Inlägg

Inlägg som Acce22 har skrivit i forumet
Av Acce22

@sjohnson: Det är nog helt klart ditt bästa alternativ

Av Acce22
Skrivet av sjohnson:

@Acce22: Tack för förklaringen! Har svårt att bestämma mig mellan Microsoft Surface book 3 eller MacBook pro. Men tror du det räcker med MacBook air eller ska man köra på Pro? Sen tror du att 8g ram räcker för jag måste nämligen välja mellan 15 tum skärm eller 16 ram. (Har inte råd med både och)

Mvh Hampus

Macbook Air räcker absolut! Front-end utveckling är verkligen inte tungt för datorn. 15" är bara för att skärmen är större så du kan se mer kod! Men kör du Macbook Air så sikta på en i5 med 4 kärnor och 16GB ram så kommer du klara dig långt! Ram behövs för alla Chrome-flikar och så som man har uppe i samband med att man utvecklar Tips är att i framtiden investera i en extern skärm så du får en större skärm ändå!

Av Acce22

Pluggar just nu inom machine learning och jobbar som front-end utvecklare vid sidan av studierna och använder mig av en MBP 15 från 2018. Jag skulle verkligen vilja slå ett slag för Mac om du har råd med det då det underlättar väldigt mycket i form av att det känns som en välpolerad Linux-dist med alla de verktyg som en front-end-utvecklare och student behöver i form av Office och Adobe-paketet. Även så är de flesta verktyg för front-end först och främst byggda för Mac då det är helt klart vanligast för front-end-utvecklare. Finns så klart på windows, men funkar rent generellt bättre med npm och liknande på Mac!

Skulle även varmt rekommendera 15-tummaren då den lite större skärmen gör otroligt stor skillnad, samt att du då får de bättre tangentborden (verkligen det som jag stör mig på med min Mac, så köp verkligen inget annat än nyaste Macbook Air eller Macbook Pro 16" då tangentborden på de äldre går sönder. Hänt 3 ggr för mig totalt på två år).

Är du orolig för datorkraft så får man alltid tillgång till det i studierna för det man gör (om du t.ex. skulle ta ngn Machine Learning kurs som kräver en stark GPU eller så) och allt sker då i Linux. Fördelen med Mac är då att du redan är van vid Unix och så!

Windows funkar så klart också, men se i så fall till att du läser på om och använder dig av WSL (Windows Subsystem for Linux) som gör att du får Linux (endast terminalen, som dock är väldigt kraftfull) direkt på din desktop och kan köra alla andra program parallellt.

Fördelen med Mac är dock fortfarande andrahandsvärdet när du vill byta dator, samt att dem rent generellt håller bättre och inte snurrar igång fläkten och överhettar i väskan som tyvärr många windows-laptops gör. Kör du windows så kör på en Thinkpad, väldigt bra kvalité och enkla att få igång Linux på om du skulle vilja byta i framtiden Eventuellt att XPS 15 skulle vara ett alternativ också, dem har lite dålig QC, men får du en hel så håller den!

Blev en lång harrang, men hoppas du känner att du fick något utav det

Edit: Köper du en mac så vänta till närmre hösten då Apple har sitt B2S-edbjudande och slänger med lurar värda 2,5k med datorn utöver de 10% som de redan drar av

Av Acce22

Tar gärna ett buddy pass om någon har ett över! Fattig student med bra uppkoppling som gärna testar Stadia då det verkar som gjort för mig

Av Acce22

XPS 13 (9360) med 256 GB och 4k skärm

Jag vill nu sälja min XPS 13 då jag vill byta dator för att underlätta mina studier.
Datorn har fungerat toppen under hela tiden jag har haft den och den har aldrig varit inne på lagning eller haft några problem. Den är i nästan nyskick, förutom små små märken som inte syns om man inte letar efter dem.

Specifikationer:
i5 7200u, 2.3 GHz
8 GB ram
256 GB SSD
Touchskärm med upplösningen 3200*1800

Nypris vid inköp november 2016: 16490 kr

Laddare och mörkgrått fodral medföljer.

Maila eller skriv här på Blocket vid intresse.

Finns i Bromma/Vällingby, samt i Linköping då jag åker emellan då och då.

Eventuellt billigare vid snabb affär.

