Inlägg

Inlägg som Nissling har skrivit i forumet
Av Nissling

Jag skulle nog tro att jag har spenderat ca 500 gånger mer tid med Sonys konsoler än Microsofts. Känns som att man har missat ett och annat.

Av Nissling
Skrivet av Dem8n:

Panasonic missbedömde marknaden en gång i tiden, det ska till något alldeles extra för slå sig in bland konsumenterna igen, antingen det eller så måste de i princip vara först ut med my teknik.

Att sälja andras paneler paketerat i ens egna namn räcker inte.

Saken med Panasonic är att de har historiskt sett siktat på kvalitet och långsiktighet hellre än det allra senaste. Det tog dem lång tid att få till 4k/120Hz på OLED till exempel, vilket gjorde LG till ett mer tilltalande alternativ för många. Plus att det är relativt få ÅF som har Panasonic.

Däremot har Panasonic lyckats nyttja LG:s paneler riktigt bra och undvikt många av de problem som LG och Philips har brottats med. Det gäller i synnerhet täckning av lågdagrar samt färgövergångar. Sony är väl de enda som varit på en jämförbar nivå, men jag föredrar personligen Panasonic tack vare tonmappningen i HDR10 som är fenomenalt bra. Dolby Vision är praktiskt taget överflödigt.

OnT: Köpte min första OLED under våren 2016.

Av Nissling
Skrivet av anon352238:

Vad står pcb för?

Printed circuit board, dvs det är det kretskort med ledningar där GPU och alla komponenter sitter på.

Av Nissling
Skrivet av klotim:

Med tanke på hur gängkrigen ballar ur i Sverige så är väl detta bara bra för allas säkerhet? Om man avväger sekretess och personlig säkerhet så väljer jag helt klart att min sekretess påverkas och att jag kan känna mig säker i samhället. Tror många som bryr sig mer som sin sekretess är personer som inte bor i storstäder där de inte brås på att gäng härjar och att droger är i omlopp.

Vad jag har förstått det så ger Chat Control (2.0) rätt till avlyssning och övervakning i syfte att förhibdra sexuella övergrepp på barn. Har inte sett att det ger några juridiska rättigheter att använda dekryptering för att motverka vapensmuggling, drogförsäljning eller annan kriminell aktivitet.

Personligen är jag mest oroad över att denna typ av delryptering hamnar i orätta händer. Känns väldigt vanskligt att öppna upp för så mycket potientiell avlyssning samtidigt som det är ytterst oklart om förslaget faktiskt avslöjar några förövare.

Av Nissling
Skrivet av Viceroy:

Kul reportage, men du skulle inte avslöjat det där med flygbilden. 😉

Ljuger man på forat blir man schtekt. Och det är mycket bättre att man säger själv än att någon annan kontaktar en och frågar vad man har gjort...

Av Nissling

Har det på PC. Köpte det dock först till PS3 år 2013 men har inte kvar det idag.

Av Nissling

På retroresa i Chicago

Istället för att ta semestern på sommaren fick det bli i september för min del. Och istället för att stanna hemma drog jag på en solotrip till Illinois i sökandet efter arkadhallar, gångbanor och goda hamburgare.

Besök galleriet här

Av Nissling
Skrivet av anon138754:

Hur vet jag att inte detta eller kommande samarbeten påverkar era tester?

Det enda jag kan säga, som har skrivit sponsrade tester på skärmar (inkl en från Philips), är att jag har varit fullkomligt fri att göra vilka bedömningar och slutsatser som helst. Tillverkaren har ingen som helst kontakt med mig som skribent såvida det inte uppstår några tekniska problem på min sida som behöver utredas (t.ex. transportskador som påverkar testets validitet, buggar i mjukvaran som kan vara exemplarberoende etc).

Naturligtvis har jag alltid en skyldighet i att argumentera för min sak och bedöma produkten med ett perspektiv likt dess målgrupp. En simpel spelskärm i budgetklassen ska bedömas utifrån de förutsättningarna och inte som en referensskärm för bildredigering. Däremot skriver jag aldrig något jag inte kan stå för och jag låter heller inte andra ändra i testerna bortsett från de layoutmässiga bitarna. Jag skulle aldrig låta tillverkaren (eller någon annan part för den delen) diktera mitt test till dess fördel.

Av Nissling

Annonsen är avslutad

Av Nissling

Väggfästet är hämtat.

