Inlägg

Inlägg som aSparrow har skrivit i forumet
Av aSparrow

Gigabyte och MSI har snabbast boost clock. Asus kylare tror jag nog är effektivast däremot är den störst (2.5 kortplatser?) och kortet tror jag drar mer ström också. Jag vet inget om gigabyte men gillar MSI och asus. Så skulle ta MSI om jag inte var dökär i asus-kylaren typ.

Av aSparrow

Riktigt många som i fler än 6? Formfaktor? Budget?

http://www.inet.se/produkt/1902641/asus-z97-deluxe-atx

Av aSparrow
Skrivet av Francesc:

De båda såg bra ut, luter lite mer åt Benq. Det enda den verkar sakna mot dom andra är USB-hubben och HDMI-utgång. Annars verkar den bättre i den mesta mot Asus:en?

Det hade inte vart fel nej men den ligger 2000kr över budgeten!

Jo den är snäppet vassare. Skillnad också är bildförhållandet (benq 16:10 asus 16:9) om det är något du också väljer mellan

Av aSparrow

Ställer mig vid 60hz ips-gänget. Jag spelar en stor variation både strategi och fps. Jag har aldrig saknat den extra frekvensen på 120hz som många säger är ett måste vid fps. Dock är det väldigt individuellt hur man upplever skillnaden.

Kör du mest strategi med lite fps ibland tror jag du kommer gilla en ips-skärm.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1800940

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=955569

Av aSparrow
Skrivet av Rajat:

Out of Stock på båda

Ah, missade den detaljen. Verkar vara eBay eller liknande som man kan hitta några icke europeiska. Kanske amazon?

Av aSparrow
Skrivet av Protosstrator:

Jag vet inte ifall det är möjligt när man inte får bild?

Står på ASUS hemsida att ditt moderkort kräver en BIOS-uppdatering för att kunna köra 4th gen processorer, vilket är det du har om jag inte läst fel?

Dock går det inte att uppdatera BIOS utan skärm (såvitt jag vet) och då är alternativet att uppdatera BIOS med hjälp av en annan processor och därefter byta till nya processorn.

Av aSparrow
Skrivet av Protosstrator:

Hej alla Sweclockers,

Som rubriken säger datorn startar men jag får ingen bild. När den startar börjar fläktarna snörra och följande lampor lyser, i den tur ordning dem förekommer i texten, sedan släcks dem:
cpu led, dram led, vga led, cpu dram, vga, beep, boot device led (släcks inte)...beep.

[*]Moderkortet är nytt kan inte vara nåt fel på det.

Om moderkortet är nytt så kan det självklart vara fel på det. Om du googlar på ditt problem så finner du att ganska många haft samma problem och fått byta sitt splitnya moderkort tillslut.

Säker på att du kopplat i strömkablarna till moderkortet?
Har du satt i alla distanser på rätt ställe?
Några pinnar på moderkortet som är böjt? Antingen i CPU-sockeln eller någon annanstans?

Du kör på den interna grafiken eller?

Av aSparrow

I och med att du ska både spela och se på film skulle jag rekommendera en IPS-panel. De går inte över 60 Hz men jag kan tycka att 120Hz+ hysterin som kan finnas är lite överdriven ibland. Med en snabbare skärm tappar du färg, vilket är trist om du ska se på film.
Upplösning funkar ju klassikern 1920x1080! Du kan såklart gå upp till en så kallad 4K-upplösning men det kräver mer av datorn och skärmen är dessutom mycket dyrare.

Den här skärmen har fått bra betyg av användare finns garanterat andra som kommer komma med bättre förslag om vad du ska ha för skärm. Hoppas det hjälper dig något!

http://www.inet.se/produkt/2204930/asus-27-mx279h-ips

Av aSparrow

Tänk även på om du justerar en kundvagn: köper du moderkort eller GPU från Asus så bjuder Inet just nu på monteringen.

http://www.inet.se/kampanj/1560/asus-fri-montering-q2

Av aSparrow

Kolla om du kan få ner varvtalet via BIOS?