Läs hela annonsen här

Av Acce22

Har en XPS 13 (9360) med touchskärm, i5a och 256 GB hårddisk om det skulle vara intressant att byta?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Acce22
Skrivet av doomas:

Min vänstra är likadan. Inte så att den glider av när man spelar, men det går om man tar i lite. Tittar jag på joyconens pigg som ska låsa fast i switchen, så syns ett litet spår där. Troligen har jag misslyckats med att trycka in låsknappen ett par gånger och då har metallhaken på switchen grävt ett spår i piggen på joyconen (som är i plast). Vet inte om det blev förståeligt men kolla på joyconen när du trycker på låsknappen så ser du piggen, som ska låsa fast i switchen, röra sig.

Skrivet av The-Architect:

Ska kika med förstoringsglas eller något, är det joyconen så kan jag ju i alla fall köpa nya om jag skulle irritera mig för mycket på det, känns lite överdrivet att köpa en helt ny switch för det.
Och det är lika för mig, den glider inte ut när man lirar, men behöver bara dra lite i den för att den ska hoppa ur.

Det finns mängder med trådar om just detta problemet på reddit och liknande! Man kan t.ex. köpa nya plastbitar gjorda för detta som man själv enkelt sätter in i sin Joy Con. Det finns till och med sånna i metall som är ännu hållbarare. Så sök på det så kommer du nog hitta en lösning rätt så snabbt!

Av Acce22
Skrivet av Tiamat:

Skumt jag såg det igår där med men nu är det borta.

Verkligen... Såg det också igår!

Av Acce22

@anon5930: Men oj! Är student själv och är väldigt sugen på en switch! På vilken butik var den nere på så låga priser?

Av Acce22

@Xaves: Kan inte riktigt jämföra det så egentligen! En mer rak jämförelse är att kolla på fotboll, gentemot att spela fotboll, vilket är ganska populärt ändå

Av Acce22
Skrivet av Kaptenlinkan:

Om du fått fodralet nu Acce22, hur är det? Kort review vore kul, blev sugen på ett själv

Fick det till slut efter en lång väntan då det blev fast i kinesiska tullen i tre veckor! Började bli lite orolig att det ens skulle komma där ett tag... Men men, det kom till slut!
Det är verkligen som det ser ut på bilden på hemsidan (jag tog det svarta) och kvalitén på ullen känns väldigt trevlig, men sen så är inte alla sömmarna så snyggt sydda (dessa är dock på insidan och syns inte utåt) och "lädret" är lite plastigt. Det är alltså väldigt snyggt, men kvalitetskänslan är inte riktigt på topp.
Sen så är även storleken på gränsen till för liten (tog den för en 11.6 tums MacBook Air), men den kommer nog att töja ut sig med tiden räknar jag med för jag måste nästan trycka lite för att få ner den just nu (haft det i ungefär tre dagar nu).
Så överlag skulle jag nog ge den 7/10 för priset och utseendet, men skulle nog egentligen dra ner det lite om jag skulle ta hänsyn till den lång leveranstiden som var på lite mindre än 5 veckor

Av Acce22
Skrivet av kasler:

Nu är jag väldigt sen till kalaset men jag har kollat på xps:en 9360 i7 FHD 256gig och 8 gig ram varianten, väntar mest och se om det blir någon mellandagsrea ^^

Dock är jag också kluven, kollat lite på macbooks men de nya pro var lite väl dyra, en ~15k kan jag lägga men när de klättrar upp mot 18+ så känns det för mkt. Men har testat min kompis gamla pro och den är för jävla skön så utöver att jag inte är van vid OSX och osäker hur mkt problem det kommer bli att fixa programvara som vlc osv som vi vanliga människor vill ha, fast nu till mac vilket verkar vara lite sämre utbud.

Någon som kan sammanfatta för en okunnig mupp som mig, läser att muspekaren är sådär, den kan låta en del, blir varm...är detta stora bekymmer, vad ska man kolla på istället? En kompis till mig kollar på ASUS zenbook (olika varianter men liknande de ovan). Vilka är någon tusenlapp billigare verkar det som.