Av Nissling

@Brainsplitter: Fick ett PM strax innan du skrev i tråden men du har andra tjing iaf

Av Nissling

Konstigt. Jag kom in på Flashback när jag var i USA förra veckan och surfade via hotellets WiFi...

Av Nissling

Vinklingsbart väggfäste för TV

Storstädning i full gång och detta väggfäste måste väck. Köpte det för min OLED men kom aldrig att använda det. Specs i länken nedan.

https://www.inet.se/produkt/2217910/logilink-vaggfaste-tv-43-...

Fästet är hopmonterat men oanvänt. Originalförpackning med alla skruvar och dylikt medföljer. Bortskänkes mot avhämtning i Hässelby.

Läs hela annonsen här

Av Nissling

Så fantastiskt att man kan fortsätta använda sin gamla sladd.

Av Nissling
Skrivet av Dem8n:

Nja riktigt så enkelt är det inte, alla seriösa större företag jobbar hårt på att sänka avtrycket och närma sig nollan, det finns massor att göra och vi måste göra det om vi ska kunna bo kvar på den här planeten.

Självklart! Jag motsäger mig inte mot deras ambitioner eller ens arbete. Det handlar mer om hur det presenteras.

Det är ju väldigt kul att de först säger att deras produkter är helt klimatneutrala och i en av promovideorna för iPhone 15 visar de när användaren tar med sig telefonen till flygplatsen, genom säkerhetskontrollen och sedan på planet...

Av Nissling

Är ju toppen att sikta på minskade utsläpp men allt de pratar om är i praktiken klimatkompensation. Men absolut vill de få det att låta som att man kan shoppa sig ur klimatkrisen.

Av Nissling

@Squallie: Då kan man, precis som @mpat beskriver, använda en annan tjänst om det så krävs. Det ska mycket till innan jag skickar iMessage eller SMS till någon utanför familjen.

Finns det öht någon tjänst av Apple som de har tillhandahållit åt konsumenter som inte har köpt något av dem?

Av Nissling
Skrivet av Kilroy:

Jag kommer aldrig att förstå mig på folk som försvarar megamiljardföretag som aktivt väljer att ge deras användare en sämre upplevelse.

Hoppas du gillar smaken av läder...

Du pratar om det som att folks liv hängde på iMessages vara eller icke-vara. Samtidigt får du det att låta som att det är Apples ansvar att göra upplevelsen bättre för Androidanvändare.

Jämför med Lightning. Apple introducerade den flera år innan USB-C och det var en markant förbättring mot övriga alternativ på den tiden. Det fanns inget som helst incitament att upplåta andra tillverkare använda kontakten för att, tja, de själva hade investerat i den.

Vad som gäller iMessage så är den tillgänglig för alla med en kompatibel Apple-produkt (iPhone, iPad, Mac etc) och var ett sätt för dem att komma bort från begränsningarna med ordinarie SMS och MMS om man ska förenkla det lite. För Androidanvändare förblev det helt oförändrat jämfört mot tidigare och det är inte frågan om en försämring.

Kan ju säga att de gånger jag skickat bilder från min iPhone till andras Androider så blir bilderna mycket lågupplösta och sönderkomprimerade så min telefon från äppelfabriken ser nog rätt bedrövlig ut ur mottagarens perspektiv. Sicken bra PR!

Apple gör inte något aktivt val att försämra upplevelsen för Androidanvändare. De har utvecklat en tjänst som gör upplevelsen bättre för Appleanvändare. Man kan inte förvänta sig särskilt mycket annat från en elektroniktillverkare och i synnerhet ingen med ett fullständigt ekosystem.

Av Nissling

Du kan göra ett test och transkodera till ProRes med hjälp av ffmpeg. De får inte helt rätt metadata (då den inte är auktoriserad av Apple) men du kan ändå öppna filerna i Davinci med 4:2:2-sampling och 10 bitar. Antagligen blir det inte lika påfrestande för datorn heller när du klipper, då ProRes uteslutande använder i-frames.

Metoden i sig genererar dock ytterligare ett omständigt, tidskrävande steg vilket kanske inte är önskvärt i långa loppet. Men det kan ju vara värt ett försök om inte annat.

Av Nissling

Gratisversionen är begränsad till upplösningen 3840x2160, oavsett OS. Mao går inte DCI 4K att lösa utan att betala för sig men arbetar man med någon sådan upplösning är det nog ingen dramatik i att skaffa Studio.