Inlägg

Inlägg som Osmanix har skrivit i forumet
Av Osmanix

NvOAWrapperCache.exe

Hi,

This Error Message:
"Unsupported 16-Bit Application - \??\C:\Users\XXX\AppData\LOcal\NVIDA\NvBackend\ApplicationOntology/NvOAWrapperCache.exe - cannot start due to incompatibility with 64-Bit versions of Windows.'

This appears everytime i start the computer Win 7 64-Bit Home premium. It appears a number of times even tho i click it down (1-3 times) and then goes away.

Any assistance to solve this annoying problem would be greatly appreciated.

I have tried reinstalling all the drivers and Geforce Experience several times but nothing works.
Its kinda annoying cause it have happened sometime that it tabbed me down from the game i was playing in the middle of a match.

Av Osmanix
Skrivet av stimpen:

Kan vara inbyggda ljudet. Hände mig en gång att onboard ljudkortet pajade, fick nytt mobo på garanti.

Aha, ja de e klart!
Segt bara att man får dra iväg och fixa ett nytt.

Av Osmanix

Jättedåligt ljud från 3.5mm ingången.

Ja som rubriken lyder så får jag plötsligt sjukt dåligt ljud från 3.5mm's ingångarna, både fram och baktill!
Där e inget fel på högtalarna för om jag kopplar högtalarna till ngt annat så låter det bra.
Och det är inte ngt fel på ljudet i datorn för kopplar jag headsetet i usb-ingången så e de perfekt ljud.
Så det är ju ngt med enbart 3.5mm's ingångarna.

Ngn som vet hur jag löser detta?

EDIT:
Kan tillägga att jag har installerat om drivrutinerna till ljudet men de hjälpte inte.

Av Osmanix
Skrivet av Osmanix:

Hej!

Jo jag ska kanske köpa en kompis gamla 24 tums skärm. Problemet är att han gjort av med strömsladden och det är en sån nätsladd med en liten rund kontakt, typ som många laptops använder sig av.
Exempel på sladd här!

Det står 12/14V på baksidan på skärmen.
Hur stark måste adaptern vara?

Räcker det med en sån här? För på denna står det att den går att ställa upp till 12V.

Tacksam för svar!

Skrivet av Thomaseron:

Det borde stå nåt i stil med "input current" volttal (12/14V, som du skrev) men även A eller mA, som i Ampére eller milliAmpére.

EDIT: skrev fel, så rättade till det.

Skrivet av 2000+:

Det står på skärmen vilken effekt den kräver. Om det tex står 12V 2.0 A så är det 24W (P = U*I).

Skrivet av andreas_dock:

Den första du länkar till kommer ev. fungera.
Den för 99kr, not so much dessvärre - detta pga. ampere-styrkan är för låg.

Skrivet av Heinel:

Obs! Var noga med att kolla polariteten, brände en effektpedal till gitarren när jag var lite väl snabb för ett par år sedan. Kan bli en dyr läxa

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av mrqaffe:

Om du inte vet vad den drar så bör du iallafall inte välja nått klenare än en adapter som ger 4-5A för att ha en realistisk storlek till en normalskärm, 50w är en rimlig effektförbrukning att utgå från om du inte vet de exakta uppgifterna, har skärmen ledbelysning drar den lite mindre men har den ccfl så är det nog kring 50-60 W

Det är en sån här skärm btw!!

Av Osmanix

Strömsladd till skärm..?

Hej!

Jo jag ska kanske köpa en kompis gamla 24 tums skärm. Problemet är att han gjort av med strömsladden och det är en sån nätsladd med en liten rund kontakt, typ som många laptops använder sig av.
Exempel på sladd här!

Det står 12/14V på baksidan på skärmen.
Hur stark måste adaptern vara?

Räcker det med en sån här? För på denna står det att den går att ställa upp till 12V.

Tacksam för svar!

