Inlägg

Inlägg som Acce22 har skrivit i forumet
Av Acce22

Hur stor är lägenheten?
Den routern duger till kanske en 30 kvm utan några tjockare betongväggar emellan. Förvänta dig inte några stordåd utav den, men för enkelt surfande och trådat till en eventuell speldator eller konsol så duger den absolut

Av Acce22

Skumt val att inte lägga till en årlig subscription på kanske 9.99 USD, det hade nog fått kvar mig hos LastPass, men 36 USD kan jag inte riktigt tänka mig betala. Gick direkt över till Bitwarden som många andra. Tog 2 min att byta, riktigt smärtfritt!

Av Acce22
Skrivet av pxs:

Som ett tips för er som söker series X. Elgiganten verkar ha fått in ett parti som gått ut till butiker och finns i lager på relativt många ställen

https://www.elgiganten.se/product/gaming/spelkonsol/xbox-kons...

Haha och jag som precis köpte en begagnad (ej till scalperpris så klart, sånt vill jag absolut inte bidra till ) då alla sa två månader när jag frågade runt lite...

Av Acce22
Skrivet av Stefflo:

Ny vintertest av elbilar. Ser ut som att el elbil tappar ca 35% i kyla och snö mot WLTP-sträcka. Konstigt att ingen Tesla var med i testen bara.
https://alltomelbil.se/resultatet-av-varldens-nordligaste-vin...

Oj, verkligen. Sett lite av Björn Nyland som gjort tester med Teslor med värmepump och de verkar riktigt effektiva i vinterväder faktiskt, speciellt om man värmer upp batteriet och bilen innan man åker hemifrån.

Av Acce22
Skrivet av Emma242:

Jag spelar nästan enbart på konsol nuförtiden, från att ha nästan enbart spelat på PC sedan PS2. Det var 3 år sen jag gick över till Xbox One, inte direkt till XSX. Det är som du säger, snabbare och smidigare att komma igång. Dessutom har jag ingen lust att ha datorer i både vardagsrum och sovrum, utan föredrar enkelt, rent och underhållsfritt där. Finns ju olika sätt att komma dit med PC också, men lite mer tidskrävande och jag tröttnade på underhållet och mecket med både hård- och mjukvara. När även Android kom till TV:en så rök sista spåret av PC på underhållningsbänken. Det är prisvärt med tanke på vad man får. Sen finns det ju spel som inte finns till konsol, det får man väl väga in. Men för mig är det inget jag saknar.

Datorerna är numer bara rena arbetshästar.

Skrivet av snajk:

Blivit rätt mycket konsol för mig också på senare tid. Men jag tror det handlar mycket om hur och vad man spelar. Vill du spela typ Battlefield online så är det nog dator som gäller liksom, i alla fall om du har några ambitioner att det ska gå bra och inte bara kul.

Men kör du mycket single player så tror jag en konsol kan passa bra, än mer så om du redan kör med handkontroll. Sen finns det ju andra typer av multiplayer som passar sig bättre på konsol också, typ Overcooked eller liknande "couch co-op".

Sen kan ju vart du spelar spela in också, gillar du att sitta vid skrivbordet och spela så kan man ju göra det med en konsol, men det är inte riktigt syftet liksom. Precis som man kan ha en dator vid teven i vardagsrummet och köra med handkontroll, men det skaver lite.

Sen jag fick min Series X så har det blivit väldigt lite PC-spelande faktiskt. Innan hade jag en One S och jag spelade nog merparten där ändå, men jag spelade ju säkert några gånger i veckan på datorn ändå liksom. Nu blir det väldigt sällan. Igår ville sonen köra Ghostbusters som jag bara har på datorn exempelvis så jag tänkte att det var läge att spela lite, spelet kraschade två gånger i rad med något felmeddelande om att det inte var en äkta version typ trots att det var rakt från Epic Store. Försökte starta något annat spel via Steam istället, och det kraschade också! Och jag försökte med omstarter, stängde av lite saker och så men det hjälpte inte. Sonen blev sur och jag tröttnade och satte igång XBoxen istället. Den funkar inte alltid helt perfekt men det är ju sjukt mycket mindre mekande och strulande liksom.

