Inlägg

Inlägg som Phalle har skrivit i forumet
Av Phalle

Snyggt!
Kul att se att någon använder Tellstick, har själv funderat på att göra det. Hur har du monterat brytarna för taklampor? Plockade du bort knapparna i väggen och satte dit Nexa istället?

Av Phalle

Dra nätverkskablar genom hyresrätt

Hej,

Har problemet att datorn inte står där bredbandet kommer in i lägenheten och behöver slåledes dra en (möjligen två) nätverkskablar från ena sidan av vardagsrummet till andra.
Väggarna är betong och tapetserade. Hur får jag till det på snyggast sätt? Har sett att det finns kabelkanaler som man fäster med tejp, men det känns som att tapeten kommer ryckas loss den dagen jag behöver ta bort kanalerna.

Vad har ni för smarta lösningar?

/Ph

Av Phalle

Tack för era svar! Sorc./Sage är nog den som passar mig bäst efter era beskrivningar, men ska även testa Scound./Operative.

Av Phalle

Vilka egenskaper ska min TV ha?

Hej,

Jag är på jakt efter ny TV, men vet inte vad jag ska leta efter. Jag kommer ha den till digitalTV-tittande, Blue Ray film, HTPC med alla dess funktioner, spela nya TV-spel som PS3 och 360, men även äldre NES/SNES. Har tänkt mig 40-46" men vad ska jag den ha för egenskaper för att klara det jag ska använda den till?

/Philip

Av Phalle

Vilken healing klass ska jag välja?

Hej,

Funderar på att ta en healer som sekundär karaktär. I WoW (pre Cataclysm) gillade jag holy priest rätt mycket, då den har både HoT och lite olika healingspells. Finns det någon klass i SWTOR som liknar det?

Av Phalle

Tack ska pröva det.

Av Phalle

Flytta all data till annan hårddisk

Hej,

Använder en Samsung Spinpoint F3 1TB som sekundär disk där jag har program/spel installerade. Disken börjat låta konstigt och den är seg på att svara.
Jag har en annan Samsung på 750GB som jag inte använder och fungerar fint. Kan jag på något magiskt sätt få över all data till den fungerande disken och stoppa in den i datorn utan att system disken/windows märker något?

/Ph

Av Phalle

Lur1: iOS 5
Lur2: Android
Tablet: iOS 5
Stationär1: XP Pro
Stationär2: Win 7 Pro
Laptop1: Win7 Ent
Laptop2: Vista Business
Laptop3: Ubuntu
Server1: Win2003 Std
Server2: Win2008r2

Av Phalle

PKI, Direct Access. SCCM 2012, App-V är väl några av sakerna jag skulle vilja lära mig om jag hade en server.

Av Phalle
Skrivet av HugoH:

Tack for all tips, lutar at HP miiservern. Blir enklast sa. Viituellt funkar inte eftersom jag maste komma at den fran flera olika burkar.

Sa lagger jag val in linux pa den. Tips pa lattadminstrerad dist?

Det finns en ny version av HP servern som heter N40L. Den har snabbare CPU och levereras med mer minne och hårddisk om jag inte missminner mig, dock brukar det inte spela så stor roll då de flesta byter ut de delarna. N36L kommer fasas ut.

Av Phalle

Jag har tänkt skaffa en HP microserver N40L och köra Exsi på den. Den har ju en intern USB-port som ska kunna användas för sånt här. Eftersom jag aldrig testat Exsi måste jag fråga: Vad är bästa sättet att få Esxi 5 till USB?
Går det att skapa en VM på min nuvarande stationära och starta esxi ISO-filen på den och där i från installera den på USB. När installationen är klar kommer den väl fråga efter omstart och istället för att göra det sätter jag USB-stickan i servern? Eller finns det något bättre sätt att göra det här på?

Av Phalle

Just utbildning för hårdvara finns mer eller mindre inte, men det finns ett certifikat som behandlar hårdvara CompTIA A+ http://certification.comptia.org/getCertified/certifications/...

Den kan vara värt att ta om du vill jobba med hårdvara.
Dell, HP m.m har tekniker som åker omkring och felsöker/byter hårdvara i deras utrustning, men tror inte att de behöver någon hög utbildning. Bara man har intesset klarar man sig bra. Större konsultföretag, typ Atea, har tekniker som är ute hos företag hela dagarna och lagar hårdvara. Tror inte att det heller behöver speciell utbildning.

Det kan dock vara bra att ha läst lite elektronik.

Av Phalle

Har du kollat nått på att ta cert hos de andra tillverkarna?

Av Phalle

Grattis thadizzy!

Skrivet av thadizzy:

Ingen annan här som håller på med CCIE antingen på egen hand eller via jobbet?

Det beror på hur man ser det Tog CCENT förra månaden, kör CCNA om ett par veckor. Sen vet jag inte vilket spår jag tar. CCNP R&S läste jag på högskolan så skulle kunna ta det, men Security eller Wireless är mer intressant. CCIE är målet.

Av Phalle

Jobba i Australien

Hej,

Är sugen på att sticka iväg och jobba utomlands, gärna något varmt land och kom på att Australien verkar vara ett härligt land.
Är det någon här som har erfarenhet av det? Har sett att det finns 12mån jobbvisum, antar att det är det man får köra på.
Jag är utbildad ingenjör i datornätverk och jobbar idag som generell IT-konsult, med fokus på onsite-support. Det är något liknande jag vill jobba med. Känner ni till några bra jobbsökarsiter?

Hur är det att bo i Australien? Dyrt?

//Ph

Av Phalle

Extern hårddisk med mönster

Hej.

Lillsyrran vill ha en extern hårddisk i födelsedagspresent, men "inte såndär tråkig enfärgad". Var kan jag hitta diskar som har mönster/figurer?

/Ph

Av Phalle
Skrivet av SunQ:

Hur gick det? Hittade ni någon större lägenhet?

Ne det är riktigt svårt. Vi har mer eller mindre skrotat idén. Två stack iväg utomlands, en tog en studentlya, jag har förhoppningsvis en etta på gång.

Kan rekommendera alla som har minsta lilla tanke på att flytta till Sthlm att ställa sig i bostadskön så fort som möjligt för det här med att leta är inte kul.

Av Phalle

Jag köpte från en lokal butik som har lite finare märken. Det var en Tiger kostym för 4500kr, inte jag som betalade men såhär i efterhand var det slöseri med pengar, gick upp i vikt efteråt så jag har bara använt den en gång.

Av Phalle

Det är nästan mer spännande att vänta på paketet från dustin än klapparna som låg under granen

Av Phalle

Yay, jag hann den här gången. Jag tror helt klart att det är en iPad man får