Inlägg

Inlägg som anogr har skrivit i forumet
Av anogr
Skrivet av anon132576:

CC smakar inte ens som en cola längre, vet inte vad det smakar som egentligen, men skit är det fan. Dricker bara Pepsi Max numera om jag kan (finns ju inte överallt tyvärr), även fast den egentligen är alldeles för söt.

Får sluta stänga av dator och skärm numera då den senare knappt startar upp längre. Den blir snabbt sämre och sämre, och flimrar nu i flera minuter innan ljuset från den är stabilt. Skrutt! Har ju inte sett några DP2.1-monitorer ute för försäljning än!

Jag har också slutat drick CC. Fick höra härom månaden att CC är det företag som släpper ut mest plast i världen. Jag försöker att inte dricka läsk alls, men köper numera bara svenska märken de gånger jag köper.

Av anogr
Skrivet av ehsnils:

Det beror på två saker:
1. Företag köper placeringar i sökresultatet.
2. "Sökmotoroptimerare" som kastar in alla möjliga sökord i sin webbsida som döljs med CSS eller ligger som keyword-taggar.

Det bidrar säkert då jag måste kolla vad som är annonser innan jag börjar kolla om länken verkar bra, men jag tror att huvudanledningen är hur deras algoritmer förändrats. Nu försöker de vara "smarta" och lista ut vad jag egentligen vill söka på. Det kanske fungerar för någon som formulerar sökningar på formen "why is it like this or that". Men för mig blir det alltid fel.

Av anogr

Jag vill beklaga mig hur mycket sämre Googles sökmotor blivit senaste 10-15 åren. Förut på 00-talet fick jag i stort sett alltid bästa träffen högst upp. Nu får jag aldrig det. Förut såg Google till att alla sökorden var med i varje sida i sökresultatet. Nu kan Google strunta i vissa av sökorden och visa ointressanta sidor. Då måste jag lägga in orden med citationstecken och göra om sökningen. Det händer mig många gånger varje dag (jag söker ofta efter information). Skitjobbigt.

Av anogr
Skrivet av palusa:

Tror det är olika för alla. För min egen del så behövde jag en förändring snabbt. Tappar annars hoppet och ger upp. Nästa person kanske behöver ta det i sin egen takt som du skriver ovan.

Det handlar bara om att bestämma sig och göra det. Man kan välja oändligt med vägar fram till samma slutmål. 😊

Jag knarkade forum ang viktminskning,kost och träning varje dag. Hela tiden. Youtube finns det massor på. Googlar det står det ofta minska inte mer än 500g i veckan. Det är skadligt att gå ner för fort osv. Mja. Ställer mig tveksam till allt sånt. Vill nog säga att det gick utmärkt i mitt fall och fick mig fortsätta hålla motivationen genom hela resan.

Man måste ibland vidga sina vyer lite utanför vad google och Olga Rönnberg säger. Ja forskare hit och dit. Jag vet faktan. Ändå har jag trotsat allt och fortsätter pusha vidare för att se vad jag faktiskt är kapabel till.

När du pushar sig själv till gränsen och kroppen skriker att du ska ge upp på tex en löprunda. Ja, då är runt 40-50% av din riktiga potential.

Lär känna din kropp. Alla är olika och bara du kan känns vad som händer på insidan. Gå över gränsen ibland och lär dig var den finns. Då kan du hålla dig strax under sen. Pusha den sen sakta uppåt. Sky is the limit!

Grattis och bra jobbat! Jag håller med om allt du skriver men det jag skrev riktade sig de de som likt mig inte klarar av samma omställning som du. För dem är det bra att sikta på att ta en sak i taget, ställa rimliga kortsiktiga mål och sikta på en långsiktig livsstilsförändring.

Av anogr

Mitt lilla tips till er som kämpar med vikten eller hälsan och välmåendet är att börja med en liten förändring. Nästan ingen klarar av en helomvändning och börja äta rätt och träna regelbundet.

