Inlägg

Inlägg som thu3n har skrivit i forumet
Av thu3n
Skrivet av Vimsig:

@thu3n:

Definiera "Overkill". Du har valt mediokra komponenter samt en CPU från förra generationen.

Jag hade valt 1060 6 GB alla dagar i veckan. 3 GB mer Vram och 10% fler CUDA-kärnor för 600:- jämfört med sin "lillebror".

Syftade mest på CPU då jag i mitt tycke tyckte att den kostade lite mycket men vet att den ger. Så tänkte om man kunde gå ner några kronor för o få nästan likadan prestanda som den CPU jag valt. Okej ser din poäng med 1060 6GB

Av thu3n

ÄR denna lista overkill eller kan man gå ner i pris för ungefärlig likadan prestanda?

Precis som rubriken så undrar jag om man kan få ungefärligt likadan prestanda men gå ner i pris på t.ex processor några hundra kronor eller liknande. Kommer att köpa mig ett ASUS GeForce GTX 1060 3GB DUAL OC som är från inet som jag har hört ska vara bra och prisvärt istället för o köpa dess storebror med 6GB.
https://www.komplett.se/wishlist/shared/defc8b75-8420-4cf4-82...

Tack i förhand!

Av thu3n
Skrivet av Dunde:

Testa simple iptv klienten i kodi istället?

Skickades från m.sweclockers.com

Det är de jag använder. Men all slags video laggar oavsett om jag streamar eller kollar på live tv(simple iptv client)

Av thu3n

Kodi laggar under uppspelninng av live tv och från covenant

Tjena!

Jag har en nvidia shield v2 16GB och använder mig mest av kodi på den, som jag då har live-tv och addon covenant för att streama filmer. Men senast idag 7dagar efter inköp så har allt video material börjat lagga. Jag har ingen aning på vad de kan bero på och har sökt på YT samt google men folk säger att jag ska ladda ner ares wizzard och har prövat med länkarna som dom anger att jag ska hitta repo ifrån med inga länkar fungerar.. Någon som har haft liknande problem?

Av thu3n
Skrivet av mrqaffe:

Om apparaternas utgångar har olika potential så kan det gå en ström mellan dem och den kan orsaka skador så man bör ha en omkopplare av nån typ, om du inte bygger nått själv så finns tex sånt här > https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/...

Okej! Tack så mycket för bra svar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n
Skrivet av mrqaffe:

Det finns risker med att koppla 2 utgångar mot varandra så en kabel är inte lämpligt utan man bör ha en omkopplare så att de 2 utgångarna från olika apparater inte sammankopplas direkt, risken finns annars att nått går sönder.

Om tanken bara är att spela ljud från tvn och när jag ska spela ljud från BT så stänger jag av Tvn. Måste jag ändå ha en "omkopplare" och var hittar jag en sån isåfall?

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n

Jojo, men går det att göra så på det sättet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n

3.5mm aux splitter till tv och bluetooth reciver

Hej! Rubriken kan en liten hint på vad min fundering ska komma att handla om..

Det är såhär, jag har ett högtalarset som då är datorhögtalare som jag har ändrat till att använda till min tv med aux ingång. Men det jag undrar om det går är om jag använder mig av en aux splitter som tillåter mig att ha två aux kablar där jag i ena ingången på splittern går till tvn och andra till en bluetooth reciver. Så att jag ska kunna kolla på tv med högtalare och när jag vill lyssna på musik via telefon så ska jag istället för att byta aux-kabeln från tv till telefon så sitter redan bluetooth recivern förberedd och klar att ansluta sig. Går det att göra så med en vanlig aux splitter??

Har en sånna här högtalare och tänkte mig något sådant i skiss:http://imgur.com/a/DN7EY

Av thu3n
Skrivet av madtop:

Är inte riktigt säker på vad du menar med "scheduled access" men om du menar det jag tror så är det något som stöds av många routrar. Det brukar kallas typ "timed based firewall"

Jag kör själv open-wrt och där är det inga som helst problem att sätta upp tidsstyrda regler i firewallen (iptables).
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=65807

Kan man sätta det specifikt på mac adress?

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n

Router med scheduled access via mac adress

Finns det en billig router som har en scheduled acces funktion i sig? Heter det något specielt för det är inget som framgår i beskrivningen hos leverantörer som elgiganten. Så tänkte att jag frågar er om ni får upp en router som kan göra detta för en billig peng, max 1000kr
Tack i förhand!

