Inlägg

Inlägg som Lithod har skrivit i forumet
Av Lithod

Du får försöka hitta något uppdaterings-program som klarar av att avläsa ditt WAN-IP och skicka det istället för att skicka ditt lokala IP. Kan tyvärr inte tipsa om något program som kan det.

Av Lithod

Jag skulle bara säga att trots dina tappra försök att dölja adressen så var den ganska lätt att lista ut... börjar på "3" och slutar på "e" och så var där visst en logga på hemsidan

Vad det gäller problemet så kan där finnas någon funktion som heter ungefär "Cloak IP" eller liknande men i och med att det inte är någon forwarding-tjänst så borde det inte behövas, tycker man.

Av Lithod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Big_PHat
Ok. Inte för att starta krig melllan dig och mig Lithod, men följande stämmer inte riktigt,så jag önskar en vettig föklaring, jag ska ge dig ett scenario (based on a true story):
En bekant fick hem en dator, ett hemmabygge bör tilläggas. Den startar, men den lägger ner efter ett tag, lite hipp som happ. Jag råder honom till att uppdatera BIOSet. Efter en lyckad flash startar datorn inte över huvudtaget, han blir helt förtvivlad. Jag ber honom då (i tron på att mitt tidigare kvalificerade skitsnack stämmer) att leta rätt på dessa jumprar (om några finns), annars rycka batteriet. Sagt och gjort, batteriet var lättast att pilla på, så den rök. Batteriet på plats igen. Efter det startar datorn igen. Han tar hem en ny verision i tron om att den kopian ev. var korrupt på sin gamla dator. Han testar att flasha ytterligare en gång. Samma sak. Batteriet dras ur igen. Sätts tillbaka efter en kort stund, datorn startar igen.

Och jag kan tillägga att felet satt i ett par försupna ramminnen som var defekta, så nu funkar burken bra.

Jag säger inte att det inte kan vara slumpen, för att jag tror att ev. du har rätt Lithod, men jag vill bara höra en förklaring, inna jag byter min religion, PHatismen, mot den nyare, Lithodismen.

Nu hänger jag inte riktigt med... han flashade till en nyare BIOS, datorn startade inte, han nollställde den nya BIOS:en och då startade systemet och fungerade som det skulle?

Men i det fallet så lyckades han ju flasha BIOS ordentligt, hela imagen skrevs över till ROM:et men datorn startade inte av oförklarliga anledningar, dock så lär den inte varit satt på grundinställningar, vilket BIOS:images brukar vara på när man laddar ner dem.

Om man däremot, som i fallet tråden handlar om, skulle misslyckas med att skriva hela imagen till ROM:et ordentligt så hade det inte hjälpt att nollställa BIOS för där hade inte funnits en fullständig BIOS att nollställa.

Förresten, jag vill inte heller kriga, alla har rätt tills annat är bevisat!

Av Lithod

Det återställer en fungerande BIOS till dess standardvärden, så om man t.ex. överklockat för mycket kan man återställa allt och börja om.

Av Lithod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Big_PHat
...eller är det bara kvalificerat skitsnack från min sida ?

Helt rätt

Nej, men när man flashat fel så fungerar ingenting sånt som du menar. Räddningen är att flasha om BIOS:et externt, försöka hot-swappa det med ett annat moderkort eller ha ett Gigabyte Dual BIOS-kort.

Av Lithod

Det beror förstås helt på hur de fysiska förutsättningarna ser ut... hur borden står o.s.v.

Av Lithod

NordicHardware har också någon på gång... http://www.nordichardware.se/bguide/

Av Lithod

Du kommer antagligen få mycket lägre temperaturer med en fläkt som låter betydligt mindre. Det är min gissning iallafall.

Av Lithod

Jag har ett EPoX 8KTA3+PRO revision 1.0 som då använder SDR-minnen och det stödjer Palomino-kärnor från 1500+ till 2100+ och så klarar det även 1900+ och 2200+ med Thoroughbred-kärna.

Av Lithod

Testa fånga videon med t.ex. VirtualDub, kanske går bättre även om det nog beror på capture-drivrutinerna. Skadar dock aldrig att testa!

Av Lithod

Hur är det med att montera hårddiskar på sidan sådär? Inga bevisade negativa effekter? Jag går nämligen också i tankar att köpa ett PC65.

Av Lithod

VirtualDub är riktigt bra.

Av Lithod
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PromeX

Ärligt talat.. hur mycket tänker du innan du postar?, ett ord: I.B.T..

Ja det finns ide kablar med upp till 4 platser, men du kan inte köra dom i moderkortets ide kanal, ska du t.ex köra raid eller nåt liknande så har du nytta av denna kabeln. Bootar datorn överhuvudtaget, får du nån bild?, prova att koppla ur minst 2 hårddiskar och eller kör med 1 hårddisk och gör iordning den för boot, sen kopplar ud på eventuellt mer, men 4 st diskar på en ide kanal.... det köper jag aldrig.

Du brukar inte ha många rätt du heller...

Varför den långa kabeln har 4 kontakter är för att man ska ha fler valmöjligheter, så det blir lättare att få kabeln att passa till enheterna. Finns inte heller IDE-raid-kanaler som klarar mer än 2 enheter per kanal, vad skulle de heta? Primary, Secondary och sen kanske "Thirdary" och "Fourthary", eller något sån?

BlitZz, det finns inget som heter "Cable Select"-kabel utan det är bara sättet man ställer in enheterna på.

Av Lithod

Nu kommer jag inte ihåg adressen men det var någon sida med ett projekt där de kylde en P4 2.8 Ghz passivt med en Zalman CNPS6500B-CU (tror det var den). De skulle bygga en helt tyst dator och han påstod att det gick utmärkt att kyla den passivt.

Av Lithod

Men sluta köra 1280x1024, gott folk! Ni kommer få snea ögon

Av Lithod

Moderkortet säger att min Athlon XP2000+ (Palomino) blir cirka 40 grader full load men en extern temperatursensor intill kärnan säger närmare 46 grader.

Av Lithod

Scenalyzer är riktigt bra.

Av Lithod

Ja, var är 1280x960? Inte så kul att köra fel "aspect ratio". Fast sen kom jag på att jag kör ju faktiskt 1280x1024 på min TFT, fast där ser det inte knas ut

Av Lithod

Det finns ju faktiskt riktigt stora ATX-moderkort som inte passar i små ATX-chassin, men det är ju inte så värst vanligt.

Av Lithod

Jag får ca 6700 poäng med en Athlon XP 2000+ på 1854 Mhz och ett MX440 som körs i 347/490.