Kanske börja med att äta mer sallad och grönsaker till maten? Eller att ta en kort promenad varje dag? Eller att hoppa över chipspåsen på fredagar? Ett samtal eller mess till vänner som man börjar tappa kontakten med? Alla har olika behov och förutsättningar. Samtidigt får man givetvis inte introducera något nytt lass för att kompensera.

För er med för lite energi, fundera på om ni får tillräckligt med näringsämnen med maten, och frisk luft varje dag. Helst solljus också men den här tiden på året kan tända lampor räcka långt.

Av anogr

Jag är också nyfiken. Om man bara surfar, läser mejl och streamar film, är prestandan okej då? Så länge som SSD, skärm mm är okej så borde processorerna duga för många.

Av anogr

EU-regeln borde vara krav på pant på alla plastflaskor, och krav på återvinning av all plast, snarare än något sådant här. Jag blir chockad av att se i stort sett varenda land i EU sakna pant som Sverige haft i decennier. Visste ni att Coca-cola släpper ut mest plast av alla företag i hela världen?

Av anogr

Ersätta min gamla bärbara med en mini-pc (Asus PN64). Jag använder ändå aldrig min bärbaras inbyggda tangentbord, touchpad och skärm. Priset är typ en tredjedel av en bärbar med samma CPU, minne och SSD. Det ska tydligen gå driva den med USB-c från skärmen. Fläktljudet är dock tydligen högt så det blir nog bara en Core i3.

Tänker installera Ubuntu, utvecklingsverktyg såsom Node.js och Visual Studio Code, DevOps-program såsom Docker, Kubernetes, Prometheus och Grafana bara för att lära mig mer. På jobbet är mina behörigheter så begränsade.

Sedan tänkte jag köra RetroPi och se om spelen från 80-talet är lika bra som jag minns dem.

Av anogr

Ny Corsair CX450M med jobbigt fläktljud

Jag har just bytt ut en gammal PSU till en Corsair CX450M men den nya har ett högfrekvent fläktljud som är väldigt jobbigt att lyssna på. Många gånger högre ljud än min gamla, och det är utan last. Är det något normalt som man ska acceptera, eller borde jag begära en ny?

Datorn är ganska gammal och har en i5 och GTX 1050, så jag behöver inte något kraftfullare än 450W PSU.

Av anogr
Skrivet av AxxT:

Alltså Elgiganten värdelösa hemsida.
Fruktansvärt långsam. Att söka hitta något är ju ett skämt.

Går till outlet ska filtrera på tangentbord. När man väl har hittat kategorin och lyckas markera den.
För av ngn anledning hoppar sidan upp och ner.

Man trycker filtrera. Laddas, laddas och till slut hamnar på alla outlet produkter igen!
Hatar verkligen att vara på deras skit hemsida.

Jag slutade använda butikernas sökfunktion för många år sedan. Går bara via Prisjakt direkt till rätt produkt. Prisjakt är inte helt perfekta heller men jag orkar inte söka på enskilda butiker.

Av anogr

Det står i artikeln att ARM kostar 12 999 kr men om man väljer den hos Microsoft så kostar den 18 499 kr. Fel i artikeln eller är basmodellen inte tillgänglig än?

Av anogr

Träningsklocka. Den har inspirerat mig att röra på mig mer. Jag skyr nästan smarta hemmet och alla prylar som gör oss latare. Jag tar hellre några extra steg för att exempelvis dammsuga, klippa gräset eller tända lamporna.

Med mer vardagsmotion så har även suget efter sötsaker och skräpmat minskat.

Av anogr

Köln, fotat med mobilen

Av anogr
Skrivet av TobiasStockholm:

Tog en längre promenad än vanligt runt våra kvarter och blev helt chockad över hur många elbilar det står parkerade hos folk. Kändes som jag såg fler elbilar än fossilbilar. Allt från Teslor till Polestar till billigare ID3, Kona m.fl.

Roligt att se faktiskt, kändes som det finns lite hopp för klimatet vilket det sällan gör nuförtiden.

Elbilar är visserligen inte lika dåliga för miljön som fossilbilar, men de är fortfarande dåliga och kommer inte att rädda klimatet.

