Inlägg

Inlägg som plangton har skrivit i forumet
Av plangton
Skrivet av panpo98:

@plangton: Det går MEN man bör bara ha 1 disk kopplad medan DVD/USB installerar Windows. Annars kan DVD/USB lägga/använda något på andra disken som Windows behöver för att starta. Dessutom blir det svårare senare att veta vilken disk som orsakar fel.

https://www.youtube.com/watch?v=MPfNgNfLEHs
Guide för hur det kan se ut.

Andra diskar kopplar du in när du är klar. Rensa dom kan man göra i diskhanteraren för att samtidigt kunna ta bort partitionerna. Använd nedre halvan av diskhanterar fönstret. Varje disk dyker upp på flera ställen och alternativen i meny varierar beroende på vilken bild/ruta man högerklickar på.

Öppna en mapp / höger klicka på dator / hantera / diskhanterare /

Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av plangton

Okok så de ba tuta o köra alltså. Jag kan väll blåsa alla hårddiskar vid första installationen då med väll?

Skickades från m.sweclockers.com

Av plangton

Blåsa hårddisk med win7 innan installation av moderkort för win10?

Tjena! Har windows 7 på min ssd men ska byta moderkort till ett asus maximus X hero som stödjer windows 10. Köpt windows 10 men, måste jag blåsa min ssd från windows 7 innan jag kopplar in den med nya moderkortet? Kan jag bara koppla in ssd'n med windows 7 i och sen installera win10 vid start av datorn? Glömt bort processen av första start.

Av plangton

@Burhan123: Öppnade G533'orna ändå. Var riktigt nöjd. Visste sen innan att de skulle vara mycket plastiga men de är ju ett + för vikten. Märkte de du skrev med att de knakar när jag rycker med huvudet men måste göra ganska drastiska ryck för de. Ska hålla mig från att springa in i väggar så de håller sig intakta!;)

Av plangton

Sjukt fancy Norrlands Guld!

Av plangton

Gå från Logitech G35 till G533?

Tjena, har använt mina G35'or i flertal år nu och är nöjd, råkade knäcka dom för litet tag sen så sitter med en halv rulle silvertape runt skallen men nu sitter de som de ska iallafall. Fick ett par G533 förra veckan men inte velat öppna dom pga vill inte använda dom sen inse att de är sämre, + kostar 1500 spänn. Någon som har använt båda lurarna och kan säga lite åsikter? hittar ingenting i jämförelseväg på internet mellan dessa!

Av plangton
Skrivet av pompa_kumla:

Om du har extremt otur ja men du har skydd på ditt så det är nog ingen fara.

Det be quiet brukar snåla in på i dem billigare serierna är kondensatorerna som dör i förtid då kan det förekomma ripple dålig ström med ett enkelt utryck som skadar komponenter. Men i ditt fall har du helt okey kondensatorer och är agget bara 3 år är det nog inte dem som har pajat.

Men Plocka ut det onödiga funkar det inte så kan jag säga till 99 procent säkerhet att det är antigen agget eller modekortet som lämnat in. Kan du inte låna något nätagg hade jag bara köpt ett nytt kvalitets som du kan ha i nästa burk med. Corsair rmx evga g2 eller g3 eller Fractal Design Edison Där har du dem bästa kondensatorerna och välbyggda nätagg i övrigt bara ta det billigast. Rmx och g2 g3 är väldigt tysta fractal agget vet jag ej hur tyst det är

Tack för svaren, plockar ut brorsans 700w agg som är 9 månader gammalt bara och testar med! Om den funkar så kastar jag ut mitt. Måste nog ändå byta upp mig för tänkt köpa ett till 980 till sli!

Skickades från m.sweclockers.com

Av plangton
Skrivet av pompa_kumla:

@plangton:

Be quiet 630 är inte skit bra men inte direkt budget agg ändå hyffsade kondensatorer.

Dina symtom låter som nätagget kan också vara modekortet men har du testat plockat ut grafiikkort kopplat bort alla hårddiskar mus tangenbord å se vad som händer ?

Nej, de hände nu på morgonen.. får ta och testa det.. hafft den strax över 3 år nu så garantin gick ut i september :s Men kan andra komponenter gå sönder av en trasig psu? Mest rädd för att den ska kvadda grafikkortet på något sätt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av plangton

Datorn crashar 1 sekund efter startat den!

Tjena! Har ett väldigt jobbigt problem. Min dator crashade nyss, och försökte sedan starta sig själv men dog så fort fläktarna började snurra, sen håller den på så tills jag slår av strömmen. Ingen aning om vad problemet kan vara, ska försöka få tag på en annan PSU o testa med. Men någon som kan veta vad problemet är??
Har en 630w Be quiet! Psu, i5 4670k, Asus z87-a moderkort, msi gtx 980 grafikkort.
Tack på förhand!

Av plangton

När man ökar spänningen vid överklockning, är det värmen som kan resultera i att kortet pajjar? Eller kan kortet bara ge upp på en även om det håller en stabil temp?

Ökat med +20 i MSI afterburner för att hålla kortet på en stabil nivå tillsammans med den överklockningen jag gjort på Core/Memory, men lite osäker på när man vet när det är för mycket gällande spänningen?

Av plangton
Skrivet av infigo:

Kan din förstärkare ha en optisk ingång? Den kör ju även blu-ray och CD ljudet på förstärkaren om jag förstår rätt.

Nej det har den inte.

