Inlägg

Inlägg som Makaveli1 har skrivit i forumet
Av Makaveli1
Skrivet av Storage Jar:

@Makaveli1: Uppdatera bios är ett bra första steg.

Ska prova detta! Tack

Skrivet av trickeh2k:

Vad är det för CPU vi talar om? Fanns ju någon AMD-serie med sensorer som inte visade korrekt temperatur. Men nej, 100 grader är det inte. Då hade datorn stängt av sig själv för att förhindra skador på processorn, för tidigare generationers AMD-prollar går dessutom gränsen betydligt lägre, runt 65-70 grader har jag för mig.

Det är inte så att den visar temperaturen i fahrenheit då? 100F är ungefär 38C vilket låter som en rätt rimlig och vanlig nivå på en Intel-processor med stockkylare.

Ja herregud vad snabb jag var när jag skrev inlägget. Glömde det mesta. Han har ett MSI moderkort med 1150 socket. En i5 4690k med stockkylare. Vi har kollat HWMonitor, Coretemp.

Skrivet av Klubba:

Vad säger CPU'n att den har för core temp på de olika kärnorna?

Inte alls omöjligt den går upp i 100 grader, inget du kan känna utanpå

Den har ungefär 90-100c på alla kärnor och detta är även ifall han idlar i Windows. Så det känns skumt att det skulle vara något med värmen. Jag har däremot haft datorer på jobbet som verkligen överhettats och då kan man känna tydligt att den är väldigt varm,.

Skrivet av Haptic:

Vilket program kollar du med? Rekommenderar hwmonitor.

Vi har prova HWMonitor och Coretemp, samt speedfan

Skrivet av perost:

Om temperaturen ligger konstant på 100°C och inte rör sig alls så är sensorn garanterat trasig, och då finns det inte så mycket man kan göra förutom att byta ut moderkortet.

Om temperaturen däremot varierar en del så kan det mycket väl hända att processorn faktiskt ligger på den temperaturen. En kylare som har dålig kontakt med processorn kommer ju t.ex. inte kännas särskilt varm, eftersom den inte leder vidare värmen från processorn särskilt bra. Så att datorn inte känns varm kan betyda antingen att kylningen är bra, eller att den inte fungerar alls.

Hej! Tack för svar. Vi får nog prova att montera om kylaren samt att applicera ny kylpasta. Det är aceton och tops som funkar bäst för att ta bort kylpasta?

Av Makaveli1

Fake Temps på CPU?

Hej!

Polaren har konstiga temperaturer på datorn vilket jag tror beror på att sensorn är trasig eller något som mäter tempsen? För den ligger på 100c hela tiden vid load. Vilket jag inte tror ett dugg på för känner man på datorn eller i närheten av processorn så känner man inte någon hög värme alls.

Vet ni om man kan lösa detta på något sätt eller är det moderkortet som är rökt? Lägga om kylpasta kanske?

Av Makaveli1
Skrivet av r80x:

@Makaveli1:

Ja det är ingen mening att ha den på 100 alltid. Ha 0-100 eller 5-100, dvs 5 minimum, 100 maximum

Hej okej! Då ändrar jag där. Tack

Skrivet av gylldevik:

Du kommer att vinna ett par fps på att överklocka processorn, men ditt 980 ti kommer till största chans hindra dina fps till att gå över 100+ (antar att de handlar om far cry 5, o ett 980 ti/1070 ligger runt 90 fps average på ultra enligt benchmarks)

Skickades från m.sweclockers.com

Alright!

Skrivet av Mange43:

Du ska ha energi alternativet på banancerat.
Vad har du satt för volt på cpun?
Jag kör med i 4700 mhertz. har 1,222 volt.
Sen ska du även köra i adaptive mode,när du hittat 1 stabil volt.

Jag har samma volt som killen i den guiden jag länkade där. Men nu efter att jag spelat lite med den överklockningen så fick jag nyligen WHEA_Uncorrectable_error BSOD vilket betyder på att CPU:n troligtvis får för lite volt. Ska prova att ändra till 1.222 VOLT. Hur sätter man adaptive mode är det någon inställning i BIOS?
Mvh

Av Makaveli1
Skrivet av r80x:

@Makaveli1:

Jag har min 4790k konstant klockad till 4.7Ghz. Det är inga svårigheter att få den dit, har du ett bra ex så kanske du får 4.8 enkelt men de flesta landar runt 4.5-4.7. Har du 4 stickor kan du få leka lite med andra spänningar för att kompensera för det.

