Inlägg

Inlägg som thu3n har skrivit i forumet
Av thu3n
Skrivet av HenKenny:

Hur är lägenheten placerad? Ligger solen på en stor del av dagen? Går det på något sätt att skugga husväggen/fönster med hjälp av exempelvis vegetation? Tänker mig att det är just solljus som värmer upp din lägenhet och att det eventuellt går att stoppa en del av värmen innan den kommer in.

Lägenheten plockar på sig solen från morgon runt 9-10 på dagen ända fram till 18 på kvällen. Så det kommer värme från solen under hela dagarna. Går tyvärr inte att göra någon slags skuggning utan att grannar stör sig. Men bra tänkt där!

Av thu3n
Skrivet av Adrikkropotkin:

Det var bra länge sedan jag kollade efter sådana, och tyvärr kan jag inte hitta dem längre. Ser att vissa AC kommer med ett "fönsterkit", men om det är samma sak eller inte kan jag tyvärr inte svara på. Men annars borde det vara en ganska enkel sak att göra på egen hand. Det är ju egentligen bara att ta en bit skumgummi eller vad som helst och sätta i springan, samtidigt som du drar slangen igenom eller under. En handduk borde ju egentligen också fungera bra!

Förstår nu precis vad du menar. Funderar på att skumgummi är den ultimata och formbara lösningen för att täta igen fönster! Tackar!

Av thu3n
Skrivet av Paddanx:

För många år sedan köpte jag en bra golv AC, och den har precis det "problem" du nämner.

Men... det fungerar faktiskt bättre än man tror. Det jag gjort för att bättra det är:
- Ordnat en typ av kil att sätta för balkongdörrens öppning. Typ en större plastbit jag sågat till med sticksåg så den kan klämmas mellan.
- Satt en svart sopsäckspåse på utblåset, så att luften som kommer ut där, kan ledas om längre ut och inte sugs in igen.

Har inga problem att få <20 grader i en 80m2 lägenhet på sommaren nu, trots spel-dator och allt. Tom så det är för kallt ibland

En viktig sak är att inte snåla på kylkapaciteten. Detta mäts i BTU oftast och tyvärr är många billiga AC bara på 5000-6000 BTU, som inte kommer räcka vidare väl för 60m2+ om det blir varmt ute. Du kan ju ev stänga av vissa rum osv, men titta hellre på en med runt 10k BTU iaf. 9000/12000 eller så finns en del, och det borde ge dig märkbart bättre kapacitet. I längden blir förbrukningen av el inte mer, då kompressorn kan stanna mer ofta om den inte är på max nivå (håller då längre också).

Tänk också på att AC låter.... mycket. Vissa har nattläge, som egentligen "snålkör" kompressorn bara och låter tempen gå ner mer. Så istället för att satsa på en med det, satsa på en med mer kapacitet och kyl ner hela lägenheten till bra temp, och sedan stäng alla fönster och AC, så somnar du svalt, och inte får oljud. Man sover rätt bra när det varmt ändå, bara man har rätt sängkläder. Svåra är att somna i värmen, vilket ovan råd löser.

Sista biten är typ av AC. Vissa har gas, vissa har vatten. Vissa har kondensbehållare, vissa tar den med ut med varmluften. Mitt råd, om du har råd... Gas + fukten ut med varmluften. Annars kommer du behöva tömma den vattenbehållaren rätt ofta på fuktiga sommardagar och gasen är mer effektiv än vatten baserade ACn.

Nackdelen är ju att precis som en bils AC med gas, så läcker den sakta men säkert ut. De med vatten bas kan fungera i många... många år. Har släktingar som har 20+ år gamla sådana. Medan jag märker att gasen i min behövs bytas nu efter lite över 10 år. Vet inte (än) om det går att lämna in för påfyllning.

Tack för den enorma men bra informationen att veta! Tackar så mycket!

Av thu3n
Skrivet av Udihow:

Antingen skaffar du en enhet med två slangar eller en split-enhet. Då slipper du problemet med att luft utifrån sugs in.

Jag vet inte riktigt vad som menas med det?

Av thu3n
Skrivet av Jejk0b:

Jag har sett lösningar med en plywood eller plyfaskiva med en utsågat/borrat hål för slangen, som alltså täcker över den öppna delen av fönstret eller balkongdörren
Om jag är otydlig så säg till så försöker jag förklara bättre vad jag menar

Låter som en bra plan för den händiga. Känns krångligt i mitt huvud hehe..

