Inlägg

Inlägg som thu3n har skrivit i forumet
Av thu3n
Skrivet av ggustavsson:

Borde funka, har iallafall funkat förut att ta vanligt simkort för mobil och slänga in i en 4G router, och köra på, bara det finns surf pott på simkortet så....

Tänker lite så jag med, för teknsikt vad datakortet gör utöver mitt vanlig sim, är att koppla sig mot deras nät. Om dom inte i sin egna router har låst ner via mjukvara att ”vanligt” datakort som egentligen ska sitta i en ”cellular-ipad”. Ska inte fungera. Eller är det övertänkt?

Av thu3n

Tele2 obegränsat - abonnemang 4G router

Hej!

Undrar om någon vet ifall extra data kort till mitt ”obegränsat” abonnemang skulle fungera i en 4G router? Läser man löst på deras hemsida, så behöver man ”mobilt bredband” abonnemang för att fungera med ex. Deras router.

Vad tror ni/vet ni?

Av thu3n

Befintlig NAS behöver mer SATA

Hej!

Jag har en redan befintlig server som agerar som min NAS.

Jag har min Fractal design som kan bära 8st 3.5", men moderkortet bär på 6st sata portar.

Jag har för närvarande 3ST 3.5" som innebär 3-6=3 SATA-portar kvar. Men så har jag en liten disk som OS körs på. Vilket innebär att jag nu har 2ST Sata portar kvar. Inom någon månad eller två så kommer jag sätta dit en till. vilket innebär att jag har 1 SATA port kvar.

Jag har ju då alltså 2 Disk-bays som inte kommer kunna användas om ingen SATA tillägs-modul köpes till. Skulle ni satsa på Raidkort/SATAkort eller är det kanske någon som hellre hade satsat på Sata Y-spliter(har aldrig testat och vet inte om det äns fungerar.)

Fractal Design:
https://www.inet.se/produkt/6909937/fractal-design-node-804-s...
Moderkort:
https://www.inet.se/produkt/1901320/asus-prime-b360m-a

Kanske är det någon som känner sig ha stenkoll på läget och tycker att jag borde ha gjort något annorlunda. Kanske tagit annat moderkort eller dylikt för att kunna sätta in något annat. Ja inte vet jag. Men hur som helst kan jag inte motivera mitt moderkortsköp mer än att det var billigt

All feedback är bra feedback

Av thu3n
Skrivet av Rouge of Darkness:

har du köpt en CPU med ingyggd grafikdel till modermodemet?

moderkortet i sig har inget eget grafikchip utan måste finnas i cpu´n för att grafikportarna på moderkortet ska vara aktiva.

Amen vafan... okej.

Jag har Intel Core i3 9100F... vad jag kan se så har den inte någon igpu.... fan, såklart inget jag tänkt på då jag aldrig behövt använda moderkortets intregration! Tack för svaren! Nu är jag 1 kunskap rikare.

Tror ni man kan lämna tillbaka cpu trots att man använt den? Den är lika ny som moderkortet, allt köpt på Inet

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n

BIOS graphic configuration

Hej!

Jag har precis skaffat mig ett ASUS PRIME B360M-A. Irrelevant om det är bra eller dåligt. Det som är relevant är att jag inte får någon bild på inbyggda grafikkortet, jag har kollat i bios efter graphic configuration under ”advanced -> system agent configuration” men inställningen ”graphic configuration finns inte” finns bara ”memory config.” Och PEG port config.”

Jag har försökt googlat men hittar inget speciellt... vad ska jag göra?? Är det någon som haft liknande problem?

Jag ska inte ha ett externt grafikkort, då det inte får plats och för att det är onödigt till mitt syfte.

Av thu3n

Min kompis fick ett idag, jag sa åt han att slänga det med råge ner i papperskorgen. Detta är första gången för honom, efter mycket googlande och förberedelser på denna dag så har han is i magen och hoppas på att det inte kommer något mer i hans brevlåda.