Jag följde guiden och nu är processorn på 4.7GHZ. Temperaturerna ligger på 40c ungefär IDLE. Ska prova att spela nu men jag tänkte också höra ifall detta stämmer med min CPU.

Den ligger på 4.7GHZ hela tiden, jag har för mig att det är en funktion i Kontrolpanelen>Energialternativ>Avancerade Engergialternativ > Processor power management > (Här står minimum och maximum på 100%) Sättar man 0% på båda så ligger jag på 0.79GHZ idle. Är det bättre?

Mvh

Av Makaveli1
Skrivet av r80x:

@Makaveli1:

Jag har min 4790k konstant klockad till 4.7Ghz. Det är inga svårigheter att få den dit, har du ett bra ex så kanske du får 4.8 enkelt men de flesta landar runt 4.5-4.7. Har du 4 stickor kan du få leka lite med andra spänningar för att kompensera för det.

Alright! Men det är bara att följa hans guide där med volt och grejer? Hur menar du med 4 stickor? Ram minnen? Jag har enbart två.

Mvh

Av Makaveli1

Överklocka 4790K?

Hej!

Jag får i tankarna på att klocka upp min processor som nu ligger på 4.0 med 4.4 i Turbo. Jag har datorn som ni ser i min sign och jag undrar lite hur man överklockar. Jag hittade denna guiden: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1345990-overklockning-...

Är det bara att följa guiden där och se vad resultatet blir? jag är inne på att få upp den till 4.7. Kommer man att märka någon skillnad alls? Anledningen till att jag vill överklocka är för att i spel som Farcry, BF1, BF4 till exempel så får jag 80-90fps när jag kör med en 144hz skärm. Det känns inte laggigt eller något men är bara sugen på att prova.

Är det något jag behöver tänka på?

Tacksam för alla svar!

Av Makaveli1

Tjena!

Jag kör med Logitech G933 Artemis Spectrum (Trådlösa). Bästa hörlurarna jag har haft, Bra 7.1 Ljud samt att dom är trådlösa. Dom är också noise cancelling för jag hör knappt någonting när jag har dom på mig.

Kan dock vara lite jobbigt då man ibland är på lan när grabbarna försöker kommunicera med mig så blir det att jag inte hör ett smack. Men noise cancelling har dom iallafall!

Av Makaveli1

Prova att starta den utan minnen och hårddiskar kopplade till datorn. Startar den då?

Av Makaveli1

3166kr för en 1:a på 35kvm i Vänersborg.

Av Makaveli1
Skrivet av Trebsor:

Jahopp, mycket har väl hänt på 6 år då. Det vanligaste i min erfarenhet har varit 1400-1800 spänn. Speciellt på en sån här undre medelklass-dator.

Jag som jobbar på Dell har sålt moderkort för 17 000kr Inget jag rekomenderade kunden då datorn kostade 24 000kr ny men han ville bestämt köpa ett nytt.

(Moderkortet var såpass dyrt då allt var fastlött på moderkortet, CPU, Minne etc)

Av Makaveli1

Updatering:

Har nu fått hem musen och har provat att spela lite med den. Märker ju direkt att den har en bra sensor. Men den är lite mer ''slippery'' än vad Rival 300 är vilket gör att man inte får den att ligga i handen perfekt hela tiden men detta är säkert en vanesak.

Har inga problem knapparna förutom att vänsterknappen låter annorlunda än vad högerknappen gör.

Jag tänker inte att lämna tillbaks den utan jag kör på! Tack för era svar

Av Makaveli1

Hej! Tack för alla svar. Jag kommer troligtvis att få hem den idag eller imorgon. Kommer att testa den och i värsta fall använder jag ångerrätten.

Av Makaveli1

Steelseries Rival 310 Vad tycker ni?

Hej!

Jag beställde nyss en Steelseries Rival 310. Jag har tidigare haft en Rival 300 som jag tyckt om väldigt mycket men du känns som att jag får upgradera.

Jag spelar på ganska hög nivå i CS:GO och jag är lite fundersam för det är har varit snack om att Rival 310 har problem med att vänster musklick registrerar två gånger när man trycker en gång till exempel.

Men är det någon här som har en Rival 310? Vad tycker ni om den? Jag har kollat massa reviews där det är delade åsikter men det ända jag kan se är att den ser väldigt skön ut.

