Inlägg

Inlägg som Afsky har skrivit i forumet
Av Afsky

Ehm wait now... Är detta normalt? Att HHDn liksom liger under användare typ?

http://forumbilder.se/DDEIG/wtf.jpg?width=150

Av Afsky
Skrivet av Xedious:

Du behöver väl inte ändra plats på Hämtade filer? Bara att peka om i webläsarn vart nedladdade filer skall sparas? Skapa en mapp på hddn och ändra i läsarn att de ska hamna där?

Hur gör jag det? Har Chrome och hittar ingen sån inställning

Edit: Lugnt hittade det nu! Men det innebär alltså att Hämtade filer mappen som ligger i users kommer vara orörd osv? Liksom att skit inte hamnar där som jag ite vill ha där... totalt tom alltså?

Av Afsky

Går inte längre att peka om "Hämtade filer"?

I screwed up kan man säga... Skulle peka om "Hämtade filer" till HDDn, så gick in på Användare>*Mitt användarnamn* och högerklickade på "Hämtade filer" och valde egenskaper, sedan plats, sedan flytta. Sedan valde jag min HDD disk. Jag hade dock inte skapat någon mapp för "Hämtade filer" så man kan säga att hela min HDD "Blev" hämtade filer mappen. Allt jag skapde på hhd hamnade i hämtade filer och allt jag la i hämtade filer hamnade på first page på hhdn... Efter massa krångel och gud-vet-vad-jag-gjorde var HDDn tillbaka tilll sitt normala igen och Hämtade filer mappen tillbaka på SSDn i Användare>*Mitt användarnamn*. Nu tänkte jag ju då göra om och göra rätt, men nu finns inte tabben "plats" längre så kan inte peka om den? Men den "fungerar" typ som normalt, det jag laddar ner hamnar där by deafult så.. Men vill ju flytta den till HDDn och ja, make everything alright again meneh, vad och hur ska jag göra?

Av Afsky
Skrivet av Puttefnasket:

Läs den här rubriken som förövrigt står ovanför din tråd, passa även på att läsa innehållet i den tråden med!!!

http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/786532-20120512-la...

Gjort det men nu är det ju så att jag inte hittade något om detta där.. men är möjligtvis blind.

Av Afsky
Skrivet av janee:

Gör som Dr.Mabuse skriver använd Diskhantering och ta bort alla partitioner även den lilla reserverade partitionen på gamla hårddisken genom att högerklicka och välj ta bort, när sedan alla partitioner är borta och hela utrymmet på hårddisken är Inte allokerat kan du högerklicka och välja Ny enkel volym.

Här är en guide som visar hur man formaterar en Inte allokerad hårddisk med Diskhantering http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1109814-tutorial-k...

Om du av någon anledning inte kan ta bort alla partitioner på gamla hårddisken med Diskhantering så kan man använda Diskpart istället http://www.sevenforums.com/tutorials/52129-disk-clean-clean-a...

Tack!

Av Afsky

Formatera hårddisk korrekt?

Hej!
Vill veta hur jag formaterar hårddisken korrekt. Googlat runt lite och hittat lite olika svar och de flesta verkar gälla om jag tänker installera windows på den igen eller om disken är ny. (Kanske likadant? Vet inte så bäst att höra sig för)
Det jag vill göra är alltså att ta bort allt på min gamla HDD för att använda den som sekundär disk, nu när jag har OS på en SSD. Dock har jag ju OS på den gamla disken också givetvis, då det var min enda disk förut, men detta faktum kanske inte spelar någon roll? Vet ju typ att det är annorlunda om man vill formatera C-disken, och den var ju tidigare C. Nu när jag sätter i den vet jag inte vad som kommer hända med bokstaven när SSDn är C men hört att den typ automatiskt ska ändras och att datorn också ska fatta att den ska boota från SSD disken nu och inte HHDn. Inte vågat testa än utan vill höra mig ordentligt för först

Ah och hört att man kan formatera hårddisken ordentligt också och ta bort alla spår av gamla filer så de inte kan återskapas men det är inget jag känner behövs, så länge det inte tar upp utrymme eller "skräpar ner"

Tack på förhand!

