Inlägg

Inlägg som DesignatedPsycho har skrivit i forumet
Av DesignatedPsycho
Skrivet av Area52:

A, men dom syftar väl på att det inte går att styra båda två i just BIOS? Annars tänkte jag om denna var bättre http://www.inet.se/produkt/8906279/adapter-1x-cpu-2x-flaktar-...

Du får nog pröva dig fram, börja med den du länkade först. Den var billig så då förlorar du inte så mycket pengar om det visar sig att det inte fungerar.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Area52:

Tja
Skaffade nyligen en http://www.inet.se/produkt/6308263/zalman-fan-mate-2-varvtals... till min bakre chassi-fläkt, den är kopplad direkt till moderkortet och funkar bra att ställa in hastigheten med. Köpte sen en till front-fläkten, men kopplade den genom fläktregulatorn till Nätagg eftersom M-kortet bara har ett uttag för system-fläkt. Märker ingen skillnad när jag använder regulatorn, så jag undrar om det skulle hjälpa om jag skaffade en http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkom... så att jag kan koppla in båda fläktarna till Moderkortet?

Du kan ju då koppla in båda fläktarna i moderkortet med den produkten. Men som det står i texten så kommer bara en att gå att styra, så det känns ju lite onödigt. Det går inte att styra varven på fläkten när den är inkopplad till nätaggregatet, bara när den är inkopplad till moderkortet.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av kimpanen:

Ok, ska bara bestämma mig för vad jag ska ha för chassi först.. itx eller matx, vill ju ha den så liten som möjigt så lutar åt mini itx (fractal node 304).. så länge den är tyst.

Om du vill ha den så liten som möjligt så är ju m-itx att föredra. Node'n får ju även plats med många hårddiskar, den är även ganska stilren. Men om den är tyst vet jag inte, har läst både och.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Bobiri:

Behöver egentligen ett budgetkort då jag för tillfället studerar och har en väldig låg månadsinkomst. Skulle det inte funka ordentligt? Och vilket kort skulle u rekommendera?

Varför väljer du inte bara en intelprocessor utan ett K? Det blir billigare och de är lika dugliga förutom att du då inte kan överklocka.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av infiniteescape:

Så kort och gott borde denna funka till mitt grafikkort? http://http://www.inet.se/produkt/53...ero-xtreme-iii
7970 har ju utgått från alla butiker vad jag såg :/

Den borde funka men du kanske borde jämföra med ditt grafikkort och chassi först. Det gick tydligen inte att ha den om strömkontakten på grafikkortet stod upp. Kylaren ska även vara väldigt lång, längre än grafikkortet.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av JonLanden:

Hejsan hade tänkt bygga en egen dator och funderar lite på vilket moderkort jag ska köpa. Det som jag har klart för mig är att jag skall ha 1150 socket och att det ska vi mATX format.

Nu till frågan, har hittat två stycken som alternativ, vilken av dem är bäst och vilket ska jag köpa? Kom gärna med egna förslag. Prisklassen på datorn är endast 8000kr så max 1000kr för moderkortet.

Det första moderkortet fick jag tipsat: https://www.inet.se/produkt/1902424/asrock-z87m-pro4-matx

Och det andra som jag valde mest för att jag tyckte det var förjäkla snyggt (dumt o köpa ett moderkort bara för att det är snyggt mest därför jag frågar): http://www.inet.se/produkt/1902557/msi-h87m-g43-matx

Skillnader? Vad ska man köpa?

Tacksam för svar.

Ta ditt andra förslag, MSI. De är ungefär lika bra, men den är billigare och den var ju snyggare också. Det du måste tänka på bara är att det inte går att överklocka med det moderkortet, så om det är något du har i tankarna så borde du ta det första förslaget Asrock.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av 1kolli:

Fan, det var ju tråkigt att det blev såhär. På mitt moderkort så sitter CPUn lite högre upp så man även kan få i grafikkortet, detta borde jag tänkt på när jag rekommenderade kylaren till dig, sorry
Som tur är så gäller ju distansköpslagen så du har två veckor på dig att lämna tillbaka kylaren och få pengarna tillbaka.

När det gäller 120 rad i 140 fläktplats så borde det väl funka om du har en sådan adapter, vet ej vart man får tag på dessa men vet att dom finns. Har sett 80-120 och 120-140.

Ingen fara, jag gör ju allt på min egen risk. Men imorgon ska jag prova och sätta på nästa kylare som jag har köpt, Scythe Kozuti. Hoppas den blir bra, jag skriver här hur det gick sen och hur ljudnivån är.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Freeeman:

Efter åtskilliga timmar har jag äntligen fått ihop ett komplett förslag på min nya HTPC..

Jag har tänkt bygga den i Streacoms FC8-evo chassi då jag vill prova på en helt passiv lösning. Det känns som att jag har argument och anledningar till alla valen av hårdvarukomponenter men det är ju så lätt att missa något uppenbart när man är inne i sina egna tankesätt, så jag tänkte be er om hjälp att ta en snabb titt på min setup och kanske ge lite feedback.

http://www.prisjakt....=2428950&view=b

Några kommentarer:

- Jag har medvetet uteslutit optisk läsare för jag tänker testa köra utan. Det är så oerhört sällan jag använder skivor. Vi får se hur det går. Det är ju enkelt komplettera med senare.

