Inlägg

Inlägg som trenchant har skrivit i forumet
Av trenchant

Hörlursuttag 3,5 mm, håller med
Svårare och svårare att hitta. Hoppas om nästa flaggskepp från LG har.

Av trenchant

@izam: Grattis! Inga fler bud. Izam har vunnit.

Av trenchant

@izam: Bara att fråga på om du har fler frågor. Stänger budgivningen ikväll.

Displayen ser fin ut utan repor, pixelfel eller gnuggmärken. Har använt det medföljande tyget mellan displayen och tangentbordet (som den förpackas med) när jag fällt ihop den för att minska risken för just sådant. Ingen coil whine vad jag märker. Den är stabil utan att jag haft problem med blue screens eller plötsliga omstarter.

Och... har inte släpat den i grus 🤣.

Av trenchant

@joabor: Tack för recensionen, du får gärna lägga ett bud också

Av trenchant

@evoxer: Stort tack!

Av trenchant

@Rikiru: Hej, tyvärr inte intresserad av ett byte. Jag har köpt en stationär och kommer inte behöva arbeta på resandes fot på ett bra tag.

Av trenchant

@joabor: Håller öppet till fredag tror jag.

Av trenchant

@MuffeG: Har köpt en stationär precis, behöver inte NUC eller monitor tyvärr, så får tacka nej.

@lAlAz0r: Tack för budet. Har bara sålt ett grafikkort på sweclockers än så länge som jag lade på posten idag, så inte fått något omdöme än på det planet

@anon322047: Den blir varm! Svårt att ha i knäet om man spelar FPS med maxade inställningar och performance mode. Väntade på att få checka in på ett hotell och spelade Outer Worlds när det släpptes. Jag fick ta en bok från lobbyn för att sätta den på. Ingen fara om man surfar eller arbetar dock. Jag fick ett PM från en annan person om fläktljudet så jag tänkte jag kunde bifoga samma meddelande om någon annan skulle vara intresserad.

Den viner ordentligt när man anstränger den till max, men är i princip ljudlös vid kontorsarbete. Ljudet är mer blåsande, inte tjutande i karaktären, vilket är ett plus. Vad jag läste i reviews jämfört med liknande laptops med samma specifikationer (asus zephyrus, acer helios, alienware) var det en bättre ljudprofil i razer blade och mindre totaldecibel. Men jag har faktiskt inte testat någon annan laptop, bara läst reviews. När jag arbetade satte jag performance på balanced. Man kan sätta fläkten på önskad nivå, men jag kan tänka mig att den blir för varm då och minskar prestandan när man spelar fps och liknande.

Av trenchant

Razer Blade Advanced Model (2019) 144Hz RTX 2070 Max-Q G-SYNC Core i7-8750H 16 GB 256 GB SSD

Säljer min laptop, haft när jag arbetat kringresandes under förra året. Kostade 24990 kr köpt ett drygt år sedan. Har innan årsskiftet efter rekommendation från min revisor inhandlat en ny dator, vilket gör denna överflödig. Laptopen klarar spel galant på sin 1080p 144Hz IPS-skärm. Den har även Thunderbolt 3 på USB 3.1 så man kan använda externa grafikkort att spela med (som exempelvis ihop med en Razer Core). Under Covidpandemin har jag inte rest alls, har hemma en 165 Hz gamingskärm med G-SYNC (ASUS ROG PG279) som jag kopplat med en Mini Displayport-Displayport adapter då man kan få 165 Hz med G-SYNC på den externa skärmen.

Om man stänger av den LED-belysta loggan på skärmens baksida kan man ha den i kontorsmiljöer, då den inte skriker gaming i övrigt. Alla tangenter är RGB-belysta och om man som jag önskar ett mer subtilt utseende kan man ställa in dem i lägre ljusstyrka och utan discofärgerna. Formatet och layouten tyckte jag var det bästa möjliga med ett 2070 Max-Q när jag köpte den. I jämförelse med HP Omen, Lenovo Legion och MSI som i mitt tycke gör mer prisvärda laptops har Razer en sleekare formfaktor, stilrenare design och mattsvart puderlackerat aluminiumchassi utan flex eller plastkänsla alls. Den känns helt enkelt rigid och påkostad. Stor touchpad med Microsoft precision drivers. Windows 10 Home ingår förinstallerat. Inga fel eller skador även om jag inte kan påstå att den ser helt oanvänd ut. Kvitto kan skickas med om man önskar.