Av Afsky
Skrivet av Karaff:

Jordat uttag = jordat i väggen, jordat i eventuell grenkontakt, jordat fram till datorn.

Att ha en jordad grenkontakt spelar ingen roll, jord måste finnas i väggen.

Skärmade kablar är märkta t ex FTP eller STP och har normalt sett plåt på kontaktstycket i ändarna, är kabelns kontakter helt i plast så är de inte skärmade.

Okej tack!

Av Afsky
Skrivet av Morgan:

Den där klassificeringen kan du glömma. Den är bara ett spel för galleriet. Det är därför den är borttagen i windows 8. Dessutom kan man gå in i registret och ändra siffrorna till vad man vill.

Det är jag medveten om men tänkte ändå att det är ju en funktion i windows och om det inte funkar är det ju bevisligen något som är fel, och då vill man ju återgärda det, även om funktionen i sig är värdelös.

Av Afsky

Löste precis problemet! Hittade lösningen att skriva in "%systemroot%\performance\winSAT\DataStore" i sök (Sök funkade dock inte för mig så navigerade dit "manuellt" genom att söka på bara "winSAT") och sedan ta bort alla filer där utom den senaste filen.
Hittade lösningen genom flera andra källor på nätet bla microsoft community. Funkade för mig och nu funkar allt fint!

Av Afsky

Problem vid klassificering av datorns prestanda (Windows experience Index)

Hej!
Har precis installerat windows 7 på min dator. Alla drivrutiner är fixade. Inga delar i datorn är nya förut SSD disken jag installerade på.
Så, nu ville jag gå in och titta på "Prestandainformation och verktyg" aka. klassificering, ni vet där man kan se datorns "poäng". Det stod att jag behövde uppdatera programmet som alltså mäter poängen eller hur man ska säga. Så, mot slutet av installationen av den uppdateringen får jag blåskärm med varningstext att nåt fel hände (Hann inte läsa så mycket innan den försvann och datorn startade om). Det verkade inte vara några konstigheter när jag startade upp. Gick in på prestandainformation och verktyg igen. Nu var uppmaningen att uppdatera borta och istället står det "Klassificera den här datorn" på en knapp och "windows experience index för datorn har inte bestämts ännu" som undertext. Så jag klickade på knappen men verkligen inget händer. Ingen ruta som kommer upp, no nothing. Det är som jag inte ens skulle klickat på knappen. Vad är det för fel?

Av Afsky
Skrivet av TiasE:

Nej USB2 fixar Windows själv om man inte har någon väldigt obskyr kontroller.

Ok!

Av Afsky
Skrivet av TiasE:

Från hemsidan för moderkortet laddar du ner Chipset, LAN, Audio (du har väl ljud på moderkortet även om du inte har separat ljudkort?), SATA samt USB om du har USB3.
Och från amd eller nvidia laddar du ner drivers för ditt grafikkort.

Okej! Har USB 2.0 och fanns inga USB drivers på sidan så antar att det inte behövs då Tack!

Av Afsky

Eh ja. Sen är bara frågan vilka andra drivrutiner jag ska ha lol. Hoppas någon vill vara vänlig och berätta vad som behövs Alltså mer typ, vilka komponenter i datorn behöver drivrutiner? Har inget ljudkort så det är lugnt. Men grafikkortsdrivers behövs ju, så mycket vet jag. (Förhoppningsvis kommer Windows 7 aero fixas med det?) Men behöver hårddiskarna några drivrutiner..? Läste någonstans om någon SATA drivrutin eller nåt.. Och behöver jag någon usb drivrutin? Minns att jag fixade det till min bärbara men då laddade jag bara ner allt för den modellen så.. RAM minnena behöver väl inga drivrutiner i guess..? Annat att tänka på? *hashtag noob*

Edit: Har alltså inga skivor eller nåt så inga "Mata bara in skivan" svar tack

Av Afsky
Skrivet av Broken-arrow:

Läs det jag skrev så och titta vart du satte i nätverkskabeln på baksidan av datorn. Info för eventuellt nätverkskort hittar du i kontrollpanelen och nätverk>nätverk och delningscenter till vänster "ändra inställningar för nätverkskort" om du kör windows 7 eller win 8 (tror vista kör liknande med).

