Inlägg

Inlägg som Acce22 har skrivit i forumet
Av Acce22

Jag hade precis samma problem som du har, och jag startade om origin hela tiden genom hela nedladdingen!

Av Acce22
Skrivet av Commander:

Displayport till HDMI, båda digitala signaler. Största delen kommer det handla om märke samt tillverkare av kabeln och hur bra utförandet blir. Längd på kabeln spelar roll också.

Sedan kan jag tänka mig att olika HDMI/DP versioner kostar lite olika då de skall stödja fler saker. Sedan har du också aktiva och passiva som antingen skickar signalen vidare och källan skickar rätt signal eller så har du en aktiv adapter som inehåller en konverter som gör om signalen.

Exempel är att AMD kort klarar av bara att driva 2 skärmar på sin hårdvara. Därefter kräver den en skärm som skall ha en egen clock generator. Displayport skärmar har detta, vill man ha andra typ av skärmar krävs det Aktiv adapter som inehåller en clock generator för att driva skärmen.

Skrivet av bjinko:

Skillnaden brukar vara om det är en passiv eller en aktiv adapter. Många Grafikkort kan bara driva X antal skärmar men har kanske 2 oanvända DP med en aktiv adapter kan du då driva X+2 skärmar. Medans en passiv adapter bara gör om uttaget till en annan kontakt men antalet skärmar blir det samma dvs X skrärmar ( T.ex. du har bara en HDMI och 2DP och vill använda 2 skärmar då funkar en passiv om du kan skicka ut 2 signaler med DVI/HDMI) men för den tredje skärmen behöver du en aktiv adapter).

Tänk dock på att det inte alltid är en aktiv bara för att den är dyr så kolla därför i specifikationen om det inte står att den är en aktiv adapter är det troligtvis en passiv adapter.

Tack så mycket för svar! Adaptern ska endast användas för en skärm från min laptop till t.ex. TV, så då kör jag på en billigare variant!

Av Acce22

Skillnad mellan billig och dyr DP-adapter

Jag tänkte handla en adapter till min laptop som ska vara av typen mini displayport --> HDMI, men dessa varierar kraftigt i pris, från strax under hundralappen ( http://www.prisjakt.nu/#rparams=ss=mini%20displayport%20till%... ), till några hundra. Det jag nu undrar vad skillnaden egentligen är, jag antar att det är lite kvalitetsmässigt och kanske bild om man är riktigt petig, men vet någon om det verkligen är värt dem där extra hundralapparna??

Av Acce22
Skrivet av MrAdde:

Som jag ser det står det emellan HTC One, Galaxy S4 och PadFone Infinity i topp-segmentet. Xperia Z faller pga skärmen och SoC'en.

Fast det där är helt subjektivt, har haft min XPERIA Z i snart 2 månader och är helnöjd med skärmen. Betraktningsvinklarna är inte dem bästa, men stör mig aldrig förutom när telefonen en bit ifrån mig och jag vill kolla klockan. Fördelen med skärmen är dock att den är realistisk och inte överdrivet färgglad som Samsungs super amoled skärmar som enligt min åsikt (helt subjektivt då jag vet att många tycker väldigt mycket om samsungs skärmar) ser onaturliga och barnsliga ut.

Sonys Gui på de nya XPERIA är även jättebra, väldigt nära vanilla men ändå annorlunda. Den går även väldigt smooth och låsskärmen är asbra! Lite i klass med WP8's låsskärm faktiskt!
Jag rekomenderar verkligen Xperia Z!

Av Acce22

Nja ser alldeles för rörigt ut helt ärligt! Tyckte mer om den gamla designen, även om den är väldigt utdaterad. En refresh behövdes men denna var helt fel. Påminde om både WP och Android för mycket, och tog fram dess sämre sidor. Control center var extremt välbehövligt och snyggt löst av Apple dock!

Av Acce22

Använder också väldigt sällan mina appar på min laptop (XPS 12), även fast jag kör med touch. Jag tycker även att apparna överlag på windowsstore håller lägre standard än de på appstore och playstore, viket gör att jag sällan installerar appar. Hoppas verkligen att detta förbättras i framtiden!

Av Acce22

Jag har en xps 12 som jag använder främst till skola. Det är en extremt trevlig dator med extremt snabb ssd (kallboot tar ~7 sek). Prestsandan är som liknande ultrabooks (har i5 versionen) och klarar vardagen asbra! Att flippa runt skärmen är även väldigt bra om man vill använda windows 8 appar på ett annat sätt, men problemet är bara att apparna har halvtaskig kvalite överlag på windows store. Även, att ersätta din ipad med en xps 12 är inte riktigt optimalt enligt mig då en xps 12 är väldigt mycket klumpigare än en ipad som surfplatta. Men det funkar såklart, och internet explorer i metro med touch är grymt! Man blir även galet mycket emr produktiv i windows 8 med touch. Batteritiden skulle jag nog säga är ~4,5h, så det räcker, men man behöver ha laddaren med sig. Men jag kan absolut rekomendera xps 12! Har dock inte testat xps 13 så kan inte riktigt jämföra de båda.

Av Acce22

Låter som det påminner om ett fel jag har haft. Det berodde på att jag använde DVI->VGA adapter till min skärm.
Så, använder du en DVI-VGA adapter?

