Inlägg

Inlägg som klickklick har skrivit i forumet
Av klickklick

Det ser ut som att du låter Geforce Experience optimera CS:GO att gå i 3840x2160 upplösning? Så kallat DSR (http://www.geforce.com/whats-new/articles/geforce-experience-...). Prova att ta bort optimal settings för CS:GO i Geforce Experience genom att trycka på revert. Och starta spelet ifrån skrivbordet och välj din upplösning inne i spelet istället.

Av klickklick

Vilka hörlurar rekommenderas i prisklassen ~1200-1500kr? Lurarna ska främst vara till musik. Jag vill gärna höra alla detaljer i låtar (eller så mkt som möjligt för pengen). Krav: Mjuka kuddar (inget läderaktigt), heltäckande, får gärna sitta skönt. Dom ska användas på en äldre Sony 5.1 förstärkare för lyssning av cd-skivor och ett MSI Z87 G45 med nån 600 ohm integrerad hörlursförstärkare i ljudkretsen.

Har kollat på Sennheiser HD598, Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm, AKG K 612 Pro. Är någon av dom lurarna rätt för mig?

Av klickklick

Min SSD rullar på i samma låga hastighet. Vet inte om man ska nöja sig med det. Windows startar ju på 15 sekunder ändå och webbläsaren startar på nolltid direkt när jag loggar in i windows. Min syrra köpte en likadan hårddisk som körs på ett MSI P45 Keo eller liknande, SATAII. Den har AHCI och går i 270 MB/s på write/read. Jag tror inte det är SSD:n det är fel på, bara dålig check av moderkortsstöd innan köp.

Jag vet inte om man vinner något på att köpa ett hyggligt kontrollerkort. Accesstiden till SSD:n är ju OK? Och det är vad jag förstår den viktigaste skillnaden mellan snabb och slö SSD. Själv kommer jag inte att sända filer kors och tvärs mellan mina hårddiskar.

Värt att köpa kontrollerkort?

Av klickklick

I BIOS finns 2 alternativ, nonRAID och RAID. Jag använder nonRAID. Om jag väljer RAID så ser inte BIOS mina SATA II-anslutna enheter och vid boot säger datorn något liknande, "Reboot and select proper boot device or select boot media in selected boot device and press any key". Osäker på hur jag gör där?

Benchmarken från AS SSD:

http://puu.sh/1oa9Z

Av klickklick

Intel 330 SSD som läser/skriver långsamt på gammalt MB. Är kontrollerkort en lösning?

Hej hej. Är ny här. Köpte en ny SSD-hårddisk utan att kolla hur dåligt stöd mitt moderkort hade för sådana diskar. Viss är disken snabb i accesstid, men jag får endast 110-130 MB/s i read/write - både i Crystal Disk Mark och AS SSD.

OS: Win7 64-bit
SSD: Intel 330 240GB (senaste firmware vad jag förstår)
MB: Socket AM2 och det dåliga nforce 430 chipsetet ASRock ALiveNF6G-DVI

Moderkortet har, vad jag har läst nu i efterhand, tydligen riktigt dåligt stöd för SSD-diskar. Ingen AHCI, men har ändock SATA2, men kommer ändå inte upp i SATA1-hastighet ens? Jag har testat med alla olika drivrutiner (MS, olika nforce drivisar), men de ger snarlika resultat. Provat olika satakablar, sataportar. TRIM är aktiverat. Disken verkar fungera bra i övrigt, men det känns ju som att moderkortet flaskar å det grövsta.

Jag har inte tänkt köpa nytt moderkort/dator på ett tag. Därför undrar jag om ett billigare kontrollerkort skulle ge mig åtminstone 200-250 MB/s? Skulle ett ASUS U3S6 fungera att installera på mitt moderkort och även boota Windows 7 ifrån?