Av thu3n
Skrivet av DavidtheDoom:

@thu3n: HDMI stöder endast 10 meter passivt. Skarvar fungerar med flera separata kablar fungerar ännu sämre.
Det du behöver är en aktiv HDMI-kabel. En aktiv kabel skickar signalen endast i en riktning, därav är ingång och utgång markerat.

Jaa okej, det är därför det är "in -& utgång" markerat på kabeln. Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n

Vad menas med att "den har ingång och utgång som är markerad på kabeln"?

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n

HDMI eller Wireless för konferens? Panik!?

Hej!
Jag skriver åt en kompis, det är så att han har en hdmi sladd till projektor som är totalt 15m lång med två skarvar för att få bild från sin dator till projektor under konferens. Men det hackar och är allmänt segt. Vad skulle vara optimala lösningen. Kan tillägga att det är en hdmikabel som har samma kvalité som man får med om man köper ps4/xbox one osv. Så det är ingen vidare kvalité. Men finns det en smidigare lösning eller går det eller måste man kosta på sig en dyrare hdmi kabel som är 15m totalt med skarvningar som fungerar utan "delay"!

Tack iförhand

EDIT: det är windows som har w7-8-8.1 och 10 som ska kunna koppla sig till projektorn.

Av thu3n

openvpn försämrar hastigheten med ~80%

Hej!
jag har nyligen testat openvpn med deras "prova på" och jag är missnöjd med hastigheten dom leverar när man ska ladda ner. när jag inte är via vpn så laddar jag ner en fil på 4mb/s och om jag med samma fil är via openvpns servrar så laddar jag ner med 300-500kb/s

någon mer som upplever extrem downgrade när man kör med openvpn?

Av thu3n
Skrivet av styggson:

@thu3n: Testa med att inaktivera/avinstallera nvidia's HD-Ljud/drivisar OM du har nvidia och ett ljudkort på moderkortet eller separat.

Har redan testat det:/

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n
Skrivet av Lifooz:

Ouff, glömde mig, har tillbringat 2 dagar vid företagets server. Så det är lätt att blanda ihop saker och ting.

Det jag egentligen syftade på var den så kallade handskakningen mellan enheter.

/Lifooz

Hur ska jag kolla det? Har testat på flera olika tv-apparater, så de lär ligga på datorn? Vet vad threeway handshake innebär men hur kollar jag de?

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n
Skrivet av Lifooz:

Har du kollat så att DHCP är aktiverat?

Om om inte, kolla ifall du kan slå på det manuellt.

/Lifooz

What? Dhcp har ingenting med ljudinställningar att göra. DHCP är för blandannat ip-adresser

Skickades från m.sweclockers.com

Av thu3n

HDMI startar inte ljud på tv, (tv finns inte i ljudinställning på datorn)

Upplever att jag inte kan ansluta med hdmi till tv utan att ljudet kommer till tvn, bara speaker på datorn. (Tv:n finns heller inte i ljudinställningar) utan enda sättet är att sätta datorn på sleep eller starta om den medans hdmi sladden är i så kommer ljudet till tvn och tvn dyker helt plötsligt upp i ljudinställningar? Några lösningar där? Har de senaste drivrutinerna för gpu. Och ljudinställningarna har att de ska lista de enheter som inte är anslutna (så att de enheter är utgråade) och ingen tv finns där heller.

Tack iförhand!

Av thu3n

Photoshopade bilder, blir dom större än orginalet?

Hej!
Som rubriken lyder! Låt säga att du har två bilder på en konversation, en bild är orginalet och är 10MB stort, och den andra är också 10MB stort eftersom att den är exakt likadan. Men låt säga att vi suddar bort en del från konversationen, visst borde bilden fortfarande 10MB stor? Eller är min teori helt ute o cyklar?
Sen låt säga att med den utsuddade texten från konversationen så lägger vi till text, då borde den vara större än 10MB. Och på det sättet kan man avgöra vilken konversation som är riktig, (den som är minst instorlek) Eller??

Tack i förhand!

Av thu3n
Skrivet av qrnis:

jag har samma problem!? Blir galen!!
hittat någon lösning ?

Jag ominstallerade datorn helt och hållet igen och sen dess har det fungerat. Antar att det blev något fel med drivrutiner som inte korrekt blev installerade oavsett att jag manuelt avinstallera och installerade.

Upplever du dock att du inte kan ansluta med hdmi till tv och så kommer inte ljudet på tvn. (Tv:n finns heller inte i ljudinställningar) utan enda sättet är att sätta datorn på sleep eller starta om den medans hdmi sladden är i?

Skickades från m.sweclockers.com