Inlägg

Inlägg som Osmanix har skrivit i forumet
Av Osmanix

Även kollat på flera av både bottas's poles i år, ratten rör sig inte såhär. Samma om man kollar på flera av hamiltons poles från 2020, ratten rör sig inte såhär då heller.

Av Osmanix

Det syns ju också väldigt tydligt på hamiltons varv ifrån kvalet i fredags.
Om man spelar upp i långsammare hastighet så ser man att han gör det typ 1-2 tiondelar innan inbromsning. Det kan ju även vara så att ratten i "normalläge" är närmare honom och att det krävs ganska mycket kraft alltså att han pressar ratten ifrån sig på raksträckan för att påverka vad han nu gör. Och så bara "slappnar han av" vid inbromsning så skjuts ratten mot honom.
Det syns väldigt tydligt även på raksträckan mellan kurva 3 och 4.

https://www.youtube.com/watch?v=TiTdrHl60Io

Av Osmanix
Skrivet av Kenneth:

"We've purposefully selected the speed trap readings from Saturday's sprint race rather than from qualifying as much has been written about Lewis Hamilton's performance in the 24-lap sprint, and for good reason."

Bottas fick nog aldrig DRS i sprinten eftersom han var längst fram. Minns inte om han körde om någon backmarker heller. Hamilton fick väldigt många DRS och slipstream att hjälpa sin toppfart

Ja men som jag skrev så fick ju max slipstream på bottas typ varje varv men hans toppfart var ändå mer än 20km/h långsammare än hamilton.

I mexiko när perez varv efter varv låg bakom hamilton med vingen öppen plus att han tömde batteriet så kom han inte ens i närheten av hamilton.. Den skillnaden i toppfart som kommit VÄLDIGT plötsligt är i mina ögon väldigt mysko!!

Av Osmanix
Skrivet av Wyver:

Det som förklarar skillnaden mellan Bottas och Hamilton, kan ju vara så enkelt att det nya hastighetstricket har inte Bottas fått, bara av den anledningen att han byter stall. Så han ska så lite insikt som möjligt som möjligt i vad det handlar om.

Ja där har du en poäng!!

Av Osmanix

Sen tycker jag det är lite märkligt att det kanske skilja så j*vla mycket på bland annat hamiltons och bottas toppfart om de nu sitter i "likadana" bilar..
https://f1i.com/news/424702-interlagos-speed-trap-who-is-the-...

Det här e från sprinten i lördags. Se till exempel på verstappens hastighet jämfört med hamiltons. Max låg ju i suget på bottas precis som hamilton låg bakom andra. Ändå skiljer det mer än 20km/h.
Men att hamiltons toppfart är nästan 40km/h högre än bottas är helt orimligt!

Alla gånger bottas fick ny motor så va det inte i närheten av den här prestandaökningen. Bland annat därför jag tror att de gjort ngt mer än bara satt i en ny ICE och tar ut mer effekt ur den.

Av Osmanix
Skrivet av DasIch:

Det där får du allt illustrera med en bild för det låter helt uppåt väggarna tokigt. Avståndet mellan styrrack och ratt ska inte förändras av att hjulen rör sig. Det är inte som att ratten slår dig i ansiktet om du bromsar hårt i din bil. Racket är fast i relation till chassit.

Nä precis, det där lät ju helt ologiskt. Ratten och rattstången rör sig ju inte i samband med hur främre upphängningen rör sig..

Av Osmanix
Skrivet av DasIch:

Rattstången ska inte röra sig beroende av hjulupphängningen.

Ser mycket suspekt ut det där.

Precis!
Oavsett hur upphängningen rör sig så är kameran fast monterad i chassit precis som ratt och rattstång så det är omöjligt att kameravinkeln ändras också!

Av Osmanix
Skrivet av infigo:

Kan ju vara så att ratten rör sig på grund av geometrin på främre upphängningen som förändras i och med att bakaxeln kolapsar. Man hade då kanske kunnat röra framaxeln om man trycker på ratten men de kanske krävt extremt mycket tryck...inte som DAS.
Men det ser helt klart skumt ut.

Men vid en inbromsning ska det isåfall röra sig framåt, Ham drar ju ratten mot sig.

Av Osmanix
Skrivet av Kenneth:

Kollade på hans kvalvarv nu och såg inget konstigt där. Självklart ska är det förbjudet och har dom DAS-liknande grej igen ska dom också få bestraffning för det, men tror inte det är något sånt här. Bilarna inspekteras rätt ofta och borde ha hittat något då. Det man ser i den videon kan bara vara lite spelrum i fästet till ratten också, svårt att se hur det lilla ska ge någon effekt som på något sätt inte ska synas i inspektionen senare.

Med tanke på att man vet hur mycket som kan modifieras och mixtras med på de bilarna så skulle det kunna vara ett simpelt elektroniskt system. Även om det bara är en rörelse på 2mm så kan det vara en switch som aktiveras eller avaktiveras med den rörelsen, bara en simpel brytare. Och det kan vara så att den bara är möjlig att göra vid en viss hastighet etcetcetc. Funktionen kan vara låst när bilen står still så att det inte upptäcks vid en besiktning. Kan vara en dold mekanism inne i rattstången till exempel?
Och att det är glapp i fästet till ratten? Nä inte en chans! Prova du att köra en bil och se hur det känns med en ratt som hela tiden glappar och rör sig 5mm.
Oavsett så ser man tydligt att ratten dras bakåt precis innan inbromsningen vilket inte är tillåtet.

Ajja vi får se vad som händer, men oavsett ser det skumt ut!!

