Inlägg

Inlägg som DesignatedPsycho har skrivit i forumet
Av DesignatedPsycho
Skrivet av thexps:

Ja jag har läst, men förstår inte hur de ska fungera när man digital TV genom bredbandet. Jag har inga kort, min digital box kan jag inte heller sätta in ett kort i.
Du får gärna förtydliga hur jag ska göra då jag inte får ihop det riktigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Oj, förlåt om jag lät otrevlig. Trodde att man kunde stoppa in ett kort i boxen ändå. Men då vet iallafall inte jag hur man gör. Har du provat att googla om det?

Av DesignatedPsycho
Skrivet av thexps:

Jag har inga kort, jag får min digital tv genom nätverket

Det är ju därför jag rekommendera det till dig, har du ens läst på sidan? Du sa ju att du har digitalbox, ja då är det att bara lägga in ett kort i en box och fixa med routern så man kan dela kanalerna till de andra korten.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av thexps:

Okej, låter lite för enkelt dock. Om man vill ha "tvillingkort" från Telia så kostar det extra, ganska mycket. Så är de verkligen så enkelt att bara köpa en extra intendo box samt digitalbox? Har du testat?

Skrivet av MrMunchy:

Denna tråd snor jag!
Jag sitter på en Thomson TG789vn och vill dela upp min signal utan tvillingkort. Hur gör jag?

Jag rekommenderar er båda att köpa det här paketet:

http://cardsplitter.se/shop/index.php?route=product/product&p...

Skulle jag gjort om jag var i era skor.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Ottoguy:

Jag kommer förmodligen att byta moderkort inom ett år, och OEM-licenser är väl bundna till moderkortet?

Jag har ingen aning faktiskt men det går nog att googla. Men jag skulle gissa att det går för jag installerade en OEM på en dator sen bytte jag OS på den till en annan och det funkar. Men om du inte vill chansa så finns det retail-versionen.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Ottoguy:

Det här är nog för bra för att vara sant, vem skulle sälja en ny Windows 7 bara för att sälja den direkt efter?

EDIT: Den här är förmodligen också för bra för att vara sant?

Ja, de är nog troligen för bra för att vara sant. Man skulle inte sälja en Ultimate för så där lite. Det där går jag iallafall inte på igen, efter det har jag bara köpt OEM. Det rekommenderar jag till dig, de är billiga och bra.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av mrqaffe:

De har tydligen ändrat sig där, för nått år sedan accepterade de inga returer med öppnade förpackningar överhuvudtaget.

Du har rätt, så var det i början men det är ändrat nu. Säkert pga konkurrensen mellan de och elgiganten.

Skrivet av mfm:

Nyskick är väl hur det ser ut när en kund får en ny vara. Skulle du acceptera en ny vara som var öppnad och körd några timmar?

Har jag sagt min åsikti om det ens? Nej, jag skrev bara hur det ser ut, med information från deras sida. Herregud, liksom tare lite lugnt. Om du inte gillar det köp inte från företag som har såna återköpsregler. För att svara på din fråga: Jag skulle bara acceptera det om jag ser att det inte varit öppnat. Jag har en gång köpt en produkt som tydligen varit öppnad och den lämnade jag tillbaka.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av mrqaffe:

Om en vara är köpt i fysisk butik så bestämmer butiken villkoren för öppet köp, "väsentligt oförändrat skick" gäller bara vid distanshandel där öppet köp regleras i lagen, det finns inget lagstöd vid köp i butik, då är det avtal som gäller och tex MediaMarkt tillåter inte att man öppnar förpackningar överhuvudtaget.

"Du har alltid 30 dagars öppet köp hos oss på Media Markt. Förutsättningen är att du har kvar ditt originalkvitto och att produkten & dess förpackning är i nyskick. När du handlar i vår Webb-shop räknar vi 30 dagar från den dag du tog emot din produkt."
http://www.mediamarkt.se/mcs/shop/handlahososs.html

MediaMarkt tillåter att man öppnar förpackningarna för att prova. Och även Elgiganten.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Ottoguy:

Kan man installera windows 7 på en dator, uppgradera den datorn till Windows 8 och sen använda Windows 7-skivan för att installera Win7 på en annan dator?
Jag vill veta då jag ska köpa Windows 7, och det är billigare begagnat och ska kolla om det är lagligt och om det funkar.