Av thu3n
Skrivet av Adrikkropotkin:

Jag har exakt samma problem som dig. Tyvärr verkar det vara den enda lösningen att hänga ut en släng genom fönstret och dylikt. Men jag har också sett att det finns som "kilar" som man kan sätta i glipan som lämnas i fönstret, vilket borde åtgärda problemet!

Vad är det för slags kilar, du pratar om. Kan det länkas, för det låter som en bra lösning!

Av thu3n

En AC för lägenhet utan ventil att föra slangen i

Tjena!

Har letat som en tok efter någon lösning för att kyla ner varma sommardagar i en lägenhet för 64kvm. Någon slagsportabel AC borde ju fungera. Men då kommer min största fundering i det hela... Det går ju inte att föra slangen som värmen kommer ifrån om man inte har en ventil i väggen, vilket jag inte har. Då måste jag ha öppen balkongdörr eller fönster. Då kommer det verkligen inte göra någon skillnad då jag släpper ut varmluften ur slangen men släpper då in varmluft från fönstret/balkongen där slangen går ut... Det säger emot sig själv. Hur sjutton ska jag göra?? Vanliga fläktar fungerar inte.

Någon kreativ person som kan hjälpa ett frågetecken?

Tack i förhand!

Av thu3n

Bilder visar sig halva med grå eller strimlade

Hej!

Som rubriken säger så har jag bilder som visar sig som strimlor med RGB och eller halv bild med som är grå och resten med vad bilden egentligen ska vara. Innan var dom hela och fina innan jag la in dom på ett usb-minne, dom har inte förändrats i KB sen dom är överförda. Vilket betyder att dom inte förlorat data. En bild jag testade med att skicka till skrivbordet gjorde den hel igen så att säga. Men sen när jag testade med andra bilder så gick inte den metoden längre... Jag har testat med deverse recovery software. men inget har fungerat.. Ska jag alltså bara acceptera att dom är trasiga trots ingen data förlust i antal KB osv? Eller har ni ett software som ni vet kommer fungera för det?

Tack iförhand!

Av thu3n
Skrivet av juniorjesper:

I min gamla laptop som kom med Windows 8.1, som jag uppdaterade till Windows 10 när det kom. Körde jag med Linux ett bra tag. Sen installerade jag Windows 10 igen från USBminne och installerade oregistrerad eller vad man säger, hoppade över att skriva in någon nyckel och sen helt plötsligt efter ett tag var det aktiverat helt av sig själv om jag kommer ihåg rätt

Okej!

precis så jag menar! Tack som f*n för svar! Då vet jag, då ska den alltså komma ihåg nyckeln! TACK återigen!

Av thu3n

kommer moderkortet ihåg nyckeln

Hej!

kommer moderkortet komma ihåg nyckeln och återaktivera windows om man ominstallerar windows med usb-hårddisk? Jag kommer alltså inte när jag gjort en ominstallation med bootbart usb behöva skriva in en nyckel då moderkortet har de i sig? eller måste man göra en ominstallation med shift knappen och omstart av datorn för att moderkortet ska kunna komma ihåg nyckeln?

låter säkert jätte konstigt hur jag förklarar. Men jag är osäker som sjutton. hoppas ni inte skrattar ihjäl er

tack iförhand!

Av thu3n

Hittade en bekräftelse på att det faktiskt är så... Men om någon har en fantastisk lösning på hur jag kan få det att fungera så hade det varit aaaawsome!!

https://forums.geforce.com/default/topic/882226/possible-disp...

Av thu3n
Skrivet av dalledalle:

Det är en laptop antar jag? Kan det vara så dumt att bildutgången bara har stöd för inbyggda grafiken/Intel grafiken?

Skickades från m.sweclockers.com

japp det är det... Kan det verkligen vara så dumt? åååh! sitter och väntar på mitt chassi för mina datordelar men det kom inte idag med alla mina komponenter.. Så får lira på laptopen så länge med skärmen inkopplad... Men får ju inte till det med grafikkortet

Av thu3n

Skärmen går på intelkortet....

Hej!