Tack på förhand

// Kasper

Har ändå haft min (QHD+ med i5, 8 GB ram och 256 GB SSD) ett tag nu så har en ganska tydlig bild av detta nu. Överlag är jag nöjd! Muspekaren funkar toppen tycker jag! Och jag kommer ändå direkt från en mac, så jag har erfarenhet av deras musplattor!
Jag skulle rekomendera en XPS 13 före en ASUS, men kolla även på HP Spectre x360 (årets modell) då den har fått ruggigt bra reviews också och många recensenter verkar påstå att det är den och XPS 13 som är dem bästa W10 laptopsen.
Men absolut, XPS 13 är inte utan sina fel. Min fungerar bra och det enda egentliga felet jag har är coilwhine under belastning. Men inget jag stör mig på då jag måste lyssna efter den för att höra det eller sitta i ett knäpptyst rum. Bara å skriva om du har några frågor

Av Acce22
Skrivet av Kaptenlinkan:

Om du fått fodralet nu Acce22, hur är det? Kort review vore kul, blev sugen på ett själv

Tyvärr inte fått den än! Verkar skickas från Kina så det tar sin lilla tid! Men man får spårnummer så kan ha full koll på vart den är hela tiden. Återkommer så snart jag har den i handen

Av Acce22
Skrivet av watoz:

Väldigt nöjd över min maskin efter en längre tids användande nu. Stort fan av tangentbordet faktiskt.

En liten fråga som var uppe en snabbis förut. Vilken sleeve använder ni?

Beställde denna: http://www.miniinthebox.com/sv/miljofiltmaterial-anteckningsb... . Gratis frakt, snygg och bra pris! Valde varianten till Macbook Air 11 tum då den har näst intill samma mått som XPS 13!

Av Acce22
Skrivet av apelipell:

Slog till på 9360 med deras erbjudande på Black friday. Låter verkligen som en bra laptop men dessvärre med ett par sjukdomar. Hoppas verkligen att jag slipper dem.

Låter kul att man kan spela lite spel! Har ett helt gäng som är lite mer lättdrivna som jag förhoppningsvis kan spela när jag är på språng.
Blir den väldigt varm och drar fläkten igång mycket?

Hittade denna länk där man kan få ett litet hum om vad man kan spela: http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-620.172256.0.h...

Har aldrig reagerat på att den blivit varm faktiskt och fläkten är förvånansvärt tyst verkligen. Men då har jag alltid haft den på en köksbord med rymligt om luft runt! Har man den i soffan så kan jag tänka mig att den blir snäppet varmare!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Acce22

Har nu använt min dator rätt så mycket de senaste dagarna och har installerat och testat allt jag kommer att använda den till i vardagen. Versionen jag har är den med QHD+ skärm, i5, 8 GB ram och 256 GB SSD. Allt jag har gjort med windowsinstallationen är att ta bort lite av programvarorna som dell skickade med (främst McAfee och OFFICE 365 demoversion då jag får det gratis från skolan).

Så till varje område av datorn:
- Byggkvalitén är riktigt riktigt bra och insidan tar in till sig fett på det sättet som jag trodde och var rädd för att den skulle.
- Tangentbordet är trevligt, men vänjer mig fortfarande vid det efter att jag tidigare använde ett macbook pro tangentbord som har klart mer key-travel än detta.
- Trackpaden är inte lika bra som en mac tyvärr, men den ä'r riktigt bra och alla gester osv funkar riktigt bra i windows. Scrollen är smooth, men kan starkt rekomendera att installera "smooth scrolling" som tillägg om man använder chrome. I Edge fungerar den väldigt bra, men edge är klart ostabilare än chrome så har gått tillbaks till chrome igen.
- Uttag för olika kontakter är verkligen perfekt! Grymt att ha både gamla USB, samt USB C med TB3, en perfekt mix av nutid och framtid! SD-kort läsaren är också bra att ha, men inget jag riktigt använder!
- Skärmen är underbar verkligen! Omöjligt att se pixlar och härliga färger. Touchen är också ett plus och är en av anledningarna till att jag valde QHD+ modellen.
- Batteritiden är riktigt bra trots den högupplösta skärmen. Känns som den drar 10-13% / timme ungefär med flera flikar öppna i chrome och lite youtube i full hd och skärmen på runt 30% samt pdf öppen i adobe reader och skolarbete igång i google docs. Laddaren man får med är även riktigt trevlig! Den är lätt, liten, kompakt, snygg och välbyggd!
- Prestanden är toppen! Klarar spel bättre än väntat och jag har kört både Heroes of the Storm och Overwatch och båda funkar. Overwatch måsye man dra ner inställningarna på ganska rejält dock! Men ligger runt 45 FPS i 1920*1080, alla inställningar på low, AA avsntängt och med render scale på ungefär 50%.