Vad kan man göra åt detta, det måste ju nästan vara diskriminering (Förmodligen fel ordval) eller liknande. Man har ju sett att dom pekat ut 70 åringar som har laddat ner material, jag blir nästan förbannad när jag läser sådant.!!

Av thu3n

Netgear Nighthawk r7000 port forward

Jag har nyligen bytt från min telia router som innehåller diverse olika port forwarding. Jag överförde exakt samma konfiguration till min nighthawk r7000. Problemet är att det inte verkar ha öppnat upp portarna, jag har testat portchecker. Ja dessa ip-adresser jag lagt till på portarna är statiska så dessa ska inte ha förändrats och har inte gjort det heller..

Blir tokig, hittar ingenting om samma problem.

Jag får samma ip-adress på "whatismyIP" som i routern. Jag har flashat om routern, jag vet inte vad mer jag ska testa?

Det jag öppnat är t.ex. port 3389 och denna fungerade klockrent på telia routern. Jag öppnade upp port 80, men det fungerar inte heller längre.

Att nämna är att det går från fiberkonverter in i lägenheten

Av thu3n
Skrivet av Aknur:

Har lite funderingar kring att skaffa shielden. Hur är den egentligen att gejma på ni som har prövat? Tänkte att man kör med en ps4kontroll till. Det som känns mest oklart är väl input lag o så.

Jag har haft v.2 nu i snart 2 år. Generellt sätt är jag jättenöjd med den. Har egentligen inget att klaga på i mitt användingsområde(film och stream).
Jag testade för ungefär 1 år sen att spela rocket league med ps4 dosa. Där var dock input lagen uppskattningsvis minst 0.4-0.5sek i deley. Testade att stoppa strömkabel men det gav ingen skillnad. Jag testade att använda spelkontrollern som följer med både med och utan strömkabel men var inte bättre där. Bra grafik för att strömma spelet. Så min bedömning där med spel som kräver snabb respons input så är det inget att ha.

Kan vara så att saker har förändrats, men det vet dom som spelar aktivt med nvidia shield bättre. Men då har du fått min recension kring det

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n
Skrivet av mapex:

Jag fick liv i min 7000p med nmrpflash efter att jag typ dödat den.
https://github.com/jclehner/nmrpflash

Okej! Detta måste jag testa, har dock inte tid just nu

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n

Tänkte skriva en uppdatering:

Jag har beställt https://www.banggood.com/sv/USB-to-RS232-TTL-Serial-FTDI-Chip...

För att se om jag kan få iordning på det.

Vad jag har fattat de som så har jag fått livstecken på routern åtminstonde. Under uppstart så pingar den TTL:100 vilket jag förstått betyder att man kan komma åt den med tftp.. Men nackdelen är att den bara pingar det i 5-7 sekunder och sedan är den "uppstartad". så förhoppningsvis kan jag komma åt den bättre med seriell-kabel. Håller tummarna!

Av thu3n
Skrivet av krigelkorren:

Skulle tro det. Ethernet förslaget alltså. Tror inte detta kräver en FTDI-kabel så som jag tolkar det. Verkar mest vara en skillnad i hur reset-tillvägagångssättet skiljer sig från övriga routers.

Jag hade ju absolut rekommenderat ett försök minst. I nuläget är den ju ingen annant än ett glorifierat dörrstopp så du har inget att förlora på om du lyckas få igång den via instruktionerna på länken som jag skickade.

Routern sätter troligtvis själv sin IP-adress till 192.168.1.1/24
Så ja, du borde kunna ansluta din dator direkt via nätverksport och sätta statisk adress på den til ex. 192.168.1.5/24 och sedan komma åt routern, kanske i nåt emergency-läge.

(Med /24 menar jag nätmask som default brukar vara 255.255.255.0)

Har tyvärr ingen Netgear router så jag kan testa själva proceduren, vet ej heller om det funkar via deras App som tydligen går att tanka ner från support sidan.
De hänvisar hela tiden till manualen, som även den finns att ladda ner, för hur man gör en återställning av routern men den verkar inte vara så detaljerat beskriven som den de postat i länken jag tog med i mitt förra inlägg.
Så manualen utgår ju mest troligt från att du har en fungerande router med Netgears original firmware på.

