Inlägg

Inlägg som Phalle har skrivit i forumet
Av Phalle

Jag brukar ta en skål med flingor/müsli med mjölk/filmjölk på vardagarna. På helgerna kan det bli en macka till det eller gröt.

Av Phalle

Tack så mycket CSM101

Av Phalle

Finns det något som kan dämpa heshet? När jag är ute med kompisar, eller som igår på julfest, där de spelar musik så att jag måste prata högre än vanligt tar det inte lång tid (15-20min) innan jag blir jätte hes och tappar rösten helt. Jag har prövat med vanliga halstabletter typ Fishermans Friend och Läkerol som inte hjälper så mycket. Istället får jag sitta helt tyst i 40+min tills halsen är normal igen. Det är inte kul då jag missar flera roliga diskussioner (och framför allt att prata med fina flickor).

Av Phalle

5 personer som vill bo tillsammans i Stockholm

Halloj!

Vi är 5 personer som funderar på att flytta ihop i Stockholms området. 2 av personerna kan bo i samma rum så vad vi letar efter är ett boende med 4 sovrum och vardagsrum. Var kan vi kolla för att hitta stora lägenheter att hyra? Har kollat lite på Hemnet men de jag sett är det byteskrav på.

MVH
Phalle

Av Phalle

Jag pendlar Eskilstuna - Stockholm varje dag. Har blivit försenad 45-60min två gånger de senaste 3 veckorna med SJ. Sen har det varit lite mindre förseningar med några minuter men det är inget större problem. SL har fungerat bra.

Av Phalle

Är utbildad datornätverksingenjör och vill fortsätta på det spåret (letar jobb just nu). Jag vill gärna jobba med planering av IT-infrastrukturer för internationella företag. Någon from av kringresande IT-konsult som företagen ringer när de ska sätta upp ett nytt kontor och vill ha expertis om hur deras nät ska se ut och vilka teknologier som ska användas.

Av Phalle

Är det någon av er som har läst StarWars böckerna? Vill veta om man förstår nått av The Old Republic böckerna utan att ha läst de tidigare.

Av Phalle

Härlig med lite bilbilder Fixade rosten på min Honda Accord -94 i somras, kan säga att jag har gjort roligare saker men det behövde göras.

Hur gjorde du rent i motorrummet?

Av Phalle

Tack tack.

Av Phalle

Teknik, datorspel, några nice ställen där vi kan sitta och snacka skit och ta en öl. Han kommer för att varva ner och chilla lite. Vi tar väl en tur till slottet och gamla stan, förbi sci-fi bokhandeln. Har kollat lite efter nördiga utställningar men hittar bara tekniska muséet, jag har för mig att det fanns nått ställe där de visar upp gamla datorer?

Av Phalle

Stockholm vecka 40

Tjoho!

En polare i Danmark sa idag att han har tråkigt på jobbet och funderar på att åka upp till sthlm nästa vecka, måndag-fredag. Vad finns det att göra där för ett par geeks som är runt 30?
Även fast jag bara bor en timme bort så är jag inte där så ofta och har noll koll på vad som händer i storstaden

Av Phalle

Jag blir alltid trött av att flyga, så jag brukar hitta nån skön stol/soffa och sova medans jag väntar.

Av Phalle
Av Phalle

IFA-mässan i Berlin är om några dagar, får se vad tillverkarna visa upp.

Av Phalle
Av Phalle

Jag söker också något liknande. Nån billig sak jag kan läsa e-books/pdf och slösurfa på. Finns EKEN att köpa i Sverige?

Av Phalle

Tack för alla svar. Har fått en bättre förståelse om hur arbetslivet fungerar.

Skrivet av darkmoon:

Så... hur gick det för honom då?

Väntar på svar. De lyckades timea in en semester...

Intervjun var riktigt jobbig. De satt 4 personer på andra sidan bordet och analyserade sönder mitt personliga brev och CV. Jag hade gjort "misstaget" att bara radat upp mina egenskaper utan att riktigt tänka igenom det, så på intervjun var jag tvungen att motivera alla och berätta när jag fått användning av de i verkliga situationer. Det var inte lätt att komma på sånt on-the-fly.

Att motivera varför de ska anställa mig som nyexaminerad istället för någon som har några års arbetslivserfarenhet är väldigt svårt. Så det är helt klart bättre att ha ett jobb i samma bransch även fast det är enklare/tråkigare/dåligare osv. och sen använda det som erfarenhet när man söker nytt jobb.

Av Phalle

Diskborste! Det är jobbigt när man ska diska första gången och inser att man glömt köpa diskborste

Av Phalle
Skrivet av Twinkie:

vad är det för jobb om man får fråga?

Det första lite tråkigare jobbet är att planera utbyggnad av IP-nätverk. Ett rent teoretiskt jobb, som inte låter sådär jättekul imo.

Det andra är nätverksäkerhetsspecialist som förutom design av nät oxå inkluderar implementation och hantering av säkerhet. Jobbar man hårt på det här jobbet så kan det nog leda till att man är med och diskuterar IT-säkerhet i Sverige. Det första jobbet är det svårt att avancera inom, då måste man söka nytt jobb.

Men som sunnis sa kommer det alltid komma nya jobb och det är bättre att ha ett lite tråkigare jobb än inget alls.
Tack för all info.

Av Phalle

Vänta på bättre jobb eller ta det mindre bra?

Halloj!

Tog examen nu i somras och är i full gång med att söka jobb. Nu har jag dock hamnat i en situation som jag inte vet vad jag ska göra med riktigt.

Under förra månaden sökte jag ett antal jobb. Ett av dem svarade och jag fick komma på en första intervju. Det här är dock ett sånt jobb jag sökte "ifall jag inte får något annat", det passar inte 100% in på min utbildning eller mina kunskaper men jag kan nog klara av det. De verkar intresserade av mig och jag ska på en andra intervju imorgon, fick jag reda på idag.

Dock sökte jag flera andra jobb under helgen som jag hellre skulle vilja jobba med, men de kommer inte höra av sig för ens i slutet av månaden när de fått in alla ansökningar.

Om nu det sämre jobbet säger att de vill ha mig, vad finns det man kan göra i en sådan här situation? Hade ni tagit det bara för att slippa vara arbetslös eller väntat på de bättre jobben med risken att de inte svarar och ni får gå arbetslösa ännu längre?
Just nu är inte pengar något större problem för mig, så den faktorn går att räkna bort, men man vill ju inte gå arbetslös i all evighet.

/P