Vill man ha fullständiga specifikationer finns dessa här:
https://www.dustin.se/product/5011123206/blade-advanced-model...

Verkar inte säljas mycket laptops just nu, därav utropspriset. Jag väljer om och till vem jag säljer, men det är fritt att buda som man önskar. Jag bor i Värnamo om man vill hämta, annars postar jag rekommenderat postpaket om man vill ha den fraktad.

Läs hela annonsen här

Av trenchant

Såld till 3voXer!

Av trenchant

ASUS ROG Strix GTX 1080 Ti 11 GB OC Gaming

Har köpt ny stationär och säljer därför grafikkortet. Köpte för att kunna köra VR. Funkar utmärkt, ingen coil whine, bra fläktar. Lätt överklockat från fabrik, helt stabilt. Man kan som jag dra ner fläktkurvan för att maxa på 60%. Jag tycker det håller GPU:n på bra temperaturer och den blir ninjatyst.

Jag skickar gärna originalförpackningen samt kvitto från Webhallen om man önskar. Antingen mot avhämtning i Värnamo eller postas efter betalning.

EDIT: Man får lov att bidda på priset. Jag väljer ändå vem jag säljer till.

Lycka till!

Läs hela annonsen här

Av trenchant

Ownit VAS

1. Massdrop
Ett stort förtret för många svenska (och europeiska) användare är att erbjudandena från Massdrop kostar massor i frakt. Dessutom måste man riskera att en dyr produkt kanske kommer bort i posthanteringen från USA. Om en svensk aktör skulle kunna erbjuda en liknande tjänst hade många velat vara med. Som ISP hade man kunnat erbjuda detta till sina kunder och beställa nätverksrelaterade produkter i bulk. Exempel på varor jag hade velat köpa hade varit AC 5300-klassad router, Chromecast Ultra, UPS och travelrouter. Man hade kunnat hitta produkter som tillverkaren kan ge en rabatt på om man köper i bulk och sedan ta förbeställningar från sina kunder. Om man enbart kommer 10% under butikspris hade jag varit intresserad.

2. Endagsprenumeration av streamingtjänster
Mången gång har man önskat att man hade möjlighet att använda en streamingtjänst under kortare tid, för att exempelvis se en nysläppt serie eller film som bara finns hos en viss streamingtjänst. För närvarande måste man i de flesta fall köpa en hel månad, även om man bara är intresserad av en enda film. Om det hade funnits möjlighet att skaffa ett dygns prenumeration på en streamingtjänst hade jag gladeligen betalat 20 kr/dygn!

3. Enklicksinstallation av webpubliceringstjänster på ens hemsida
Ofta är det bökigt att behöva använda sig av ett webbhotell, ett företag som står för domännamn och själv installera webpubliceringstjänsten på sitt utrymme. Som nu erbjuder Ownit 100 MB till sina kunder för att lägga upp en hemsida. Jag hade gärna sett 5 GB utrymme med automatiserad backup och en möjlighet att med ett klick installera Wordpress, Joomla eller Drupal på utrymmet. Hade man dessutom erbjudit domännamn hade man inte behövt använda sig av något annat än Ownit för sin sida! För detta hade jag betalat 200 kr/år för domännamn, 50 kr/mån för 5 GB samt 100 kr/mån för 50 GB om det hade ingått möjlighet att få en webbutiksservice installerad.

Man måste ändå tacka Ownit för att visa sitt intresse i sina kunders önskningar. Om man inte får några bra idéer från tävlingen har man ändå visat upp sitt varumärke i ett gott ljus bland IT-sveriges trendsättare.

Av trenchant
Skrivet av Malsa:

Den beskrivningen blev man ju inte mindre hypad av... Ser fram emot att testa själv!

Samma här!

Edge of nowhere och Chronos tror jag blir det häftigaste tills Touch kommer.

Av trenchant
Skrivet av riderx:

Jag fick meddelande om att dom inte kunde dra pengar från mitt visa kort via nordea :(. Nån som har beställt oculus via nordea som fått igenom betalningen? Jag har varit i kontakt med nordea och dom hade spärrat betalningen pga man bara tillåter säkra köp. Detta skydd går endast att låsa upp 1 timme åt gången och jag har ingen aning om när oculus kommer försöka dra pengar nästa gång :(. Jag har ändrat till min paypal. Men enligt Nordea skulle in det spela nån roll för när paypal försöker dra pengar kommer samma problem uppstå att kortet måste låsas upp. Jag har batch 30. Men nu blir jag väl framflyttad till nästa batch.