Som jag rubriken lyder så har jag problem med att skärmen inte får ansluting till nvidia kortet utan till intel interna grafikkort se bild https://imgur.com/a/AEhEr Jag har en acer predator xf240h

Har senaste drivrutiner för grafikkort. som ni ser på bild har jag också valt att den ska va på mitt 960m kort.. ja jag vet, det är inte det bästa kortet, men fokusera på det relevanta. Är det för att kortet inte stödjer att ha denna skärmen? i don't get it. inne på manage 3D settings så är den satt på high performance på globala settings.. Vad gör man åt detta?

Av thu3n
Skrivet av XPerion:

Ta och välj Sports bild läge och se om skillnad?
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b7-b7a-oled/settings

Sport bildläge har jah testat att ändrat till, men ingen förbättring alls

EDIT: kan meddela att efter att jag castade till min nvidia shield från viaplay appen med fotboll så blev det ingen shutter. Så gick jag över till viasats fotbollskanaler på tvn så var det ingen shutter där heller och det var via viasat kanalerna jag upplevede shutter problemet att bollen försvan i hastig rörelse. Så kan varit någon connectivety problem eller något antar jag, för jag ändrade inget med bildinställningar eller något. Vet dock att mina föräldrar har det problemet oavset vart dom kollar, men dom har en samsung led 4k, så det kan va något som den tvn inte klarar av.

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n
Skrivet av Samlooh:

Konstigt. Har inte upplevt samma problem. Kolla dina inställningar, finns ju olika funktioner som har med detta att göra (som t.ex Trumotion). Annars vet jag inte riktigt vad det kan vara .. LG's OLEDs ska hantera rörelser bra jämfört med de flesta andra tv-apparater.

Nej vad tråkigt! Orkar inte om det är fel på tvn i sig... ska kolla lite sådanna inställningar

EDIT: kan meddela att efter att jag castade till min nvidia shield från viaplay appen med fotboll så blev det ingen shutter. Så gick jag över till viasats fotbollskanaler på tvn så var det ingen shutter där heller och det var via viasat kanalerna jag upplevede shutter problemet att bollen försvan i hastig rörelse. Så kan varit någon connectivety problem eller något antar jag, för jag ändrade inget med bildinställningar eller något. Vet dock att mina föräldrar har det problemet oavset vart dom kollar, men dom har en samsung led 4k, så det kan va något som den tvn inte klarar av.
Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n

Oled55b7v i fotbollen blir att den försvinner. Nästan som något glitchar.

Hej! Jag har precis köpt en oled55b7v och när jag kollar fotboll så blir bollen att den försvinner när det blir för hastiga rörelser, vet att sånna grejer har med antar hz man har men denna ska ha tillräckligt eller? Har inte haft problem med min förra led tv som hade 50hz. Kan det bara ha med att man ska göra en pixel refresher?

Väldigt störande.

Av thu3n

Är det bara jag som har en remote som drar batteri sjukt fort? Jag har haft den 1 vecka och fick en remote med urladdade batterier så jag bytte batterier och nu 1 vecka senare så är den urladdad? Man kan ju inte direkt ladda upp dom igen... blir lite dyrt att köpa nya batterier varje vecka

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n
Skrivet av Ketric:

Du behöver dock en CPU kylare och kylarpasta i din lista

kommer inte att överklocka den och vad jag har hört så presterar deras medföljande kylare helt ok ändå, vid senare klockning så kommer jag att investera i en bättre kylare.. Kylarpasta har jag redan

Av thu3n
Skrivet av Roger W:

Nog läge att leta upp ett färskare val än 7700. Jag hade funderat på 8400 om du vill spara lite pengar, eller ett 8600k eller till och med 8700k om du ska satsa. 8400 tror jag räcker för din burk med det grafikkort du är ute efter.
OBS att du behöver ett annat (troligen dyrare) moderkort med 8xxx CPU.

Skrivet av Ketric:

Tror nog det blir långt över budget om han ska gå för Z370 + 8700k eller något i 8a serien.

Precis, det är inte så att jag kan välja och braka. Jag har valt denna typ av budget och frågade om man kan få liknande prestanda men till och med under den kronan. Då vill jag ju såklart inte öka på summan. Men förstår att om man ska ligga i och hålla efter utvecklingen så ska jag ligga på 8 serien egentligen. Men som sagt har plockat ihop dessa för att jag valt att hålla så låg budget men ändå hyffsad prestanda

Av thu3n
Skrivet av Ketric:

Du kan byta ut de ramminnen i din lista till dessa som det är rabatt på.
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/ram-minne/ddr4/b...

Tackar! den får jag dra in istället!