Inlägg

Inlägg som Pontuff har skrivit i forumet
Av Pontuff

Får skylla min återkommande närvaro i tråden på att jag är föräldraledig och rullar vagn hela dagarna:

  • Katt åt nätagg - sökte spänning

  • Vad gör datorbyggaren när han saknar sin mamma? Kollar på moderkortet

  • Varför fick IT-teknikern på Arla sparken? Han hade raderat alla filer

.

Av Pontuff

Varför hatade den BDSM-fanatiska routern wi-fi?

Den ville vara trådbunden!

Av Pontuff

Varför är det korsdrag i alla norska hus? Webbläsaren ber dom hela tiden om att öppna ett nytt fönster

Av Pontuff
Skrivet av Trigger:

Kollade du version på bios/uefi?

”Version 2407
2021/08/04 20.16 MBytes
TUF GAMING B550-PLUS BIOS 2407
"Support Windows 11 by default, no settings changes required in the UEFI BIOS.”

Senaste är 2604
https://www.asus.com/se/Motherboards-Components/Motherboards/...

Ja, jag tror det iaf, laddade ned den senaste versionen och gjorde bios flashback för processorn.

Men men, jag är bra nöjd med win 10. Tog en win 11 licens mest för att den var 100 kr billigare och ser ingen nytta än i huvudvärken över att försöka få det att funka så länge som jag kan köra på win 10.

Av Pontuff
Skrivet av jnsson:

Secure Boot behöver inte vara aktiverat. Moderkortet behöver bara stödja Secure Boot.
Har du aktiverat fTPM i biosen? Och UEFI är aktiverat. Kan inte komma på något annat varför den skulle neka dig.

Gav upp och körde win 10 istället, nyckeln funkade även för det.

När jag väl körde pc healthcheck grejen från windows skyllde den mycket väl på UEFI. Hur det är möjligt vet jag dock verkligen ej, har sett videos från asus för exakt det här moderkortet och följt till punkt och pricka men men...

Tack för svar ändå!

Av Pontuff
Skrivet av dlq84:

Jo, det går. Se till att fTPM och Secure boot är aktiverat i BIOS.

Det stämmer, så försök att vara mer informativ.

Gör du en fräsh installation eller har du flyttat disken från en dator till denna? Och får du nåt felmeddelande? "funkar inte" är inte en bra felbeskrivning.

Tack för svaret, menade att win 11 meddelandet inte var så informativt men du har rätt.

- Helt ny disk, den ser ut att må bra enligt bios.
- Kommer till win 11 installationen men efter jag har skrivit in produktnyckel får jag det kortfattade meddelandet; Win 11 går inte att köra på den här datorn, kolla sys req på den här adressen. Och sedan inget mer

Av Pontuff

Win 11 - Sanity check

Hej!

Behöver kolla så att inte jag har gjort någon dunder tabbe här, eller håller på att bli galen. Försöker boota win 11 på nybyggd dator, får det kanske inte så väldigt informativa meddelandet:

Det går inte att köra windows 11 på den här dator - End of story, kolla sys req.

Datorn i fråga:

  • CPU: Ryzen 5600x

  • Moderkort: Asus tuf gaming b550-plus

  • RAM: Corsair DDR4 2x8GB 3200 MHz

  • GPU: GTX 1070

  • Disk: WD BLACK SN850 NVMe SSD M.2 1TB

Klickat i ändringar i bios efter följande med .. tror jag... : https://www.asus.com/uk/support/FAQ/1046215

Fattar verkligen inte vad jag kan göra fel, och ångrar win 11 något så in i ...

Av Pontuff

AMD Wraith stealth

Hej!

Var och köpte en ny processor idag, med 5600X fick jag stock kylaren som jag tänkte köra ett lite tag iaf innan jag byter.

Är kanske lite petig här men;

- Pastan är rund istället för fyrkantig som i allt material och ser inte ut att täcka tillräckligt, sprider den sig verkligen tillräckligt.
- Pastan är offcenter
- Diverese repor och skit...

Har Inet gett mig ett ex som någon har lämnat tillbaka och som har packats om?

https://i.imgur.com/dlwiQSC.jpeg

Bild

Av Pontuff

Jag är inte mycket för det där med telefonsex, men jag gillar allt att sätta på datorn

Av Pontuff

Totalvägrar Instabox, betalar hellre extra för andra alternativ (oftast kostar dock bra mycket bättre alternativ samma).

Grundproblemet som Petter och Adde inte verkar förstå är enkel förväntanssynk, varför ni måste börja kalla folk kränkta när dom framför kritik förstår jag inte - jobbar ni med transport kanske? Känner ni er lite kränkta?

  • Jag undviker instabox som pesten sedan dom tappade bort ett paket. Inte för att paketet tappades bort, utan för att instabox 4 ggr skickar ett sms om att paketet inte kunnat levereras strax efter planerad leveranstid och ber mig omboka 2 dagar senare. Hade de enkelt sagt att de inte visste när det kunde levereras, istället för att om och om igen sätta en förväntan på leverans (samt bett mig på nytt fylla i information) så hade inte det varit något problem överhuvudtaget.