Rimligt! Yes, lite så det har blivit på senaste, mycket singleplayer med handkontroll främst. Är inte heller världens fan av FPS, utan gillar mer AC och liknande. Spelar för lite för att tycka att intensiva multiplayer spel ska vara värt det och vill främst ha det som avkoppling liksom, och att spela ett smått toxic online multiplayerspel är inte riktigt vad som behövs då Samt att det går att köra LoL och andra sånna spel på min laptop ändå! Även full koll på alla "shortcommings" av konsol vs pc med spel och liknande, men börjar känna mer och mer att enkelheten väger upp för det när man sitter och strular med teknik i programmerandet hela dagarna ändå. Att strula med drivrutiner och dependecies är inte riktigt det man vill göra på fritiden då också

Stort tack för input båda två!

Av Acce22

Har någon av er som nu har en XSX bytt från PC? Hur tycker ni att det har gått?

Är lite i valet och kvalet om det vore smidigare med en konsol än dator. Saknar nämligen enkelheten och snabbheten att komma igång och spela med en konsol. Sitter vid en laptop hela dagarna och måste dra igång min stationära när jag vill spela och börjar bara tycka att det känns överflödigt och lite klumpigt i jämfört med en XSX, samt att prestandan är högre (specs på min dator finns i signaturen). Streamar en del till TVn via Moonlight, men tycker alltid det strular på något sätt pga alla olika launchers osv och input latensyn är sisådär. Inte riktigt det man vill bråka med under den begränsade tiden man har till spelande. Sen lockar även game streaming till telefonen för när man är borta och reser eller så. Ngn som har erfarenhet av det och hur det funkar?

Blev en liten wall of text, men vore tacksam för lite åsikter!

Av Acce22

Härligt att hitta en tråd med lite info om iiyama-skärmen. Fick också upp ögonen för den då jag söker en 3440x1440 skärm med 120hz och IPS. Hur ser det ut med G-sync på den?
Står inget om det, men med Freesync så verkar det gå att aktivera ändå på vissa skärmar så som Xiaomi 34" curved.

Av Acce22

Ni som använt er Macbook air med M1 ett tag nu, hur upplever ni att batteritiden är nu en månad senare av vanligt användande och man kanske inte är i smekmånadsperioden med datorn längre?

Av Acce22

Returrätt Apple

Snabb fråga angående att köpa från Apples egna hemsida och returrätten som gäller där. Någon som har koll om man öppna och testa varan ordentligt och ändå returnera den om man upptäcker att det inte funkar?

Vill nämligen beställa en M1 mac, men vill kolla så mitt arbetsflöde verkligen fungerar på den

Tack på förhand!

Av Acce22

Noterat samtliga bud. Avslutar vid 17.00 imorgon.

Av Acce22

Vortex Race 3 RGB Silent Red

Jag ska nu sälja mitt Vortex Race 3 RGB med Silent Red switchar som köptes i våras. Säljes då jag ville ha ett tangentbord med bluetooth och lite mer tactile switchar. Det är följande tangentbord och det är köpt från MaxGaming (https://www.maxgaming.se/sv/gaming-tangentbord/race3-rgb-pbt-...).

Samtliga tillbehör följer med inklusive alla extra tengenter för Mac och de olika färgerna som finns, samt fötterna som ger det lite lutning! Det har därmed även garanti kvar i några månader till.

Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill när jag vill.

Bud startar vid 800 kr.

Kan skickas. Endast betalning via Swish.

Läs hela annonsen här

Av Acce22
Skrivet av Dashio:

Hej,

För att underlätta för din del så är det ingen förvirring med ÖÄÅ. Många tror tyvärr att hoppa från ISO till ANSI är ett stort steg och att man inte kan skriva ÅÖÄ
Jag var inne på din bana för ca 6 månader sedan och kan hjälpa dig med att säga att det inte finns för att det kräver ett PCB som har ISO layouter och vi är tyvärr en alldeles för liten målgrupp som ett tillräckligt incitament för att skapa det.

