner för. Om du har höga betyg på högskolan vill alla anställa dig och detta inte för att du är kungen av linjär algebra, utan för att dina betyg visar att du har förmågan att lära dig mer eller mindre allt.

Av Daragequiter

För mig beror det på vilken produkt det är. En datormus hade jag personligen accepterat om förseglingen är borta, förutsatt att den fungerar och är 100% hel dvs att den inte har repor eller andra tecken på att någon annan har använt den. Men när det kommer till moderkort, grafikkort, CPUer osv. (allmänt känsliga saker) så har jag absolut nolltolerans om det inte är förseglat, då skickar jag tillbaka varan med en gång. "Better safe than sorry" på sådana saker. Men igen, jag tycker du ska ta en titt på musen om den funkar och om den är hel och ren.

Av Daragequiter

Qpads support var bland det bästa jag någonsin varit med om. Skickade in mina hörlurar (QH-90) i fredags pga att ena hörluren hade lagt av, får tillbaka ett par helt nya idag (Onsdag). Qpad verkar också ha bytt öronkuddarna till mina gamla som är redan anpassade till mitt huvud, vilket alltid uppskattas

Tack för hjälpen och fortsätt med den överlägsna supporten!

Av Daragequiter

Jacob är ju fan en skön prick! Han passar in bra hos SC

Av Daragequiter
Skrivet av larsamagnusson:

paltronics 780, grymt ljud och mic

Visst har det bra ljud och bra mic, men vill man ha ett headset som inte gör skitont, inte känns som om man har kört upp en kupévärmare i öronen, inte är av 110% äkta plast och som håller i mer än 3-4 månader, så ska man titta på något annat.

Av Daragequiter

Återigen, QPAD QH-90.

Av Daragequiter

Det enda mindre bra jag hittar är mikrofonen, som jag anser är okej, men inte mer. Annars är det otrolig valuta för pengarna!
Ljudkvalitén är underbar och kommer troligen få köpa ett nytt ljudkort för att göra det rättvisa. Qpad har också tänkt på bra finesser som att mikrofonen är borttagbar så man inte ser helt efterbliven ut om man använder det när man inte sitter vid datorn. Priset är otroligt bra satt (1000 kr) och jag tycker personligen att det konkurrerar starkt med bl.a PC360.

9.5/10

Av Daragequiter

Burk: Fractal Design Arc
Bräda: Gigabyte Z77X-D3H
Prålle: i5-3550
Närminne: 8GB Corsair Vengeance 1600 MHz
Bildtillförsel: MSI GTX 660
SuperSnabbDisk: Samsung 840 120GB
Slödisk: Western Digital Blue 500GB
Bandgenerator: XFX 450W 80+ Bronze

Av Daragequiter
Skrivet av rootaccess:

Vart att jag beställde en stationär dator... vad tycker ni om detta packet? är det bra? är det ett dåligt köp?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3071522/2013-03-07

Chassi: Fractal Design Core 1000 Svart
Hårddisk: 500GB WD Caviar Green
Moderkort: ASRock B75M-DGS mATX
Processor: Intel Core i7 3820 3.6 GHz
Nätaggregat: Corsair CX 600W 80+ Bronze
Internminnen: Corsair 16GB (2x8192MB)

http://i.imgur.com/hRuyHLB.png

- Root Access

Det där går inte! i7 3820 är en socket 2011 CPU medan B75 moderkortet stöder socket 1155. Byt antingen CPUn till en socket 1155 eller byt moderkortet till ett med socket 2011.

Av Daragequiter

Arc vs. CM 690 II Adv.?

Tjena! Snabb fråga, vad ska jag välja mellan Fractal Design Arc eller Cooler Master CM 690 II Advanced (Den vita)? Gärna en liten motivering också.

Av Daragequiter

Ser nice ut! Tackar

Av Daragequiter

Ny dator för ca 7500

Tjena!

Skulle vilja ha lite tips om vad man kan köpa till en bra gaming dator för ca 7500
Jag spelar WoW, SCII, BF3, har förbokat nya MOH och vill helst att dessa ska i alla fall köra i 60-70 fps på high. Eftersom det blir en helt ny dator och övergång från laptop så ska Windows vara inkluderat i totalsumman (7500).