Ahh okej! Det sitter i moderkortet. Men bra att veta vart jag kan kolla upp det! Tack för all hjälp

Av Afsky
Skrivet av Karaff:

Om man har jordade uttag till datorn, annars blir det inget bra. Då är det faktiskt en direkt dum och farlig sak då det kan skapas farliga jordströmmar.

Men har svårt o tro att man sätter skärmade uttag i ett rum med ojordad el.

Det allmänna rådet är att undvika skärmade kablar så långt det bara går, de är inte till nytta utan mest besvär i ett hemmanät.

Okay, kan jag se på min sladd om den är skärmad eller inte? Med jordade uttag till datorn menas då alltså att själva "hålet" jag sätter kabeln i är jordat eller själva elkabeln? Spelar det någon roll om man har den i en jordad tjuvkontakt eller är det bara själva kontakten i väggen som spelar roll?
Nu blev det el-lära

Av Afsky
Skrivet av Release:

Om det är det interna nätverkskortet på moderkortet så har moderkortstillverkaren drivrutinerna på sin hemsida, leta bara rätt på ditt mobo i deras lista och klicka på support/downloads så borde du få en lista över aktuella drivrutiner.

Okej tack var det jag funderade över om det var moderkortet eller om det var ett separat nätverkskort. Flera år sen jag byggde ihop datorn med en vän som gjorde det mesta så kom inte ihåg ;D

Av Afsky

Har byggd den "själv", över åren.. vet inte vart jag har skivor osv.. men asså hur vet jag ens vad för drivrutiner jag ska ladda ner? Det är det som är mitt problem.. kan ju inte på måfå leta efter random nätverksdrivrutiner utan att veta vad jag har. Det måste ju finnas nåt sätt att ta reda på det?

Av Afsky

Vilka drivrutiner ska jag ha?

Hej!
Har precis installerat min dator och nu undrar jag hur jag ska veta vilka drivrutiner jag ska ha, eller mer specifikt vilka nätverksdrivrutiner jag ska ha. Som det är nu kommer jag inte ens ut på internet. Har dock tillgång till att ladda ner drivrutinerna till en annan dator och flytta över och ja..
Vet att det finns en del gratisprogram som kan ta reda på vad man behöver och installera det men kan inte få tag i det heller nu i och med att jag inte får något internet. Och jag vet ju inte vad jag har för nätverkskort eller nåt sånt såhär i huvet.. eller är det moderkortet det handlar om? Ähh jag har ingen aning

Mvh nybörjare

Av Afsky
Skrivet av TiasE:

Saxat från kjell.com då jag inte orkar skriva egen förklaring

UTP och FTP är två förkortningar som anger huruvida nätverkskabeln är skärmad eller ej. FTP (Foiled Twisted Pair) har ett lager av folie runt de samlade ledarna för att undvika störningar utifrån. Upplevs problem med elektromagnetiska störningar eller om kabeln ska dras tillsammans med starkströmsledningar är detta ett bra val. För de allra flesta installationer räcker dock UTP (Unshielded Twisted Pair). UTP-kabeln saknar den extra skärmen, vilket gör den enklare att jobba med.

Så bör jag ha skärmad eller oskärmad dådå?

Av Afsky

Mina vägguttag hemma är ojordade. Datorn verkar fungera normalt i alla fall och internet funkar på den nu. Tog på chassit sen och fick inga stötar så..
Men vad är skärmad och oskärmad nätverkskabel? Aldrig hört om nåt sånt, trodde det bara fanns en slags nätverkskabel haha någon som kan förklara lite mer?

Skönt att höra i alla fall att det inte bör ha skadat komponenterna i datorn