Inlägg

Inlägg som Vituraz har skrivit i forumet
Av Vituraz
Skrivet av LinusG:

Intressant projekt, jag är själv i fas med att bygga en brygga till sommaren.
Har du några beräkningar på flytkraften på cellplasten?
Vet själv inte riktigt vad jag skall använda för nått för att skapa flytkraften, men håller med om just den biten att pontonerna blir alldeles för kostsamt att använda, samt även att plastfat blir lite för höga.

Flytförmågan blir volymen av det undanträngda vattnet * densiteten av vattnet*jordens tyngdacceleration, så om du har 200 liters fat som ligger till hälften under ytan blir det ca 100kg-vikten av fatet i flytförmåga. Om hela fatet är under vatten klarar det strax under 200kg. Tror att jag personligen inte hade vågat bygga pontoner med bara byggplast som mekaniskt skydd, men det är väl stenigare och blåsigare där jag är uppväxt, men om man sticker hål med en fiskekrok blir det ju också förstört.. Hur som helst tycker jag TS brygga ser ut att bli jättefin

Av Vituraz

Vad har du för lärare egentligen, och vad läser du för utbildning/kurs? En 15A motor kan, eller framförallt får normalt aldrig direktstartas, startströmmen blir kring 100A. Det ska inte vara så märkströmmen är 1,5A? Sen är nog förimpedansen 0,3 ohm (300 mohm), och den tar du i hänsyn till att säkringen du väljer ska lösa tillräckligt fort (0,4s på gruppledning). Strömkurva: http://www.ifoelectric.com/eng/pdf/Ifo_D-sak_TD.pdf. Så du får räkna ut kortslutningsströmmen du får med ledningen du väljer och med förimpedansen du har. Z_kortslutn. = impedansen för kablarna du har efter förimpedansen till din last (kanske bara din EKKJ), och tillbaka till jordpunkten. Skulle nu förimpedansen vara 300 ohm skulle din säkring aldrig lösa, eftersom kortslutningsströmmen blir max 230/300 =0,76A.

Av Vituraz
Skrivet av Prokie:

@loevet: Tack för svaret. Blev sugen på Moto G8 Power nu så får väl vänta på att den släpps innan jag bestämmer mig. Kan ju vara så att Samsung 10e kanske går ned i pris nu när samsung släpper nästa galaxy modeller ikväll. Det som är trevligt med den är att den är lite mindre på 5.8 tum.

Eftersom du är intresserad av s10e kanske Xiaomi Mi 9 SE kan vara ett alternativ, verkar vara lite bättre batteritid på den, och liknande storlek. https://youtu.be/MPu_w0-G54Q
Är själv sugen på en, och är inte sugen på en gigantisk telefon, som tyvärr de flesta billigare telefoner med bra specifikationer är..

Av Vituraz
Skrivet av Mocka:

Är det inte väldigt svårsålda med tanke på hur miljöfarliga de är?
Gissningsvis är det väl bäst att pensionera den på tippen?

Absolut, men som jag sa så finns det alltid folk med trasiga motorer som inte har råd att köpa nytt

Av Vituraz

Nånstans mellan 12 och 20 tusen är väl rimligt, finns alltid folk med trasiga motorer som inte har råd med en ny. Tycker du hade imponerande bränsleförbrukning i marschfart dock, men båten kanske är lättdriven enormt lyft att köra med 4-takt förövrigt!

Av Vituraz

Tycker "hemliga svenska rum" med Melker Becker är väldigt intressant, finns några avsnitt på Youtube

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vituraz
Skrivet av muli:

Pratade med Telia, dem föreslog en tekniker och han kostar 1k-4k. Löjligt dyrt.

Kan det möjligen vara en sån här som passar? Bud på att prova. Tänker insidan ser kvadratisk ut och 12x8cm vilket innebär att locket är 8x8cm på inre delen. Hittar ingen riktig manual tyvärr.

https://www.dustinhome.se/product/5011074378/3-port-keystone-...

Skickades från m.sweclockers.com

Haha du var bättre än mig på leta, men en sån är det du kanske måste klippa upp lite i baksidan för att slippa koppla lös något från själva keystonekontakten (den svarta), och då är det ingen risk att göra fel, eftersom du inte kopplar något, men om du skulle behöva koppla lös kan vi instruera!

Av Vituraz
Skrivet av muli:

Glömt lägga till bilden.

https://imgur.com/FPNUMRw.jpg

Skickades från m.sweclockers.com

Ja verkar vara keystone, du kan köpa en uttagsbox, göra ett hål i baksidan av den och trä i kontakten, så slipper du koppla lös den och riskera att göra fel. Hittade tyvärr ingen med 3 portar som din, så det blir ju lite mindre än den du hade, men det kanske inte gör något? 4-portars fanns dock också.

Av Vituraz

Rör inte fibern så du tar sönder den, och som sagt så ska det vara en medieomvandlare där, så ta kontakt med nätägaren, och säg att den saknas.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vituraz
Skrivet av muli:

Har försökt länka, men gör det nedan igen. Har försökt kolla lite överallt, feels bad att dem tappat bort den.

Kommer här nedan. Den är 8x8 cm, lite störigt att dem förstört det.
https://i.imgur.com/yaSpLTK.jpg

Jo jag såg bilden tidigare också, men om du tar en så man ser rätt mot själva kontakten

Av Vituraz
Skrivet av Captain_Howdy82:

Exakt. Men. Tänker göra ett billigare försök att prova säkring först.
Om man tittar på bilder på glassäkringar, så har de en jämn tunn tråd från kant till kant.
Den jag har. Har en liten liten bulle närmare mitten. Tänker om den smält lite eller så. Så att i kväll kan jag definitivt se om det blir någon skillnad, eller om historien är längre än så.

