Inlägg

Inlägg som DesignatedPsycho har skrivit i forumet
Av DesignatedPsycho
Skrivet av Haiwa:

Hej.

Mitt simkort till mitt befintliga nummer har gått sönder. Imorgon tänkte jag gå och skaffa ett tillfälligt nummer, sånt där "startpaket" för några kronor.
Finns det någon möjlighet att jag kan vidarebefordra alla som ringer till mitt gamla nummer, till mitt nya på något vis? (Tills jag fått nytt simkort med mitt gamla nummer)

Jag har Tele2/Comviq

Annars kan du ju gå till en av deras butiker och be om ett nytt sim-kort. Har jag gjort förut när jag hade Telenor och det gick hur bra som helst.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av GreenSoap:

Om du vill rengöra PCBn på t.ex. grafikkortet, dra fram ett par tops och gnid på den bara
Tryckluft på burk finns att köpa på Kjell & Company.
Dammsug inte.

Skrivet av Sweets589:

Fastnar inte bomullen på PCBn då?

Det där har jag provat och varenda gång fastnar det massor med bomull från topsen. Jag tar gärna emot några andra förslag för att göra rent PCBen.

Av DesignatedPsycho

Verkar som jag blir den enda som slår ett slag för Tyfon. Har aldrig haft problem med dem, varken med internet eller kundtjänst. Har haft de både när jag bodde hemma och nu när jag flyttat, så de rekommenderar jag.

Av DesignatedPsycho

Tycker de där chassina är gräsligt fula. Öppet är helt onödigt att ha och det kommer bara in damm som tär på komponenterna snabbare än om det inte hade varit öppet. Alla tre är lika stora, varför är de det? De är inte ett dugg stilrena, jättefula är de. Jag hittar faktiskt inget positivt med dem.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av anon229945:

http://imgur.com/a/iSzXi

Sådär tog med skoldatorn så blev inte jätte bra bild men det får duga

Du måste ta ur de två tumskruvarna på baksidan för den sidan du vill ha loss och sen dra i handtaget.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av murzoo:

Beror nog helt på arbetsgivare och ålder. Jag har inte fyllt 25 än och lyfter 35-40000 i månaden(före skatt). Lite olika, beror på övertid etc.

Lite nyfiken bara, vad heter ditt yrke?

Av DesignatedPsycho
Skrivet av danneee:

Jo, det verkar som lite delade meningar om det blir bättre eller ej.
Kommer i vilket fall behöva byta kyllastfartyg på grafikkortet så jag får nog öppna lådan och kolla om det finns plats iaf.

Ja det kan man ju göra och kanske även byta fläktarna. Det brukar vara de som är bovarna.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av danneee:

Funderar på att köpa djuddämpningsfoam att ha på insidan av mitt node 304 för att få den lite tystare. Någon som har koll om det kommer att göra nån direkt skillnad och är värt besväret?

Du kan ju alltid prova, de är inte svindyra så. Det är lite dyrare att byta komponenterna.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av gaminggirl:

Håller med fullständigt

Gamecube och NES

Mina favoriter var alla supermariospel ååh vad jag saknar dem

Av DesignatedPsycho

Nintendo Gamecube och NES plus länken fungerar inte

Av DesignatedPsycho
Skrivet av patronfromsweden:

Oj vad dum jag känner mig nu, tack för svaret hahaha..

Ingen fara 😀

Av DesignatedPsycho
Skrivet av patronfromsweden:

Passar t.ex ett nätagg med formfaktor ATX med ett Mini-ITX chassi?
Tänkte på dessa: Fractal Design Integra R2 750W 80+ Bronze & Corsair Obsidian 250D Svart

Tack för svar

Det står i texten att den klarar av en ATX-nätdel så det borde inte vara några problem.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Tozzi:

Detta är nog bästa routern för pengarna, LITE över 500kr, men jag lovar, det är det värt!

Kolla om Mediamarkt kan köra prisgaranti mot Datorfixarna.com då de har fysisk butik, blir under 500kr då.

Vilken router är det du pratar om?

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Evolved:

På grund av att man behöver adaptrar till HDMI och RJ45.