Så länge du får fläktarna att skapa en stadig ström genom datorn och inte vispa runt det så kan man nog inte ha för många fläktar undantag om du vill ha ner ljudnivå såklart!

Av aSparrow

http://www.wasdkeyboards.com/index.php/products/code-keyboard...
Ser i alla fall två med Clear-switchar! De skickar till Sverige också.

Av aSparrow

Vad ska du göra med din dator?

Av aSparrow

Har du kollat temperaturerna också vad de ligger på när det börjar lagga? Kan vara att processorn blir för varm om du inte lyckats montera kylaren rätt

Av aSparrow

Lyser en grön lampa på moderkortet? Utgår ifrån att nätagget är påslaget och därför ger datorn ström.
Kolla ändå att alla sladdar sitter i som de ska. Även om datorn bara står så kan de glida ur lite av eventuell stöt eller liknande i chassit. Finns ju den där gravitationskraften också.

Av aSparrow

Hur mycket pengar kan du lägga ut? Har du några tusenlappar kan nog folk plocka ihop en vettig dator för dig. Försök även hitta så mycket info du kan om ram, OS osv så folk ser vad som kan återanvändas ska du spela nya spel med ok grafik behöver din dator mer än ett grafikkort skulle jag säga

Av aSparrow
Skrivet av Norielukas:

Tja, som det står i titlen, när jag startar datorn går den igång i 2 sek, startas om och börjar pipa (flera relativt korta pip), vad jag har förstått då kan det vara 3 olika grejer dom är fel: processorn är kass, f-panels sladdarna är felkopplade eller så är et fel på moderkortet.

Tänkte åka till netonnet idag o köpa nytt chassi, ram och nätagg, borde jag köpa nytt moderkort också, om ifall att det är moderkortet jag har köpt det är fel på?

Ps första gången jag bygger själv.

Har du någon ram-sticka inkopplad? Någon lampa som lyser?

Av aSparrow
Skrivet av Meijer:

Ingen videoutgång från moderkortet, och inga fler PCI-e platser. Men hur förklarar du att jag fick bild första uppstarten? Har även gjort samma misstag tidigare utan konsekvenser. Jag skulle sätta i en hdmisladd förövrigt, därför kortet lossnade.

Bara att börja felsöka! ta en kompis grafikkort och testa i din dator och be hen ta ditt grafikkort och köra i sin dator.

Av aSparrow

Glöm inte OS om du behöver!

Annars vet jag att corsairs CX-serie är ifrågasatt av många. Kanske satsa på en annan? Typ denna http://www.inet.se/produkt/6909869/be-quiet-pure-power-l8-730... eller liknande

Av aSparrow
Skrivet av Reflixus:

Hejsan!

Köpte nyligen denna dator från inet:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/6676867/sista-check
(Inet satte ihop den)
Nu vill den inte starta.

Kopplat in den i skärmen via VGA, DVI och HDMI, men får inte upp något på skärmen.
Skärmen fungerar felfritt på min gamla dator, så det är troligtvis inget knas med den.

Fläktar går igång, lamporna lyser, men ingen är hemma.

Jag vet att detta är väldigt lite information att gå på, men all hjälp uppskattas :).

Anyone?:(

Lamporna lyser säger du... vilka lampor?

Av aSparrow
Skrivet av RaijtS:

Nä, har skärmen kopplat till externa grafikkortet.

Går jag in i enhetshanteraren och så kan den inte hitta grafikkortet. Det enda som står är videostyrhenhet(vga-kompatibel)

Låter exakt som att du inte installerat drivrutiner till ditt grafikkort. Gå in på tillverkarens hemsida (googla grafikkortet + drivers) och ladda ner och installera.

Är det ett nvidia kan du alltid ladda ner deras program GeForce Experience. AMD har säkert en motsvarighet också men det har jag ingen koll på.