Av Acce22

Känns faktiskt lite för billigt! Men är alltid trevligt med billigare och bra mobiler!
Dock lite knasigt gällande upplösningen på skärmen då Phonearena-länken säger full hd och Chinasmartphonereview.com säger endast 720p

Av Acce22

Hjälp med internet explorer i medern ui läge

Hej! Jag fick min nya windows 8 dator igår (en DELL XPS 12 som hittills är riktigt bra!), men mitt internet Explorer vill inte öppnas i modern ui utan öppnas i skrivbordläge istället.
Så min fråga är helt enkelt, hur öppnar man internet Explorer i modern ui läge?

Tack på förhand!

Av Acce22

Tack så mycket för svaren! har nu fått svar från DELL och de svarade att det är okej att öppna och starta datorn, men den ska vara i samma skick som när jag fick den när jag skickar tillbaks den. Frakten står även jag för.

Av Acce22
Skrivet av DellCare:

Hej

Når du handler hos Dell, har du altid 14 dages returret - også selvom pakken er åben, og produktet er taget i brug. Vi forventer dog naturligvis, at produktet returneres i samme stand, som ved modtagelse.

Samtidig skal jeg gøre opmærksom på, at der kan forekomme et returgebyr afhængig af retur årsagen.

Hav en bra dag

Med venlig hilsen

Karina Hansen
Dell | Social Media & Communities Professional
Følg os på Twitter: @DellLyssnar og Facebook

Jaha, det lät ju jättebra! Tack!

Av Acce22

Tack för snabba svar!

Skrivet av Deathdevil:

Du har denna möjligheten. Rent lagligt har du 14 dagars ångerrätt

Såg den också, men var osäker huruvida den gällde då företag ser olika på sådana saker, och såg det som enklast att fråga här och hoppas på om någon användare kanske erfarenhet av DELL gällande detta

Ser lite inaktiv ut, men kan ju vara värt att testa iaf!

Skrivet av 420GBGlass:

Är väll bara att posta de datorer som du kan tänka dig köpa,säga vad den är till för och sedan så väljer några sweclockare ut vilken som e bäst för ditt ändamål?

Har ganska bra koll på datorer, men de jag väljer emellan är XPS 12, Acer Aspire S7 och Macbook Air 13. Det jag vill åt är just att den kan agera platta ibland, vilket XPS 12 klarar galant. Det jag ska ha den till är helt enkelt studier och mediakonsumtion

Av Acce22

Hej! Jag skulle vilja fråga huruvida det fungerar om man köper en produkt av DELL och sedan inte skulle vara nöjd med produkten, även om man startat produkten (i detta fallet en dator)? Helt enkelt, går det att returnera en öppnad produkt?
tack på förhand!

Av Acce22

Returnera Dator hos DELL

Hej!
Jag ska handla en ny dator och velar mellan några olika, men det lutar just nu mest mot en DELL XPS 12. Problemet jag ser med den är dock att jag inte kan åka och klämma och känna på den någonstans, då den endast säljs via DELL själva. Detta gör att jag skulle vilja köpa datorn och behålla den (vilket är mest trovrädiogt) eller kunna returnera den.
Så min fråga är helt enkelt, är det möjligt att öppna den och starta den, men att sedan returnera den? självklart mot en liten avgift.
Tack på förhand!

Av Acce22

Men personligen så tror jag nog inte att det endast beror på windows 8, vilket även är omtyckt av en del. Utan framförallt på att vanliga hemanvändaren inte längre köper en dator, utan hellre en surfplatta för att det är billigare och uppfyller mångas behov. Detta går bland annat att se på försäljningssiffrorna av surfplattor som har börjat komma där försäljningen har ökat otroligt mycket Q4 2012 och även nu i början av 2013.

Av Acce22

För det första så tror jag du menar GHz och inte MHz va?
Och ja, det går att överklocka en fx6300 till 4,6-4,8 GHz, men om du gör det så bör du köra med vattenkylning. För annars blir det, som du sa, extremt varmt. Stockkylaren till fx 6300 sägs inte heller vara så bra (kyla som en handhållen fläkt och låta som en flygplansmotor typ), så det rekomenderas att köpa en ny. Lycka till!

Av Acce22

Om du kör med DVI->VGA adapter så kan det vara det som är problemet detta beror på att det är en analog signal och dagens grafikkort är inte så bra på det längre då det börjar bli utdaterat. Testa att köra med DVI-D eller HDMI eller nått liknande med digital signal så kommer det förhoppningsvis fungera bättre! Lycka till!

Av Acce22

Hade samma problem, det jag gjorde för att åtgärda det var att tillåta all nätvärkstrafik (alltså avaktivera brandvägg) näär jag startar det och sen slår jag på den igen när spelet är igång! Hoppas det funkar! Lycka till

Av Acce22

Har haft samma problem med min dator. Har ingen aning varför det var så, men när jag hade en Apple-skärm inkopplad samtidigt som jag startade så ville den inte starta. Den agerade på precis samma sätt som din gör. Testa att starta den med skärmen utdragen och koppla in den sen. Om det funkar, testa då att köra skärmen i en annan utgång. Detta löste det för mig. Lycka till!