Inlägg

Inlägg som bld har skrivit i forumet
Av bld

@Tunedbyf: Om du testar att koppla kabeln till skärmen till ett uttag på moderkortet istället för grafikkortet, vad händer då? Du kommer få urusel prestanda i spel, men fryser datorn?

Av bld

Testa att köra genom den integrerade grafiken. Händer samma sak då? Om inte är det grafikkortet. Prova i så fall att uppdatera firmware på det och om inte det hjälper returnera det.

Av bld

@laxpudding

Hej,
Ledsen att gnälla, men Samsungs toppmodeller heter MU7, MU8 och MU9. Inte KS som var förra årets.

Bra artikel annars, svårt med mellanklassdjungeln...

Skickades från m.sweclockers.com

Av bld

Trevlig och rätt stor TV.

Samsung UE65KS7005 för 14.990kr på EG
http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/UE65KS7005XXE/s...

Närmaste pris 17.490kr enligt prisjakt
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3741737

Av bld

Kampanjpris på Samsung UE60KS7005 60" LED med 4K och HDR, ska vara Ultra HD Premium godkänd.

13490kr på Webhallen
http://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/243086-samsung_6...

Näst billigast 14790kr enligt prisjakt.

Av bld

Äsch! För sent för att få early bird priset på Time 2 (redan över 10,000). Aja, slipper vänta otåligt i alla fall. Synd att det inte finns inbyggd GPS, tycker det är en nackdel med många "smarta" klockor.

Av bld
Skrivet av zerophax:

Led Zeppelin verkligen av såna problem?

You sir made my day

Av bld
Skrivet av anon56869:

NFC är väl bara till för företag och offentliga lösningar antar jag.

Jag har faktiskt gått och väntat på en uppföljare, men känner mig djupt besviken på hdmi 1.4!
1920x1080 hör till forntiden, kommer aldrig köpa en skärm med den upplösningen igen. Vad ska jag då med en dator som inte klarar 3840x2160? Och nej, DP duger inte, hur många TV apparater har t.ex DP ingångar?

Nästa modell lär väl i vart fall dröja ett år eller så..mycket tråkigt!

Det enda som saknas är ju en DP1.2/HDMI 2.0-adapter. Formaten i sig är kompatibla (finns ju massor av adaptrar för tidigare versioner DP->HDMI). Så när bara en sån adapter/kabel kommer klarar ju dessa 4K i 60Hz.

Av bld
Skrivet av Sir_Manfred:

När jag var liten så var första advent alltid på första Söndagen i December.

Hade ni tre ljus i adventsljusstaken ibland då också? Advent har alltid varit fyra söndagar innan julafton.

Av bld

PPI

Börjar bli tramsigt med PPI och upplösning i mobilerna. Lite som megapixelhetsen på digitalkameror för ett antal år sen.

Av bld

Nja

4.6 TFLOPs?! Så den skulle ha en grafikdel värre än Titan i en konsol? Fortsatt satsning på PowerPC trots att konkurrenterna kör stenhårt på x86? Luktar troll utav bara attan om detta rykte. Att bara nämna att man ens tänker på en ny konsol från Nintendos sida vore ju att döda Wii U dessutom.

Av bld
Skrivet av Yoshman:

Skulle också kalla Wii U för "next gen", en av de absolut största flaskhalsarna i PS3/Xbox360 var mängden RAM och Wii U har ju i alla fall 2GB (fast verkar som bara 1GB kan används av spel...).

Men om XBO kommer få hålla sig till 1280x720 p.g.a. flaskhalsen i antalet ROP (raster operations pipes) så är den flaskhalsen ännu större i Wii U där man har lägre GPU-frekvens och 8 ROPs mot 16st i XBO och 32st i PS4.

Den svaga CPUn i Wii U verkar sätta rejäla käppar i hjulen för multiplattformsspel. COD: Ghosts har ju problem med rejäla FPS-drops, problem som inte alls är lika stora på PS3 och Xbox360 (som har starkare CPUer men klenare GPUer, så flaskhalsen för Wii U verkar vara CPU). Fast å andra sidan är det ju inget moster till CPU i PS4/XBO heller, faktum att enkeltrådprestandan är lägre i PS4/XBO än det är i PS3/XBox360.

Tittar man på flyttalsprestanda i enbart CPUn så har den gått från ~230GFlop/s i PS3 till ~75GFlops/s (antar att 6 kärnor är tillgängliga för spel) i PS4. Visst har man en mycket bättre GPU i next-gen, men vissa typer av beräkningar lämpar sig inte för GPU. SPE:erna var mycket mer lik en "vanlig" CPU och därmed väldigt flexibla i vad man kunde göra med dem. Svåra att hantera dock p.g.a. att de bara hade 256kB (ja kilo-byte) arbetsminne.

Men Wii U (har redan en) köper man för N-spelen och inte något annat. Hoppas att Mario Kart blir riktigt bra denna gång, var lite sådär på Wii

Och visst blir det även minst en av PS4 och XBO.

Jag tror inte den största begränsningen ligger i antalet ROPs. Problemet är DDR3 vs GDDR5. Budgetgrafikkort släpps ibland i två varianter, ett med DDR3-minnen och ett med GDDR5. Skillnaden är påtaglig. DDR3 är ju tänkt som "arbetsminne" åt en dator och blir en flaskhals vid 3D-rendering i realtid.

Av bld

Säpo är ju inte ofelbara... Att de förde register över alla som var medlemmar i vänsterpartiet borde väl säga en del (IB-affären)? Det låter på en del i denna tråd som bara för de inte bryr sig om nån ser att de surfar porr så har de inte något att oroa sig för.

Men det är ju principen av att en myndighet ska massövervaka alla internettrafik per automatik som är sjukt och olagligt. Det hör hemma i Kina att göra sådant. Detta är ett steg i helt fel riktning. Det är ju vi som medborgare som ska bestämma över sådana här viktiga beslut - det ska ingen annan få göra åt oss.

Av bld

En del i denna tråd verkar missa det mest grundläggande. SÄPO ska ju se till rikets säkerhet och representera DIG och MIG i vår demokrati. De ska inte syssla med massövervakning och automatiskt tillförskaffa sig information på ett sätt som är olagligt bara för de råkar vara lata. Ett domstolsbeslut om utlämnande (om än bakom lykta dörrar) är väl det minsta man kan begära att de ska ha som mellansteg. Det här är jävla Stasi-fasoner som är odemokratiska och osvenska. Vi har ju redan sett att polisen för olagliga register över personer p g a deras etnisitet, många av dem hade inte heller "något att dölja"...