Inlägg

Inlägg som Fulci har skrivit i forumet
Av Fulci

Viktigt för framtida 3840x2160 skärmar med hög refresh rate; HDMI 2.1 och Displayport 2.0. Skärm och grafikkortföretag bör arbeta för att få igång nya standardena så snabbt som möjligt.

Av Fulci
Skrivet av TuHack:

XB323QK NV

Kommer förhoppningsvis snart fler varianter på denna.

Jag har haft en Acer XV273K ett bra tag nu och är väldigt nöjd. Fungerar bra med 27" 3840x2160 och 150% skalning i Windows 10. Har samma "real estate" som 2560x1440 men med mycket fin och läsbar text och hög detaljnivå. Hög pixeltäthet är riktigt trevligt, spel blir oerhört detaljerade när jag orkar driva dem i den upplösningen. Med en 32" får man lite av en kompromiss mellan 1:1 och högre pixeltäthet, har för mig Windows rekommenderar 125% skalning med den storleken.

Av Fulci
Skrivet av christer99:

Om de bara kunde fokusera på att leverera bra content istället för grafik , finns inget spel med supergrafik som säljer. Kolla på Nintendo de dominerar marknaden nu med semi grafik men bra content.

Visst, det är fint för Nintendo. Men Grand Theft Auto V är ett av spelen som sålt mest av alla och det pushade grafiken extremt när det släpptes. Många som drar upp Nintendo som en bra innehållsleverantör, men jag är inte speciellt förtjust i deras spel. Sett andra som också säger att Nintendo är relativt överskattade. Håller därför inte med om att de skulle vara någon slags mall för bra innehåll. De säljer spel som tilltalar deras målgrupp. Lite på samma sätt som Candycrush tilltalar många som spelar på mobil.

Av Fulci
Skrivet av Yoshman:

Det där är exakt varför det är helt värdelöst när konsolerna är bakåtkompatibla. Det är inte realistiskt att ett och samma spel ska både kunna dra full nytta av den nya generation, t.ex. genom att använda de mer avancerade finesserna i UE5, och samtidigt på något meningsfullt sätt fungera på förra generationen.

Visst kan man ska grafiken, framförallt ned till XBX som har ungefär halva teoretiska GPU-kraften av XSX, men är inte realistiskt att skala CPU-delen. Endera skriver man spelen så de kan drivas av XBO CPUn alt. så blir det ospelbart, samma gäller ju PC. Grafik kan skalas i väldigt stor utsträckning, men har man för klen CPU blir det kattlåda av upplevelsen.

Vad skulle konsollerna ha uppgraderat till nu då? Det finns inga bättre hårdvarualternativ i prisklassen nu när de började sin uppgraderingscykel. Skulle de kört AMD x86-64 CPU och AMD GPU men inte tillåtit bakåtkompatiblitet? Inte en chans.

Jag tror de kommer följa tidigare generationers växling. Spel kommer göras för båda generationerna ett tag. Detta handlar om ekonomi, bolagen vill kunna nå en så stor publik som möjligt. Men när väl nya generationen fått fotfäste och en stor användarbas kan de skippa gamla generationen och anpassa spelen helt efter nya.

Jag tror också denna växling kan gå lika snabbt som tidigare, eftersom det är ett rejält hopp i prestanda på alla fronter. Spel som inte använder den nya CPU-kraften kommer kännas gamla när konkurrenter gör det. Microsoft har ju själva sagt att den är upp till fyra gånger snabbare i nya generationen.

Av Fulci
Skrivet av Thomas:

Lite tråkigt är dock att man måste registrera sig och bli godkänd för att få SDK-tillgång:
Om praktiskt taget alla blir godkända på något dygn så är det väl okej, men jag föredrar ändå skarpt X-Plane-modellen där man bara tankar SDK:t, kodar nåt litet, och slänger upp det på Github (om man så vill).
Jag har även gett mig på att små-modda existerande plugins för eget bruk, vilket kanske inte blir aktuellt i MSFS.

Enligt nedanstående ska man kunna göra eget innehåll utanför Microsofts marknad. Att då kunna ändra andras tidigare moddar (t.ex. om det inte är uppdaterat på ett tag) och lägga till det manuellt vid sidan av borde gå.

"Just like with FSX, you can continue to sell your content outside of our Marketplace. Becoming a Microsoft Flight Simulator Marketplace Partner essentially unlocks another channel for you."

Av Fulci

Microsoft kommer ha användarinnehåll på en inbyggd marknad i spelet. De ska släppa en SDK för att göra det enklare skapa innehåll.
https://www.flightsimulator.com/july-16th-2020-development-up...

Citat:

We are excited to announce our new Microsoft Flight Simulator Marketplace Partner Program!

For the first time, Microsoft Flight Simulator will include a built-in Marketplace which enables approved partners to sell their content directly to simmers.

The 3rd party creator community has been incredibly vibrant, delighting simmers with their creativity for many years. We recognize that creations by 3rd parties are a vital ingredient to broaden and deepen the Flight Simulation experience so we are excited to announce our Marketplace Partner Program which enables approved partners to sell content within our built-in Marketplace.

We are looking for partners with all types of content that will enhance the simulation experience. We can’t wait to see what you come up with!