(Jag pratar inte om en OEM-licens/skiva/nyckel)

Jag skulle inte rekommendera dig att köpa ett begagnat windows. Har gjort det själv och då vart man lurad. Såg en annons på blocket, det var en windows ultimate skiva för bara 600kr.

"Det är för billigt för att vara sant!" tänkte jag och tydligen var det det också för tre månader efter så stod det att det var fejkat. Men nu är det fixat för jag kontaktade Microsoft och de skicka mig en riktig Ultimate skiva.
Det kanske inte händer så för dig men man vet aldrig så jag skulle inte rekommendera det även om det löste sig till slut.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Kent:

Var absolut menat som något påhopp heller.
Många tror att man ska ha väldigt kraftiga nätagg. både pga. dessa kalkylatorer men även tillverkarnas rekommendationer. Man ser ofta att en (grafikkorts)tillverkare rekommenderar 500-600w för ett mellanklasskort. Detta gör dom pga. dom vill garantera att allt fungerar som det ska, dom kan ju inte veta om man sitter med ett strömhungrande, överklockat 2011 system, och därför tar dom gärna i lite extra.

Även när man läser test av olika system kan man inte bara acceptera alla siffror. Tex. mäter sweclockers testlabb vid väggen vilket gör att man bör dra av ca 10% pga. nätaggets effektivitet. Alla nätagg tappar ju en del watt, hur mycket beror på klassificeringen (80+ bronze, silver, gold, plat).

Hur som helst, välkommen till sweclockers!.

Jag tog det inte som ett påhopp heller, så det är ingen fara. Tyckte bara att jag kanske behövde vara lite klarare. Jag har också tänkt att de överdriver med siffrorna, man får väl använda lite common sense, eller sweclockers!

Tackar tackar! Väldigt bra sida och väldigt informativ. Jag har lärt mig så mycket nytt på så kort tid och det gillar jag!😃

Skrivet av anon186265:

haha det var jag !!

Haha jag vet, var lite ironisk där.😉

Av DesignatedPsycho
Citat:

Dessa kalkylatorer räknar oftast helt åt helvete fel. Kanske har nåt att göra med att tillverkaren gärna vill sälja dyra nätdelar.....

Jag tipsade om den länken pga att jag är ganska ny inom datorbyggarvärlden och kan inte så mycket om watt till nätaggregat. Tänkte att TS kanske var i samma situation så då fick han lite hjälp även om det kanske inte alls hjälpte.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av anon186265:

Yes! och fin profilbild

Jepp, den är fin men jag såg att någon annan här hade samma bild förra veckan. Konstigt, när det står i reglerna att man ska ha sitt eget unika. Men men...

Av DesignatedPsycho

Prova den här sidan:

http://www.enermax.outervision.com/index.jsp

Själv skulle jag gå efter rekommendationen men det är inte alla som gör det.

Av DesignatedPsycho

Det är bara googla portable raspberry pi. Enkelt!

Av DesignatedPsycho

Världens tråkigaste: Inteno_39😄 Vet inte hur man byter, får väl kolla upp det snart. Påhittiga namn! Där fick man ett gott skratt.

Av DesignatedPsycho

Den här tråden ska man ha koll på😀 Snygga bilder ni lagt upp!!!

Av DesignatedPsycho

Trasigt?

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Charlesoscar:

verkar som grafikkortet var defekt, funkade nämligen inte i min kompis data heller...

ska ja vända mig till SAPPHIRE eller pixmania där ja köpte de?

Man vänder sig till där man köpte det, så till pixmania då.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Charlesoscar:

Hur tar ja bort gammla drivers då? När jag är inne i enhetshanteraren så finns bara de innbyggda kortet där ;o

Har du provat att installera drivrutinerna för det nya graffikkortet med dvd du fick med den?

Satte ett grafikkort på ett moderkort som inte hade det förut. Det funkade inte så då installerade jag drivrutinerna från dvdn och uppdaterade också genom windows update, och då funkade dte äntligen.

Av DesignatedPsycho

Prova att installera de nya drivrutinerna.

Av DesignatedPsycho

Var kopplar du in skärmkabeln? I moderkortet eller grafikkortet?