Inlägg

Inlägg som Fjulll har skrivit i forumet
Av Fjulll

Thermalright HR-11 för 8800gts utan stock-kylare

Om jag har denna "backside"-cooler, kan jag ta bort / stänga av stock-fläkten helt då? Ska inte överklocka något.

Av Fjulll

Tack! Tror jag kör på något sådant! Känner att jag kommit i rätt riktning nu så jag kommer inte behöva mer hjälp

Av Fjulll

Lutar mot det här chassit iallafall:
Lian Li PC-V351
Lian Li PC-V351B mATX, Svart - Inet.se

Snyggt, litet - Perfekt!

Så vad kan man fixa för gaming-rig till ett mATX-chassi?

Av Fjulll
Skrivet av jakbob:

hahaha mac-mini som speldator... dummaste jag hört:P skippa det kortet du valt.. välj ett 460 eller ngt ur ati's 6xxx serie:)

Okej men ingen av de korten verkar finnas som passivt kyld. Är det någon som vet med sig att någon av dessa kort är väldigt tysta / går att köpa väldigt tyst kylning till? Tysthet prioriteras framför maxxad prestanda även om prestanda är viktigt.

Av Fjulll

Liten, tyst speldator för högst 8k

Min mac-frälsta vän funderar på att köpa en Mac Mini för att spela spel på. Katastrof då Mac Mini inte har jättebra prestanda. Är övertygad om att vi kan bygga en liten (mini-itx eller matx?), tyst(!) PC med långt bättre prestanda för samma pris. En passivt kyld dator hade ju varit ultimat, men jag tror inte vi får tillräckligt bra prestanda för det.

Har inte alls hängt med i hårdvarubranschen sen jag byggde min dator för cirka 3 år sen och jag har aldrig varit insatt i Mini-chassi-datorer. Kan ni komma med lite tips och idéer? Vad ska man ha för chassi, processor och grafikkort? Prestanda är viktigt men går att offra för "tysthet", då vår konkurrent Mac Mini inte låter ett dugg. Hjälp uppskattas!

Har hittat ett passivt kylt grafikkort som verkar bra, kanske blir för dyrt eller stort när man slänger in andra komponenter?
Gigabyte HD5750 Silent Cell HDMI Dual-DVI 1GB - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Grafikkort (PCI Express)

Av Fjulll

Jag har förstått det jag behöver förstå nu, tack allihopa!

Av Fjulll

Jag förstår inte vad det betyder :/

230 volt är ju lika mycket som i eluttag, det vet jag.

Men hur många ampere går en vanlig elkabel på?

Av Fjulll

Vanliga elkablar via reläkort?

Jag bytte från natur till sam under gymnasiet och har väldigt dålig koll på elektricitetens lagar. Kan någon avgöra om det jag hoppas kunna göra med det här reläkortet är rimligt?

Reläkort RS232, 8 kanaler

Skulle jag kunna koppla in helt vanlig svenska elkablar i reläerna? Så att te x. jag skulle kunna ta en förlängningssladd, koppla den igenom en relä och kontrollera elektriciteten till vad jag än kopplar till förläningssladdens ände?

Svar uppskattas otroligt mycket

Av Fjulll

Shysst!

Tänkt redan från början att använda PHP som grunden för allt detta och själva koden som klienterna kör är bara ett resultat av PHP-koden, alltså görs så lite som möjligt hos klienten

Av Fjulll

Tusen tack för era svar!

Blockets karta var ett väldigt bra tips! Har kollat närmare på källkoden och kommer nog hitta mycket att hämta idéer från. En Blocket-liknande implementation av kartsystem skulle definitivt fungera för det jag vill göra, till och med väldigt bra.

Det jag gör då är att jag har en bakgrundsbild men att alla områden på bilden är definierade i html:en:
<area shape="poly" title="territorium" coords="178,83,196,87,203,87,218,95,227,93,243,101,255,94,280,93,282,86,293,78,292,72,326,62,324,58,316,53,310,48,314,41,312,33,304,32,305,21,299,20,299,16,302,13,295,8,288,9,284,7,273,7,253,0,247,2,248,8,244,18,221,21,218,35,203,37,190,55,193,62,178,83">

Vilket ger mig svaret på hur jag ska lagra varje territoriums område.

Hur skapar jag från en karta i PNG på smidigast sätt varje enskilt territoriums områdes koordinater? Ska jag göra ett slags "brädskapar"-interface där man får rita ut varje enskilt territorium kanske?

Save: Din länk är bl a. precis vad jag behövde, tackar!

Av Fjulll

Brädspel med karta

Jag vill utveckla ett (virtuellt) brädspel som utgår från en karta. Varje territorium på kartan ska representera en plats där spelaren kan gå.

Det jag har svårt för är att komma på logiken bakom det hela. Hur på bäst sätt tar du en karta i te x. PNG-format och lära programmet vilka områden som ska vara territorium (och områdena är ju inte fyrkanter, utan irreguljära som bara den)? Hur lagrar man denna datan?