Av Fulci

Queensrÿche - Queen of the Reich
Live in Tokyo 1984

Av Fulci

Nu var det bara första träningen, men ser likadant ut som förra loppet. Hamilton bästa tid på hard, alla andra i top-10 på medium eller soft.

Av Fulci

Nytt race i helgen, nu på Hungaroring i Ungern. Helt annan bana än Österrike, får se hur det påverkar.
https://www.formula1.com/en/racing/2020/Hungary.html

Av Fulci
Skrivet av Yoshman:

Det är t.ex. bra för ARM-tillverkarna då vissa redan nu använder sig av SyCL. Xilinx har stöd för att använda SyCL till FPGA. Rent tekniskt finns även stöd till AMDs GCN, även om det är ett universitet som ligger bakom och inte AMD själva.

Om vi tittar på HPC så hittade jag denna slide från 2018. Det visar att Nvidia är dominerande i system som har s.k. acceleratorer/GPU, men Intel har en stor marknadsandel på grund av ett antal stora lösningar. I det segmentet finns inte så många andra konkurrenter att tala om. Därför betyder det inte mycket för andra än Intel själva, då det inte finns några andra stora som agerar i samma segment som Nvidia.

Pratar man om datacenter utan GPU från Nvidia så spelar det väl ingen roll för Nvida då de inte finns där i någon märkbar utsträckning.

https://i.imgur.com/hzrscwB.jpg

Nvidia har en hel del öppen källkod också, det är väl inte omöjligt att de utökar det i framtiden. Vi får väl se.

Av Fulci

Här är en video som diskuerar alla planen man kan flyga i mer detalj.

Av Fulci
Skrivet av Yoshman:

Personligen ser jag faktiskt mer fram emot officiell lansering av Intels "svar på CUDA", oneAPI, än Xe. För om oneAPI faktiskt är riktigt bra är det bra för alla utom Nvidia då allt är öppen källkod och GPGPU-delen bygger på Khronos SyCL (som självklart är en öppen standard).

Bra för alla, vilka av nuvarande HPC/datacenter är det bra för? Måste det vara Intel som gör ett öppet system för att det ska vara bra? Finns det inga andra konkurrenter på den marknaden som klarar av bygga öppna system?

Av Fulci

Varg - Zeichen

Av Fulci

Tydligen har ARM Holdings börjat höja licenspriser för en del företag, med upp till 400% för vissa enligt nyheten.
https://www.reuters.com/article/us-softbank-group-arm-exclusi...

"In recent talks, Arm’s sales representatives have pressed for price hikes that would boost overall license costs for some customers by as much as four times, two people familiar with the matter said."

Av Fulci

Här är bilder på alla flygplan med färgmarkering för de som ingår i de dyrare utgåvorna (klicka upp bilden i egen flik).

Skapat av;
https://www.reddit.com/r/MicrosoftFlightSim/comments/hqjqsq/a...

https://i.redd.it/8oyxpn53una51.jpg

Av Fulci
Skrivet av emilakered:

Båda är på 87, tror det är butiken som har 89. Jag och Jenny sitter bokstavligen på Webhallens kontor.

Aha, jag bara googlade och hamnade på 89.

Av Fulci
Skrivet av Ratatosk:

Logiskt att de flyttar till Solna, finns ju ett oändligt överskott av bostäder i Stockholmsområdet.
Gäller att ge sina anställda optimala möjligheter till ett bra boende.

Ja precis, om Nyköping, Norrtälje och Strängnäs räknas till Stockholmsområdet.

Av Fulci

Karta över de mer detaljerade flygplatserna och de olika utgåvorna (blå=standard, grå=deluxe, gul=premium)
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1ytmQjPiR5SX24FxOa_7...

Gjort av;
https://www.reddit.com/r/flightsim/comments/hqou7n/made_a_map...

https://i.redd.it/hlekr60q5pa51.png

Av Fulci
Skrivet av medbor:

Det tror jag definitivt mer på!

Kanske @emilakered har några hints?

Om de nu anställt två nya chefer för att utöka Kompletts svenska närvaro och sprida varumärket bättre kommer de knappast använda Webhallen. Det står i artikeln "Komplett har tappat varumärkeskännedom i Sverige och en viss position här. Det beror nog i mångt och mycket på att vi inte har haft ett marknadsteam på plats lokalt. Nu ska vi försöka bli den ledande spelaren inom hårdvara och gaming igen."

Sannolikt blir båda kvar ett par år framåt, men de pushar för Komplett i Sverige på olika sätt. Sen om några år kanske Webhallen försvinner och blir Komplett istället.

Av Fulci

Det står också i artikeln att Komplett flyttar sitt huvudkontor till Solna. Kollade upp det och det är numera på Björnstigen 87 i Solna, vilket är bredvid Webhallens huvudkontor på Björnstigen 89. Är det kanske en omarbetning på gång där Webbhallen går upp i Komplett och alla butiker blir Komplett-butiker? Det beror väl på varumärket, än så länge är väl Webhallen ett starkt varumärke i Sverige. Att ta bort det nu kostar sannolikt en hel del. Annat är det när varumärken spelat ut sin roll som t.ex. Bredbandsbolaget som Telenor tog bort 2018.