Av plangton

Freesync / G-sync är onödiga pengar för någon som inte är 100% insatt att de ska flyta på som bara den. Har du inte en dator som klarar av att köra spel med bra FPS kommer det ändå inte att flyta på, så köp inte en freesync/ G-Sync förns du känner att det är värt pengarna! Mina polare märket inte ens skillnad på deras skärm utan g-sync och min som är med, men jag märker av det.

Av plangton
Skrivet av AtreX:

Tjena!

Allra bäst ljud skulle du få av ett externt ljudkort (kanske var det du menade från början tom?)
Frågan är bara om du faktiskt hör skillnaden och i så fall om den är värd de extra kronorna det kostar.
Ett separat internt ljudkort skulle sannolikt också ge bättre ljud än ett inbyggt på moderkortet, men sämre än ett externt (naturligtvis förutsatt att du inte köper det billigaste skräp till externt som finns).
Anledningen till att man generellt rangordnar inbyggt < internt < externt är framför allt att de i stigande ordning är bättre isolerade från störningar från andra komponenter (vilket främst beror på att avståndet till potentiellt störande komponenter ökar, men i externt-fallet så finns ju även ett eget chassi som minskar mängden störningar).

Edit: Gällande vilken del som gör vad så är din NAD en förstärkare och gör precis som namnet antyder ingenting annat än att förstärka signalen (sanning med modifikation, då viss justering kan göras av ex. bas/diskant-balans), men om signalkällan (i detta fallet datorn) ger dålig ljudkvalité blir även den förstärkta signalen dålig. En bra signalkälla är därför A och O

Om du har HiFi-klubben i närheten så skulle jag rekommendera att du pratar med dem, de brukar vara generösa med demo-ex som man kan få låna hem och testa med sin utrustning för att få en tydlig bild av hur det kommer att låta innan man committar sig tilll ett köp!
Lycka till!

Tack för svaret! Precis vad jag behövde veta För antog nästan att förstärkaren bara stärkte signalen för är markant skillnad när man spelar via datorn och den billiga bluetooth spelaren. Får ta o kika efter ljudkort då!

Av plangton

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1825809 / https://www.siba.se/ljud/hogtalare/bluetooth-hogtalare/harman... Har riktigt bra ljud! Jämfört med de portabla JBL högtalare jag hört krossar den här dom. Vet inte hur de andra 2 du länkade låter. Har en sån här stående i vårat uterum där vi äter och den fyller upp hela rummet med ljud utan problem. Rekommenderar starkt för mindre bärbara högtalare!

Av plangton

Ska man ha internt ljudkort för koppla in förstärkaren i?

Tjena! Använder en NAD C326BEE förstärkare till mina högtalare som jag kopplat allt till. Dator, bluetooth spelare, Vinyl, Dator, CD spelare. Till datorn är den kopplad via en höger/vänster kontakt till en 3.5mm kontakt som jag tryckt in i moderkortets ljudkort. Min fråga är nu, Får jag bättre ljud om jag fixar ett internt ljudkort som jag kopplar in förstärkaren i, istället för moderkortet? Eller tar förstärkaren hand om allt ljud och gör det till bättre kvalité?
Tacksam för svar av någon som kanske har lite koll på det!
Mvh

Av plangton

Förväntade mig inte att någon skulle svara så snabbt haha! Men priset jag satte var mest bara för att sätta något pris, är inte helt bestämd med vad jag kan tänkas ge. Men eftersom 980 och 1060 hamnat på iprincip samma prestanda nivå, kan jag tänka mig ge 2500kr. Nytt 1060 kort säljs ju runt 2700-3300 beroende på tillverkaren.
Några tankar?

Av plangton

Söker ett MSI GEFORCE GTX 980 GAMING 4GB som kan tänkas säljas!

Tjenare allesammans! Jag letar efter ett MSI GTX 980 som jag kan köra i SLI med mitt nuvarande MSI 980, problemet är ju då att de slutades säljas för ett tag sen. Så om något sitter och trycker på ett MSI 980 men är sugen på köpa ett nytt 1000 serie kort så är jag sugen på köpa ett av dig!
Mvh Anton

Läs hela annonsen här

Av plangton

Sennheiser ie80

Tjena! Vet ej riktigt om frågor om hörlurar för musik hör hemma på Sweclockers men om de gör och om någon som läser det här äger ett par av dessa sennheiser hörlurar, är det värt 2500 för ett par in-ears, är det kvalités ljud för en petig lyssnare som inte bara vill spränga skallen med bas förutom de tillfällen när skallen ska sprängas av Lyssnar iprincip bara på rock. Ibland lugnare, men oftast melodiska band som In Flames och sedan stiger skalan på metal ända upp till de tyngsta som man kan tänka sig. Lyssnar på musik 80% av dagen och har hörlurar i öronen så fort jag lämnar huset. Så vill investera i RIKTIGT ljud som levererar o inget mullrigt skräp. Tacksam för svar av någon som vet

Av plangton
Skrivet av XFTality:

Ja, det går men förvänta inte dig toppkvalité. Kört 1080p på 1440p rätt så mycket förut (iMac 27"), fullt spelbart

Men det bli inte samma kvalitè som de skulle bli på en 1920x1080 skärm?

Av plangton
Skrivet av Rajala90:

Detta skiljer sig lite ifrån skärm till skärm. Vad är det för skärm? Vissa skärmar klarar lägre upplösning bättre än andra när det kommer till 1440p

Det är den nya asus rog swift