Om vi säger att man får själv markera området som ska vara ett territorium. Ska programmet lagra alla pixlar innanför området då eller gränserna och själv räkna ut om ett klick är innanför territoriet?

Som ni ser är jag ute på djupt vatten men all hjälp, alla idéer och all diskussion skulle uppskattas.

Har tidigare gjort ett brädspel i Java med ett rutnät så det är ju inte alls samma sak.

Av Fjulll

Thinkpad utan Windows?

Tjena!

Är sugen på en Lenovo Thinkpad för att köra linux på. Finns det möjligheter att köpa en utan Windows inbyggt i Sverige? Främst är det en princip sak och några hundra extra i fickan.

Av Fjulll

Skulle ta reda på hur itunes delning funkar för att kunna svara dig men då hittade jag lösningen! I Itunes kan man inte ställa in ip-adresser manuellt utan den letar bara efter ens egna subnet (alltså 192.168.1.x). Problemet var ju att det inte funkade genom en router och en AP. Hittade nu ett program som heter Rendezvous Proxy som fixade det dock. Med det programmet kunde jag manuellt ställa in en ip-adress som den skulle leta efter, alltså skulle jag kunna om jag ville då också komma åt mitt itunes från skolan eller en fet fest som behöver bättre musik

http://ileech.sourceforge.net/index.php?content=RendezvousPro... (kolla tutorial example #2 för itunes)

Det är fixat! DHCP lease time är på forever. Bara bott här i några veckor och Skycom (vår ISP) gav oss inställningar vi skulle ställa in på datorerna (IP+dns). Det funkade dock märkte jag nu att ha automatisk IP.

Av Fjulll
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
lol..

har du fasta IPadress på allt ??
låt routern sköta det med DHCP, om du nu inte gör det vill säga

ha ett ip på routern (1.1) och ett på AP'n(1.2 eller 1.99 som du har)

Det funkade bättre med lösa ip-adresser! Tack!
Funkat i en kvart nu iallafall Får se hur det går.. Enda problemet är att Itunes delning funkar fortfarande inte!

Av Fjulll

Det är ...inte... löst! Efter två timmars huvudvärk..

Jag tänkte att min dator kanske inte fick någon information från routern om laptopen för att laptopen hade bestämd ip. Så jag gick in TCP/IP inställningar i kontrollpanelen och tog "Erhåll ip-adress automatiskt". När laptopen erhöll automatiskt fick den fortfarande 1.7 men det gick också att pinga den

Edit: Fast glädjen var kortvarig.. Nu klarar varesig laptopen av att pinga datorn eller tvärtom.

Skickar signaler till 192.168.1.5 med 32 byte data:
Begäran gjorde timeout.

Pinging 192.168.1.7 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.5: Destination host unreachable.

Både laptopen och datorn klarar av att pinga både routern och apn.

Edit:
Och sen funkade det igen, flyttade kabeln från port 4 till port 1 på APn (varesig port 4 eller 1 är wan).

Edit:
Och sen sluta det funka igen.

Av Fjulll

Jag har pillat massor i routern och APn men inget hjälper.

Det egentliga problemet är att laptopen inte kommer åt mitt delade itunes bibliotek - vilket jag antar har med det här att göra.

Av Fjulll

Kan inte pinga laptop genom access point kopplad till router

Tja!

Jag har en Netgear trådlös router 1.99(=192.168.1.99) kopplad som en access point till en D-link router 1.1 som har tillgång till internet. Jag har en laptop 1.7 kopplad trådlöst till Netgear access pointen 1.99. Internet funkar utmärkt och laptopen 1.7 kan pinga min dator 1.5 som är kopplad direkt till D-link routern 1.1. Problemet är att jag kan inte pinga laptopen 1.7 från datorn 1.5. Men jag kan pinga access pointen 1.99 från den.
Jag har provat stänga av inbyggda XP-brandväggen på laptopen 1.7.

Pinging 192.168.1.7 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.5: Destination host unreachable.

Vad kan jag göra för att kunna pinga laptopen 1.7 från datorn 1.5??

Av Fjulll

Eftersom vissa är säkra på att skycom inte kör traffic shaping så har dem antagligen rätt, ska prova att sätta på kryptering i utorrent ändå

tack!

Av Fjulll

Skycom utövar Traffic Shaping - vad ska jag göra?

Har flyttat in i ett hus som har riktigt bredband med Skycom som ISP. När jag först satte igång lite torrents gick det utan problem i 8 MB/s men efter ett tag så verkar det som de cappar min lina och det går i max 2 MB/s. Jag har liknande problem med min upload.

Det gör mig riktigt sur att när man betalar för snabbt internet så får man inte ens utnyttja det - så frågan är.. Vad kan jag göra? Ska jag ringa deras support och kräva att de slutar eller?

Av Fjulll

Äntligen uppmärksammar internetmedia att vi användare föredrar Vista och det är bara inskränkta datortöntar som ska kritisera Vista hela tiden.

Edit: Och nu när jag tänker efter så har jag inte haft ett enda problem med Vista nu efter någon månad!