Av Osmanix
Skrivet av Nizr:

Ta över en polare eller åk till honom/henne å testa polarens nätagg till dina kort. Funkar det kanoners, men inte med ditt agg till polarens.. Ja.. Då vet du. Testa också byta kort med varandra, ja.. Du fattar

Eftersom gpu och psu är det som inte är bytt så känns det som att det ska vara något av de sakerna. Jag (som bara har mina egna erfarenheter) tycker att det låter som att du har haft otur med att båda korten kastat in handduken samtidigt, men å andra sidan låter det lite otroligt...

Enklaste sättet att få svar är att få tag i ett till psu...

Japp ska testa detta så fort ja får läge till det.

För det kan väl helt omöjligt bero på hdd'n lr cpu'n? Eftersom det funkar med skärmen kopplad direkt till moderkortet utan ngt kort i.

Av Osmanix
Skrivet av Nizr:

Så du har ett extra moderkort att testa med, förstår jag rätt då? I så fall, om du får samma fel på det morderkortet så är saken enkel, fel på grafikkort(en). Om du inte har tillgång till extra moderkort, gör då som du skrev, testa dina grafikkort i någon annans burk, testa dennes grafikkort i din.

Nä jag utnyttjade garantin och fick ett nytt moderkort
Sen så köpte jag två nya RAM-minnen för jag skulle ändå byta, hade 2x4 gb 1600 bara. Men ja eftersome jag provat båda de två strömkablarna från psu'n så återstår bara cpu'n och grafikkorten! MEN, samma sak händer ju med båda korten, kan jag verkligen ha haft sån otur så att båda korten har börjat strula samtidigt? :S

Men sen till det andra konstiga, vf fungerar datorn felfritt när den väl går igång??
Ja kan spela BF4 på ultra som vanligt så länge ja får igång datorn..? Om det är fel på korten borde de ju strula mer än vid uppstarten, eller?

Av Osmanix
Skrivet av freddyfresh:

Problem som det här såg jag på en av elevernas datorer på en skola jag jobbade på. I slutändan visade det sig vara en kombination av trasigt moderkort och dåliga minnen.

Vad du kan börja med att göra är att köra ett memtest och om ingenting fel hittades under chkdsk är det egentligen inte hårddisken, men du kan ju kolla med andra verktyg genom att ansluta den till en annan dator och köra någon form av "diskdoktor" eller så.

Nu vet jag inte hur många datorer du har men det kan vara en bra idé att börja testa separata delar i en annan "testmiljö", alltså hårddisk testas på en annan dator, moderkort och minnen, etc..

Igår tog jag mig i kragen och försökte lösa problemet. Jag har nu både nytt moderkort och nya RAM-minnen.
MEN det hjälpte inte, igår tog det nog 20 omstarter innan ja fick igång fanskapet.

Så ja började felsöka lite.
Nytt moderkort, nya minnen, provat med ett gpu åt gången i båda de båda slotsen, alltså gpu1 i både plats 1 och 2, och sen likadant med gpu2. Inget hjälpte. DOCK så startade den direkt när ja plockade bort båda grafikkorten och kopplade skärmen direkt till moderkortets dvi-port!
Kopplade tillbaka ett gpu, startade inte... Saken är att VGA_LED lyser när den inte startar så det är ju såklart ngt problem med grafikkorten.. Men hur kan det va att jag provar båda korten, ett åt gången i båda platserna, ja provade även de båda strömkablarna från psu'n, detta i alla möjliga kombinationer. Fungerar inte. Provar att koppla ur allt igen och kör genom moderkortets dvi-port igen, startar direkt...(!) I med ett grafikkort, startar ej! Ska ja be ngn kompis prova mina grafikkort i sen dator kanske eller bara köpa ett nytt?

Jag kan tillägga att ja har uppdaterat till de senaste drivrutinerna via geforce experience.

Tacksam för alla tips!

Av Osmanix

Efterbliven dator som beter sig jävligt konstigt!

Hej alla!