Nu skulle jag ju givetvis kunnat åka till någon affär och känna på den på riktigt men kommer inte ha tillgång till det innan helgen då jag jobbar så därför fick jag beställa.

Tacksam för svar!

Av Makaveli1
Skrivet av Choffe:

Till alla som undrar vad som händer när de skickar med bilagor skriver Skatteverket såhär:

"Du som gör ändringar eller tillägg i din deklaration kan inte få skatteåterbäringen i april. Det gäller dig som exempelvis gör avdrag för resor till och från arbetet eller lägger till uppgifter på grund av bostadsförsäljning, värdepappersförsäljning eller på grund av att du är företagare."

https://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/digitalbrevla...

Så det betyder att jag som har deklarerat för resor inte kommer att få i April? Eller är det bara om man ändrar?

Av Makaveli1

Är det någon som vet om man får pengarna i April om man ska få pengar tillbaka pågrund av resor från och till arbetet?

Jag har digital brevlåda, bankkontot är länkat och jag deklarerade idag.

Mvh

Av Makaveli1
Skrivet av Vangen:

Att mörda och att ladda ner tas på lika stort allvar...

Det är tydligen dyrare att piratkopiera än vad det är att våldta och mörda någon. Sverige är ett skämt egentligen.

Av Makaveli1
Skrivet av Vangen:

Återta alla funktioner vi inte har haft sedan World at War på PC.

Egna dedikerade servrar
Mods
Upp till 32 spelare och inte 6vs6 som är så konsol.

Ska tydligen vara upp till 48 spelare!

Av Makaveli1
Skrivet av rullerunk88:

@Makaveli1: det har varit varierande, märkligt hur det fungerar felfritt efter den andra booten? kan det krocka med något program jag har på datorn så att det blir tjall?

Kan du gå in på Lokal Disk C > Windows > Minidump > Här bör du ser massa dmp filer som ligger, Det är alla krascher som du har fått. Kan du lägga en sådan fil på skrivbordet och sedan gå in på bluescreenview eller osronline.com för att ladda upp dump filen, på så sätt kan man kolla vad det är som orsakar kraschen. Det kan vara vad som helst egentligen, operativsystemet, minnen, hårddisk.

Av Makaveli1
Skrivet av rullerunk88:

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/254825-a...

Köpte denna för cirka 2 veckor sedan, upplever dock ett jävligt udda fel som jag hoppas ni kan hjälpa mig med! (kan inte ett smack om datorer)

alltid vid första uppstarten får jag blåskärm med varierande meddelanden efter en stunds spelande och ENDAST vid spelande, det märkliga är att alltid när jag fått blåskärm och datorn startar upp en andra gång så fungerar datorn felfritt och det går att spela hur länge som helst utan problem helt klockrent :S vafan är grejen?? är som att något händer varje gång datorn har varit avstängd eller nåt?

har kollat över temperaturer på allt och det är som det ska, har även kollat igenom hårddisk och ramminne och det är inget fel på det heller! grafikkort är det enda jag inte har kollat! men det verkar långsökt eftersom allting fungerar som det ska efter den där andra omstarten! märker inga missljud från datorn heller eller upplever problem för övrigt... vafan kan det vara??? känner mig helt lost i det här och fattar verkligen inte vafan det är för fel??

tack på förhand! mvh

Du kan antingen ringa Asus och få hjälp direkt över telefon jag tror att det är mer lönt än att kontakta Webbhallen för jag är väldigt säker på att dom kommer att skicka vidare dig till ASUS ändå.

Vad får du för stoppkod när blåskärmen kommer, en stoppkod kan se ut såhär: 0xC00007 tex.

Skrivet av EsoxLucius:

Jag tycker absolut du skall reklamera, en sån här kraftfull dator skall inte krångla såhär. Du har betalat dyra pengar - skall säljaren fixa - punkt.

Känns trots allt som grafikkortet, om du vill/kan testa grafiken via processorn. Plocka ur 1080 kortet och starta med inbyggda grafiken för att se om blåskärmarna uteblir....

Mina tips.
Good luck.

Vet inte varför folk tror att datorer som är ''Kraftiga'' inte kan krångla. Dom kan krånga lika mycket som en dator som kostar 3000kr.

Av Makaveli1

Hej! Jag har inga datorkomponenter som skulle kunna behövas men däremot har jag två st Steelseries Rival, samt en stor musmatta och ett Razer Lycosa tangentbord som jag kan bidra med.

Skicka gärna ett meddelande till mig om ni är intresserade.