Inlägg

Inlägg som Daz har skrivit i forumet
Av Daz

Svårt värre men roliga frågor

Av Daz

Kanske blir någon DLC till cities skylines, får väl se

Av Daz

Känns skönt att man kan fortsätta ett tag till, ger mig mer tid att bearbeta frugan om ett skifte till proton

Av Daz

Bara nya försäljningar? Tänk om de hade stängt ner Azure, det hade nog varit den största sanktionen hittills.

Antar att befintliga saker får vara igång tills någon slags säkerhet finns om att de andra molnen skulle haka på om MS bestämde sig för att stänga ner.

Av Daz

Hade jag inte nyligen uppgraderat skärmarna här hemma hade jag slagit till på samsungskärmen direkt och då rycker det ändå rejält i villhövertarmen.

Av Daz
Skrivet av Marica:

Tackar så mycket för hjälpen! Det funkade!
Hoppar glädjeskutt nu!
Trevlig helg!

Posta gärna din slutgiltiga kod, inom code-taggar, så alla kan se den. Alltid kul att lära sig nya saker

Av Daz
Skrivet av Marica:

ja, det är det jag lurar på nu, men har inte fått dit det ännu, tyvärr

Du kan nog göra mer i en IF-sats än du redan gör. När du upptäcker ett C t.ex. så skulle du kunna komma ihåg det någonstans. En simpel lösning vore troligen att bara ha en räknare som heter antalC och när du stöter på ett C så kör du +1 i den. En snyggare lösning är nog en array med antalet av alla betygssteg i sig men det verkar inte vara ett krav för uppgiften.

Av Daz

Kan inte C++ men du listar ju ut vilka betyg varje ämne har, skulle du kunna spara den informationen för de relevanta betygen på något sätt kanske? Utöver att skriva ut dem då.

Av Daz
Skrivet av Gorian:

Inga expansioner än, förutom floden och påven, men jag har också basaren liggandes i oöppnad förpackning. Verkar lite meckig vid första anblick, men tror att det är en sån där grej man fattar rätt snabbt när man väl satt sig in i det. ^^

Någon av expansionerna du tycker är mer givande än andra? Jag köper gärna fler

Jag tycker att expansionen som ger "storgubben" är en solklar början och efter den lade vi till "byggare bob och grisen" vilket kändes som ett minst lika självklart tillägg.

Storgubben är mest bara fler bitar och en gubbe som är värd lika mycket som två vanliga gubbar så man t.ex. kan säkra en stad bättre från att bli övertagen. Byggaren gör att man kan få dra en extra bit och placera medan grisen gör att fält blir värda mer.

Vill man förstöra för varandra är drakexpansionen lämplig för då får man möjligheten att ta bort andras gubbar.

Av Daz
Skrivet av Gorian:

Carcassone har blivit en favorit i min familj och vänkrets också. Otroligt hur ett spel kan vara såpass simpelt och lätt att komma in i, men samtidigt så kul!

Har ni några expansioner? Har någon storlåda med ett gäng tillägg och vi har ännu inte tagit oss så långt att vi lagt till alla. Kör hittills med ”storgubben”, ”byggare Bob och grisen”, ”drakjäveln” samt ”ladan, större gubben (borgmästaren) och vagnen”. Ja vi har egna namn på dem

Har en kvar som har någon slags bazaar, broar och slott i sig. Verkar finnas ännu fler att köpa till men speltiden blir längre ju fler man lägger till

Av Daz

Har av misstag lyckats göra delar av familjen helt beroende av Carcassonne så det har gått rätt varmt sedan jul. Testkörde Ticket to Ride Europe i samma veva och det tyckte jag också var riktigt roligt.

Verkar vara typ den nivå av spel som fungerar med familjen och det är kul med något som alla kan hoppa in i. Tidigare har vi lirat lite Citadels och det är något jag själv hoppas att det blir mer av nu när jag sakta men säkert börjat lura in folk i brädspelens underbara värld igen.

Läst en del om Wingspan som ser lovande ut men tror nog vi kommer hålla oss sysselsatta ett tag med vad vi har.

Utöver ovan finns också delar av umgängeskretsen som bara gillar kunskapsspel och där kan jag rekommendera 0-100 och När Då Då som båda är riktigt roliga och går rätt snabbt att köra en runda av.

Av Daz
Skrivet av Aldric T:

"min chef är på mig för att jag kör på min privata dator". Är det lite som manuell conditional access?

Privata datorn kan ju vara Azurejoinad eller köra en VM som uppfyller alla krav, vem vet

Har varit rätt avundsjuk på IT som jag hört löst det på det sättet, dvs kört containers/VMs som är domänanslutna så de kan köra på sina privata maskiner som generellt är kraftfullare.

Av Daz

Jag kör en lite manuell metod där jag, likt @mpat rekommenderar, skiftar i skärmens UI.