I julas så formaterade jag min dator då ja ville få bort all onödig skit på hårddisken och körde en ren installation av windows med en äkta nyckel. Inget konstigt då ja har gjort detta tidigare och byggt flera datorer så ja har ändå rätt bra koll på vad ja sysslar med.
Ungefär en månad efter att ja gjort detta så hände det en gång att datorn inte startade. Eller jo den startade men den hängde sig direkt innan den ens började skicka ut signaler och ström till skärmen, musen och tangentbordet. Så jag tryckte in powerknappen och den stängdes direkt, alltså ja behövde inte ens hålla in knappen för att den hade hängt sig i ett så tidigt skede. Försökte starta den igen, samma sak igen och igen och igen... Så jag tar bort sidan på chassit och ser att vga_led-lampan lös. Googlade runt på detta men hittade ingen med riktigt samma problem som mig, och jag provade de lösningar som föreslogs och hade hjälpt andra, inget hjälpte. Efter ca 20 minuter försökte jag igen, då startade den utan problem.
Sen dess har den hållt på och jävlas varje dag!! MEN det är inte ens på samma sätt varje gång, nedan kommer alla olika sätt den jävlas på:
1. Den hänger sig direkt som jag nämnde ovan.
2. Den kommer så pass långt att ja hinner få bild på skärmen där det står vilken moderkortstillverkare ja har, och sen slutar den skicka signaler till skärmen och skärmen slocknar och fläktarna går upp i varv och hänger sig där. Nu måste jag hålla in knappen för att den ska stängas av.
3. Den kommer så pass långt så att det står "windows startar" med den blå bakgrunden.
4. Om jag väljer "starta om" så hänger den sig i uppstarten.
5. Om den har gått i viloläge för att ja inte använt den på ett tag så kan ja inte få liv i den igen utan skärmen förblir utan signal så ja får hålla in knappen och starta om den ett par ggr tills den går igång igen.

6. Två lr tre ggr har den också automatiskt direkt vid start kört en "disk-check" det första den gör.

Dessa kommer helt random då och då men iaf varje dag men i olika ordning.
Det konstiga är också att vissa ggr även om det är väldigt sällsynt så startar den utan problem.
Och ja kan säga också att det har inget med att göra om datorn är varm lr ej för ja kan gå upp på morgonen och starta den när den har varit avstängd hela natten och den hänger sig ändå. Den kan också vara varm om ja precis har använt den och precis stängt av den men har av ngn anledning varit tvungen att starta den igen och vissa ggr har den startat direkt, så det har inget med tempen att göra heller.

Sen är det också jävligt konstigt att när den väl är igång så fungerar den precis som den ska, utan några konstigheter!!

Kan också tillägga att nu för några dagar sen så var ljudet helt plötsligt jävligt dåligt, skorrar "lr hur de nu stavas" som fan när man kör högtalarna via 3.5 mm-kontakten. Men om ja kör med hörlurar i usb-kontaken så låter de som de ska.

Vill helst inte lämna in den på en felsökning då det bara tar en massa tid för många ställen. Som Inet t ex det kan ta upp till 10 dagar lr vad där nu stod på deras hemsida för 500:- om man inte betalar en expressavgift på ytterliggare 800:- för att de ska börja på den inom 24h..

Är ENORMT tacksam för all hjälp jag kan få då jag börjar få väldigt kort stubin vad gäller detta

Vad för dator jag har ser ni i min signatur. Kan tillägga att ja har win7 home premium 64 bit.

MVH
Robin

Av Osmanix
Skrivet av Blofeld:

Så vitt jag kan se så finns det minst 5 olika varianter som heter "Gigabyte GTX 760" så du får nog precisera lite bättre vilka kort du har.

Om man struntar i exakt vilka kort det är så ligger de 5 på ca 2000:- nya, så runt en tusing per kort låter som ett rimligt pris, kanske 1800:- för båda, +- ett par hundra.

De jag har är dessa: Gigabyte GeForce GTX 760 2GB PhysX CUDA

Skickades från m.sweclockers.com

Av Osmanix

Sälja 2x GTX 760, värda?