  • Självklart gör instabox helt fel även i det här fallet. Ni kan argumentera er blåa om att man ska svara när dom ringer. Men då ska man självfallet inte ha leverans vid dörren ens som alternativ. Det ända ni argumenterar för är att instabox gör fel som ber kunder att fylla i information som inte spelar någon roll och sätter en förväntan som de inte avser uppfylla

Av Pontuff

Jaha, du menar en värmeavledandetillvalsarmatur?

Av Pontuff
Skrivet av Dreijer:

Vilket fint hus du har.

Tänkte exakt samma sak. Är biltokig men det första som dök upp i huvudet när jag scrollade förbi var, "fan vilket fint hus".

Av Pontuff
Skrivet av Sando:

Fortfarande för stort!

Det skulle vara väldigt trevlig med en Meshify Mini på ca 18-19 liter eller så, eller alternativt en vertikal version med PCI-riser på kanske 15 liter.

Jag förstår inte riktigt varför chassin på 40+ liter kallas "compact" när 95% av användarna inte behöver 7 expansionsplatser och 4st diskar. De flesta använder ju 3 expansionsplatser (som alla tas upp av grafikkortet) och möjligtvis en eller två SSD:n. Allt det får man in, med bra luftflöde, på under 20 liter.

Håller helt med, sitter och väntar på ett nytt Meshify Mini. Lite tråkigt med det ganska dåliga utbudet på matx kort men fattar verkligen inte vad jag ska med ett atx till.

Av Pontuff

Låter ändå rimlig tycker jag. Har haft mitt Rift i 3 år nu, 2 års användning till och sedan aldrig mer är ju en dålig deal men kände ändå att det kommer krävas något häftigare framöver efter att jag spelade Alyx.

Mer seriöst, fan va trött man blir men det verkar ju gå åt det här hållet med allt.

Av Pontuff

SPEKULATION: Kan det vara som så att kartongen ska användas i någon form av "If I fits I sits - cosplay"?

Förstår i så fall att detta kan vara mycket frustrerande, men du kanske kan fråga om närmaste ICA/COOP har någon bananlåda över?

I annat fall så nej, du ska ha en ny liknande vara - du har fått en ny liknande vara.

Av Pontuff

Hoppas att allmänhetens intresse för blizzcon är i paritet med Blizzards intresse för yttrandefrihet.

Av Pontuff
Skrivet av Lutop:

Du missar poängen lite, du som prime spelare med en bra och fin trusfactor kommer aldrig att se röken utav denna fuskaren. Varför? Jo för att han plockas bort utav VAC, VACNet och Overwatch långt innan han når dej.

Missade jag poängen? Du svarar ju på något helt annat än vad jag skrev. Jag säger inget om prime, VAC, VACNet etc.

Det jag säger är att man kan skrota Overwatch, några få kommer säker att kolla på matcher för att de tycker att det är roligt. Den stora majoriteten kommer inte ägna 10 minuter för att rapportera en fuskare när fuskaren på mindre än 10 minuter kan få tag i ett nytt konto.

Av Pontuff
Skrivet av Lutop:

Kriget mot fuskare är i princip vunnet utav valve vid det här laget. Det är just därför de känner att spelet kan vara F2P. Tycker alla som tvunget ska skrika "fusk paradis" ska läsa på vad Valve gjort de senaste åren. Bl.a VACnet, Overwatch, Trustfactor och även VAC is sej som fungerar bra nu för tiden.

Det enda Prime gör nu är att dela upp betalande och F2P spelare. Vilket bara är positivt. Tycker man sej hela tiden ha problem med fuskare så är man förmodligen en riktigt tråkig toxic spelare som har låg Trustfactor.

Ser inte vem som skulle sätta sig med Overwatch och kolla på en match efter det här bara...

Förut fanns det en liten poäng, nu tar det dig lika lång tid att kolla en match i Overwatch som det tar för fuskaren att skapa ett nytt konto.

Av Pontuff

I nästa veckas tråd: Varför köper så många Arla mellanmjölk när du får lika mycket smak och ett roligare paket från Valio.

1. Människor kan tycka att de gör snygga chassin (jag tillhör den gruppen). Enkelt och bra.
2. Det är fullt möjligt att man inte bryr sig så himla mycket. Går säkert att trycka upp massa tester som visar att något annat märke är bättre på något sätt, bryr man sig inte räcker det med good enough

Har ett fractal design mini - det står där det står - det är en dator - duger gott.

Av Pontuff

@Mordekai: Om du funderar på en LTE (och att skaffa Tre bara för det), kolla på batteritiden först. 18 timmar är inte gött men man får iaf ut ca 2 dagar i snitt på något sätt. Har för mig att detta går väldigt väldigt mycket snabbare om man nyttjar någon LTE funktionalitet.