Har en USB-C docka jag lånat hem från jobbet som jag kör skärmarna genom och en USB-hub som jag kör webcam, mus, headset och tangentbord via. Hubben är kopplad med en kabel in i stationära och en kabel in i dockningstationen.

När jag jobbade hemma som mest var det ett klick på vardera av de två skärmarna och ett tryck på usb-hubben för att byta mellan privat och jobbdator. Skulle säga att en dockningsstationen generellt gör livet enklare i såna här scenarion, särskilt med flera skärmar, och att det är något du borde be din chef om. Vill du lösa det själv verkar det finnas en del tredjeparts på t.ex. inet men jag har ingen erfarenhet av dem.

Av Daz

Känns onekligen lite tråkigt nu och börjar närma mig noll positiv utveckling på börsen nu och då startade jag ändå strax efter coronadippen så det var ju en rätt fin start.

Tänker att det lär bli bättre med tiden och den stora räddaren i nöden just nu är boliden.

Av Daz

Har planterat om ett par plantor till idag, 3st jalapeno och 1st padrone fick lite större om "fötterna" i väntan på bättre utrymme för att driva upp dem större.

Kör nu en blanding av mer eller mindre improviserade lösningar. Sådd/start är på ett bord med faktisk växtbelysning av denna sort från gjordnära.

Efter det flyttar de över till en Rigga med två växtlampor fastbundna på toppen och riktade neråt mot några folieformar som jag använder för att vattna underifrån mot krukorna som står i dem.

Sen har vi årets nyhet som är odlingsunderlägg från biltema modell stor med led-armatur från Jula nedhängande från krokar i taket för att kunna ändra höjden över tid.

Får väl se hur det hela faller ut för våra tomatillos är redan i sina slutkrukor på 20-25L. Om 1-2 veckor lär det bli en del jalapenos och padrones ner i slutkrukor och senaste sådden har nu börjat titta upp så samtidigt lär allting annat flytta upp ett steg. Sen är det väl dags att börja sätta tomater misstänker jag.

Förhoppningsvis hinner det bli varmt ute innan plantorna tar över hela huset

Av Daz

Taskigt är bara förnamnet!

Av Daz

Wow här var kollen inte bra!

Av Daz

Känner mig väldigt ute ur tekniken just nu men vad är illegal IPTV? Är det alltså att man streamar tv-kanaler på något sätt, typ som med gamla skolans guldkort i satellitmottagarna?

Av Daz
Skrivet av IceKey:

Det måste ha varit mitt köp utav ASUS Radeon HD 7970 ROG MATRIX Platinum i början utav 2013, kostade en månadslön då kändes det som. Har det ännu, dock är det ngt vajsing med det.

Var verkligen 7970 så dyrt? Vill minnas att mitt kostade runt 3k och det var också 2013. Vill minnas att det var väldigt billigt relativt vad man fick i prestanda för tillfället.

Mitt enskilt dyraste teknikinköp är nog runt 14k för en Macbook Pro, två i rena pengar är troligen mitt 3080 även om jag fick det för intropriset.

Räknar man in tid i priserna så skulle jag gissa att operativsystem varit solkart dyrast genom åren med tanke på alla timmar som lagts på diverse felsökningar.

Skrivet av Ozzed:

Är småbarnsförälder nu så det har inte blivit så mycket nytt till datorn på sistone. Det dyraste jag har i min dator är nog min 3900X som jag köpte kort efter release men jag minns inte vad den kan ha kostat.

...och sen får den stryk av en i3'a i spel. Tur att man använder den till andra saker också för annars hade det nog känns ganska tråkigt.

Av Daz

549kr/mån för 4G via Telia. Fungerar sämre när det är dåligt väder.

I början var det skitbra men allteftersom fler i närområdet har skiftat över till 4G från ADSL så har det blivit tuffare. Kan vara och sniffa på 200+ ner men sällan över 30 upp och pingen är ingen höjdare. När vi skaffade det för snart 2 år sedan hade vi ofta 150+/40+ och stabil ping.

Är på anmälan nummer tre för fiberutbyggnad i området i hopp om att någon gång kunna få fiber. Senaste budet är från IP-Only på, om jag minns rätt, 27k för ingrävning. Priset var egentligen 18k tror jag men ville man slippa låsa sig till ett paket med massa tv och strunt i från Allente i flera år så blev det dyrare. Fick nått brev om att jordbruksverket nu beviljat bredbandsstöd men markägarna i närområdet är inte så positiva så jag vet inte om de kommer lyckas dra in fiber till oss.

Med tanke på vad folk verkar betala i den här tråden hoppas jag att vi kan få 250-500 mbit åt båda hållen för vad vi betalar idag om fiber dras in. Skulle göra underverk för hushållet om det gick att spela samtidigt som frugan streamer sport utan att pingen slår i taket.