Om vi ska klara Parisavtalet och 1,5 grads ökning så måste utsläppen kraftigt ner. Vi måste kraftigt minska flyg- och bilresor. Vi måste stanna hemma oftare och åka kollektivt eller cykla om vi ska någonstans. Och konsumera mycket mindre.

Jag är pessimistisk och tror inte att vi kommer att klara det.

Av anogr

Jag har haft Bahnhof sedan 2008. Först 100/10 och nu 250/100. Och jag har ingen aning om hur bra deras support är för jag har aldrig behövt kontakta dem. Sure, nätet har gått ner några gånger under dessa 14 år men det har varit igång igen inom några timmar så jag har inte känt behov av att kontakta supporten. Jag kört tillfälligt via mobilen i stället.

Det är inte så relevant nu, men före Bahnhof hade vi fiber från just Telia. De lyckades aldrig få igång uppkopplingen och jag satt i 60+ minuters telefonkö flera gånger i veckan. Varje gång lovade de att de skulle skicka ut servicepersonal men inget hände. Efter en månad gav jag upp och betalade för att dra in fiber från stadsnätet också. Så vi har två fiber till huset, och med tanke på hur dyrt det var att koppla in stadsnätet visar hur irriterad jag var på Telia.

Jag skulle aldrig anlita Telia idag även om de var betydligt billigare än Bahnhof. Bahnhof sätter kunden i fokus på ett helt annat sätt.

Av anogr

Jag hatar att städa och dammsuga men tror att det är bättre att göra det själv och få lite vardagsmotion än att tillbringa tiden jag sparar framför mobilen eller datorn. Samtidigt så sparar jag pengar och miljön tar inte stryk heller.

Av anogr
Skrivet av kwame:

Ditt poängsystem fungerar inte riktigt. Du behöver kolla emellan t.ex. 0-50 och att det då är ett F. Dvs

if(grade >= 0 && grade< 50) { return "F" }

Du kan göra det i en metod likt detta:
Detta kallas "shortened if" som du kan googla om du vill se mer hur det fungerar.
Men fungerar likt en massa if-else-if-else utan att jag behöver explicit skriva ut det.

public string convertGradeToLetter(int grade) { return (grade >= 0 && grade < 50) ? "F" : (grade >= 50 && grade < 60) ? "E" : (grade >= 60 && grade < 70) ? "D" : (grade >= 70 && grade < 80) ? "C" : (grade >= 80 && grade < 90) ? "B" : (grade >= 90 && grade <= 100)? "A" : "Something went wrong..."; }

Det går korta lite till. Men jag kan inte ny C# så syntaxen är nog lite fel.

public string convertGradeToLetter(int grade) { // kontrollera att grade är mellan 0 och 100 först och kasta annars exception return (grade < 50) ? "F" : (grade < 60) ? "E" : (grade < 70) ? "D" : (grade < 80) ? "C" : (grade < 90) ? "B" : "A" }

Av anogr

Motionera. Rastlöshet låter som ett symptom på för mycket stillasittande. Hitta något kul oavsett om det är bollsport, gym, discgolf, dans, mtb eller något. Många klubbar söker nybörjare.

Av anogr
Skrivet av BananaFace:

Ja verkligen, dom som hellre krockar eller måste bromsa hårt och tuta än att bara släppa på gasen lite och släppa fram någon som kanske inte gjorde något helt regelrätt korrekt. Shit happens, att kunna anpassa sig gör en bra förare.

Jag har svårt att förstå varför man försvarar de som gör fel. Högerregeln finns av en anledning och om det är okej att bryta mot den så kan man lika gärna skrota hela trafikregeln.

Jag vill inte ens behöva titta till vänster när jag kommer till en korsning med högerregeln. Precis som att man ska kunna räkna med att om jag har grönt så stannar alla andra som har rött.

Av anogr

Det minsta man kan begära är en påminnelse som når en grupp och inte en person, men numera så bör man automatisera förnyelsen av certifikat. Myndigheterna får inte hamna efter i den tekniska utvecklingen.