Finns egentligen bara en sak jag saknar en del från macen jag hade innan, och det är att datorn drar lite batteri när den sover och inte är lika snabb på att starta upp igen efter att man bara har stängt locket och sen lämnat den i några timmar. Allt detta trots att jag har satt så den ska hamna i strömsparläge när jag slår igen locket och jag har stängt av "Connected Standby" för att förbättra batteritiden i det läget.

Överlag är jag alltså väldigt nöjd med hela paketet!

Har ni några frågor eller något som är oklart är det bara att skriva till mig!

Edit: Juste, glömde nämna coil whine! På min enhet har jag bara hört det en gång, och det var efter 20 minuters spelande av Heroes of the Storm. Inte hört något medans jag kört overwatch dock.

Av Acce22
Skrivet av MrPasty:

Den här börjar bli lite till åren men jag har inte velat köpa något annat än Developer Edition så nu rycker det lite i paine richen. Skulle man kunna få en länk?

Exempelvis denna http://www.dell.com/se/p/xps-13-9360-laptop/pd?oc=cnx93610&mo... . Finns i tre olika konfigurationer som sagt! Så gå in på dells hemsida och klicka dig till nya xps 13 och tryck på "nästa" tills du kommer till version 10-12 så har du dem där!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Acce22
Skrivet av MrPasty:

Jag läser själv mitt sjätte år på civilingenjör datateknik vid KTH. Jag har använt en XPS 13 Developer Edition sedan några år tillbaka och är väldigt nöjd. De nya XPS 13 ser väldigt fina ut också även om det inte verkar gå att få tag på Developer Edition i Sverige längre och man får installera Linux själv. De i särklass vanligaste datorerna på Data är olika Mac Books och de som använder dem är väldigt nöjda. Många kör datorer med Windows på också och det verkar funka bra för det mesta även om det ibland är lite struligare att programmera på dem. Det handlar helt enkelt om vad du själv är bekväm med.

Har du kört mycket Windows tidigare skulle nog jag föreslå att du kollar upp en Windows-dator som fungerar bra med Linux och köper den. Sedan är det bara att installera Linux och boota om till Windows om och när du behöver det. Efter några månader när du har blivit bekväm med Linux är det bara att frigöra diskutrymmet som Windows ligger och tar upp. Så gjorde i alla fall jag, även om det var ett tag innan jag började plugga.

Lycka till med studierna och välkommen till Data!

Också väldigt nöjd med min XPS 13 än så länge! Fick den precis och är modellen med QHD+ och Kaby lake, kan rekomenderas!
Developer Editionm finns kvar, man måste bara trycka på oilen till höger för att bläddra bland modellerna så finns de längs till höger i tre olika konfigurationer

Av Acce22

Har äntligen precis fått min DELL XPS 13 QHD+ med i5 och 256 GB. Hittills är jag otroligt nöjd och hör ingen coil whine och både tangentbord och touch pad är helt underbara! Upplever ingen riktig delay som ni pratade om ovan utan att den är väldigt responsiv istället! Den är snäppet under Mac, men den är läskigt nära lika bra. Kommer från en Macbook pro 13 som jag använt under 5 månader så har den att jämföra med.

Återkommer när jag använt den lite mer!

Edit: Belastade den lite mer nu med ett spel och då kom en svag coil whine igång efter ungefär 20 minuters spelande. Inget jag riktigt stör mig på, men lyssnar man efter det så hörs det.

Av Acce22
Skrivet av =ultrafox=:

Gör det gärna! Ja jag ser det nu på Dells hemsida, tack för att du sa det. Men herregud 3000 kronors skillnad, vad kan det bero på? :S Enda skillnaden jag ser är att på inet får man Win 10 Pro istället för Home som följer med på Dells hemsida.

Yepp, förstår vad du menar. Scroll och touchpad generellt sätt är helt flawless i OSX. Men du har inte upplevt någon typ av delay innan touchpaden reagerar på ditt finger? Sett i några videos på youtube att folk har haft problem med reaktionstiden på den, samt även extremfall där touchpaden är lös.

Undrar jag också! Jättekonstig prisskillnad.
Det med delayen har jag också läst om, och vad jag förstått så går den att stänga av i inställningar för musen. Tror det var ngn tråd på reddit som jag läste om det i!