Tacksam för alla tips man kan få

EDIT: Har DVD brännare. Glömde säga det

Av Daragequiter
Skrivet av Texur:

Tjenare jag behöver en ny speldator! länka den bästa kundvagnen ni kan göra på inet! ska lira BF3 på ultra! i paketet ska det inte innehålla windows, tang o mus skärm osv. tacksam för svar!!

kör nåt sånt här kanske
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2406460/sweclockers-7-5k

om du har en 1080 skärm så får du cirkus 60 fps i ultra med detta.
Tips bara: Stäng av Motion Blur i BF3 för det gör imo bara så att det ser "luddigare" ut, plus att det tar en rätt bra performance hit. Med det avställt får du nog uppemot 65-70 fps i ultra

Av Daragequiter
Skrivet av DrZeto:

Hej! Nu var det dags att köpa ny dator, något jag gör vart sjätte år ungefär, så jag ser att det hänt en hel del sen min gamla trotjänare var ny

Mina prioriteringar är följande:

- Den skall vara framtidssäkrad eftersom jag uppgraderar så sällan.
- Det skall vara bäst prestanda för pengarna.
- Bra kvalitet på komponenterna.
- Den skall vara tyst (ej vattenkylning).
- Användningsområden är primärt spelande (de senaste spelen).

Min budget för nedanstående komponenter är 11-13k

CPU
RAM
Moderkort
Grafikkort
PSU
CPU-kylare och chassifläktar
Låda

Jag har tittat på följande komponenter:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2399150/2012-10-08

Nu till en del frågor, funderingar och tankar.

1. När det gäller Processorn har jag fattat det som att man får mer för pengarna för en Core i5 3570K istället för en Core i7 3770K. Som bekant har 3770K Hyper Threading (som i dagsläget inte påverkar spel så mycket, om ens något). Men hur ser läget ut om 3-5 år? Kanske det är värt att satsa lite extra på en processor som har HT, eller?

Jag kommer även inom en snar framtid (1-2 år) köra SLI, och då kanske HT inte är en dum idé. Läste någonstans att en 4-kärnig processor med HT bättre "klarar av" en SLI konfiguration?

2. Ram-minnet valde jag på grund av att det var "low profile" med tanke på den enorma processorkylaren. Jag tvivlar dessutom starkt på att jag någonsin kommer att behöva mer än 16GB, så det räcker gott och väl.

3. Moderkortet är ett stort frågetecken. Jag valde detta för att jag läst att det skulle vara bra. Men det kanske finns lika bra men billigare. Jag behöver egentligen inte massa finesser och funktioner som t.ex. WiFi Go! Det viktigaste är att det skall vara lätt att överklocka, lätt att styra fläktarna, vara av bra kvalitet, fungera bra med SLI och inte ha några flaskhalsar i min konfiguration. I specifikationerna för Asus P8Z77-V som jag valt står det att den har 2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8). Här undrar jag om det finns moderkort som kan köra x16 på båda korten i SLI, eller fungar SLI så att hastigheten alltid delas upp i två? Kom gärna med förslag på andra moderkort om det finns bättre.

4. När det gäller grafikkortet så börjar jag med 1 ASUS GeForce GTX 670 2048MB DirectCUII TOP. Har hört att det är tyst (vilket är viktigt för mig) och väldigt bra. I framtiden skall jag som sagt bygga ut med ännu ett likadant till SLI. Funderingen jag har är hur det blir med fläktarna och värmen då? Eftersom korten blåser ut inne i lådan istället för ut baktill. Har även kollat på ett EVGA GeForce GTX 670 2048MB som verkar ha utblåset baktill, men har läst att de väsnas en hel del vid full load, vilket inte är ok. Vad tycker ni om att ha 2 ASUS GeForce GTX 670 2048MB DirectCUII TOP i SLI konfiguration med hänsyn till värmen? Finns det bättre alternativ.

5. När det gäller processorkylaren så valde jag denna eftersom jag i framtiden tänkte klocka processorn. Har också läst att Ivy Bridge skall ha lite värmeproblem. Är denna kylare overkill? Kanske finns andra, billigare som funkar bra till min konfiguration?

Tacksam för alla svar

Jag hade nog gått på något sånt här:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2406396/sweclockers-ca12k

1. Du behöver inte mer än 4 kärnor då spel inte tar någon nytta av HT. En i5 som du kan klocka skiten ur kommer att duga i SLI också
2. Som sagt, den dagen man behöver mer än 16 GB RAM är en bit bort
3. Jag tog ett ASrock, då min kompis har lillebror (Extreme4) och har talat gott om det. Och den här har ju 2 st 16x så SLI kommer gå som smort
4. Asus gör tysta kort så jag slängde på ett 680 istället för 670, men om du vill så kostar ju 670 1000 spänn mindre så det kan man ju alltid köra på
5. Overkill är bra