De adaptrarna kan väl inte kosta så mycket jämfört med 16000 spänn. Är det möjligt att lämna tillbaka datorn?

Av DesignatedPsycho
Skrivet av Evolved:

Jag köpte den värsta asus för 16000, den som ser ut som en macbook air. Den är bland den mest högljudda datorn jag haft. i de recensioner och omdömen jag läste så sas det att den var motsvarighet till macbook air i windowsväg och att den skulle vara nästintill knäpptyst. Ren lögn, den ger ifrån sig skrapande och vinande ljud direkt vid start. Och vi ska inte tala om hög belastning. Till er som letar efter tysta datorer, köp inte asus!

Någon som vet om det hänt något på den fläktlösa dator fronten det senaste halvåret?

Om du ändå hade tänkt lägga ut 16 000 kr varför köpte du inte bara en Macbook Air med Windows istället? Då hade du fått det du ville ha.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av RoughRamblin:

Den ska vara ur bokad om man vill kunna justera sina ikoner manuellt på skrivbordet.

Ja just det! Det var jag som läste fel, trodde du skrev att den ska vara i bockad men självklart ska den inte vara det.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av demon_speed:

"Auto arrange icons"

Av DesignatedPsycho
Skrivet av infiniteescape:

Köpte Arctic's Accelero Xtreme 7970 på ebay istället
Du har inget svar angående psu fläkten?

Ok, jag hoppas den passar. Fläkten du länkade förut kan nog vara bra, den verkar flytta mycket luft och vara förhållandesvis tyst. Men bara så du vet så kan jag ingenting om moddning, så jag får låta någon annan ge dig ett mer utförligt svar. Har du googlat och läst om hur andra har gjort? Det kanske kommer upp något förslag genom det.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av jespervestman:

Så du tryckte bara ner det svarta med fingret eller hur menar du då? eller trycker du ner det svarta där pilarna är på "undersidan" av det svarta (vanligtvis översta)? jag tycker det verkar lite för våldsamt/riskabelt

Det är ju snarare det vita som fastnat än det svarta som gått för långt nu när jag tittar lite närmare, då de svarta ser likadant ut på allihopa, de sitter lika löst åtsatt också (de svarta "hållarna") bara det vita som vägrar åka ner

Om du tittar på bilden du la upp på kylaren i post#11 så ser man att den svarta piggen uppe i högra hörnet är väldigt mycket högre upp än de andra. Så var det på min också och då tog jag en platt skruvmejsel och tryckte ner den. Efter ett tag så åkte den ner och då fick jag av/på kylaren.

Av DesignatedPsycho
Skrivet av jespervestman:

Tycker att det skrivs i detta forum att det är så lätt att lära sig bygga en dator på egen hand relativt ofta så jag kände att jag tog det rådet då man spar lite pengar på det. Men jo det är klart det finns folk som är duktiga men dem är ju allmänt fullbokade också då alla jag känner som verkligen har koll har flertal företag eller chefspos. Kollade på två/tre sådana där guider på cirka 1,5timme. så att jag hade någorlunda koll på hur respektive del ska sitta och när de ska på osv, hade den åkt ner som den ska så hade det antagligen inte blivit något problem och datorbygget hade gått som det skulle. Vet inte hur jag ska kunna förklara vidare att det inte hjälper att skruva på dessa svarta låsningar då den inte släpper på den fjärde "piggen". Det var ju detta sätt jag använde mig av för att få upp kylaren från moderkortet. I och med att ingen här än så länge har kommit med en lösning som får upp den (om inte skruvmejsel idéen funka - förstod mig inte riktigt på hur/vart jag ska använda den) så vet ju inte ni heller något om datorbygge? förstå mig inte fel jag försöker inte trycka ner eran kunskap jag försöker mest påpeka att om inte ni vet hur ska jag då kunna veta det under mitt första databygge?

Jag har haft exakt samma problem med min stockkylare senast igår var det. Det som löste det efter mycket lirkande var att när kylaren ligger exakt som den gör på post nr 11 så trycker du ner den svarta piggen tills den är helt nere. Då borde det funka efter det.