Ja som rubriken låter har ja tänkt sälja mina två Gigabyte GTX 760.
Främst för att jag nästan bara spelar ett spel som inte stödjer SLI och har då ingen som helst nytta av att ha 2 st.
Vill då hellre köpa ett kraftfullare kort istället för 2st sämre.

De har aldrig varit klockade och jag har aldrig pillat och ändrat något med dem.
De har aldrig strulat utan har alltid fungerat som de ska och är i bra skick.

Hur mycket skulle man kunna få för dem tror ni?

Tacksam för svar!

Av Osmanix
Skrivet av giplet:

Kör du dem i SLI så spelar det ingen roll var du kopplat in skärmarna. Hittar datorn båda korten?
Ett annat fel kan vara att den DVI-port du valt inte har analog signal. Finns det flera på kortet så prova en annan.

Japp korten sitter i sli. Men om jag kopplar in extra skärmen till samma port som jag gör nu fast på samma gpu som den andra skärmen så funkar det så det handlar inte om att "det fungerar inte i denns sortens port med vga-sladd" utan det är ju ngt annt.

När jag går in och kollar i nvidias kontrollpanel så hittar den båda skärmarna men den andra är rutan med namnet grå så den är inaktiv och om ja trycker på aktivera båda istället för maximal 3d prestanda så slocknar båda skärmarna..

Av Osmanix

Två skärmar till olika gpu, hur??

Hej!

Jag har som i signatur 2x gtx760 och vill koppla in två skärmar.
Men om ja ska koppla båda på samma gpu och streama samtidigt tappar ja väldigt mycket fps?!? Så då tänkte jag att jag kopplar in den andra skärmen på den andra gpu'n men då hittar datan inte ens/får ingen signal till skärm nr 2..

Hur löser jag detta?

Primära skärmen sitter i dvi porten på gpu nr 1 och sekundära skärmen med vga->dvi på gpu nr 2 men detta vill ej fungera!

Tacksam för hjälp innan klockan 01:00 inatt då jag ska lana med några polare

Av Osmanix
Skrivet av Barra85:

http://forums.autodesk.com/t5/hardware/disabling-nvidia-optim...
Kanske kan vara något att ta bort disabla Optimus, visst din batteritid blir lidande men kanske inte spelar någon större roll om du kör i docka etc..

Edit: Finns lite mer info/länkar i kommentarerna nedan

Som jag skrev ovan så det enda jag kan ändra som har med grafik överhuvudtaget att göra är att välja ett av de två valen jag skrev ovan.
Det finns inget annat som man kan ändra på, optimus finns inte ens med i bios.. så kan inte ändra ngt vad gäller det heller.

Av Osmanix
Skrivet av +_+:

Hej,

Jag vet inte om du tycker att det duger men jag har många gånger bråkat med dessa förbannade kombinationer av grafikkort. Datorn BÖR känna av själv att när det behövs extra prestanda så skall nVidia kortet användas. Men det fungerar dåligt och det kan krångla groteskt mycket om man gärna kör 2 skärmar också.
Jag tycker att bästa lösningen är att stänga av Intels grafikkort i bioset. Jag gissar på att inställningen heter något med Optimus och det skall om jag inte miss fel vara "urbockat".

Annars kanske du kan behöva installera drivrutinerna från tillverkaren, Tillverkarna brukar ofta släppa en 2 in 1 drivare för både intel och nVidia kortet vilket brukar ibland få dessa att samspela lite bättre. Men 2 grafikkort av olika sort brukar sällan vara en bra kombination enligt mig.

Det finns lite mer information här :
http://support.lenovo.com/en/documents/migr-76476

Här finns mer information om profilerna för optimus och hur man kan ändra default kort eller "tvinga" en applikation att använda det ena eller det andra :
http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2615/~/how...

Stänger du av hybridläget så kan datorn dra mer ström. Men vem har tid att bråka med det här i jämnförelse med "högre" strömförbrukning...