Ni som har fått igenom eran betalning. Vilken bank använder ni ? Visa eller mastercard ?

Har sett fler som haft problemet med Nordea som köpt Vive och Rift.

Reddit
Reddit
Reddit
Reddit
Samlingstråd ang Viveförbokningar i Sverige
Reddit

I en av trådarna föreslår någon att man ska skapa ett script med ett program som körs varje timme på datorn och öppnar kortet för köp. En person i en annan tråd skriver att det sättet fungerat för honom/henne.

Vad jag förstår blir man inte skjuten bakåt i ledet i förbokningar om inte Oculus försökt dra pengar och misslyckats. Så uppdaterar man betalningsinformationen innan det händer kanske man inte förlorar sin plats. Vet inte hur Paypal fungerar, om det kan kringgå Nordeaproblemet.

Lycka till!

Av trenchant

Tror många spel som kommer till ett av headsetsen kommer utvecklas för båda två. Jag vet inte vilket företag som sålt flest, men det finns ganska få VR-utvecklade spel än så länge och det är en dålig strategi att avgränsa sig till att endast kunna sälja till en del av potentiella konsumenter.

Däremot tror jag många spel utvecklas för att använda rörelsekontroller, vilket gör att man måste vänta på Touch innan man kan spela dem med bästa upplevelsen. Hade jag köpt Rift hade jag garanterat väntat tills jag skaffat Touch innan jag spelar bl.a. The Climb, Adr1ft, Windlands, Hover Junkers, Final approach och Siege VR.

Av trenchant

Boxer-Robert

http://2.bp.blogspot.com/_rNg7GC20iMs/ScOM-tqajII/AAAAAAAABCI/b-...

Boxer-Robert
Denna karaktär rider inte på någon episkt animerad häst, utan promenerar fram i en The Sims-liknande vardagslunk. Han uttrycker sig hövligt, men lätt säljigt, och skickar laserblixtar från sin fjärrkontroll som autoattack. Boxer-Robert fungerar främst som en assisterande spelare. Han har inga direkta möjligheter att skada motståndarna och har oerhört lite hälsa, men han kan låsa motståndarna och uppgradera sina lagmedlemmar.

Q-ability: Tillfälligt avbrott
Motståndarens mini-map ersätts av en klassisk tillfälligt-avbrottbild. Detta håller allt mellan tio sekunder till flera spelsessioner, då och då i några dagar, trots omstart av datorn. Det är kraften i Boxer-Robert som fortfarande sitter i.

https://s3.amazonaws.com/cloud.ohloh.net/attachments/39231/testb...

R-ability: Felsökning
En permanent låsning av en enskild moståndare, där denne måste spela ett av tre mini-spel i en popup. Inte förrän mini-spelet är vunnet kan motståndaren fortsätta spelet. Spelet har instruktioner vid sidan om, som om taget från en kundtjänstsida:

  1. Strömtricket Stäng av boxen, drag ut kontakt och kort. Vänta fem minuter. Sätt i kontakt och kort och starta boxen. Detta fungerar för 92% av våra kunder.

  2. Fabriksåterställning Tag en penna, tryck denna mot fabriksåterställningsknappen på baksidan av boxen. Håll i tio sekunder. Släpp och starta om boxen.

  3. Kundtjänst Slå numret till boxers kundtjänst på din numpad (Hint: googla). Följ instruktionerna och ge svar i mikrofonen som aldrig uppfattas korrekt av kundtjänstmaskinen. Nå fram till "Vill du låsa upp din HOTS-karaktär från Felsökning? Tryck IDDQD.".

E-ability: Uppgradering
En passiv förmåga som uppgraderar det egna laget, där spelare som är nära Boxer-Robert får en knivskarp HD-readykvalitets Picture-in-picture bild i ena hörnet av skärmen. Där visas romcoms och dramaserier för underhållningssyfte.

R-ability: Daniel Westling
Boxer-Robert sträcks ut och pöser upp, tar form och solidifieras till en klon av Boxer-Robert. Du har nu två spelare att sköta. Den nya klonen heter också Boxer-Robert, men har bara en passiv ability. Han använder förmågan "Apanage" om han står i den egna basen och drar nu in lite extra stålar varje drag.