Men det kan ju också vara så att iom. den custom firmware du lagt på så fungerar inte detta tillvägångssättet heller... i så fall är det nog kabeln som är din enda räddning.

-Fast jag vill minnas att det FINNS något som heter "Netgear Frimware recovery utility" och den skall kunna återställa firmwares, du fick ingen skiva med när du köpte routern?

Alt. om du kan kicka igång TFTP på din dator och (via nätverkskabel direktansluten) ladda upp firmwaren till routern på det viset, liknande det i videon som du hade med i ditt första inlägg, men detta efter att du satt den i läget som beskrivet i länken jag tog med. Det handlar ibland om att lyckas sätta routern i ett visst läge så att den blir nåbar via TFTP.

Okej, tack för informationen får försöka med dessa förslag

Av thu3n
Skrivet av krigelkorren:

Download the initial Release from Netgear R7000 Support HP http://downloadcenter.netgear.com/en/product/R7000 (Firmware Version 1.0.0.96)

Reset and flash back from any Stockfirmware to initial Stockfirmware:

Power on the Router
wait several seconds
Hold down Reset for 5 to max 8 seconds ! **
connect to 192.168.1.1
flash the initial FW
now the Router reboots
wait several seconds
Hold down Reset for 5 to max 8 seconds ! **

** After every reset, the first login screen on StockFW should show something like "refreshing settings or loading settings"

Now its like Out of the Box.

Denna metod antar jag då måste göras med FTDI kabeln? Eller ska man sätta in ethernet i datorn och en av lan-portarna i routern, efter det sätta statisk adress så den så att den kan nå 192.168.1.1. Sen utföra stegen?

Av thu3n

jag kan inte hitta kabeln någonstans i sverige?

Av thu3n

Router bricked efter flashat?

Hej!

Jag har slitit av mig håret ang min router. Jag har en netgear r7000 som jag flashat till tomato by shibby. Jag körde igång flashen och lät den stå, jag passade på att åka iväg till föräldrar. När jag väl kommer hem så går det inte längre att nå routern. Alla lampor blinkar som det ska (vitt). Jag läser där efter på att tomato har DHCP avstängt per default. så jag sätter statisk adress, men kunde ändå inte nå router. Kan inte pinga, kan inte hitta något.

Det jag gjorde därefter var att sätta min router i min andra router så den blir tilldelad ip adress. tänkte jag. Om det är rätt eller jättefel det vet jag inte. Den fick åtminstone en adress som jag är medveten om. Men kunde endå inte nå den, det kanske är självklart för alla. Men då har jag testat.

Jag har testat göra en reset, men inget händer när jag trycker in den lilla knappen. Jag har därför också testat att göra en hard reset 30/30/30 eller vad man kallar det. Men detta gav ingen skillnad, efter sista 30sek så starta den om sig själv om jag fortsatte hålla in den lilla knappen tills jag släppte och då boota den upp som "normalt" om man ska kolla på lamporna.
Jag får wifi signal, men om man connectar så tilldelar den såklart ingen ip och ingen statisk adress gav skillnad. Att den ger ifrån sig wifi-signal och att man kan hitta den i wifi listan är gott täcken på att nvram fortfarande är intakt?

Jag har försökt följa denna https://www.youtube.com/watch?v=7l2UNE5incE&t=431s
men den får inte fram "sniffet" som han på videon nämner.

Är det någon som har några andra idéer? Skriver detta i frustration och reserverar mig med felstavningar

Av thu3n
Skrivet av thu3n:

Jag drar snart av mig hela håret av frustration. Har googlat och googlat. Men jag hittar inte var man kan få tag på dessa gummiband som aggregaten på laptopen har. De som gör kablaget snyggare när man packar ihop, eller om man vill vika ihop längden av kabeln för att det är för långt. Gummiband med hål i sig så... förstår ni? Vissa har karborreband, men de är inte det jag vill ha.