Skrivet av zhogun:

Högerklicka på skrivbordet och välj NVIDIAs kontrollpanel.
Välj Hantera 3D-inställningar till vänster
Välj flik "programinställningar"
Leta rätt på acad.exe där du installerade AutoCAD
Välj "Högpresterande NVIDIA-processor"
Klart

edit: jag sitter också med en Y50-70 UHD och den valde Integrerade automatiskt..

Skrivet av Barra85:

Detta är ju ett vanligt fenomen och drabbar ju laptops ofta med just autocad.
Autodesk tycker att man ska
1: Disabla det integrerade via BIOS
2: Om inte det är möjligt så "tvinga" A-CAD att använda det dedikerade via Nvidias/AMD kontrollpaneler

I nvidias kontrollpanel står det att acad körs på det högpresterande nvidia-kortet.
Jag gick in i bios och såg att det enda jag kan ändra i grafikväg är "switchable graphics" eller "UMA graphics" jag kan bara välja mellan dessa två, inga extra steg utöver de.
Och när allt detta nu e ändrat så startade jag acad och skriver graphicsconfig och det står fortf att acad körs på intel hd graphics 4600..

Bioset på denna är ngt som heter "Insyde..."

Av Osmanix
Skrivet av zhogun:

Högerklicka på skrivbordet och välj NVIDIAs kontrollpanel.
Välj Hantera 3D-inställningar till vänster
Välj flik "programinställningar"
Leta rätt på acad.exe där du installerade AutoCAD
Välj "Högpresterande NVIDIA-processor"
Klart

edit: jag sitter också med en Y50-70 UHD och den valde Integrerade automatiskt..

Som ja skrev ovan så har jag gjort det men acad vill ändå inte köra på det dedikerade

Av Osmanix

Kan inte få Autocad att köra på dedikerade grafikkortet

Hej som titeln säger så kan ja inte få Autocad 2015 att köra på det dedikerade grafikkortet.
Jag har köpt en Lenovo y50-70 med ett GTX860M men den vill bara köra programmet på det
integrerade intel hd graphics 4600.

Jag har läst runt en hel del men inte fått ngt konkret svar på hur jag ska lösa det.

I nvidias kontrollpanel har jag satt att Autocad ska köra på "Högaccelererande grafik" lr vad
det nu stod och inte på det integrerade men när ja skriver "graphicsconfig" i Autocad så
avslöjar den att den kör på det integrerade iallafall..

Har även den senaste drivrutinen för gpu'n, 344.75.

Hade varit mycket tacksam för hjälp!

Av Osmanix

Jo det fick bli en 4790K när ja ändå va ute efter nytt tillsammans med ett ASUS Z97-A.

La hellre ut de 1000 kr extra och vet att den är framtidssäker lite längre än 4690K då de
kanske blir fler spel som nyttjar HT snart.

Passade även på att dra kablarna lite snyggare än ja hade gjort sist. Så ska lägga upp en
bild när ja kommer hem från jobb senare ikväll.

Tack för hjälpen dock.

Av Osmanix
Skrivet av reaperishere:

Det som är nice med Z97-A är att det har Intel nätverk vilket endel andra inte har i samma prisklass. Annars är det ganska likt de andra tillverkarnas kort i den prisklassen.

Skulle kört på ett Z97-A och en 4690K eftersom WoW inte kommer dra någon nytta av de extra virtuella trådarna som i7an 4790K får genom HyperThreading.

Tack!

Kan dock tillägga också att ja spelar en del BF4. Hur står då den sig mot 4790k? Gör HT ngt där ens?

Av Osmanix
Skrivet av Jalle64:

Det moderkort som finns i SC sommardator verkar vara mycket för pengarna. ASUS Z97-A har jag för mig det hette.

Ja jag har läst att den del rekommenderar det. Blir ändå lite snurrig när det finns så många att välja mellan och vad det är som gör skillnaderna mellan alla de som finns.

Men ASUS Z97-A ska ju funka kanon till alla spel och OC så det ligger ju som favorit just nu