Skickades från m.sweclockers.com

Köp dig en multimeter (bra till massor, och även fortsatt felsökning), och mät om du har någon resistans på säkringen. Tror dock inte den är trasig, de ser ut såhär ibland.

Av Vituraz
Skrivet av muli:

Kul, inte hunnit montera dem men kablarna är dragna iaf.

Har stött på ett problem, byggarna har lyckats slarva bort locket till fibern trots jag bad dem att inte röra Något som hade med fiber att göra.

Den är 8x8cm, vet någon var jag kan köpa det eller måste jag ringa Telia o be om en ny?

https://photos.app.goo.gl/ox5Wn2eArtbqqWLk8.jpg

Skickades från m.sweclockers.com

Precis som @mrqaffe sa så är det bara ett vanligt rj45-uttag. Kan du ta en bild så man ser rakt mot själva uttaget (från hållet man stoppar i patchkabeln) så man kan se om det är keystone eller ej?

Av Vituraz
Skrivet av DuckMuck:

Det spelar roll, om du kör A i uttagen och sedan använder en B kabel blir det pannkaka. Håll dig till B, det spelar roll. F.ö går kjells solida kabel cat6 utmärkt att skarva på rj45 kontakter på. Jag har dragit ca 300m rj45 i mitt hus och jag tycker kjell solida är lättare att få till med rj45 kontakter än den mjuka.

Investera i ett ok rj45 testverktyg också. Du vill inte felsöka och råka ut för suspekta nätverksfel pga dåliga kablar/uttag.

Han menar att det inte spelar någon roll om man gör samma i bägge ändar. Datorn och routern bryr sig inte om vilken ordning det är kopplat, bara det är lika i båda ändar. Sen är det ingen seriös installation med annat än någon form av uttag i bägge ändar.

Av Vituraz
Skrivet av mrqaffe:

Men det beteendet är i alla fall konsekvent vilket inte gäller när man kör med odubbade vinterdäck på sommaren, de har ofta fruktansvärt lömska egenskaper för de känns ok tills de pressas typ när man behöver bromsa hårt eller göra en undanmanöver, då byter de egenskaper totalt och överraskar föraren.
Det borde vara hårdare straff på att köra med så kallade åretruntdäck på sommaren än att köra med sommardäck på vintern för de ger verkligen fruktansvärt opålitliga varierande egenskaper.

Om man kör på sommardäck och det är "vinter" med asfalt där man åker iväg, och kommer till en isig kurva åker man rätt ner i diket. Aja hursomhelst, här där jag bor bör man ha vinterdäck från 1 oktober till typ 1 maj, men det skiljer ju en hel del mot södra Sverige. Rätt däck till rätt säsong oavsett är vi då överens om

Av Vituraz
Skrivet av mrqaffe:

Många struntar fullständigt i vilka däck de kör på eller verkar tro att de har likvärdiga egenskaper, det finns ju tom de som är så extremt dumma att de kör på vinterdäck på sommaren, det är nått som verkligen borde förbjudas för det är ofta värre än att ha sommardäck på vintern.
Hade också gärna sett mycket fler trafikpoliser och straff som känns.

Fast sommardäck i vinterväglag är ju totalt okörbart, absolut dåligt grepp med vinterdäck på sommaren, men det går ju iallafall bromsa hyfsat normalt. Sommardäck på snö går ju inte alls kontrollera.

ONT: Jag tycker det är trist att folk kör på dåliga däck (och att biltillverkare väljer dåliga däck), är det något man inte ska chansa med på en bil är det ju däcken och bromsarna.

Av Vituraz
Skrivet av Asterion:

Om det är endast batteriet i procent som du använder mjukvaran till så har du tyvärr inte lirat tillräckligt med spel på högre nivå för att förstå fördelen med bra programvara. En office-mus skulle duga lika bra.

Det är enkelt att vara Silver i CS:GO för där kan man till och med lira med en 100 kronors mus från Lidl utan problem.

En casual gamer skulle aldrig ens märka skillnaden.

Samma sak som med folk som påstår att 60 Hz skärmar duger lika bra.

Har du något exempel på att proffsspelare använder macros på musen? Jag tror faktiskt inte dom använder det, och att dom inte får det heller, för exempelvis helt auto jump-smokes är ju inte tillåtna.

Av Vituraz

Typ detta kit så har du så du klarar dig länge, och det är väldigt prisvärt. Fanns med 5ah batterier också för lite mer pengar.
Bosch paket

Ett alternativ är att köpa en fin borrskruvdragare och en nätdriven borrhammare, om man inte har stora krav på att springa runt med den snabbt, eller borrskruvdragare med batterier + naken borrhammare av samma märke.

Bosch, Dewalt, Makita, Hikoki/Hitachi, Milwaukee, Festool är alla riktigt bra.

Av Vituraz
Skrivet av Ronja_Hood:

En cat6 utomhuskabel UTP med andra ord låter som vägen framåt. Kabeln kommer löpa på vind 10m innan den dras ut

Skickades från m.sweclockers.com

Japp, det är det du ska köra på!

Av Vituraz

Zoom används på många universitet, tycker det är smidigt. Ingen koll dock på vad det kostar. Inspelade föreläsningar tror jag man måste lägga någon annanstans dock.

Av Vituraz

I inställningar borde det väl finnas ljudinställningar där du kan justera mediavolymen?