Mitt tips till dig är att köpa en billig hotswap bräda och bara öööööösa in med olika switchar för att känna vilken du tycker om, och inte bara Cherrys(för guds skull, finns 1000000 olika typer där ute ). Därefter bygger du ditt eget QMK kompatibelt med de switcharna du tycker om.

Köp inte keychron heller, den är satans hög så att man får ont i handleden

Gällande ANSI/Layout så rekommenderar jag SWERTY såvida du inte vill ha ÖÄÅ i ett annat lager. Baserat på att inte göra det krångligt så skulle jag rekommendera Swerty

/ISO-kille i 28 år och hoppade över till ANSI senaste 6 månader och har ej tittat tillbaka.

Hmm kanske borde ta och testa ANSI ändå med SWERTY. Kollade lite på det, men såg lite omständigt ut, men samtidigt bara hört gott om det! Layouten ser även trevlig ut för kodande, vilket är ett plus!

Och nope, det är inga cherry-switchar jag är ute efter heller! Vill helst ha tysta tactile switchar likt Alias Silent switchar. Dem verkar riktigt trevliga!

Hur gick du till väga för att få tag på keycaps för ett SWERTY-tangentbord?

Av Acce22
Skrivet av Sions:

Kan du länka till någon du hittat? Förstår inte exakt vad du är ute efter.
Ett tangentbord med en switch för att välja vilken dator den styr?

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Tror hen vill kunna byta från tex Cherry MX brown till Red enkelt?

Oavsett så har jag inget bra förslag. :/

Ber om ursäkt om jag varit otydlig! Men ett tangentbord likt detta:
https://www.keychron.com/products/keychron-k2-hot-swappable-w...
Fast med ISO-layout och ÅÄÖ då ovanstående inte finns med det

Av Acce22

Mekaniskt Hot Swap med batteri och BT

Hej!

Jag är på jakt efter ett mekaniskt tangentbord med switchar som är hot swappable, har batteri och bluetooth. Detta då jag vill kunna enkelt byta switchar, samt kunna enkelt använda det till både min stationära windows-dator, samt trådlöst med min Macbook. Allt jag hittar inom denna kategori har endast ANSI-layouten, men jag vill helst åt den vanliga layouten i Sverige (ISO) då jag även använder andra tangentbord så jag vill helst inte behöva stå ut med förvirringen varje gång man använder t.ex. en bärbar dator i jobbet.

Är detta något som finns, men som jag helt enkelt bara inte hittar, eller ber jag om det omöjliga?

Tack på förhand!

Av Acce22
Skrivet av Donnerstal:

Det ända är att jag skulle byta moderkortet till ett ds3h istället för ett s2h, för då får du 4 st dimm-slots

Blev detta istället https://www.inet.se/produkt/1901244/asus-prime-b450m-a, bland annat av den anledningen, samt ett uttag till för chassifläkt

Av Acce22

2100 kr, hämtar

Av Acce22

RTX 2060/1070/ev 2070 sökes!

Jag är på jakt efter ett grafikkort för kring 2000 kr. Gärna ett 2060, 2060 Super, 1070 eller eventuellt ett 2070 beroende lite på pris.

5700 XT kan eventuellt också vara intressant!

Kommentera gärna nedan med erbjudande!

Läs hela annonsen här

Av Acce22

Köpråd stationär dator

https://komponentkoll.se/bild/VjGVP.png

Jag har plockat ihop följande dator. Min tanke är även att komplettera den med ett begagnat 2060 alt. 5700xt beroende på vad jag kommer över begagnat för kring 2000 kr.

Ser denna setup ut som en bra dator som kommer hålla ett tag framöver? Även, har jag missat något med de komponenter jag valt?

Den ska användas främst till spelande i 1440p 60hz (skärmen jag har sedan tidigare) samt ev. 120hz 1080p i framtiden.

Tack på förhand

Edit: La till användningsområden.

Av Acce22

Om ja, budar i så fall 6000 kr + att jag kommer och hämtar den

Av Acce22

Finns denna kvar?