Ahaaa! Nu hitta jag på ett ungefär, de får duga. Om inte bättre! https://www.biltema.se/bil---mc/lasta-och-dra/bilslap/tillbeh...

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n

Gummibandet på laptop aggregat

Jag drar snart av mig hela håret av frustration. Har googlat och googlat. Men jag hittar inte var man kan få tag på dessa gummiband som aggregaten på laptopen har. De som gör kablaget snyggare när man packar ihop, eller om man vill vika ihop längden av kabeln för att det är för långt. Gummiband med hål i sig så... förstår ni? Vissa har karborreband, men de är inte det jag vill ha.

Av thu3n

Vill bygga min egna filserver

Hej!

Jag har googlat och kollat i många trådar här på sweclockers men tycker mig inte hitta något eller kunna dra slutsatser av andras tips om vad som passar bäst för mig.

Jag har en separat plexserver som hanterar all transcoding tillsammans med nedladdning av filmer. Jag har vad gäller lagring en extern hårddisk på 3TB, jag lyckas sakta med säkert fylla denna och ja... Det är ingen redundans alls... Jag vill därför köpa mig delar att bygga ihop själv, exklusive hårddiskar. helst för så billig peng som möjligt. Det enda jag kan komma på som jag har för krav är att det ska vara supporterat att använda sig av RAID 5, jag vill kunna ha modulärt PSU så att jag kan bygga på åtminsonde 4 "BAYS" men att man i framtiden kan bygga på detta.

Jag vill inte ha dessa grymma NASAR som man kan köpa färdigt som har stöd för 4K transcoding, som kostar 10K. Detta sköter min plex server. Jag behöver en lagringsplats där filmerna och serierna lagras inge mer med det.. Exakt vad som är billigt men bra till detta har jag ingen kunskap om egentligen. Har heller inte fått tips på vägen när jag googlat, då folk bygger ihop serverar för 10k-40k...

Sen kan jag vara helt ute o cykla när jag säger att 10K är mycket för en server för lagring. Men då får ni säga det, så att jag kanske får en uppfattning om vad det faktiskt kostar.

Av thu3n
Skrivet av Soldierofwar1985:

Skulle du kunna förklara detaljerat hur man använder Sub-Zero?

Skickades från m.sweclockers.com

Kolla denna, de har bilder samt förklarar vad varje inställning betyde
https://github.com/pannal/Sub-Zero.bundle/wiki/Sub%E2%80%90Ze...

Av thu3n

Sorry om jag hijackar denna tråd lite. Men då flera använder sig av Subzero så undrar jag om ni har problem med serier. Nedan scenario har jag:

Scenario:

Jag har serien "power" från 2014 där Säsong 1 och 2 lyckas ladda ner både engelska och svenska så att SRT filerna finns i samma mapp som avsnitten. Säsongerna där efter t,ex s03-5 lyckas hitta både engelska och svenska men lyckas endast ladda ner engelska så den finns i samma papp som vardera avsnitt. Den hittar svenska som sagt, jag kan välja o ha svensktextning men den är såklart ur sync. Där av vill jag kunna ha SRT filen o ändra den, men den har inte laddats ner till mappen.

Är det någon mer som haft detta problem? Jag har försökt att fråga i plex forum i just Subzero tråden, men folk tror inte att utvecklaren kollar där längre, har heller inte fått något svar av någon annan.

Har dragit stick prov i filmväg o där verkar de jag kollat iaf ha laddat ner svenskatextning till vardera mapp. Men det är just serier.

Av thu3n
Skrivet av HoboCop:

Dubbelkolla att inte windows har bytt drivrutin, för den har en tendens att tycka sig veta bättre än användaren. Har du någon statisk ip/nätmask/dns angiven för nätverkskortet eller routern?

Tack för ditt svar!

Windows har inte ändrat, det är senaste drivrutinerna från Asus. Ingen statisk ip/DNS/Mask vare sig på router eller datorn.