-FireWire kortet tänker jag använda för att kunna koppla in mitt tv-kort (FireDTV).

-Lagringsdisk har jag redan sedan tidigare. Det är en 1 tb 7200 rpm som jag tänker sätta i chassiet tillsammans med SSDn.

Länken funkar inte...

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Johnny_M93:

Awesome, Tackar!

Jasså, vart lite förvirrad när det var 6 + 2.. ska jag använda 6 eller lägga på 2 också så det blir 8 ?

Så ska du göra för den ena ingången, för den andra som måste du också ha en 6-pinskontakt. Då kommer grafikkortet få tillräckligt med ström.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Ignostic:

Nja, nästa flytt ska nog bli bra Har inte haft igång den länge nog för att ha en åsikt om kylaren tyvärr.

Ok, ingen fara. Lycka till med nästa flytt!!

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Robintrygg:

På cdon med?

Den finns på Cdon för samma pris och om du går in på den här länken så hittar du en kod för att få det fraktfritt!

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Ignostic:

Ah, det som hände var att hela min livssituation ändrades, flytt mm.
Just nu har jag inte längre behovet av en htpc och funderar snarare på att köra den som filserver i ett annat chassi...fast jag ska snart flytta igen
HTPC behovet kanske dyker upp igen men prylarna får nog bo kvar i sin låda tills efter flytten tyvärr.

Åh, det låter tråkigt Du får fortsätta med loggen om du fortsätter med bygget. Hur är cpu-kylaren förresten?...om du hunnit prova den.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Johnny_M93:

försöker lista ut hur själva racket ska sitta där korten ska vara, verkar vara för stort men jag gör troligen fel :<

Menar du pcie-platserna på chassits baksida? För grafikkortet då, eller?

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Johnny_M93:

Hallå!

Jag behöver som titeln säger hjälp med att installera min dator som jag fick i delar idag. har inte kommit så jätte långt och behöver en hjälpande hand :/
skriv här eller lägg till mig på Skype @ johnny.martinsson1

Tack på förhand!

För att vi ska kunna hjäla dig måste du berätta hur långt du har kommit, annars blir det lite svårt.

Av DesignatedPsycho

Jag vill se mer!! När kommer nästa uppdatering?

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Ignostic:

senaste uppdateringen.

Vad hände? Jag vill se mer.

Av DesignatedPsycho

Det gick inte bra:(, först så var minnet för högt så då var jag tvungen att åka och köpa ett lågprofilsminne. Sen när det sitter på och även kylaren så märker jag att jag inte får på grafikkortet. Jag provar att vända kylaren åt alla håll men det är omöjligt att få på grafikkortet. Så det visar sig att den kylaren är för stor, nu sitter jag med en CPU-kylare och ett ramminne över som jag inte har någon användning för.

Någon som vet om man kan ha en 120 mm vattenkylare på en 140 mm fläktplats? Tänker då på mitt andrahandsval: Cooler Master Seidon 120m. Man kanske kan använda den här som sickhouse länkade förut?

Av DesignatedPsycho
Skrivet av RealizeGG:

Haha heter olof i mellan namn så kallas det vet inte riktigt varför^^

tack för alla svar.
Blir nog att såga ur hålen för fläkten sen på med ett fläktgaller eller liknande.
är inte säker på hur jag ska lacka den än blir nog att öva på nå skräp chassi eller liknande:)

Det var det jag misstänkte, annars hade det varit lite konstigt😜

Det enda moddande jag har gjort var att sprejmåla en svart sidoplåt till vit, och det gick inte bra kan jag säga, var lite för otålig.😊

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Petttsson:

Näe, den är tystare än originalkylaren och låter inte mycket alls tycker jag. Dock har jag en oklockad 3570K, om man börjar klocka så kanske något "värre" behövs

Ok det låter bra, ska ha den i åtanke. Ska precis gå och hämta kylaren på ICA så får se hur det går. Checkar in senare och säger hur det gick.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av infiniteescape:

Testat, och det kommer inte upp något förutom denna tråd, du kanske kan skicka någon länk?

Tråden spårar ut lite, men självklart har jag kollat upp hur man gör det ordentligt. Hade ju inte direkt haft mitt system inkopplat med ström medans jag skruvar. Och självklart så vet jag ju att jag gör det på egen risk, men om man är logisk och försiktig så ska det inte vara några problem, finns somsagt flera guider om hur man gör det in i minsta detalj.
Tack Tobblish, ska testa msi afterburner för att se om det hjälper något, annars får jag helt enkelt byta fläkt.
Men skulle ni säga att en noctua fläkt som snurrar med 1300-1500 rpm skulle göra jobbet? Eller måste jag ha en på 1800 för samma kylningsförmåga?

Jag kan säga dig att det här tog enormt lång tid att hitta och var nästan omöjligt. Här hittar du att kylaren på 7970 är kompatibel med 7950-kortet. Här hittar du kylare till 7970. Som i princip är den här. Jag fattar inte varför det finns så få kylare till 7900-serien, nästan inga är det.

Tycker också det spåra ur lite om nätaggs delen, så har det inte blivit i andra trådar. Jag har ingen erfarenhet av att pilla i nätaggregat så jag kan inte ge dig fler tips än att kolla vad som skrivits i andra trådar.