Inlägg

Inlägg som danielkelemit har skrivit i forumet
Av danielkelemit

fick hem en muse m20 ex2 ta2020 idag. klart som fan att den är trasig. ljudet försvinner när man petar på den. sen kommer det tillbaka efter en bra stund. men nu senast kommer det inte tillbaka alls. Så jag antar att det är någon dålig lödning? någon som vet vad felet kan vara och hur jag fixar det?

Annars får man väl beställa en ny t-amp från ebay. Vilken är bäst?

hade ju tänkt bygga min lilla boombox i helgen, men det blir väl inte så...

//danne

Av danielkelemit
Skrivet av oyegie:

Annars kör på två element så har du löst problemet.

då måste jag bygga dubbelt så stor låda, jag vill göra en liten. Men kan man använda bara ena kanalen?

Av danielkelemit

jag tänkte bygga en liten portabel boombox med bara ett högtalarelement. Men är det ingen bra idé att bara använda den ena kanalen på t-ampen? förstår ju att man förlorar all information som ska spelas i den andra kanalen, men det kan man väl leva med. Men är det inte bra för t-ampen att bara driva på ena kanalen?

Tar gärna tips om hur man kan driva en högtalarare med båda kanalerna och det är en iphone som kommer användas som ljudkälla, tror inte den går att ställa om till att skicka mono-ljud.

sorry om jag kapar tråden

Hälsningar
Daniel

Av danielkelemit
Skrivet av Johan12:

angående batteri. tänkte köra detta till ett kommande Qubinator bygge.

ganska smidigt o bara plugga in en nätsladd när det behöver laddas

har du byggt din qubinator än? funderar på att bygga en själv, men det verkar inte som det finns någon alls som byggt och dokumenterat på nätet.

Är det tänkt att batteri och amp ska monteras i lådan även på qubinatorn? känns inte som där finns mycket plats. men det är självklart att jag inte vill ha det utvändigt monterat.

om någon har byggt en qubinator är jag väldigt intresserad av bilder och sånt, eller om någon har en länk till någon annans bygge

Av danielkelemit

med en sån kassett-adapter får man iaf jämndåligt ljud hela tiden. med fm-sändare varierar ljudet från sprakande till halvbra, så jag hade valt halvdåligt hela tiden om dessa var alternativen

Av danielkelemit

TS önskar ju en flerkanalare, vad har rotel för alternativ där?

jag anser att man får jäkligt mycket för pengarna om man köper yamaha surrundreciver, och ett ljud som enligt mig passar klipsch.

självklart låter en yamaha flerkanalare sämre än en rotel 2-kanalare i samma prisklass.

Av danielkelemit
Skrivet av Fafne:

Det är inga problem att få en Mycket bra Stereo anläggning eller en bra Flerkanals anläggning med frontar för perfekt stereo musikuppspelning, för 10-15 000kr.

Om man tar Low-End Hifi: priser för en komplett anläggning under 5000kr (Det enda jag har erfarenhet av ).
Så spelar ett par stativhögtalare för ca: 600-1000kr Frekvenser mellan 50-32 000 Hz
Medan ett par golvhögtalare för ca: 1500-2000kr, frekvenser mellan 28- 32 000 Hz.
Som referens kan tilläggas att en HiFi subbas ca:1500kr, täcker frekvenser mellan 25-118 Hz. med delning 40 eller 80Hz (Beroende på tycke och smak), delningen görs antingen i förstärkaren eller på den aktiva subbasens.
Själv skulle jag aldrig låta en Subbas få ge ett ljud över 40 Hz men det är jag det... För ett par golvhögtalare för 2000kr funkar perfekt för djup dunka bas utan subbas stöd.

vilka högtalare för 2k ger perfekt bas?

Av danielkelemit
Skrivet av Wreden:

tack för alla tips.
Har en budget mellan 20-30000kr.
Lyssnar på Metal,Hårdrock för det mesta. Har kollat lite rec på just klipsch och dom får ju strålade betyg.
Eftersom jag inte är så kunnig på just detta område så undrar jag om jag kan köpa mig en 5.1 kanal förstärkare, och sedan bygga ut det senare med andra högtalare. Det jag menar är att köra ett 2.0 ljud i början och sedan använda samma förstärkare och sedan bygga ut till ett 5.1. eller är jag helt ute och cyklar och kommer slösa bort pengar för att jag kommer tappa kvalité på ljudet som högtalarna skulle leverera med ett 2.0/1 förstärkare?

högtalarna är mycket lättdrivna, så köp inte en stereoförstärkare för 10k utan att jämföra med betydligt billigare alternativ. Du klarar dig gott med en surroundreciever för att driva dessa högtalare. jag tycker att Yamaha och Klipsch passar bra ihop.

Av danielkelemit
Skrivet av ante9224:

Planen är ju att inskaffa surround lite senare när man har råd, främst center och en bas då. Hur stor skillnad skulle det vara mellan yamahan och denna tro?

http://www.ljudfokus.se/produkt/onkyo-tx-nr414-svart/5112/

räknar du med att recievern ska hålla länge eller tänker du byta ut den på sikt? Ska du ändå byta om ett år när du sparat mer pengar så köp den billigaste du hittar. Den onkyon är troligen bättre, men jag tycker ändå att högtalarna förtjänar en bättre än så. Grejen med den yamaha jag rekommenderade, 771an, var att du kan koppla på slutsteg i framtiden vilket gör att den kan stå sig många år även om du byter högtalare om typ 5 år. den har även 2 hdmi ut så du kan köra projje och tv samtidigt. onkyon för 3400 känns som ett dåligt mellanting. hellre att du kör på en riktigt billig till att börja med, eller lägger 4000 på en som håller länge.

Av danielkelemit
Skrivet av ante9224:

För tillfället så har jag ett rum på 16 kvm i en lägenhet, är det verkligen så stor skillnad mellan de 2? Jag lär ju inte framföra konserter eller liknande.

ska du inte köra sorround så köp istället en Yamaha R-S300, 2400 kr, eller annan stereoförstärkare. jag har själv haft en billig yamaha sourroundreciever till ett par högtalare i samma klass som z7orna, och det blir inte bra. Kanske har de blivit bättre på senaste åren, det vet jag inte, men förstärkaren är lika viktig som högtalarna. ett par bra högtalare låter inte bra med en dålig stärkare, framförallt basen, som du ju prioriterade om du gillar house.

Av danielkelemit
Skrivet av ante9224:

Har bestämt mig för Dali Zensor 7orna, sjukt ljud i dem, lyssnade på dem när jag var nere hos Hifi klubben.

Så jag har zonat in mig på denna reciver för att kunna köra högtalarna emot datorn. Kan den det?

http://www.ljudfokus.se/produkt/yamaha-rx-v373-svart-receiver...

Har den en aktiv bas eller en passiv? eller båda?

Alla svar uppskattas då jag har svårt att tyda alla tekniska specs på dem :s

Snälla köp inte den recievern vad du än gör. Du kommer kanske vara nöjd i början, men den är på tok för kass för ett par högtalare som Zenzor 7. Absolut lägst du bör gå är att köpa en Yamaha RX-V771. Finns för 3990 på ljudfokus. Där får du full pre-out så du i framtiden kan koppla in ett slutsteg, för mer kraft kommer du alltid vilja ha. Fina högtalare behöver en bra förstärkare, så förstör inte dina Dali med yamahas sämsta stärkare, snälla, för din egen skull.