Av Osmanix
Skrivet av Kenneth:

Till stor del är det på grund av deras upphängning bak som trycks ner vid en viss hastighet för att försämra luften under bilen, som samtidigt gör den snabbare rakt fram.
För mer genomgående video rekommenderar jag det The Race har gjort:
https://www.youtube.com/watch?v=HFDGz7afFKw&ab_channel=THERAC...

Jo men det systemet med att bakdämparen "kollapsar" har jag koll på.
Men att man ser Ham dra bakåt i ratten i slutet på rakan. Är det tillåtet att fysiskt kontrollera ngt med ratten på det sättet? FIA förbjöd ju DAS till i år för att man inte skulle kunna kontrollera ngt med ratten på det sättet. Att bakdämparen kollapsar av sig sj vid ett visst tryck från luftmotståndet är en sak men att manuellt styra det med ratten??
Nu vet vi ju inte om det är bakdämparen som styrs av draget i ratten, det kan vara ngt helt annat som också ökar toppfarten.
Men oavsett ser det väldigt skumt ut med tanke på att DAS förbjöds.

Läste även på ett annat forum:

"Nope, that is illegal. It's was stated last year that the steering wheel wasn't allowed to move in more than one axes. And now there is proof that this year's mercedes car have a two axes steering wheel."

Såååå.. vad tycker vi om detta? Finns ju uppenbara bevis!

Av Osmanix

Uppmärksammade ett klipp som jag såg nu på morgonen på ett annat forum.
Det här ser VÄLDIGT sus ut!! Man ser ju väldigt tydligt att han drar ratten typ 5mm mot sig precis innan första svängen.
Hur kan det vara att mercedes helt plötsligt blivit löjligt mycket snabbare än resten?? Det är ju inte ens lite jämnt. Alla gånger perez låg bakom ham i mexiko med drs öppen och det hände i princip INGENTING på hela raksträckan??
Hamiltons omkörningar i lördags och igår va mer rena passeringar med den skillnaden på toppfart.. Kul ju när det är verkligen är jämnt mellan bilarna.. not

https://www.youtube.com/watch?v=3ntBGA63Bg8

Av Osmanix

Nu har Helmut marko gått ut och sagt att mercedes anklagar Max för att ha skadat hamiltons vinge…
Herregud så patetiskt..

Av Osmanix
Skrivet av Zmt:

Vad jag kan se så verkar Max måtta mellan sin vinge och Hamiltons vinge i stängt läge. Att han skulle lyckas påverkar hur mycket vingplanet öppnar när Hamilton aktiverar sin DRS finner jag högst otroligt. Det borde för det första synas i videon om han öppnar vingplanet och då samtidigt lyckas öppna det förbi 85 mm när det är byggt för att klara hastigheter över 300 km/h utan att gå över 85 mm i korrekt tillstånd.

Men absolut han bryter mot parc ferme regeln, vilket flera förare gjort då och då så någon form av reprimand/poäng etc känns rimligt. Sen vet jag inte jag vad bestraffningen för detta kan anses vara.

Precis, kollar man noga så ser man att han inte "drar" i ngt eller liknande. Det ser bara ut som att han måttar typ.
Och om max nu skulle rört vid, så den lilla touchen kan omöjligt ens påverka 1mm, när vingen ska klara av det enorma trycket det utsätts för i 350km/h!
Bryta mot perc ferme-regeln ska såklart inte vara ok och borde innebära ngn form av reprimand men att max skulle få ett straff som innebär nedflyttning ser jag som idioti, för en sak som hände efter kvalet.

Av Osmanix
Skrivet av oqvist:

De vet ju inte varför dock kan va max som åker på dq för att sabotera hamiltons bil. Varför undersöker de det och dq inte max nu direkt när de vet att han vart där och mixtrat med bakvingen?

Tbh skulle det vara RIKTIGT löjligt om Ham slipper undan en dsq pga att max va framme och mätte med handen eller vad han gjorde.. det förändrar ju inte att ham körde med en regelvidrig vinge?? Att max får en tillsägelse/böter/poäng på sin licens är ju inte orimligt. Men att max skulle åka på en bestraffning och starta längre ner för ngt som inte ens hände PÅ banan är också duktigt löjligt!

Av Osmanix
Skrivet av Zmt:

Alltså enligt deras regler kan det bara innebära en DSQ från kvalet. Det finns inget annat än att hans kval stryks eftersom han kört med otillåten DRS hela kvalet, Q1 Q2 och Q3. Så P20 eller start från depån i sprintkvalet.
Sen så är det ju känt sen innan att Ham ibland blir särbehandlad..

Av Osmanix
Skrivet av TauJanum:

Webhallen har Digital kopia ute nu!

Inte för mig iaf, lvl 4 bronze.

Av Osmanix

Fortfarande inte en enda person här som vunnit??

Av Osmanix

Undrar hur många förlorade arbetstimmar totalt i hela landet vi är uppe i nu som sporadiskt följer utlottningen ^^

Av Osmanix

Holy shit! Trillade in ett mail precis, sket nästan ner mig.. bara ett jobbmail! Spänningen är helt olidlig!!

Av Osmanix
Skrivet av Gorian:

Jag förstår inte riktigt: du ber om något som gör det möjligt för dig att ansluta USB till flera datorer, men dina högtalare kopplas väl in via 3.5mm? Menar du att du vill ha ett externt ljudkort som går över USB, via vilket du kopplar in dina högtalare? För i så fall kan du ju ta valfri USB-DAC

Nej, som jag skrev i inlägget kan bose companion 50 ENDAST anslutas med usb.
Så dacen eller ”förstärkaren” eller vad det nu finns för alternativ ska kunna kopplas till 2 pc samtidigt och sen till både högtalare och headset.